Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach haalt vier Eredivisie-spelers bij Marokkaanse selectie

Laatste update:

Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui (Ajax), Oussama Idrissi (AZ) en Ahmed El Messaoudi (FC Groningen) zijn door bondscoach Vahid Halilhodzic opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko. Voor El Messaoudi is het de eerste keer sinds lange tijd dat hij bij de Marokkaanse selectie zit. Hij maakt deel uit van een 26-koppige selectie voor de komende interlandperiode.

De Marokkaanse Belg maakte vorig seizoen al een goede indruk in het shirt van Fortuna Sittard. FC Groningen sloeg toe en trok hem de afgelopen transferperiode aan. Onder trainer Danny Buijs is El Messaoudi goed van start gegaan. De afgelopen vier competitiewedstrijden maakte hij de negentig minuten vol. Hij maakte voldoende indruk op Halilhodzic om bij de selectie te zitten voor de komende vriendschappelijke interlands tegen Libië (11 oktober) en Gabon (15 oktober). Zijn debuut voor Marokko heeft hij al lang en breed achter de rug. Op 28 maart 2015 speelde de 24-jarige middenvelder zijn eerste en vooralsnog enige interland.

Ziyech en Mazraoui nemen het komend weekend eerst nog met Ajax op tegen ADO Den Haag. Laatstgenoemde is echter een vraagteken, daar hij vlak voor de wedstrijd tegen Valencia geblesseerd afhaakte. Idrissi treedt met AZ donderdagavond nog in de Europa League aan tegen Manchester United en speelt zondag met de Alkmaarders tegen Willem II. El Messaoudi krijgt vrijdagavond in Groningen bezoek van RKC Waalwijk, alvorens hij zich meldt bij de nationale ploeg.

Met Sofyan en Nordin Amrabat telt de Marokkaanse selectie nog een aantal andere bekende namen. Opvallende afwezigen zijn Younes Belhanda, Sofiane Boufal en Nabil Dirar. Mohamed Ihattaren is ook niet opgeroepen. Hij neemt de tijd om een keuze te maken over zijn toekomst als international. Door een dubbel paspoort kan hij kiezen uit Marokko en Nederland.

Volledige selectie Marokko:

Keepers: Bounou, Munir, Zniti, El Mejhed

Verdediging: Abdelhamid, Saïss, Chebake, Malcuit, El Yamiq, Hakimi, Mazraoui, Mendyl

Middenveld: Amallah, S. Amrabat, Bourabia, El Messaoudi, Fajr, Taarabt

Aanval: Alioui, N. Amrabat, El Haddad, En-Nesyri, Harit, Idrissi, Ziyech.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte oproep voor El Messaoudi. Speelt heel sterk bij Groningen. Valt me echt op.

Verrast dat Malcuit erbij zit, heeft meerdermaals aangegeven dat ie voor Frankrijk wil uitkomen maar blijkbaar toch niet. Verder mis ik Boufal die er eigenlijk gewoon bij hoort en ik vraag me ook af waar Touaizi is? Heeft laatst gekozen, dus waarom nemen ze m niet mee.

3 oktober 2019 om 15:14

Als je 28 bent en nog nooit bent uitgekomen voor de nationale selectie van Frankrijk en andere opties hebt, moet je die nemen. Wist niet dat ie Marokkaanse roots had zelfs.

3 oktober 2019 om 15:28

Wordt nu wel druk met Hakimi, Malcuit, Mazrouai en Mendyl voor de back posities

3 oktober 2019 om 15:31

Hakimi zal weer linksback spelen zeker? Daar is niks.

3 oktober 2019 om 15:22

Touaizi? Ben blij dat Marokko niet zo diep is gezakt om spelers van Man. City U23 op te roepen. Voorlopig zie ik hem liever in Jong Marokko. Daarnaast heb je met Alioui en En-Nesyri prima spitsen (ik had persoonlijk liever El-Arabi gezien). Boufal en Carcela hadden er ook bij moeten zitten en ook Belhanda is wat mij betreft een zekerheidje (voor de basis zelfs). Ik kijk niet vaak naar Groningen maar El Messaoudi had niet gehoeven.

ik hoop echt dat Ihatarran voor Oranje kiest. zijn creativiteit kunnen we heel goed gebruiken op ons middenveld. ik vind deze selectie van Marokko momenteel ook geen superlichting

3 oktober 2019 om 16:56

Dat hoop ik ook van alle eerdere spelers die kozen voor Marokko, vind ik alleen Ziyech een gemis voor oranje (denk dat hij het stiekum zelf ook jammer vind). Ihatarren zou ook van die buitencategorie kunnen worden.

3 oktober 2019 om 18:37

Waarom zou hij dat jammer vinden? Het is niet alsof Nl in al die jaren wat heeft bereikt. En kom aub niet met die "finale van de nations league"...

Die Bono heeft het er druk mee. De hele wereld rondreizen om op te treden en tussendoor interlands keepen voor het nationale elftal van Marokko On: hoop dat Ziyech net zo gaat vlammen bij Marokko als hij bij Ajax doet. Hij is tot nu toe natuurlijk niet altijd even gelukkig geweest voor de nationale ploeg, maar de kritiek die hij soms krijgt na interlands (met name na die gemiste penalty) is mijns inziens wel erg zwaar.

3 oktober 2019 om 15:18

vind ik ook. Marokko moet blij zijn met een speler als Ziyech. ik baal er nog steeds van dat onze bondscoaches hem toen hebben laten lopen want ik had hem heel graag bij Oranje gezien. echt een geweldige en unieke speler

Zou beter voor Mazz zijn om dit over te slaan. Gewoon ff goed rusten en genezen. Straks weer geblesseerd of oververmoeid en dan wordt het helemaal moeilijk om een plek te bemachtigen.

Hoop dat deze bondscoach hakimi wel weer op rechts zet i.p.v. op links. Nous kan beter overslaan. Effe weer op ritme komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren