Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michael van Praag droeg tevergeefs oud-collega van de KNVB voor bij Ajax

Laatste update:

Michael van Praag heeft Bert van Oostveen aangedragen als nieuwe algemeen directeur van Ajax, zo meldt clubwatcher Mike Verweij namens De Telegraaf. Vrijdag werd bekend dat Menno Geelen de komende maanden tijdelijk algemeen directeur van Ajax wordt.

Vanwege het afhaken van Alex Kroes, die nu technisch directeur is geworden, moest Ajax volgens de regels van de KNVB op korte termijn een nieuwe algemeen directeur aanstellen.

De RvC heeft Geelen bereid gevonden om de rol van interim-algemeen directeur op zich te nemen en gevraagd de periode te overbruggen totdat een nieuwe algemeen directeur benoemd en ingewerkt is.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens Verweij heeft Van Praag voormalig KNVB-directeur Bert van Oostveen meerdere keren voorgedragen om de nieuwe algemeen directeur van Ajax te worden.

“Michael van Praag liet er na de tijdelijke aanstelling van Geelen geen gras over groeien”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Hij droeg Van Oostveen gelijk aan bij de bestuursraad van Ajax om over een paar maanden de vaste algemeen directeur te worden. De bestuursraad heeft dat echter enorm hard getackeld, dat gaat niet door.”

“Van Praag heeft hem recent dus nog een keer voorgedragen bij de bestuursraad, maar zij zien het voorstel van Van Praag definitief niet zitten”, aldus Verweij.

"Van Oostveen heeft het overigens bij de KNVB als voormalig bestuursvoorzitter en directeur betaald voetbal best goed gedaan, alleen het is weer iemand van buiten de club die Ajax niet goed van binnen kent. Hij zou ook een hele lange tijd nodig hebben gehad om zich in te werken. Ik denk ook niet dat hij een hele goede kandidaat is, eerlijk gezegd."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Staande voet ontslaan voor de suggestie alleen al. Wat is dit voor oud kliekje man gadver. Vers bloed kan ook prima het Ajax DNA beschermen zoals oa een Dave Vos. Waarom al die oude koeien die genoemd worden steeds? Frank de Boer, LvG, Bert van Oostveen. Kom op zeg. Verder wel alle respect voor de prestaties van FdB en LvG, geweldig gepresteerd voor Ajax maar er is wat nieuws nodig.

13 mei 2024 om 15:52

Wat heeft Vos hier mee te maken? Dit gaat over een algemeen directeur.

13 mei 2024 om 16:02

Dat Vos een nieuwe generatie Ajax DNA vertegenwoordigt. Ook van die leeftijd kan je mensen toevoegen aan je organisatie, niet alleen 60 plussers. Het voordragen van van Oostveen is bij uitstek een voorbeeld van ons kent ons imo. Dat moet je dus niet meer willen. Ik wil Vos inderdaad niet als AD, dat lijkt me niet verstandig .
Ben gewoon een beetje klaar met dat vasthouden aan het oude, evenals alle journalisten/de media die zo'n Jansen of FdB als geschikt aanmerken puur omdat ze Nederlands zijn.

13 mei 2024 om 16:06

Ajaxf1 100% eens, Ajax helden maar vers bloed is noodzakelijk.

13 mei 2024 om 16:06

Ik weet niet of Bert van Oostveen een goede directeur zou zijn. Het is in ieder geval iemand met bestuurlijke ervaring in het voetbal.

Doordat het iemand moet zijn met Ajax DNA wordt de zoektocht best lastig. Het is niet alsof er een hele lijst met oud spelers is die op basis van hun ervaring buiten het voetbal een goede CEO zouden zijn.

13 mei 2024 om 16:15

Wat mij betreft halen ze iemand uit het bedrijfsleven en zetten ze er een oud speler naast die de kneepjes van het vak kan leren van een ervaren persoon uit het bedrijfsleven waar de oud speler dan de voetbal touch kan toevoegen en in een jaar of 2 opgeleid kan worden tot de nieuwe AD? Het blijft enorm lastig natuurlijk zeker nu ze alles op Kroes hebben gezet als AD.

13 mei 2024 om 16:34

Het is gewoon een 100% onzin verhaal. De bestuursraad is een verenigingsorgaan en die heeft helemaal niets te zeggen over de benoeming van directeuren van de NV. De enige die de bevoegdheid heeft om directeuren te benoemen is de RvC omdat Ajax een structuurvennootschap is en in zo'n organisatie de RvC over de benoemingen gaat. Waarschijnlijk heeft Van Praag als lid van Ajax een ballonnetje op gelaten en is dat door de bestuursraad lek geprikt. Maar dat is iets heel anders dan Verweij beweert, dat kan helemaal niet.

13 mei 2024 om 16:46

@dolorasinum Dat klopt maar deels. De RVC draagt de CEO voor, in het geval van Ajax moet de CEO ook formeel door de aandeelhouders worden goedgekeurd op een aandeelhouders vergadering. De bestuursraad met 70 van de aandelen in de NV heeft daar uiteindelijk alles voor het zeggen dus dan lijkt het niet heel gek als je eerst daar eens langs gaat om te vragen hou ze er over denken.

13 mei 2024 om 16:51

@ajaxf1 ik ben ook voor iemand uit het bedrijfsleven, maar iemand uit het bedrijfsleven krijgt dan vervolgens alle verhalen over gebrek aan Ajax DNA, voetbal kennis e.d. over zich heen.

2 jaar om opgeleid te worden tot algemeen directeur is aan de korte kant. In een normale onderneming doe je het al heel goed als je binnen een jaar of 10 CEO wordt, en dan komt dat meestal na een relevante opleiding inclusief stages e.d. van een jaar of vier.

13 mei 2024 om 19:15

Van de Sar was natuurlijk ook veels te licht.
Er zal toch wel een oud speler zijn die capaciteiten heeft. Momenteel denk ik dat je er wel iemand naast moet hebben. Er is veel aan de hand.

13 mei 2024 om 19:40

@halvart De vraag is wel oprecht, wie dan?

Ik denk dat als je naar alle andere CEO van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gaat kijken, of naar de directie van bedrijven die op basis van de omzet net zo groot zijn, denk ik dat de jongste Ceo's allemaal een relevante master opleiding hebben en een jaar of 20 relevante werk ervaring. Een voetballer met die achtergrond of iets wat er in de buurt komt hebben we niet.

De Zeeuw komt misschien een eind als ondernemer, maar die zal als oprichter niet snel zijn eigen onderneming verlaten. Zou hem overigens wel graag in een toekomstige RVC zien.
Seedorf wordt wel eens genoemd omdat hij ook als ondernemer actief is, maar dat al weer op een zo veel kleinere schaal dat die ervaring bijna niet relevant is om bij Ajax CEO te zijn.

Het is niet voor niets zo dat er al 25 jaar elke keer als er een functie open komt bij Ajax de naam van Keje Molenaar valt. Niet dat die geschikt zou zijn, maar als succesvolle advocaat heeft hij in ieder geval iets gedaan buiten het voetbal.

Je hebt het uiteindelijk toch gewoon over een onderneming waar 600 mensen werken en waar jaarlijks (inclusief transfers) 250-300 miljoen in en uit stroomt.

Precies de reden waarom er kritiek is op Van Praag, weer mensen uit het eigen netwerk neerzetten om meer macht te krijgen. Die spelletjes mogen nu wel is gaan stoppen, tijd om in het belang van de club te denken voordat we nog verder afzakken.

13 mei 2024 om 16:23

Vriendje/bekende of niet, als Van Praag een geschikte kandidaat denkt te kennen is het toch prima om die aan te dragen? En ook prima om dat te tackelen. Al vraag ik me af hoe dit "enorm hard" getackeld is.

Kunnen we aub zorgen dat Ome Michael uit het raam in de Arena gegooid wordt bij zn ontslag. Dan noemen we het de tweede defenestratie Van Praag.

13 mei 2024 om 16:00

Dat is erg rigoureus, maar dat deze dino over de datum is, is wel heel duidelijk.

De bestuursraad heeft dat echter enorm hard getackeld... ik vraag me af hoe dat er uit zag. Gevoel voor drama heeft hij wel.

13 mei 2024 om 17:20

Misschien hadden we de bestuursraad dit seizoen achterin moeten zetten

Blij dat de bestuursraad ervoor is gaan liggen. Van Praag lijkt alleen zijn vriendjes op bepaalde posities bij Ajax te willen hebben en hij heeft geweldige prestaties neergezet met Ajax in een ver verleden, maar van Praag moet nu eigenlijk stoppen. Destijds was ik een van de mensen die blij was met zijn terugkeer. Ik ging er niet vanuit dat van Praag (en de rest van de mensen die met hem meekwamen zoals van Wijk, van Gaal kwam volgens mij juist voor van Praag) de club weer even uit het diepe dal zou helpen in no-time, maar wel dat hij voor enige rust kon zorgen. In plaats daarvan heeft van Praag in de afgelopen maanden juist alleen maar voor onrust en onbegrijpelijke keuzes gezorgd, en lijkt hij vooral bezig om de mensen binnen te krijgen die hij wilt.

Van Oostveen vond ik bij de KNVB een groot drama als directeur betaald voetbal. Hij was helemaal niet gemaakt voor die functie, en dus ook niet voor een functie als algemeen directeur bij Ajax. Zelf had ik hoop op Robert van Overdijk. Die heeft weliswaar geen ervaring in de voetballerij, maar ik heb liever dat een technisch directeur dat heeft dan een algemeen directeur. Een algemeen directeur moet het tot op zekere hoogte hebben, maar kan dat hebben tot zo'n 70 tot 80 procent vind ik. Maar van Overdijk zal het helaas ook niet worden, aangezien hij heeft aangegeven dat hij blijft waar hij nu werkzaam is (circuit Zandvoort).

Nu is Geelen dus tijdelijk de algemeen directeur, en binnen Ajax is dat iemand die sowieso al hoog geplaatst wordt en in het verleden weleens is gevraagd om algemeen directeur te worden nadat van der Sar vertrok. Maar dat wilde hij toen zelf niet en nu is hij er wel op ingegaan, maar wilt hij het helaas alleen tijdelijk doen. Dat vind ik wel jammer, want hij kent zowat alles binnen Ajax en weet van hoe en wat. Maar Geelen heeft aangegeven dat hij uiteindelijk weer terug wilt naar zijn functie commercieel directeur (waar hij al dik 10-jaar geweldig werk levert, overigens) dus moet Ajax toch weer verder zoeken.

De enigste naam die ik zo gauw zou kunnen bedenken en je misschien een kans van slagen hebt, is Nigel de Jong. Inmiddels al 1,5-jaar werkzaam bij de KNVB als directeur voetbal en de keren dat ik de Jong in de media hoorde en hij alles uitlegde vond ik hem goed overkomen. Heeft al een paar hoge diploma's en is momenteel ook nog bezig met een management opleiding bij de Uefa, en kent Ajax natuurlijk. Niet dat dat van mij per se een vereiste moet zijn, maar andere kandidaten zie ik niet of je komt bij zo iemand als van Oostveen uit.

Eenhoorn vind ik trouwens ook goed en die vertrekt binnenkort bij AZ, maar die zie ik het ook niet doen. Ten eerste omdat hij de afgelopen jaren moeilijk deed met concurrentiebedingen en al die dingen naar Ajax, PSV en Feyenoord toe en dan zou het gek zijn als Eenhoorn zelf dan wel doodleuk de overstap maakt. Ten tweede omdat Eenhoorn een grote voorliefde voor Feyenoord heeft en hij meermaals heeft aangegeven dat Feyenoord zijn club is, en ten derde omdat hij volgens mij ook had aangegeven het voorlopig rustig aan te willen doen.

De mastodont Michael van Praag heeft gesproken en dit keer wordt er niet naar hem geluisterd. Overigens denk ik dat Van Oostveen best wel eens een geschikte kandidaat had kunnen zijn en zo oud is Bert nog niet, 53 meen ik. Het is wel redelijk opvallend dat oudere succesvolle types als Michael van Praag, en met hem een groot deel van de boomers, steeds maar weer vasthouden aan hun eigen netwerk. In dat verband kun je gerust spreken van "oude jongens krentenbrood", "ons kent ons", "old boys network", etcetera. Daar hoeft natuurlijk niets mis mee te zijn zolang capaciteiten daarbij worden meegewogen maar je loopt wel sterk het risico op verouderd management. Ajax lijkt mij toe aan een stuk modernisering zolang er nog wordt gesproken over enkel Nederlandse trainers met het Ajax-DNA, een beetje meer out-of-the-box denken is soms op zijn plaats, dat geldt voor zowel bestuur als technische organisatie.

Past wel in het beeld dat ik als Feyenoord supporter heb dat de knvb redelijk ajax-georienteerd is.

13 mei 2024 om 17:19

Volgens mij is het eerder andersom.. Ajax is schijnbaar redelijk knvb-georienteerd.

13 mei 2024 om 17:22

Het effect voor de andere 17 clubs is in ieder geval hetzelfde 🤣

Het zou ook diep treurig zijn als Van Oostveen de nieuwe AD zou zijn geworden. De KNVB is een organisatie waar slechte trainers en bestuurders terecht kunnen als ze bij een BVO er uit gegooit zijn.

Oude jongens krentenbrood. Zo werkt het overal in de bestuurswereld. Dat maakt het gejank als er ergens een keer iemand zonder pik wordt aangesteld ook zo grappig.

Alsof er ooit een bestuurder wordt aangesteld om wat ie kannipv om wie hij is.

Laat van Praag zijn laatste levenstijd aub slijten in een fijn bejaardenhuis, waar monopolie het enige spelletje is waarmee je geld kunt verliezen. Die vreselijke van Oostveen voordragen is op zich al 1 reden om van Praag te muilkorven;-)))

Van Praag is niet meer handhaafbaar en zal alsnog moeten gaan. Dit onzedelijke voorstel is zo tegen de Ajax natuur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren