Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maatsen aangepakt na horrorstart Dortmund in CL: ‘Dat was een megafout’

Laatste update:

Ian Maatsen beleefde woensdagavond een horrorstart in het Champions League-duel tussen Atlético Madrid en Borussia Dortmund. De linksback van de Duitsers kreeg een niet al te handige bal van Gregor Kobel en leverde daarna zomaar in bij Rodrigo De Paul. De Argentijn benutte het buitenkansje, waardoor Atlético al snel met 1-0 leidde. In de Duitse media is de nodige kritiek op de blunderende linksback van BVB.

BILD oordeelt hard over de Nederlandse linksback. "Een megafout van Maatsen bracht Atlético op 1-0. Kobel speelt Maatsen aan, ook al heeft hij een tegenstander in de rug. De vleugelverdediger besluit om onduidelijke redenen om een breedtebal te geven. Al met al een dramatisch begin voor BVB."

De Westdeutsche Allgemeine Zeitung wijst juist met de beschuldigende vinger richting Dortmund-doelman Kobel. "Die pass op Maatsen is natuurlijk buitengewoon slordig. Hij moest de bal wel aan De Paul laten, die uiteindelijk ook scoorde."

De Frankfurter Allgemeine Zeitung ziet een nieuwe trend opstaan wat betreft het opbouwen van achteruit. "De tijden dat keepers de bal gewoon naar voren schieten, ligt achter ons. Deden ze dat soms nog maar gewoon, want Atlético loerde op een riskante pass van Kobel op Maatsen."

"De Nederlandse verdediger probeerde de bal vervolgens met zijn buitenkant te spelen. Het was mooi geweest als die actie was geslaagd, maar helaas voor hem lukte dat niet", voegt de Duitse krant daaraan toe.

Volgens Kicker is Maatsen de hoofdschuldige van de valse start van Dortmund in Madrid. "Zijn foute inspeelpass werd door De Paul ijskoud afgestraft." Desondanks beginnen de Duitsers met perspectief aan de returnwedstrijd. "Dortmund houdt hoop na 25 zwakke minuten."

Slechte cijfers voor Maatsen


In de Duitse pers worden steevast rapportcijfers uitgedeeld. De beste score een 1 en de slechtste score een 6. De Westdeutsche Allgemeine Zeitung deelt een 5 uit aan Maatsen, een onvoldoende dus. Sportplatform Ran geeft de linksback een 4. "Maatsen werd door Kobel onnodig onder druk gezet bij de 1-0, voordat hij zelf de fout in ging."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij krijg me toch een zaadbal aangespeeld. Neemt niet weg dat hij het zelf niet handig doet maar die keeper is gewoon een pannenkoek als je deze bal inspeelt.

Lijkt me vooral kobel zn fout, al had maatsen de bal gewoon moeten wegschieten

De enige juiste optie was geweest om hem naar de speler die bij de cornervlag stond te spelen, die hem dan meteen had moeten wegrossen. Voor de rest stond iedereen gedekt. Ook gewoon een ontzettend slechte bal van Kobel.

Lijkt me toch vooral een fout van de keeper die zo bal nooit mag inspelen. Neemt niet weg dat Maatsen die bal gewoon kei hard had moeten weg schieten. De juiste optie voor de keeper was geweest om de bal naar de speler links te spelen of hem gewoon weg te schieten.

Wat een gezeik over de bal van de keeper. In Nederland is men niet meer gewend dat de keeper ook goed kan voetballen en de opbouw kan verzorgen blijkbaar. Het was een prima bal en het idee van Maatsen is ook niet slecht (de bal spelen naar 20), uit uitvoering wel minder.

De schuldige is dan ook de nummer 20. Gast ligt gewoon te slapen. Is niet scherp sinds keeper de bal spelt en staat daardoor verkeerd, heeft geen idee waar zijn man is en handelt vervolgens als een Eredivisie speler.

11 april 2024 om 10:17

In Nederland is men evengoed gewend dat een keeper kan voetballen. Dat staat helemaal los van deze situatie. Ook de nummer 20 kan je niet veel verwijten (behalve dan meer naar de bal komen).

Kobel moet kunnen inzien dat Maatsen hier inspelen een onverstandige keuze is. Er waren voor Maatsen dan ook vrijwel geen opties en er werd vol op hem gejaagd. Neemt niet weg dat zijn bal nadien ook slecht was, maar hij ia hier niet de hoofdschuldige.

En prima dat je alles zoveel beter vindt dan de Eredivisie en dat er volgens jou een "typische Eredivisiespeler is". Dat is ook verder totaal geen stomme opmerking hoor!

11 april 2024 om 11:49

"in Nederland is men evengoed gewend dat een keeper kan voetballen." nee. Waaruit blijkt dat? Dat willen iedereen in Nederland elkaar hele tijd wijsmaken, maar als je gewoon de wedstrijden kijkt valt heel erg tegen. Vooral als he het vergelijkt met andere competities waar de gemiddelde keeper heel goed kan voetballen. Dit is een mythe, net als de mythe dat Nederlandse spelers technisch heel goed onderlegd zijn, Dat is ok al zo een 20 jaar niet meer zo.

De keeper spelt de bal omdat Maatsen om de bal vraagt. Had hij misschien niet moeten doen, maar hij had alsnog voldoende opties aan de rechterkant, inclusies die nummer 20, maar leest het spel gewoon heel slecht en handelt veel te laat. maar goed, heel Dortmund was traag in de eerste helft.

11 april 2024 om 12:08

Naar mijn mening heb je een wazig of matig beeld van het voetbal in Nederland. En dat kan natuurlijk prima.

Nederlandse spelers staan technisch nog steeds goed bekend. Het feit dat wij als Nederlands elftal weer een geweldig team op de been kunnen brengen, hebben wij mede te danken aan onze opleiding. Er is zeker veel op aan te merken (zoals bij bijna elk land, maar in de Eredivisie lopen we qua dat natuurlijk zeker niet achter), maar we hebben hier geen klagen aan voetballers die wij voortbrengen.

Financieel lopen we wel achter. Godzijdank gaat ook geen club hier aan een twijfelachtige geldschieter beginnen. Ik kijk niet gek veel Eredivisie meer, maar qua beleid kan ik alleen maar trots op zijn hoe wij Nederlanders het hier doen. Niet in paniek. Middels goed beleid gewoon een aantrekkelijke competitie. In de subtop hiervan.

Dan nog even terugkomend op jouw doelmannannonsens, want dat is het gewoon: Benitez bij PSV zoekt altijd de voetballende oplossing. Ramaj bij Ajax zoekt altijd de voetballende oplossing. Bijlow bij Feyenoord zocht altijd de voetballende oplossing. De twee eerstgenomende zijn ook heel vaardig aan de bal. Natuurlijk zijn het geen Neuer of Ter Stegen. Of zelfs geen Flekken of Verbruggen (verdomd, Nederlanders!), maar zeker wel keepers die door hun trainers de voetballende oplossing zoeken. Alleen bij topclubs logischerwijs. Zoals in bijna elke competitie.

Neerkijken op een bepaalde competitie is erg kinderachtig. Je noemt bewust de Eredivisie, omdat jij weet dat jij je op een Nederlandse site bevindt. Je had Roemenië kunnen noemen, Oostenrijk. Luxemburg. België, maar nee. Tot tweemaal toe wil jij graag op een Nederlandse site een sneertje uitdelen naar de Nederlandse competitie. Dat is klein. Dat is kinderachtig. Het getuigt van weinig inzicht en intellect (op dat punt). Toch heb ik maar de moeite genomen om er serieus op in te gaan. Iets wat ik niet graag doe op mensen die niet bereid zijn inhoudelijk te discussiëren (die aanname heb ik gedaan na jouw eerste bericht). En het is echt bloedirritant aan het worden. Deze superieuriteit die enkelen (het gros niet) hier voelen.

Verder ga ik hier ook niet verder met jou in discussie trouwens. Voel je natuurlijk vrij te reageren, maar verwacht hier geen reactie meer terug van mij.

13 april 2024 om 22:48

"nederlandse spelers staan technisch nog steeds goed bekend."
Al heel lang niet meer. We hebben in 20 jaar tijd 1 aanvllende middenvelder opgeleid van formaat (hakim Ziyech). Nou ja... soort van. Je praat gewoon anderen na. In Nederland opgeleide voetballers staan al heel lang niet meer bekend om hun geweldige techniek, net als hoe de Engelsen al een heel tijd niet meer bekend staan van 'kick and rush voetbal'.

Oranje heeft 3 eindtornooien gemist in de laatste 10 jaar. Ze komt tegenwoordig met alle moeite langs de groepsfase. Merkwaardig dat je juist Oranje als voorbeeld neemt. Wat heb je gedronken? of was dit een grapje?

Op dat huilverhaal van je over de matigeheid van de Eeredivisie ga ik niet op in. Metname omdat je het niet kan laten om in je laatste alinia over te gaan op simpele ad hominem.

Dit geeft alleen aan dat de wens om voetballende keepers te selecteren is doorgeslagen. Deze bal toont aan dat deze keeper daar niet zo goed in is. Wat vaker die bal plaatsen naar voren zal meer moeten gebeuren

Als je vind dat je een blad met verstand van voetbal bent en je verwijt dit Maatsen dan heb je gewoon weg geen verstand van de materie! De fout zit bij die keeper en niemand anders!!

Dit is toch een schijt bal eerste klas van de keeper, dat leer je al bij de Fjes dat je nooit door het midden mag spelen, ram zo'n bal dan gewoon weg.
Maatsen met een man in zijn rug en krijg je zo'n bal

er gaat natuurlijk wel meer mis voordat maatsen de fout maakt.
daarnaast is het aanpakken van een speler, lijkt me, ook niet echt nodig... zo'n maatsen staat daar ook niet van 'goh dat heb ik even goed opgelost, jammer dat ze erdoor scoren'.
leuk hoor dat analyseren, maar helft van de tijd zijn het inkoppers voor open goal die de kijker ook wel ziet. maar goed, je moet toch zo'n programma vol praten

Ik kink weinig BVB maar vond hem in de wedstrijden tegen PSV al opvallend matig. Kwam in de opbouw constant in de problemen en verloor elk fysieke duel. in ieder geval op basis van die twee wedstrijden kon ik niet zien waarom hij zo gewaardeerd wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren