Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boadu mikt op EK: ‘Het zou mooi zijn: Calvin en ik sámen met Depay voorin’

Laatste update:

Myron Boadu heeft zich maandagavond bij de selectie van het Nederlands elftal gemeld. De achttienjarige spits van AZ zat niet bij de voorselectie, maar kreeg vrijdag te horen dat hij door Ronald Koeman is opgeroepen. Door blessures van Donyell Malen en Steven Bergwijn kwam de bondscoach bij de eerste spits van AZ uit. Boadu hoopt nu met Oranje op EK-deelname. “Ik ga er alles aan doen om naar het EK te gaan”, aldus de aanvaller in De Telegraaf.

Boadu maakte vorige maand pas zijn debuut namens Jong Oranje. “Ik had niet verwacht dat het zó snel zou gaan”, reageert de spits, die maandagavond met ploeggenoot Calvin Stengs naar Zeist reed. “Ik ben hartstikke trots dat Calvin en ik erbij zitten. Voor Oranje uitkomen, dat is één van de mooiste dingen die er is. Het kan een leuke week worden, ook omdat Oranje zich kan plaatsen voor het EK.”

De uitnodiging voor Oranje kwam voor Boadu als een complete verrassing. “Ik hoorde pas na de wedstrijd tegen Astana dat Memphis Depay geblesseerd was. Zelfs toen dacht ik niet: misschien zit ik erbij. Dat kwam gewoon niet eens in mij op”, vervolgt de spits, die wellicht kan rekenen op een basisplaats doordat Memphis Depay niet helemaal fit is. “Ik hoop dat hij fit is. Het zou mooi zijn: Calvin en ik sámen met Depay voorin. Maar daar ga ik uiteraard niet over. Ze hebben een aardig vaste groep, het is knokken voor je plek.”

Boadu was dit seizoen in alle competities al 14 keer trefzeker in 22 wedstrijden in alle competities. Toch is hij niet helemaal tevreden. “Ik had op dit moment zeker topscorer kunnen en moeten zijn. Van de Eredivisie en de Europa League. Het rendement moet omhoog”, weet Boadu, die zichzelf hoopt te bewijzen. “Het is nu een kwestie van het laten zien, dat ik meekan. Dan hoop ik in maart weer geselecteerd te worden én, als alles goed is, mee te gaan naar het EK. Daar ga ik alles aan doen.”

Verwacht jij dat Myron Boadu zaterdag vanuit de basis start bij het duel met Noord-Ierland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ze zich zo blijven ontwikkelen is dat zeker een mogelijkheid. Ik denk dat Malen de grootste concurrent is.

12 november 2019 om 07:04

Gaat niet gebeuren, deze twee samen met Memphis in de aanval? Nee. Memphis is DE spits in dit Nederland, geen buitenspeler. Die ga je niet op linksbuiten zetten voor een talent die net komt kijken.

12 november 2019 om 08:06

Ik voel anders best wat voor Memphis in een vrije rol op links. Ihattaren/Stengs op rechts en Boadu/Malen in de spits. Dan heb je zelfs nog jongens als Bergwijn en Promes achter de hand. Luxe alom.

12 november 2019 om 08:42

Je voelt daar best wat van en dat mag maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Ik zou het ook super dom vinden van Koeman. Je gaat je beste speler die met doelpunten en assist oranje hoogst persoonlijk naar het EK heeft geschoten niet op de zij kanten zetten om een spits van notabene AZ maar te kunnen laten spelen. Totale waanzin.

12 november 2019 om 09:04

Dit is het EK geen Fifa potje waar je mee doet voor de weekend league. Zo’n onervaren elftal op het ek? Misschien dat Bergwijn plaats gaat maken, maar Babel is met zijn jaren en drive om vieze meters te maken een kracht in dit Nederland die vele niet willen accepteren. Boadu kan mee om dan te proeven hoe het EK voelt.

12 november 2019 om 09:14

Het ligt eraan. Tegen een topland heb je zeker een hoop aan Babel, eens. Tegen de wat mindere ingravende landen schiet je niks op met die man, zoals je zag tegen bijvoorbeeld Noord-Ierland. Dan kan je imo best met een voorhoede Depay - Malen/Boadu - Stengs spelen.

12 november 2019 om 07:35

Heerlijk dat er weer concurrentie gaat komen voor de 9-positie. In plaats van jaren hopen dat Vincent Janssen weer fit wordt..

We zullen zien hoe de kaarten geschud zijn in 2020. Niemand kan ontkennen dat Boadu een groot talent is, maar laat hem eerst een heel seizoen constant goed presteren. Bovendien denk ik dat Depay en Malen vooralsnog hoger in de pikorde staan.

12 november 2019 om 07:26

Opvallend weer wat de lobbyisten binnen AZ al jaren presteren richting Knvb. Ze loodsen hun spelers al jaren continu Oranje binnen,wetende dat dit hen goud geld oplevert. Als Depay weer fit is hoor je niks meer over Boadu. die nu net zo hot is als destijds Janssen en Weghorst.

12 november 2019 om 07:30

Weghorst is nog steeds hot. Janssen was hot.

12 november 2019 om 07:35

Wie is er naast Vincent Janssen de afgelopen jaren dan geselecteerd? Daarnaast deed Janssen het best redelijk in het NL elftal.

12 november 2019 om 07:43

Dankjewel - het is inderdaad keihard werken om 13 in een dozijn spelers als Boadu en Stengs de voorkeur te laten krijgen boven al die andere talentvollere spitsen en buitenspelers. Maar wat je zegt: alles voor het geld!!

12 november 2019 om 08:33

Stengs en Boadu zijn geselecteerd op basis van hun prestaties de afgelopen maanden én op basis van kwaliteit. Je gezever over zogenaamde lobbyisten uit het AZ-kamp, die die jongens Oranje binnengeloodst zouden hebben, slaat nergens op. Denk je nou werkelijk, dat Koeman zich laat misbruiken door AZ? Die kiest gewoon die spelers, omdat ze momenteel in topvorm zijn. En ga er maar vanuit, dat je van Boadu blijft horen, ook als Depay 100% fit is. Die jongen is een natuurtalent, hem vergelijken met Weghorst of Janssen slaat nergens op.

12 november 2019 om 09:30

Hou toch op zeg. Stengs en boadu zijn super talenten. Een genot voor het oog en waar oranje verschrikkelijk veel.plezier aan gaat beleven. Ik kan niet wachten op aankomende eindrondes. Wat een talent!

Wat heeft Nederland toch in potentie een geweldige selectie. Stengs, Boadu, Ihattaren, Frenkie, De Ligt, Malen dan vergeet ik er nog heel veel. Op het WK in 2022 zou er eigenlijk een elftal van wereld niveau moeten staan.

12 november 2019 om 08:24

Zeker in potentie echt super, alleen hoop ik nog op een goede rechtsback.. die ineens doorbreekt.

12 november 2019 om 11:29

Kan je Frenkie nog als talent beschouwen? Hij is al 22 ofzo.

Als überhaupt iedereen blijft ontwikkelen wordt de aanval dringen geblazen;Depay,Stengs,Malen,Baodu,Bergwijn,Weghorst,Promes

Allemaal goede spelers en/of Groot talent

Hij én Stengs samen in op het veld tijdens het EK? Poeh, dan moeten ze wel de Europa League winnen en/of kampioen van de Eredivisie worden, want ze hebben nog lang niet het crediet van Babel, Malen, Bergwijn, Depay, Promes, Luuk, etc. Toch ben ik heel blij dat ze er nu (al) bij zijn.

Maar waarom geen Kluivert??? Niet dat ik deze gasten niet goed vind hoor, want ben zeker fan! Maar waarom heeft niemand het over Kluivert!?

12 november 2019 om 09:58

Goed punt! Kluivert is zelfs nog jonger dan Stengs. Ik vermoed dat bij hem het probleem een beetje is dat het potentieel er niet helemaal uitkomt. Hij is al vaak bij Oranje geweest en natuurlijk nog vaker bij Jong Oranje, maar hij is (correct me if I'm wrong) haast nooit van doorslaggevende waarde. Maar het is evengoed mogelijk dat over 4 jaar niemand het nog over Stengs heeft en Kluivert een nieuw soort Mertens is geworden in Italië.

12 november 2019 om 10:25

Sterker nog. De laatste interlands voor Jong was Kluivert een van de slechtste van het veld en werd daarom ook telkens terrecht gewisseld. Kluivert is voor het korte termijn een echte no go. Hopen dat op het langere termijn het talent er alsnog uit weet te komen, want hij is nog jong.

12 november 2019 om 11:00

Hij heeft geen potentieel, dus dan kan het er ook niet uitkomen.

12 november 2019 om 10:59

Omdat kluivert helemaal niks voorstelt. Heeft bij Ajax niks laten zien en heeft zijn transfer naar Roma puur te danken aan zijn naam en Raiola. Echt een gemiddelde voetballer.

12 november 2019 om 11:31

Als hij puur vanwege zijn naam gekocht zou zijn door Roma, dan zou hij nu geen basisspeler zijn he? Pure onzin argumenten wat je nu benoemd. Spelen voor Roma is toch wel wat anders dan spelen voor AZ met alle respect.

12 november 2019 om 14:40

Het is mij ook een raadsel waarom hij in de basis staat, want ook daar laat hij vrij weinig zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren