Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund hoort fors prijskaartje van Chelsea voor Ian Maatsen

Laatste update:

Chelsea is niet van plan om Ian Maatsen zonder slag of stoot te laten gaan, zo melden Engelse media. Borussia Dortmund is nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van de Nederlander, maar zal flink in de buidel moeten tasten. Het prijskaartje bedraagt 35 miljoen euro.

The Guardian schrijft woensdag dat Dortmund de gesprekken met Chelsea over een overgang van Maatsen is gestart. De Duitse topclub ziet de verdediger graag komen, maar de onderhandelingen bevinden zich nog niet in een vergevorderd stadium.

Chelsea neemt namelijk geen genoegen met minder dan 35 miljoen euro. De linksback heeft nog een contract tot volgend jaar zomer en ligt goed in de markt. Burnley en West Ham United toonden recent al interesse.

De kans bestaat dat Dortmund Maatsen eerst huurt voor een half jaar, om hem komende zomer definitief over te nemen. Chelsea voelt meer voor een directe overname om geld in te zamelen voor nieuwe aanwinsten.

Ondanks een flinke blessuregolf liet manager Mauricio Pochettino Maatsen slechts één keer starten in de Premier League dit seizoen. De jeugdinternational van Oranje staat dan ook op de kandidatenlijst om verkocht te worden.

De hoop van Chelsea om een topspits aan te trekken zal waarschijnlijk afhangen van uitgaande transfers die een positieve bijdrage leveren aan de Financial Fair Play-positie. Aangezien Maatsen een jeugdproduct is, is zijn transfersom pure winst in FFP-termen.

Maatsen kwam dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van Pochettino, die op de linksbackpositie doorgaans andere keuzes maakte. De dertienvoudig Jong Oranje-international ervaart fikse concurrentie op Stamford Bridge en lijkt daarom nu eieren voor zijn geld te kiezen.

De teller staat dit seizoen op 400 speelminuten, verdeeld over 16 wedstrijden voor the Blues. Maatsen maakte vorige week zijn basisdebuut voor Chelsea in de wedstrijd tegen Crystal Palace (2-1 winst). De linkspoot speelde dat duel opvallend genoeg als rechtsbuiten.

Als Maatsen inderdaad naar Dortmund verkast, dan gaat hij voor het eerst in zijn carrière buiten Engeland spelen. De vleugelverdediger speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV en verruilde de jeugdopleiding van de Eindhovenaren in de zomer van 2018 voor die van Chelsea.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

35 miljoen het word steeds gekker, 400 minuten gespeeld voor Chelsea. Natuurlijk heeft deze jongen talent en gaat hij echt wel uitgroeien tot een prima back.

3 januari 2024 om 10:39

Zijn waarde is ook grotendeels gebaseerd op zijn tijd bij Burnley en dat hij toch een talent uit de opleiding van Chelsea is, maar 35 miljoen is inderdaad heel veel, zou meteen op nummer 7 van meest dure left-backs komen.
Waar Dortmund op moet hopen is dat Chelsea zichzelf weer in zijn voet schiet en Maatsen over een jaar of 2 weer terugkoopt voor 60+ miljoen.

3 januari 2024 om 11:33

Of iedere andere Engelse club, aangezien hij vast een home grown status heeft. Maar er vind ik toch wel te fors, zoveel zekerheid heb je met hem nou ook weer niet.

3 januari 2024 om 13:32

ik denk niet dat dortmund moet hopen dat chelsea zichzelf in de voet schiet. ik denk dat ze moeten hopen op zijn sportieve prestaties. zij willen gewoon een top back kopen lijkt mij, met super veel potentie, en dat is maatsen. de kans dat hij word verkocht ooit voor minimaal 50 miljoen zit er ook dik in, maar dat is wanneer hij goed zal gaan spelen.

3 januari 2024 om 16:56

Ook als zijn waarde gebaseerd is op zijn tijd bij Burnley, dan kom je toch ook nooit op 35 mln? Voor een linksback uit de Championship? En hij is feitelijk gewoon 3e of 4e keus bij Chelsea als iedereen fit is (Chilwell, Colwill, Cucurella).

3 januari 2024 om 11:47

Chelsea is gewoon een harde, stugge onderhandelaar. Iedereen miept altijd alleen maar over de uitgaven maar vergeet even te vermelden dat Chelsea spelers ook voor veel te veel weet te verkopen waardoor die uitgaven mogelijk worden.

3 januari 2024 om 15:15

@niels221, helemaal niet zo gekke prijs om mee te beginnen. Zo'n Guehi ging ook voor 23 miljoen, op dezelfde leeftijd. Had ook alleen Championship ervaring en heeft maar 2 wedstrijden voor Chelsea gespeeld

Dit is voor alle 3 de partijen een goede deal. 35 miljoen is misschien wat veel voor Dortmund maar je ziet aan hem dat hij veel talent heeft. Voor Maatsen is Dortmund een hele slimme en mooie stap. Voor Chelsea is het mooi dat ze wisselspelers voor geld kunnen verkopen, in dit geval voor veel geld.

3 januari 2024 om 10:07

Nou, voor Dortmund is het wel een riskante deal hoor. 35 miljoen voor een linksback die uiteindelijk er slechts een enkel goed seizoen in de Championship op heeft zitten en die op het hoogste niveau nog niet veel bijzonders heeft laten zien met alle respect. Bovendien is er ook sprake van dat Dortmund gewoon CL kan mislopen dit jaar en dan zit je echt met zo'n speler in de maag als ie geen hit is.

Dit is niet per sé cynisch bedoelt hoor, maar ik denk dat Dortmund eerder op 25 miljoen maximaal mikt. Dat scheelt voor hen meerdere jaarsalarissen.

3 januari 2024 om 10:10

Klopt, maar gezien de historie van jonge aankopen van Dortmund denk ik dat ze hier wel goed naar gekeken hebben. Voor mij is 35 ook te veel hoor, 25 tot 28 was een mooie deal geweest. Ik zie Maatsen wel shinen in Dortmund.

3 januari 2024 om 10:22

10 miljoen zou je bedoelen? 35 miljoen voor een speler die een paar potjes aardig heeft gevoetbald in de Championship… Dortmund is geen PL club hè? Die halen voor 25-35 miljoen alleen maar jongens die op het hoogste niveau wat gepresteerd hebben. Bijvoorbeeld in de Champions League of in de (sub)top van de Bundesliga

3 januari 2024 om 10:37

Ja maar Deenb, Dortmund haalt normaliter eindproducten of gewezen spelers voor die bedragen, uit de categorie Haller of Malen. Niet de categorie Maatsen. Zeg over Malen wat je wil maar die heeft een moyenne gehad bij PSV en relatief succes gehad. Maatsen heeft die status gewoon niet.

3 januari 2024 om 10:42

Ken jij ene Jude Bellingham?

3 januari 2024 om 10:49

Daar spatte het talent er wel af natuurlijk, en jonger en op één bepalendere positie.

3 januari 2024 om 11:03

Komaan Lierse, we gaan Ian Maatsen toch niet naast Jude Bellingham leggen? Die jongens zijn even oud nu en Bellingham heeft inmiddels een transfer van 100+ miljoen gemaakt en loopt 1-op-1 bij Real Madrid. Toch eerder de uitzondering die de regel bevestigd, niet?

3 januari 2024 om 11:05

Bellingham is een speler die het alleen in de championship had laten zien en daar betaalden ze 20+ miljoen voor.

Het is dus gewoon feitelijke onzin dat Dortmund alleen zulke bedragen betaalt voor jongens die het op het hoogste niveau hadden laten zien.

3 januari 2024 om 11:18

Lierse, Bellingam was de uitzondering die de regel bevestigd. De hele Europese top zat achter Bellingham aan, die jongen was 16 toen ie basis stond bij Birmingham en zelfs Dortmund al. Dat kun je toch niet met Ian Maatsen, 21, wiens beste prestatie een jaartje basis/bank met Burnley is?

3 januari 2024 om 11:32

Dat zeg ik niet. Ik reageer op iemand die zegt dat Dortmund dat niet gaat betalen voor iemand die het alleen in de championship heeft laten zien.

Dat is gewoon feitelijke onzin. Het is bewezen dat als Dortmund overtuigd genoeg is van een speler, ook al speelde die in de championship, dat ze het gewoon neertellen.

3 januari 2024 om 11:40

@Deenb,

Het is mooi dat Chelsea 35 mio wil ontvangen. Maar dat wil niet zeggen dat ze dat krijgen. Denk ook niet dat hij dat waard is. Misschien de helft buiten Engeland. Daar betalen ze meer vanwege zijn homegrown status.

Helemaal gek als BVB dit betaald. Voor 20 miljoen heb je hartman ook denk ik...

3 januari 2024 om 10:52

Dat denk ik niet

3 januari 2024 om 10:54

Ik denk niet dat Feyenoord Hartman nu weg doet voor 20 miljoen

3 januari 2024 om 11:08

Van onze Q blijven we nog even af! Laat die maar tot de zomer lekker op Zuid blijven.

3 januari 2024 om 11:24

Denk oprecht dat Hartman momenteel evenveel zal kosten als Maatsen. Anderhalf jaar basis bij Feyenoord, kampioen geworden, international, CL zich meer als staande gehouden en indruk gemaakt.

Zou al blij zijn dat we er 15 voor krijgen.

Dit bedrag slaat natuurlijk nergens op. Deze jongen heeft echt wel talent, maar voor dit bedrag moet je je wel iets meer hebben laten zien dan wat het afgelopen jaar heeft gedaan.

Kunnen ze beter voor Hartman gaan. Die zou ook eventueel zoveel kosten maar die heeft al meer laten zien dan een Maatsen. Zoveel geld neerleggen voor een linksback die amper wat heeft laten zien bij Chelsea vind ik wel teveel van het goeie. Of ze moeten bij Dortmund net zo zeker zijn als dat ze waren bij Bellingham. Maar ja denk niet dat Maatsen zo'n potentie heeft.

Zou voor Maatsen wel de ideale stap zijn om zich op het grote podium te laten zien.
Maar 35 miljoen is echt wel te gek voor woorden zeg.
Dat gaat Dortmund echt never nooit niet betalen voor een speler die nog niks op het hoogste niveau heeft laten zien.

Ik denk dat ze nu voor Reguillon gaan als tijdelijke oplossing om daarna in de zomer uit te komen bij Hartman. Of de prijs van Maatsen moet in de zomer flink zakken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren