Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bonaventura Kalou maakt melding van overlijden Christian Gyan (43)

Laatste update:

Christian Gyan is op 43-jarige leeftijd overleden, zo maakt voormalig ploeggenoot Bonaventura Kalou woensdag bekend via een bericht op Instagram. De oud-speler van onder meer Feyenoord was al enige tijd ziek. Gyan stond tien jaar onder contract in De Kuip en wist met de Rotterdamse club in 2002 de UEFA Cup te veroveren. Feyenoord moet het nieuws over het overlijden van de voormalig speler overigens nog wel bevestigen.

"Rust maar goed uit, mijn broeder. Je hebt hard gewerkt", laat de bedroefde Kalou weten op Instagram. "Mijn hart gaat uit naar Anita en de kinderen." Eerder dit jaar werd bekend dat Gyan ernstig ziek was en dat hij ook niet meer was te genezen van kanker. Eind november sprak Feyenoord nog uit dat er plannen waren voor een passend afscheid van de Ghanees in De Kuip. Dat afscheid zal er helaas niet meer komen. Gyan, die tussendoor werd verhuurd aan stadsgenoot Excelsior, kwam uiteindelijk tot 93 wedstrijden in het Feyenoord-shirt. Na zijn vertrek uit Rotterdam-Zuid in 2007 speelde hij kortstondig in Wales en Finland. In het seizoen 2010/11 keerde hij terug in Nederland voor een avontuur bij amateurclub RKSV Leonidas.

Gyan kwam na zijn actieve loopbaan in de haven van Rotterdam te werken. In die periode kreeg de voormalig mandekker problemen op financieel gebied. De Feyenoord-aanhang kreeg hier lucht van en al snel werd een inzamelingsactie gestart om Gyan te kunnen helpen. Daarnaast schreef Michel van Egmond een boek over het roerige voetballeven van de in Ghana geboren speler. Het leek daardoor beter te gaan met Gyan, totdat er bij hem kanker werd geconstateerd. Hij kwam ondanks het slechte nieuws al snel met een update over zijn gezondheidssituatie.

"Goedenavond vrienden. Er gaat nieuws rond over mijn situatie zonder mijn toestemming", zo viel te lezen in een post op Facebook. "Zoals jullie allemaal weten ben ik al een tijdje ziek, maar ik voel me oké en ben NIET stervende! Dus alsjeblieft, er is geen reden voor paniek. Ik respecteer de artsen en zoals jullie allemaal weten ben ik een man van vertrouwen. Daarom geloof ik dat de situatie beter zal worden. Wat vanuit mensenlijk perspectief onmogelijk is, is mogelijk bij God. Bid voor me dat ik zal herstellen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Treurig, vooral voor die arme kids. RIP Chris.

29 december 2021 om 15:59

Wat een vreselijk nieuws. Wat een lieve man was dat zeg. RIP

Gestreden maar helaas verloren. Rotziekte. Rust zacht Christian

Vreselijk! Sterkte voor de nabestaande!

Een gigant in ieder opzicht, en markant mens met een groot hart is heen gegaan.. Rust zacht.. ❤️🙏🏾

29 december 2021 om 16:10

Zeker, een groot mens die zich ook nergens te groot voor voelde.
Ik had nog wat stille hoop toen hij zijn berichtgeving nuanceerde enkele weken geleden door aan te geven dat hij wel ziek was, maar niet dood zou gaan.
Waarschijnlijk doelde hij op het spirituele.

29 december 2021 om 16:59

Ah ok. Dus de laatste alinea is helaas een oud bericht. Spijtig

29 december 2021 om 19:37

NJfromVOL zeker, volgens mij heeft hij zelf in de havens gewerkt. Ik meen dat ooit op televisie gezien te hebben. Erg indrukwekkend! En waarschijnlijk spiritueel, erg gelovige mensen houden daar vaak aan vast.

29 december 2021 om 20:02

Klopt, een zeer bescheiden en nederig persoon.

Pfff heftig dit, heel jammer dat ie is overleden heel veel sterkte aan de famillie🙏🏻❤️ Rust zacht strijder

Triest RIP Christiaan

Eh bah. Wat vervelend nieuws. Deze man blijft altijd een held voor me. Echt een door en door goed persoon.

R.I.P. strijder, sterkte voor zijn Familie

Kippenvel bij het lezen van dit bericht. Ben er helemaal stil van! Slechts 43 jaar geworden en wat een leven heeft deze man gehad… rust zacht Christian, voor mij ben je voor altijd een held!

Rip, wat blijft het toch een afschuwelijke ziekte.

Damm.... Rust in vrede chief

Altijd klote, zo jong. RIP

Rip Christian.
Voor altijd een Held.

Welkom thuis, lieve Chris. ❤ Ik hoop dat je daarboven met open armen - jouw karakteristieke pose - ontvangen wordt. Als iemand in de hemel thuis hoort ben jij het. We houden van je.

We gaan allemaal een keertje, maar een mooien mens als Gyan had ik wat langer gegund. Voor hem mooi, hij is bij zijn maker, voor vrouw en kinderen een bak ellende natuurlijk..

Rust zacht Christian. Voor altijd een legende in Rotterdam.

Ik moet gelijk denken aan die foto voorafgaand in de UEFA cup dat hij met zijn armen wijdt staat te bidden. Geweldige foto.

kippenvel. Geen woorden voor. Wat een lieve man die zn hele leven in handen legde van God en altijd bezig was met andere ipv zichzelf. Ik neem aan dat Feyenoord een zeer passend afscheid geeft en zorgt voor zijn familie. En dat hij door God met open armen wordt ontvangen.....en hij daar zn rust en vrede heeft.

Wat verschrikkelijk dit. Rust in vrede vriend. Voor altijd onze grootste cultheld

Een ware cultheld uit Zuid is men in de hemel rijker. Zeer treurig te moeten lezen dat het snel is gegaan. Alle sterkte en kracht voor de nabestaanden.

Dit doet zeer mensen. Wat een cultheld deze man. Niet te beroerd om de mouwen op te stropen binnen maar ook buiten het veld. Moge hij in vrede rusten.

Gelukkig was ik erbij in de wedstrijd tegen Dortmund. Zal Chris nooit meer vergeten tussen de rook. Rust in vrede legend.

Verdrietig nieuws, zo jong. Hele nare ziekte. RIP.

29 december 2021 om 16:08

Als onze wetenschappers, professoren etc.. na de corona crisis nou ook is met de hele wereld samen komen en is hartstikke hun best doen om een oplossing te zoeken voor deze kl*te ziekte zou de wereld er al veel beter kunnen uitzien.

29 december 2021 om 16:27

De eerste tumoren bij (goed geconserveerde)menselijke resten zijn al aangetroffen ver uit de tijd voor Christus geboorte. Dit is iets wat bij de leven hoort. Door goede voeding, beweging etc kun je de ziekte deels voorkomen maar nooit helemaal. Een 80 jarige dikke opa die altijd gerookt,gedronken heeft VS een 30 jarige jongeman die altijd gezond geleefd heeft en wel die ziekte krijgt. Tis niet uit te roeien. Sommigen worden er mee geboren. Hooguit kan t in de toekomst een chronische ziekte worden waar doormiddel en behandelingen van medicijnen mee te leven valt.

29 december 2021 om 17:59

Als je kijkt hoeveel er op dit vlak in de afgelopen jaren al bereikt is én wat de verwachtingen zijn naar de toekomst, dan is er hoop. Maar helemaal uitsluiten dat er mensen zullen overlijden hieraan, dat denk ik eerlijk gezegd niet. Helaas.

Rust zacht Gyan. Vreselijk nieuws dit.

Mogen zijn ziel rust vinden. Mogen God hem een plek in de hemel geven.

De Heer heeft gegeven, de Heer heeft genomen.

Pijnlijk nieuws. Hopelijk heeft hij nog wat van kerst meegemaakt.

Ps: voor de mensen die niet geloven in God, alsjeblieft bespaar mij je reacties.

Kanjer, Je bent er niet meer, gevochten als een leeuw,Voor mij ben je de Feyenoorder van de eeuw.Biddend voor elke wedstrijd,Jij zorgde voor de team eenheid.Chris, een culturele van onze club,Later de supersub.Een held, die vocht tegen zichzelf,Haalde alles eruit, eerste en 2de helft.Chris Gyan, krijger van de Heer,Chris Gyan, is niet meer.Chris Gyan heeft een plek in mijn Hart.Chris Gyan, cultheld 4ever

29 december 2021 om 16:06

Prachtig. Kippenvel gekregen.

Is dit ergens online te horen?

Rust zacht en sterkte voor de familie. Gyan was een klasbak, of je nu feyenoord fan bent of niet. Ik als Ajacied had respect voor de voetballer Gyan. Die veel meer uit zijn carrière kon halen.

R.i.p. Gyan,

We zullen je niet vergeten.

YNWA

RIP Gyan, You never Walk Alone♥️

Verschrikkelijk nieuws over zo'n verschrikkelijk sympathieke, goeiige, prachtige speler. Je gunt het niemand, maar waarom moet het zo vaak zulke goede mensen overkomen De man heeft al zoveel gegeven en weinig gekregen in het leven. Uit het AD van 2017: Gyan's schoonmoeder belde vaak naar Nederland. ‘Kom toch terug naar Ghana. Dan ben je van alle zorgen af.’ Maar daar willen Anita en Chris niets van weten. ,,Ik blijf in Nederland”, zegt Gyan. ,,Ik ben een eerlijk mens, ik moet een schuld voldoen. Nederland en Feyenoord hebben mij heel veel gegeven. Hier word ik oud.” - en dan tot de conclusie komen dat Gyan hier niet echt oud heeft kunnen worden. Het leven is oneerlijk. Rust in vrede, Christian Gyan.

29 december 2021 om 18:30

Ondanks dat wij als buitenwereld vinden en vonden dat hij te weinig heeft gekregen, laten we hopen dat hij dan anders zag. Dat z'n liefde voor God en z'n familie belangrijker was dan de rest. Maar ondanks dat, hoop ik echt dat feyenoord zij gezin de komende jaren financieel helpt en ondersteunt. Deze man heeft nooit gekregen wat hij verdiende van de club. Nu kunnen we dat met hem goedmaken. Ben nog steeds verdrietig van z'n overlijden. Wat een held. Voor altijd. Ook mooi jou woorden, als ajacied.

Rust in vrede Gyan. Laatst hoorden we nog dat van je dat je niet stervende was, en ik hoop dat je je zo ook echt niet voelde tot het eind. Eeuwig zonde om na een voetbalcarriere nog maar tien jaar te hebben mogen genieten, vooral gezien de struggles daarna. Erg triest. RIP

Rust zacht.
Veel te jong overleden. Sterkte aan de familie en vrienden

Zo jong nog en wat een leven heeft hij gehad, gevochten en verloren, wat is het toch een afschuwelijke rot ziekte
Wat een strijder was hij zeg.
Heel veel sterkte voor de nabestaanden

Phoe, 43 nog maar. Op zo een moment hoop ik dat al zijn bidden niet voor niets is geweest. Kwam over als een rustige en sympathieke jongen. Rust zacht en veel sterkte aan de nabestaanden

Een leeftijdgenoot. Sympathieke speler. Was deel van een uitstekend Feyenoord. Treurig nieuws.

Veel te jong en wens zijn nabestaanden veel kracht toe met dat verlies.

Geweldige man met een prachtige persoonlijkheid. Sympathiek, harde werker, voelde zich nergens te groot voor. Een visitekaartje voor Feyenoord, voor God, voor zijn land, voor de mensheid. Rust in vrede.

Bah!!!
Wat een intens mooi mens was hij ..
Als klein jochie zien hoe hij eerst een uur lang aan het bidden was op het veld om vervolgens de tegenstander op te vreten.

Rip G

Prachtige vent. Had toch even (ijdele) hoop, nadat ie zei dat het goed met em ging, maar dit zat er wel aan te komen. Rust in vrede

Jeetje wat een triest bericht. R.i.p. Chris.

Rust in vrede, Gyan... In karakter een voorbeeld voor anderen. Zijn verhaal verdiende een mooier einde. De beelden van zijn gebed in de rook zal ik nooit vergeten. Voor altijd een held in Zuid.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren