Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Borussia Dortmund heeft 42 miljoen euro over voor opvolger van Pulisic’

Laatste update:

Borussia Dortmund bereikte eerder deze maand met Chelsea een akkoord over de transfer van Christian Pulisic, die voor een bedrag van 64 miljoen euro naar Londen verkast. Met Thorgan Hazard heeft de koploper van de Bundesliga nu een opvolger voor de Amerikaan in het vizier, zo schrijft BILD. Borussia Dortmund zou reeds met Borussia Mönchengladbach onderhandelen over de Belgische vleugelaanvaller.

Pulisic wordt tot het einde van het seizoen nog door Borussia Dortmund gehuurd van Chelsea. Toch zijn die Borussen van plan om een groot deel van de ontvangen transfersom direct weer te investeren. Borussia Dortmund zou een bedrag van 42 miljoen euro overhebben voor Hazard, die trainer Lucien Favre nog kent uit hun gezamenlijke tijd bij Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen bevinden zich in een lastige spagaat als het om Hazard gaat.

De vleugelaanvaller heeft nog een contract tot medio 2020 en is voorlopig niet van plan om die verbintenis te verlengen. Het is dus een behoorlijk risico als Borussia Mönchengladbach besluit om nu een torenhoog bedrag te laten lopen, terwijl Hazard over anderhalf jaar zomaar transfervrij zou kunnen zijn. BILD noemt een transfer naar Borussia Dortmund van Hazard ‘de meest realistische optie’.

“Borussia Dortmund en Bayern München zijn allebei grote clubs. Dortmund speelt doorgaans erg goed voetbal, terwijl Bayern terug naar boven wil. Ik kan nu alleen niet al teveel over andere clubs zeggen, aangezien ik met Gladbach heb afgesproken om me volledig op de tweede seizoenshelft te focussen”, zegt Hazard, die voor de winterstop goed was voor twaalf doelpunten en zeven assists in negentien wedstrijden. “Alles is mogelijk. Het zou voor iedereen fantastisch zijn als we met Gladbach de Champions League weten te bereiken.”

Is Thorgan Hazard een aanwinst voor Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou echt een geweldige deal zijn van Dortmund, Pulisic vervangen met een betere speler en daar nog winst op maken ook. Voor Thorgan zou Dortmund een goede stap zijn, mooie club met een fantastisch stadion en fanatieke achterban. Naar mijn mening wordt Dortmund toch nog te vaak gezien als opleidingsclub/tussenstation terwijl ze gewoon alles in huis hebben om mee te doen met de top.

9 januari 2019 om 09:07

Dortmumd heeft te weinig omzet om echt met de top mee te doen, maar incidenteel meedraaien moet zeker lukken.

9 januari 2019 om 10:45

Hoe kom je daar nou bij? Dortmund's begroting valt al jaren net buiten de top 10 in Europa , niet ver onder Juventus en nog boven Atletico Madrid. De top 10 is de top 6 uit de Premier league, Barca, Real, PSG en Juve*.

Qua middelen is de begroting zodanig hoog dat Dortmund in zowel Europa als in de Bundesliga af en toe prijzen gewonnen moet winnen. Ik zou het eigenlijk moeten berekenen, maar ik schat dat Borussia onderpresteert gezien de financiele middelen. Vorig jaar had Dortmund bv minstens de finale van de Europa League moeten halen(na Arsenal had Dortmund de hoogste begroting van de clubs in de KO fase).

In perspectief, Dormund's begroting is (heel) ruim 3 keer van die van Ajax. Geef Ajax die begroting en Ajax doet gewoon mee met de top, dat weet ik zeker. Dat geldt natuurlijk ook voor clubs als Porto en Benfica, clubs uit de begroting top 30, die bovenmatig presteren.

edit: ik vergeet Bayern, top 5 uit de PL dus. Tottenham stond in 2016/2017 op plek 11 en zal Juventus gepasseerd kunnen zijn.

9 januari 2019 om 11:58

vandaar dat ze zo belachelijk veel aan Witsel zn salaris kunnen betalen....

Typisch Dortmund die spelers van de concurrenten koopt om ze te verzwakken 😉
Ik denk dat Dortmund de vervanger van Pulisic al in huis hebben met Sancho en Bruun Larsen. Guerreiro, Reus en Wolf kunnen ook nog op de flanken uit de voeten. Als Hazard niet haalbaar is zou ik als Dortmund zijnde PSV polsen voor een van de twee buitenspelers.

9 januari 2019 om 09:42

Bergwijn lijkt me inderdaad een goede speler voor Dortmund. Al zal hij ook zeker niet goedkoop zijn. Daarnaast denk ik niet dat Psv op dit moment spelers wilt verkopen.

9 januari 2019 om 10:21

Ik denk dat Gladbach ook niet in de winter zal willen meewerken aan een transfer. Ik bedoelde daarom ook een zomerse transfer.

9 januari 2019 om 10:34

Je kunt zeggen wat je wil maar Dortmund shopt vaker in eigen Bundesliga dan Bayern. Hazard zal een topaankoop zijn. Al zie ik hem liever bij Gladbach. Daar is die een van de sterren en bij Dortmund een van de velen.

9 januari 2019 om 14:48

Sancho en vooral Bruun Larsen hebben nog wat tijd nodig. Beiden goede talenten, maar ze zijn nog erg jong en gaan nog wel een dip krijgen. Dan is het fijn om een speler als Thorgan Hazard te hebben waarvan je (bijna) zeker weet dat hij wel gaat presteren. In mijn ogen een prima aankoop als hij niet te duur is.

Een bankspeler vervangen met een basiswaardige speler? Zal Sancho vertrekken of Reus dan gewoon op 10 in een 4231 systeem?

9 januari 2019 om 09:41

Reus staat (met uitzondering van de eerste 2 potjes) al het gehele seizoen op de 10 positie. Sancho aan de ene kant en Bruun-Larsen/Guerreiro/Pulisic/Wolf wisselen de andere kant af.
Zou een fantastische aankoop zijn van BVB, wel weer eentje bij een concurrent.

9 januari 2019 om 12:00

so what concurrent? Is dat een dingetje hier op VZ ofzo, dat je de concurrent niet mag leegkopen? Als je het gedl hebt en de speler wil liever naar jou, hoezo niet dan? Hebben we hier op VZ eeen soort gentlemens agreement bedacht?
En ze mogen wel PSV ' leegkopen' maar niet Borussia MG?

Hazard blijft sowieso tot einde seizoen, daarna moet Gladbach gewoon verkopen. Als de prijs rond de 45/50 miljoen uitkomt zou dat prima zijn, mooie som die eigenlijk niet te weigeren is. Hij zegt zelf bij CL-kwalificatie wellicht te blijven, maar ik gok dat het besluit al is genomen als ik zijn statements lees. Op zich geen aderlating voor Bmg; Hazard is goed (voor BMG standaard), maar vind hem soms slordig, niet al te best in de afronding.
Vraag me wel af uit wat voor vaatje ze zijn vervanging gaan tappen. Wellicht komt Fülllkrug dan toch voor centrum (15 miljoen), en gaat Pléa permanent naar links. Dan nog een talentvolle winger kopen en je houdt nog wat centjes over!

42 miljoen voor Hazard? Hij heeft zeker stappen gemaakt, vorig jaar kon hij voor 20 miljoen de deur uit. Hij is zeker een goede vervanger voor Pulisic, hij lijkt ook gemotiveerder dan Pulisic

9 januari 2019 om 16:12

Ik denk dat het ook meespeelt dat BMG momenteel goed op de ranglijst is vertegenwoordigd. Wanneer een directe concurrent dan aan komt voor een speler die wellicht het verschil maakt tussen wel of geen plek 4 (en tientallen miljoenen inkomsten) snap ik dat de prijs omhoog gaat

Ik ken denk wel dat Hazard zal passen bij dit Dortmund, kent ook de Bundesliga heel goed. Ik hoop dat deze transfer zal doorgaan.

Met het volgende middenveld + aanval krijg Dortmund wel een heel sterk team hoor.
Alcacer
Hazard Reus Sancho
Delaney Witsel

Alleen in verdedigend opzicht moeten ze nog sterker worden.
Als ik Dortmund was zou ik een poging wagen om een ervaren centrale verdediger te halen die er gelijk staat en de boel aanstuurt. Dan kunnen talenten als Diallo en Zagadou zich daaraan optrekken.
In mijn ogen zou Alderweireld voor 28 miljoen perfect zijn, alleen weet ik niet of hij nog openstaat voor een transfer naar Dortmund.
In ieder geval heeft Dortmund weer een veelbelovende toekomst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren