Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind volgt Bony op: ‘Hij heeft zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld’

Laatste update:

Daley Blind volgt Wilfried Bony op als winnaar van de Gouden Schoen, de verkiezing van Voetballer van het Jaar door De Telegraaf. Het bleef tot de laatste speeldag spannend wie er in de voetsporen van de tegenwoordig aanvaller van Swansea City zou treden. Lex Immers (Feyenoord), Martijn van der Laan en Ramon Leeuwin (beiden SC Cambuur) eindigden op een gedeelde tweede plaats en krijgen allen de Zilveren Schoen; een unicum in de geschiedenis van de verkiezing.

/

Op het gala, 1 september, zal derhalve geen Bronzen Schoen worden uitgereikt. Rapporteurs Ruud Geels en Ernie Brandts vinden Blind de terechte nummer één. “Hij heeft zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld, vooral als middenvelder, en gaat over een paar weken bijna zeker met Oranje naar het WK”, stelt Geels, die bijval krijgt van Brandts. “Hij heeft het een tijdje heel moeilijk gehad, onder meer toen er over verlenging van zijn contract werd getwijfeld. Hij heeft het helemaal zelf opgelost en is er sterker uitgekomen dan ooit en is ook als persoonlijkheid sterk gegroeid.”

Geels en Brandts loven de werklust, het loopvermogen en de veelzijdigheid van Immers. “Immers zal dan ook bijna nooit een onvoldoende scoren”, weet Geels. Van der Laan en Leeuwin speelden een belangrijke rol in het beste Eredivisieseizoen ooit van Cambuur. “Jammer dat beide spelers wat klein zijn als verdedigers, maar zowel Van der Laan als Leeuwin heeft het in zich bij een grotere club te kunnen spelen”, claimt Rinus Israël.

Daley Blind was de beste voetballer van de Eredivisie in 2013/14

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie prijs voor Daley om te winnen, hij heeft zich inderdaad dit jaar stormachtig ontwikkeld. Misschien wint hij hem ook wel door het gebrek aan echt potentiële toppers in de eredivisie dit jaar, maar op de een of andere manier gun je het de jongen toch.

Goede speler, Daley Blind, maatOok Immers als tweede twijfel ik aan. Ik zou zeggen Pelle, Finnbogason en Schone in elke willekeurige volgorde.

5 mei 2014 om 08:19

Ik snap wat je bedoelt, in principe zijn dat ook 'betere voetballers' dan Immers. Echter, het gaat erom wie het meest constant presteert en aangezien Immers het meer van zijn werklust moet hebben dan bijvoorbeeld Finnbogason, presteert hij constanter. Finnbogason heeft af en toe zijn mindere wedstrijden maar Immers bijna nooit.

Ere wie ere toekomt !

Gefeliciteerd Daley !

5 mei 2014 om 08:45

7,5 tegen Heracles.
7 tegen Nec.

Ere wie corrupt is.
Tegen Heracles een wedstrijd van 70 minuten krijgt Blind een 7,5. Dat is een cijfer dat alleen spelers krijgen die minimaal 2 doelpunten maken of 2 assists geven.
Nu maakt Blind tegen Nec gelukkig wel een doelpunt en is ook nog betrokken bij de eerste goal van Nec. Lekker een 7 geven!

Corrupte zooi daar bij de televaag. Waarom niet volgend jaar alleen maar Ajacieden nomineren. Dan wordt het nog echt eens spannend.

5 mei 2014 om 08:48

De Telegraaf is gewoon een flutkrant..

5 mei 2014 om 09:03

Calimero hahaha

5 mei 2014 om 09:10

Dus jij vindt dat hij een 7 verdiende? Dat hele klassement is zo toch niet serieus te nemen.

5 mei 2014 om 10:45

Die cijfers worden gegeven volgens een vast puntensysteem. Het is niet meer dan hokjes afvinken en je hebt het eindcijfer.
Er kan hiermee moeilijk worden gefraudeerd.

5 mei 2014 om 10:55

@ kx22, bah bah ga lekker in een hoekje huilen. Of laat het thuisorgaan van Rotterdam en AD. Een soortgelijk iets presenteren, begin een kruistocht of petitie zou ik zeggen. Behalve dat ongelukkige moment bij de de tegengoal speelde hij prima. En dat in tikkertje van Lexie was tegen AZ was natuurlijk de knapste goal van het seizoen.

5 mei 2014 om 11:54

Die cijfers worden helemaal niet op basis van puntensysteem afgegeven. Die worden op persoonlijke mening gegeven door de rapporteur.

Als Blind is opgesteld als centrale verdediger en hij is betrokken bij 2 van de 2 tegendoelpunten. Dan had hij een 8 of 9 verdient als hij niet in eigen goal schopte?

Met alle respect voor Daley en Lex. Maar dit geeft ook wel direct het huidige niveau van de Eredivisie weer. Want het niveau van Bony, Vertonghen, Janssen of Suarez, zie ik ze niet zo snel halen.

5 mei 2014 om 07:52

Ik ben het volledig met je eens. Hij speelt aardig, maar dit zegt meer over het tragische niveau van de Eredivisie en het NL's elftal.

Ik denk dat de meest constante een betere benaming is. Blind speelt nooit onder de 5.5 dus heeft hij het prima gedaan. Toch nog mooi voor Blind. Wie had dat 3 à 4 seizoenen geleden nou gedacht.

Volkomen terecht. Zeer stabiele speler en kan op meerdere positie uit ze voeten. Volgend jaar hopen dat ie meer kan scoren.

5 mei 2014 om 08:00

@Ahjacied

Heb je het nou over Immers?;-)

On: Over een geheel seizoen gezien terecht, alleen apart dat Blind een betere beoordeling kreeg dan Immers in de laatste speelronde

5 mei 2014 om 08:43

Hoezo vreemd? Blind zat er toch goed bij toen NEC de 2-2 speelde.. Logisch die 7 dus in een wedstrijd waarin zijn team niet van NEC kan winnen.

5 mei 2014 om 08:45

Is dat echt zo ? raar aangezien hij bij alle2 de doelpunten van nec in de fout ging

5 mei 2014 om 09:50

@fey100r

Een speler kan gerust een 7 krijgen, ookal heb je een wedstrijd verloren of gelijkgespeeld die je normaal zou winnen. Blind kan niet in zijn eentje de overwinning binnenslepen hoor.

@peterv1991

Jep, maar over een geheel seizoen gezien vind ik het een terechte beoordeling hoor. De prijs gaat niet uit van 1 speelronde, want Immers heeft ook wel wedstrijden gehad waar hij niet de Immers was die we gewend zijn.

Als ik het goed begrijp stonden Blind, Immers en Leeuwin gelijk voor dit weekend. Alledrie scoren ze maar de uiteindelijke winnaar in eigen doel. En dat wordt dus meer gewaardeerd dan mensen die in de juiste goal scoren. Dat is vreemd. Doet er verder niets aan af dat Blind een uitstekend seizoen gedraaid heeft. Of ie de beste van de Eredivisie was waag ik wel weer te betwijfelen.

5 mei 2014 om 08:39

Dit trucje doen ze elk jaar. Alfred Schreuder had ook de gouden schoen moeten winnen in 2002, ware het niet dat Christian Chivu vanuit het niets een 9 kreeg op de laatste speeldag.

5 mei 2014 om 08:45

Was dat met die vrije trap tegen vitesse?
Als dat zo is is die 9 terecht.

5 mei 2014 om 08:46

1 vrije trap maakt niet dat je gelijk een 9 krijgt....

Blijft apart dat Blind, die de laatste wedstrijd tegen NEC niet bepaald best speelde (leverde onder andere de bal in bij de tegenstander, die vervolgens scoorde) hoger scoorde in de Telegraaf dan Lex Immers, die scoorde. Blind kreeg alsnog een 7, terwijl Immers slechts een 6,5 kreeg. Dit terwijl beide spelers nog gelijk stonden qua score. Dat lijkt me moeilijk te rijmen en getuigt van weinig journalistieke objectiviteit door de Telegraaf.

5 mei 2014 om 08:47

Vergeet de wedstrijd ervoor niet tegen Heracles. Die eindigde na 70 minuten met een 1-1 stand. Kreeg Daley een 7,5 voor!

5 mei 2014 om 08:53

Ze doen niet eens moeite om objectief te zijn..

5 mei 2014 om 09:52

Dat dan Lex Immers, Leeuwin en van der Laan allemaal op afstand worden gehouden door hun tactisch minder punten te geven. En Blind die Roda JC na de JL schoot met zijn eigen doelpunt een 7? Ook bij het eerste doelpunt was hij betrokken..

Daley Blind heeft inderdaad een prima seizoen gedraaid. Al vermoed ik dat de keuzeheren hun keuze al hadden gemaakt vóór de wedstrijd van Ajax tegen Nec. Want in dat duel was Blind er verdedigend niet helemaal met zijn gedachten bij. Maar daarvoor heeft hij ongetwijfeld een andere onderscheiding gekregen:van Nec.

Sorry hoor, maar hoe kan je een 7 krijgen als je bijna in eigen doel scoort. Ik vind dit nogal raar.. En ik vind Blind echt niet de beste voetballer van het seizoen...

5 mei 2014 om 12:18

Bijna een eigen doelpunt is nog geen eigen doelpunt, of je die bal nou 100 meter naast schiet of 1 meter, hij zit en zat er niet in.

5 mei 2014 om 14:41

Hij zat er wel in. Was nogal knullig verdedigd en leek op een eigen doelpunt..

Sorry hij was goed maar cillisen en schone waren in mijn ogen beter. Maar goed je snapt toch vaak niet hoe de punten worden verdeeld ook de 2 jonge jongens van Heereveen waren beter in mijn ogen. Niet dat ik blind slecht vond dit seizoen maar er waren betere.

5 mei 2014 om 08:25

Elke week wordt het cijfer opgeteld bij je totaal. Dus als je een groot aantal wedstrijden hebt gemist, wordt het onmogelijk om nog aan plaatsje op het podium te bemachtigen.

Telegraaf - ajaxmagazine van het land.. blind beste speler.. zeg niet dat het een van onze jongeslns moest zijn hoor. Zo zal ik niet zijn. Maar blind is wel heel twijfelachtig

Lekker gedaan Telegraaf!!! Immers speelde een prima wedstrijd en scoorde, en Blind was slecht tegen Nec. Heerlijk, was ook totaal niet te verwachten natuurlijk. Smerige krant.

Ben blij voor em, maar met alle respect kijk ook naar de nummers 2 en 3 dit soort voetballers zijn de grote heren uit onze competitie. Blind stelt in europa niets echt totaal niets voor als middenvelder en linksback maar hier wel ff de gouden schoen ophalen het is raar maar waar.

Wel heel apart dat blind een hogere beoordeling in de laatste wedstrijd krijgt als immers. Over een heel seizoen oke, maar die beoordeling in de laatste wedstrijd kan je niet al te serious nemen.

Bij het AD heeft Felipe Gutiérrez de prijs gewonnen en bij weer een andere krant zal weer een andere speler winnen. Dit krijg je natuurlijk met een cijfer systeem.

het cijfer van blind tegen nec slaat natuurlijk nergens op, dan maak je je als krant behoorlijk belachelijk mee

Onbegrijpelijk! Blind is een matige speler die vooral heel slecht dekt en regelmatig mis zit. Tegen NEC ging hij opnieuw in de fout.

Toch wel knap van Daley. Een in mijn ogen matige voetballer met beperkte kwaliteiten. In de voetbalwereld kan je nog zo goed zijn, uiteindelijk is het karakter en het mentale aspect het belangrijkst. En dat zit bij Daley goed.

Ik heb overigens wel m'n twijfels hierover. Ik vind dat Schone, Pelle, Janmaat, Depay, Finbogasson ook voor deze prijs in aanmerking hadden moeten komen. Ik vind Daley niet de terechte winnaar. Ik had hem aan Schone, Pelle of Finbogasson gegeven.

Blind werkt natuurlijk hard en heeft binnen zijn mogelijkheden een prima seizoen gedraaid, maar het geeft wel wat aan dat hij bij de Telegraaf de voetballer van het jaar is. Van Bony naar Blind, dat geeft aan wat het huidige eredivisieniveau is.

Kan er helemaal niks van, zeer matige speler die alleen in de Eredivisie met het kindervoetbal wat hier gespeeld wordt mee kan. Mijn oma is nog sneller man. Maarja, de telegraaf is de huiskrant van Ajax, lekker serieus nemen dus.

Met alle respect, mooi voor Daley de voetballer van het jaar.

Gaat over 34 wedstrijden, is gewoon een prijs voor een voetballer die het meest constant speelt.

Voetballer van het jaar zou je ook moeten splitsen en kiezen per positie.

Tadic en Pelle zijn ook twee geweldige spelers, Sigthorsson heeft hele belangrijke doelpunten gemaakt.

Je kan nog wel een hele lijst opnoemen, waar in het buitenland meestal aanvallers bovenaan staan zijn hier de verdedigers en middenvelders bovenaan. Jammer dat Oranje daar zo weinig aan heeft.

Is maar wat je als belangrijk wil zien en beoordelen.

Is wel mooi dat Blind, Immers, Leeuwin en van der Laan bovenaan staan, is een compliment voor hun dat ze een heel seizoen een goede prestatie voor hun club hebben geleverd.

Verder zegt deze prijs me weinig.

Het is werkelijk schandalig dat Blind een 7 krijgt voor het geklungel in de wedstrijd tegen Nec, precies wat hij nodig had om de gouden schoen te winnen. Zijn er nog steeds mensen die de Telegraaf als een objectieve krant zien?

Voetbal International gezien vrijdag: Valentijn Driessen gaf ronduit toe dat hij samen met Jaap de Groot politieke spelletjes speelt via de Telegraaf.

Dus altijd pro Cruijff, pro Derksen en pro Ajax en anti-van Gaal en anti Feijenoord.
Dus zo'n verkiezing moet je met een kilo zout nemen.

Als Blind verkozen word tot beste speler van je ccompetitie, dan weet je dat je in de problemen zit.
En daarna Immers, vd Laan en Leeuwin? tja ik zal wel anders naar voetbal kijken ofzo

Hahahaha. Ja hoor, hoe kan dat nou weer? Op de voorlaatste speeldag stonden ze samen. Leeuwin en Immers scoren beide en Blind gaat er met de prijs vandoor? Hahhaha. Telegraaf blijft natuurlijk een ajax krant, dus heel serieus kan je het niet nemen.

5 mei 2014 om 09:53

Blind scoorde ook! In eigen doel ja en verspeelde de bal bij het eerste doelpunt van Nec.

5 mei 2014 om 10:06

De telegraaf zat er waarschijnlijk naar te kijken. JA Blind Heeft Gescoord! Yes hij kan de prijs winnen. Maar het was in de verkeerde goal? O euhm, ja dan geven we hem wel geen hoge cijfer maar Leewin en Immers een halve punt minder. Maar die 2 hebben wel gescoord in het goede goal? Ja nou en, dat hebben wij niet gezien.

Ik heb het verloop van dit klassement niet bijgehouden, maar over het algemeen snap ik wel waarom Blind eerste is geworden. Hij heeft dit seizoen zeer constant en goed gespeeld op het middenveld. Wat ik niet snap is dat hij een 7 kreeg voor die wedstrijd tegen Nec, want daar speelde hij zeer matig en stond hij aan de basis van de 2 tegengoals.

Als dit waar is wat ik hier lees dan vind ik dat deze prijs ingetrokken moet worden.vooral het in eigen goal scoren,gelijk in punten,2 tweede met zelfde aantal punten doet de wenkbrauwen fronsen.

Noem mij van de laatste 10 jaar de laatste drie wedstrijden van Ajax in de eredivisie seizoenen eens op,allemaal kleine clubs altijd uit het tweede rijtje middenmoot Feit jezuïeten helpen een jezuïeten club

Bony en Blind in 1 zin noemen is belachelijk!

Hahahahahahahahahaha Blind voeballer van het jaar . Hahahahahahah

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren