Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klapper op Belgische Deadline Day: 47-voudig international keert terug

Laatste update:

Thorgan Hazard speelt de komende drie seizoenen in het shirt van Anderlecht, zo is woensdagavond laat bekend geworden. De dertigjarige aanvaller, die in januari voor een halfjaar op huurbasis naar PSV kwam, komt voor drie miljoen euro over van Borussia Dortmund. Drie miljoen is ook het brutosalaris dat Hazard jaarlijks gaat opstrijken bij Anderlecht.

De transfer van Hazard was lange tijd geen uitgemaakte zaak. De aanvaller twijfelde hevig, maar besloot woensdag in de vooravond toch overstag te gaan. De 47-voudig Belgisch international stapte laat in het vliegtuig van Dortmund naar zijn geboorteland om rond 20.00 uur medisch gekeurd te worden in het Universitair Ziekenhuis van Gent.

Vervolgens lag er een driejarig contract klaar voor Hazard met een bruto jaarsalaris van drie miljoen euro. Dat is minder dan de helft van wat hij de afgelopen jaren opstreek bij Borussia Dortmund. Hazard had nog een contract tot volgend jaar zomer in het Signal Iduna Park, maar hoefde niet op veel speeltijd te rekenen onder trainer Edin Terzic. Hij kiest nu eieren voor zijn geld.

Zodoende staat Hazard voor het eerst in zijn carrière voor een permanent verblijf in de Jupiler Pro League. Hij kwam tussen de zomers van 2012 en 2014 wel al twee jaar in actie voor SV Zulte Waregem, maar die club huurde hem van Chelsea. The Blues namen hem in 2012 over van RC Lens, waar hij zestien wedstrijden in het eerste speelde. Bij Chelsea kwam Hazard helemaal niet tot een optreden in het eerste.

In 2015 volgde een definitieve transfer naar Borussia Mönchengladbach, waar hij opbloeide. Vier jaar later verhuisde hij naar Borussia Dortmund, dat hem vorige winter verhuurde aan PSV. In Eindhovense dienst kwam de aanvaller tot 13 wedstrijden, waarin hij 2 goals en 1 assist noteerde. Hazard wist met PSV beslag te leggen op de TOTO KNVB Beker. Hij zorgde in de finale na ruim een uur spelen voor de gelijkmaker en was een van de spelers die in de strafschoppenserie en penalty benutte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is er toch met de Hazards. Vreselijk veel talent, maar op een of andere manier kunnen ze dat niet lang doorzetten in de praktijk. Zullen ze later gebruikt worden als vb tijdens de master sportpsychologie? 😉

7 september 2023 om 08:39

Sorry hoor, maar Eden Hazard is 7 jaar lang 1 van de (en als je het menig pundit of Chelsea supporter vraagt) de beste spelers van de Premier League geweest.. Dat hij 3 jaar teleurstelde bij Madrid doet er niet aan af dat hij in de jaren daarvoor fantastische dingen heeft laten zien!

Thorgan is gewoon een stuk minder getalenteerd dan zijn broer. Ik denk zelfs dat hij met een andere achternaam niet de clubs zou hebben gehad waar hij nu wel gespeeld heeft.

7 september 2023 om 09:06

Ben het met je eens over Eden, ik snap ook niet goed hoe men kan beweren dat hij zijn piek niet lang kon doorzetten. Al kon hij wel nog meer uit zijn carriere gehaald hebben.

Thorgan heeft ook echt wel gewoon veel talent, hij had alleen niet die befaamde versnelling van zijn broer maar maakte dat deels goed met meer loopvermogen en een beter schot. Bij Mochengladbach en in zijn eerste seizoen bij Dortmund haalde hij een heel goed niveau en verdiende daar gewoon te staan bij die clubs, al had hij nooit het talent van Eden natuurlijk en net zoals zijn broer sukkelt hij de laatste jaren vooral met blessures.

7 september 2023 om 09:23

Je kunt toch ook niet ontkennen dat Eden zelfs bij Chelsea soms gewoon slecht was, Ja als hij het op zijn heupen kreeg werd Chelsea idd kampioen en was hij de beste speler van de PL. Daar mag hij terecht veel respect voor krijgen. Maar ik deel je mening niet dat hij 7 jaar lang de beste was. Zo wist hij zich in het tweede jaar onder Mourinho nou niet echt te onderscheiden. Iets wat je van een sterspeler wel zou mogen verwachten.

7 september 2023 om 09:27

Hij heeft 1 jaar minder gepresteerd, maar voor Chelsea was meneer 2 jaar de beste in Frankrijk, op zeer vroege leeftijd.
9 jaar aan een stuk gepresteerd met dus 1 jaar minder. Fantastisch toch

7 september 2023 om 09:57

In het tweede jaar onder Mourinho werd hij Player of the Season in de Premier League en won hij het kampioenschap.. Ik neem aan dat je het derde seizoen bedoelt? Toen was hij inderdaad niet de beste nee, toen zagen we al wel de problemen waar hij uiteindelijk door bij Madrid zou falen. Hij kwam te zwaar terug van vakantie en heeft mede door zijn matige fitheid dat hele seizoen gekwakkeld met blessures.

7 september 2023 om 10:01

Denk dat de mensen de neiging hebben om alles tegen Messi en Ronaldo af te zetten.
Hazard was al op heel jonge leeftijd één van de besten. Bij Chelsea was hij dat ook maar mensen denken dat hij tot zijn 35e in de top3 van de voetballers moet staan.
Dat is niet realistisch want een normale carrière is juist die van Hazard en niet van Messi en Ronaldo.
De laatste twee zijn een buitencategorie.

7 september 2023 om 10:40

Helemaal mee eens. Hazard afzetten tegen Ronaldo of Messi is wat mij betreft oneerlijk naar Hazard toe. Maar ik vind het minstens zo storend als mensen niet op de hoogte zijn en wel van alles denken te moeten roepen.. We moeten wel eerlijk blijven en goed kijken naar wat er gezegd wordt. Zoals gezegd is het onzin om te stellen dat "de Hazard's het in de praktijk niet lang laten zien." aangezien Eden in Frankrijk al de pannen van het dak speelde, hij vervolgens 7 jaar in Engeland gevoetbald heeft waar "maar" 1 matig seizoen tussen zat.. In 2015-16 was het een drama, dat vind ik ook. Hij was dik en traag en viel van de ene blessure in de andere. Mede door zijn laconieke houding is Mourinho ontslagen bij Chelsea. Verder heeft hij Altijd top gepresteerd! 12-13 top, 13-14 top, 14-15 top, 16-17 top, 17-18 top en 18-19 was weergaloos!

Het is niet "normaal" dat er spelers zijn die 5/6 keer de Champions League gewonnen hebben en in al die campagnes 15 tot 20 keer gescoord hebben.

7 september 2023 om 10:49

YoeriCFC, ten eerste ben ik het niet met je eens dat ie 7 jaar lang een vd beste spelers was, maar ok, dat is persoonlijk. Maar ten tweede, en dat is mijn punt, hij was op zijn 29ste over zijn hoogtepunt heen. Dat is toch veel en veel te vroeg? Bovendien toen (en dat was niet de eerste keer) een veel te hoog BMI voor een topsporter. Je kan mij iets vertellen dat dat komt omdat je goed in je vel zit. En dan zijn er nog 3. Waarvan Thorgan ook een tijd op hoog niveau heeft gespeeld, maar ook niet voor een langere tijd en ook op te vroege leeftijd, wat zijn prime zou moeten zijn, weer terug bij af. En begrijp me niet verkeerd, ik zou graag hun carrières hebben, maar ik heb nul talent. Echter wel een heel andere mentaliteit.

7 september 2023 om 10:55

Ach YoeriCFC, daar ga je weer met je termen: "het is onzin dat".Nee, jij vindt het onzin. Net als dat ik jouw verheerlijking van alles dat met Chelsea te maken heeft onzin vind. Nogmaals, ik denk dat hij te weinig uit zijn carrière heeft gehaald. Mentaal niet sterk genoeg was. Dat blijkt imo door veelvuldig overgewicht en de druk bij België niet aan te hebben gekund en zijn tijd bij Real.Nogmaals, niet erg, maar ik vind het opvallend. Net als dus Thorgan.

7 september 2023 om 10:59

Ik citeer je YoeriCFC: "Toen was hij inderdaad niet de beste nee, toen zagen we al wel de problemen waar hij uiteindelijk door bij Madrid zou falen. Hij kwam te zwaar terug van vakantie en heeft mede door zijn matige fitheid dat hele seizoen gekwakkeld met blessures."Nou, dat is precies mijn punt. Dat getuigt imo niet van de beste mentaliteit. En had ie het dus veel langer vol kunnen houden. Dank.

7 september 2023 om 11:07

Eden Hazard, Sergio Aguero, David Silva. Dat waren de kanonnen van de Premier League in de tijd van Hazard. En dan heb je nog spelers zoals Luis Suarez, Gareth Bale, Alexis Sanchez die eventjes een hele hoge piek hebben gekend in de tijd dat Hazard voor Chelsea speelde. Voor mij is Hazard een enorme PL en Chelsea legend

7 september 2023 om 11:14

@fornus Eden Hazard. Jammer dat hij na 29 jaar al aftakelde net als Ronaldinho en nog een paar legends. Maar als je kijkt wat hij heeft gepresteerd is menig topspeler jaloers. Kijkend naar deze awards en de reacties onder de Engelse voetbalfans en analisten was Eden Hazard jarenlang een van de beste spelers van de PL en daarmee een van de betere van de wereld. Als je dan zegt dat dat niet zo is is dat heel erg bijzonder te noemen.
- 2x Ligue 1 player of the year
- 1x Premier league player of the year
- 1x PFA players player of the year
- 1x PFA fans player of the year
- 1x FWA footballer of the year
- 4x PFA Team pf the season
- 4x Chelsea player of the season
- 2x UEFA Team of the year
- 2x ESM team of the year
- 1x Iffhs mens world team

7 september 2023 om 11:27

Druk bij België niet aangekund? Was absoluut fantastisch op het beste WK dat België ooit gespeeld heeft. Hoezo kan hij de druk dan niet aan?

7 september 2023 om 11:48

@formus, zijn mentaliteit is niet best nee. Dat is geloof ik algemeen bekend, maar je zegt dat hij het niet lang vol heeft weten te houden wat pertinente onzin is. Niet volgens mij, niet volgens de supportersvereniging van Chelsea, maar volgens 9 van de 10 mensen die je op straat tegenkomt, mensen die hem sinds dag 1 in de Premier League aan het werk gezien hebben en eigenlijk gewoon al de modale volger van voetbal. Er zijn weinig spelers die op een jonge leeftijd al vergelijkbare dingen deden die hij deed! Zijn piek was vroeger, misschien dat dat ook te maken heeft met zijn relatief vroege exit uit de top?

7 september 2023 om 08:50

Als het niet doorzet naar praktijk, hoe kun je dan spreken van talent? Misschien is dat talent er dan niet, en is dit hun niveau?

7 september 2023 om 11:18

Dat is toch niet hoe voetbal talent werkt. Als een speler regelmatig sologoals maakt langs 3 spelers en in de PL Chelsea in zijn eentje draagt (en dat later niet meer kon) kan je moeilijk zeggen dat wat hij nu laat zien zijn niveau is. Dat laat vooral zien dat de speler is gestagneerd, wat een heel natuurlijk verschijnsel is in voetbal beinvloed door leeftijd, fitheid en motivatie

Een klapper van jawel, 3 milioen euro dames en heren! Belgie op zn kop.

7 september 2023 om 09:25

Een klapper in die zin dat Thorgan Hazard nog een actief Belgisch international is en dat dit, tegenwoordig, voor Belgische clubs sowieso een grote transfer is (zie de transfers van Alderweireld en Vertonghen in het recente verleden)

De transfersom van 3 miljoen is absoluut geen klapper, ook niet op Belgisch niveau. Club Brugge kan zich perfect meten met PSV en Feyenoord qua transferuitgaven ( Club kan volgens mij zelfs nog iets meer).

We gaan Ajax toch niet als referentie gebruiken voor Belgie & NL?

7 september 2023 om 09:29

Dat gaan we niet doen, en maar afwachten of Ajax dit blijft volhouden met hun Avila- en Akpom aankopen :-)

7 september 2023 om 12:21

voor een 30jarige is dat idd best een hele smak geld toch wel hoor voor die competitie

Het is ergens wel jammer dat Thorgan Hazard weg is bij PSV. Hij heeft wat wedstrijden gemist door blessures maar in de wedstrijden die hij speelde was Hazard belangrijk. Hij scoorde tegen Feyenoord en scoorde in de bekerfinale tegen ajax bijvoorbeeld. Het is toch lekker om een ervaren speler te hebben die in dat soort wedstrijden belangrijk is. Als het Hazard lukt om een heel seizoen lang fit te blijven heeft Anderlecht er een hele goede speler aan.

7 september 2023 om 09:53

Ik denk dat je er met Lozano bij PSV niets minder hebt, zelfs beter. Ervaring in Italië, ook ervaren kracht.

7 september 2023 om 11:52

Ik ben ook helemaal niet ontevreden met het team dat er nu staat. Met Lozano, Lang en Bakayoko heb je de beste vleugelbezetting van de eredivisie. PSV heeft andere (en misschien wel betere) keuzes gemaakt. Hazard stond er op de juiste momenten maar is wel een speler die al jaren niet zijn topniveau heeft gehaald. Dan is die 3 miljoen per jaar een risico.




Kan een RSCA-supporter mij uitleggen hoe een club met structurele financiele problemen als Anderlecht deze salarissen kan uitkeren voor o.a. Hazard, Schmeichel, Dolberg, Delaney, Rits, etc?

Zo'n kapitaalverhoging is toch enkel een tijdelijke oplossing?

edit: ik zie op Sporza dat Anderlecht ook heel goed heeft verkocht, zal wel helpen.



7 september 2023 om 09:31

Dit en shirt verkoop :-)

7 september 2023 om 10:38

De enige reden is dat ze een miljardair als eigenaar hebben. Het geld dat er in Anderlecht gepompt is door Coucke is hallucinant. Zal ondertussen al tegen de 100 miljoen aan zitten.

Mocht dat gedaan zijn met pakweg Eupen dan was het een schande. Maar omdat Anderlecht traditie heeft, kraait er geen haan naar.

7 september 2023 om 10:39

Goed verkocht, 8 miljoen extra via Doku en ze zijn verlost van een aantal zware contracten. Ben wel benieuwd wat voor seizoen ze gaan spelen. Tot nu toe was het vaak billenknijpen op het einde van de wedstrijden.

Toffe stap! Ben benieuwd, de Belgische competitie wordt de laatste jaren steeds beter en gewaagder aan elkaar. Mooi op te zien!

Thorgan Hazard heeft duidelijk minder talent dan Eden maar heeft het in Duitsland meer dan verdienstelijk gedaan bij Gladbach en daarna Dortmund. Verhuurd aan PSV heeft Thorgan door blessures en concurrentie niet een heel grote indruk achtergelaten maar hij heeft wel twee zeer belangrijke goals gemaakt, uit tegen Feyenoord en in de bekerfinale tegen Ajax. Al met al vind ik 3 miljoen als transfersom vrij laag maar ik vermoed dat Thorgan qua salaris flink op de begroting drukte bij Dortmund.

Goeie transfer voor RSCA.
Duidelijk statement dat ze terug willen gaan naar waar ze horen, de top.
Hopelijk komg dat dit seizoen nog aan.
En daarna terug europa in waar een club als Anderlecht thuis hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren