Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund opent met eerste voorstel jacht op Edson Álvarez

Laatste update:

Borussia Dortmund maakt officieel werk van de komst van Edson Álvarez, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De Duitse topclub heeft de 25-jarige middenvelder van Ajax een meerjarig contractvoorstel gedaan. De Amsterdammers hebben nog geen bod ontvangen. Verweij verwacht dat Dortmund 35 miljoen euro exclusief bonussen wil betalen.

"Borussia Dortmund heeft Edson Álvarez een eerste voorstel gestuurd voor een meerjarig contract. Dat melden bronnen rond de Duitse club", zegt Verweij. "Hij is nog steeds de topprioriteit." Dortmund liet Jude Bellingham deze week voor liefst 103 miljoen euro officieel vertrekken naar Real Madrid en heeft daardoor behoefte aan versterking op het middenveld.

Dortmund heeft toestemming van Ajax om met Álvarez te onderhandelen. Pas na het bereiken van een mondeling akkoord zullen de Duitsers met technisch directeur Sven Mislintat van Ajax om tafel gaan. "Tot dusver is er nog geen bod uitgebracht", aldus Verweij in de voetbalpodcast. "De gebruikelijke gang van zaken is dat het management van Álvarez nu een tegenvoorstel zal doen, waarna Dortmund zal proberen een mondeling akkoord te bereiken. Dat verwacht ik op zijn vroegst volgende week."

Verweij sprak de afgelopen maanden meerdere malen uit dat Álvarez naar zijn idee voor minstens 40 miljoen euro inclusief bonussen zal worden verkocht. "Sven Mislintat zal hoog in de boom gaan zitten. Maar de verwachting is dat Borussia Dortmund bereid is ongeveer 35 miljoen euro vast en bonussen te betalen." Álvarez speelt sinds 2019 voor Ajax, dat vijftien miljoen euro voor hem betaalde aan Club América. De Mexicaan staat op 147 officiële dus voor Ajax en zette daarin 13 goals en 6 assists op zijn naam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou een prima bedrag zijn

16 juni 2023 om 17:13

? Hoezo? Dat is helemaal geen prima bedrag. Dat zou een koopje zijn, alleen supporters kijken zo naar een speler. Een slecht seizoen maakt geen slechte speler. Ajax moet hoger in de boom gaan zitten.

16 juni 2023 om 17:20

Hoezo Thamike? Kijk een kokcu voor 25/30 miljoen vertrekken naar Benfica. Alvarez voor 40 miljoen zou mijn inziens (neutraal) een prima prijs zijn.

16 juni 2023 om 17:26

Precies dat, ben voor ajax maar Kokcu is een betere voetballer dan Alvarez maar als Ajax 35 miljoen krijgt hebben ze het goed gedaan en feyenoord heeft niet het onderste uit de kan gehaald.

16 juni 2023 om 17:34

Vorig jaar werd er op de slotdag 50M geboden. Dat krijg je uiteraard niet meer. 40M inclusief bonussen lijkt mij de absolute max

16 juni 2023 om 18:08

@thamike ik snap je. We zijn als Ajax fans natuurlijk een beetje gewend geraakt aan 30/40 + transferbedragen de laatste tijd. Maar persoonlijk vind ik Alvarez een beperkte speler. Dan is 35M echt een goed bedrag.

16 juni 2023 om 18:20

Kokcu is een ander type voetballer. Kokcu is technisch beter, maar Edson voegt echt veel toe aan Ajax. Is door vele onderschat, niet door de scouts overigens!

16 juni 2023 om 18:20

@Oenieboy, goed punt maar je kunt het niet vergelijken. Als Kokcu bij Ajax had gespeeld had hij waarschijnlijk ook 45 miljoen of meer opgeleverd. Als Alvarez bij Feyenoord had gespeeld was ie wellicht voor 15/20 miljoen weggegaan. Spelers van Ajax leveren nou eenmaal meer op

16 juni 2023 om 18:26

@oenieboy, snap niet dat je ze gaat vergelijken. Dortmund en West Ham zijn beide niet gegaan voor Kocu terwijl die goedkoper was. Andere speler. Daarnaast gaat het erom dat Alvarez voor Ajax een top speler is en je die niet weg wilt doen. Dan mogen clubs in de beurs.

16 juni 2023 om 19:13

Als Ajax 35 miljoen voor deze huis- tuin en keukenslager vangt dan doen ze dat echt heel goed hoor.

16 juni 2023 om 19:31

Daarentegen wordt Sangare weggezet als een geweldige speler.. Beide zijn van hetzelfde niveau

16 juni 2023 om 17:16

Denk dat er wel iets meer inzit, zeker als West Ham of anderen concreet worden. Ajax vraagt volgens een betrouwbaar Engels medium 53m, dan is 35m + bonus wel wat weinig.

Denk dat die zal gaan voor 40-45m.

16 juni 2023 om 20:00

Vorig jaar kon Ajax 63 miljoen voor hem krijgen. In mijn ogen overigens een beperkte kaartenpakker.

Het spel is begonnen! Laten we hopen dat het uitkomt op 40 miljoen inclusief bonussen en dan brengen we hem op de fiets.

16 juni 2023 om 17:10

Mijn hemel wie is er TD bij Dortmund? Bellingham weg en dan bij Alvarez uitkomen je moet er maar opkomen ……

16 juni 2023 om 17:13

Lijkt me stug dat ze hem als directe opvolger zien van Bellingham.

16 juni 2023 om 23:09

Die hebben hem beoordeeld in de 2-Luik toen ze bij elkaar in de CL poule zaten. Bij Ajax lukte alles en BD stak in erbarmelijke vorm.

Als ze gisteravond hebben gekeken tegen de VS, dan zie je zijn tekortkomingen. Denk dat Blind zelfs nog het onderling sprintduel wint.

Als Ajax zijnde toch wat hoger in de boom gaan zitten, 35.miljoen Inc bonussen is ietwat karig

16 juni 2023 om 17:18



Het zal denk ik net onder de 40 miljoen uitkomen exclusief bonussen. Ik hoop echter dat Mislintat Julian Rijkhoff in deze deal zou kunnen betrekken. Ik zou het mooi vinden als die weer terugkeert bij Ajax. Groot talent, kan zeker de concurrentie aan met Brobbey en ik verwacht niet dat Rijkhoff snel in aanmerking zal komen voor een basisplaats bij Dortmund.

16 juni 2023 om 17:54

Lijkt me niet dat Dortmund die Rijkhoff terug wil laten gaan, heb het idee dat ze daar best wel wat vertrouwen in hebben voor de toekomst

16 juni 2023 om 18:09

Dan denk ik dat er een flink gedeelte van het bedrag af moet. Volgens mij staat Rijkhoff er goed op in Dortmund.

16 juni 2023 om 18:02

Is ook 35 exclusief, zoals verwacht wordt. 35 is het hoogste wat ze ooit betaald hebben bij Dortmund, dus ik vind het persoonlijk geen verkeerd bod. Wil Ajax meer, moet het naar de Premier League kijken.

16 juni 2023 om 18:10

Het is alleen de vraag of Alvarez daar zin in heeft. Natuurlijk heeft Engeland een mooie competitie maar dan kom je wel al snel bij teams uit die geen CL spelen.

Minimaal 40 miljoen. Rice is zo goed als zeker naar Arsenal dus dan gaat West Ham zich ook melden. Vandaag ook het nieuws dat Bayern Hojberg terug wil halen. Wie weet mengt Tottenham zich dan ook nog in de strijd want die hebben ook al eerder interesse getoond.

16 juni 2023 om 17:13

Rice is toch een heel ander type voetballer dan Alvarez? Als West Ham opzoek is naar een vervanger zullen ze wel niet bij Alvarez uitkomen lijkt me.

16 juni 2023 om 17:51

Maar moet hij persé worden vervangen door hetzelfde type dan? Alvarez met een ander type ernaast kan prima. Ze hebben niet voor niks interesse. West Ham speelt ook niet echt het meest aanvallende voetbal, die zijn niet vies van zo'n type speler.

16 juni 2023 om 19:10

Bij West Ham zijn ze van mening dat Rice niet 1 op 1 vervangbaar is, ze zullen dus 2 middenvelders halen voor dat geld waarvan er 1 meer verdedigend is (alvarez).

16 juni 2023 om 18:04

Nu hoog in de boom zitten op basis van een ongefundeerde verwachting is natuurlijk niet de beste strategie. Zeg dan gewoon ‘dit is te weinig voor deze speler’ en hoop dat Dortmund of de PL zich uiteindelijk meldt met een hoger bedrag.

Poot stijf houden. Borussia heeft veel geld in kas na zeker de verkoop van Bellingham. Ajax hoeft niet per sé van Alvarez af dus hier gaan ze meer voor kunnen vangen als die Borussen dusdanig veel interesse hebben.

16 juni 2023 om 17:18

Heeft met BVD niet zoveel zin denk ik, 35m plus bonussen is voor hen al een recordtransfer. Afgezien van PL clubs en Real + Barca klapt er geen enkele club echt grote bedragen neer.

Een West Ham zie ik gerust 40-45m betalen, Dortmund niet.

16 juni 2023 om 17:24

Maar Alvarez wil wel weg bij ajax....
Als je te hoog in de boom gaat zitten en niet verkocht krijgt, dan heb je een groter probleem

16 juni 2023 om 18:12

Je kunt wel zeggen dat Ajax niet van hem af wil, maar als er deze zomer niets komt dan kun je wel eens een hele geïrriteerde speler hebben. En we hebben allemaal gezien wat er dan gebeurd. Dan slaan zijn stoppen vaak door.

Dat alvarez voor meer weggaat dan kokcu komt puur omdat alvarez het meerdere malen in de Champions league heeft laten zien

16 juni 2023 om 17:13

Indirect, het komt vooral omdat ajax veel rijker is. Probeer maar eens een basisspeler te kopen van een middenmoter in de premier league, dat gaat je ook veel kosten al zou die beste vent nog nooit champions league gespeeld hebben.

16 juni 2023 om 18:33

Ook niet helemaal waar. Spelers hebben gewoon een marktwaarde die bestaat uit resultaten op een bepaald niveau, restant looptijd contract, leeftijd etc. Wat jij bedoelt is dat Ajax makkelijker een bod kan afwijzen omdat ze het geld niet per se nodig hebben, maar dat is een uitzondering, zoals bv Antony

16 juni 2023 om 17:41

Zo is het al even. Ajax pakt hogere transfersommen dan PSV en PSV hoger dan Feyenoord. Ajax had Kokcu voor waarschijnlijk 40-50 kunnen verkopen

Mooie club dat Dortmund, wordt zo een beetje het ajax van Duitsland.

16 juni 2023 om 17:19

Dan mogen ze eerst wat vaker de titel winnen wil je ze met ons vergelijken

Dortmund maakt er officieel werk van en Verweij verwacht een bod. Ja gaaf, de Telegraaf dus weer die met de ik denk, verwacht en vermoed. Prima als hij vertrekt, verwacht dat Steijn daar ook gewoon rekening mee houdt en hem dat vertelt is. Hopen dat er 2 a 43 kanonnen komen als ook Kudus en Timber vertrekken.

16 juni 2023 om 17:13

43 kanonnen is mij iets te veel hoor. Dat gaat een hoop gezeur opleveren

16 juni 2023 om 17:21

Woeps haha bedoelde 2 a 3, 43 is een klein beetje overkill ja. Dan moeten we net als Chelsea omkleden op de gang

Ze hebben Haller al voor een schijntje kunnen krijgen. Ff iets meer voor alvarez aub

17 juni 2023 om 18:29

Voor Haller hebben ze gewoon veel betaald. Haller miste te veel kansen bij Ajax. Indien hij alle open kansen die hij van Anthony kreeg had afgemaakt, dan had hij 50 goals kunnen maken.

35m + bonussen dat is best een flink openingsbod van Dortmund, hier valt zeker meer uit te halen. Ben benieuwd of Mislintat hard durft te onderhandelen.

Wat een geld voor een doodgewone speler!

16 juni 2023 om 17:22

Ja echt hè. Was niet best dit seizoen. Misschien zoeken ze onruststoker bij BVB en hebben ze daarom zoveel geld voor over.

16 juni 2023 om 17:26

Als je Edson niet best vond dit seizoen heb je gewoon niet gekeken of je hebt er geen verstand van, 1 van de beste spelers bij Ajax dit jaar. Ajax was slecht maar aan Edson heeft dat niet gelegen.

16 juni 2023 om 17:36

Zegt dat meer over Ajax dan over Edson .... ?
Ik hoop echt dat ze voor dat geld een goede voetballer gaan halen die ook een beetje verstand heeft.

16 juni 2023 om 17:40

Zegt iets over allebei maar met jouw beredenering zouden er nooit goede spelers kunnen spelen in een team dat een slecht seizoen heeft, dat is onzin.pepi viel ook op bij Groningen op een positieve manier ondanks dat ze afschuwelijk slecht waren als team.

16 juni 2023 om 18:14

Dat Edson 1 van de betere van Ajax was zegt misschien alles over het seizoen van Ajax. Zeer beperkte voetballer die ook te vaak vreemd gedrag vertoond.

16 juni 2023 om 22:38

@ajaxf1 dat maak jij er weer van. Ik zeg enkel dat het Ajax van dit seizoen wel heel slecht was waardoor een (wellicht) slechte speler de beste speler kan zijn. Ik vind de strijdlust van Alvarez top, maar hij raakt te vaak zijn hoofd kwijt en is ook verdedigend niet altijd top. Beperkte speler daardoor in mijn visie die inderdaad dit seizoen de beste was in dit Ajax.

16 juni 2023 om 17:40

Vermoedelijk omdat wat jij stelt niet zo is

Prima bedrag denk ik zo voor Alvarez, misschien weet Ajax er nog 5 miljoen meer uit te krijgen.. Hij deed het afgelopen seizoen prima maar dit is verder niet een bijzondere speler. Leuk breekijzer op het veld maar aan de bal regelmatig knullig.

20-30 miljoen en dan mag je blij zijn. Geen dragende speler gebleken dit jaar.

40 miljoen + 5 miljoen aan bonussen zou ik zelf wel een prima bedrag vinden voor een speler als Alvarez.

Dit had ik nooit verwacht toen ze hem aantrokken. Hopelijk nu een voetballer terug op die positie

Leuk dat Dortmund 35 miljoen euro wil betalen, maar daar gaan ze hem niet voor krijgen. Ben benieuwd wat West Ham gaat bieden.

In plaats dat we de selectie versterken gaan we de selectie weg jagen. Ajax moet zich gaan focussen op Hakim Ziyech, Davinson Sanchez en een nieuwe rechtsback.

16 juni 2023 om 18:55

Leuk centrum met Bassey en Sanchez, en wie gaat er dan voor de opbouw zorgen? Iets waar het afgelopen seizoen ook vaak mis ging

Weet niet wat ze daar aan Dortmund aan het doen zijn maar met dit soort aankopen ga je het Bayern niet lastig maken volgend jaar.

Ajax zal zijn vuur gaan missen en misschien ook wel zijn slimheid verder moet dit vertrek best eenvoudig op te vangen zijn. 35 mio klinkt voor mij als teveel.

Alvarez moet veel meer opbrengen.

"mike Verweij verwacht...", zo kan ik ook wel met een primeur komen. Er zijn letterlijk influencers op hun zolderkamertje die met betere scoops komen dan een groot bedrijf als de Telegraaf.

35 miljoen is veel te weinig geld. We zijn geen derderangsclub die voor een habbekrats zomaar hun spelers verkoopt. Ze kunnen de hoofdprijs behalen en anders wieberen. Dat is het risico als je willen shoppen bij de grootste club van Nederland.

Wat kost een gele kaart in Duitsland eigenlijk..? Dit moeten ze ook meenemen in het uitbrengen van een bod 😉

On: verwacht dat ze rond de 40/45 miljoen gaan uitkomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren