Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind vervangt mogelijk 'zwakste schakel tegen België': 'Dat zou kunnen'

Laatste update:
/

Danny Blind wilde zaterdag niet de opstelling van het Nederlands elftal voor het WK-kwalificatieduel in en tegen Luxemburg prijsgeven. Volgens de zondageditie van De Telegraaf zal Joshua Brenet, die afgelopen week tegen België (1-1) zijn debuut in Oranje maakte, de plaats van Joël Veltman innemen.

Veltman wordt door het dagblad omschreven als 'de zwakste schakel tegen België'. "Het zou kunnen dat ik Joël vervang", wordt Blind geciteerd. "Zeker in het hedendaagse voetbal, in 4-3-3, zijn de backposities heel wezenlijke. Er moeten positiewisselingen zijn. Nou, die komen er pas als er door de backs initiatief wordt genomen."

"Buitenspelers kunnen niet louter aan de zijlijn bivakkeren. Daar zal afwisseling in moeten zitten, want dan kun je een tegenstander pijn doen." Verder lijkt er een basisplaats voor Bart Ramselaar te worden ingeruimd. De middenvelder, die tegen België eveneens zijn debuut maakte, neemt de plaats van Stijn Schaars in. Arjen Robben zal eveneens aan het startsignaal verschijnen.

Joshua Brenet en Bart Ramselaar zijn de twaalfde en dertiende speler die Danny Blind in het Nederlands elftal heeft laten debuteren. Wie de overige elf zijn, zie je in deze fotospecial!

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 9 november 2016

Wie vind jij beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou Danny vervang dat zoontje van je ook maar een keer die bakt er al meerdere interlands op rij erg weinig van maar om 1 of andere duistere reden mag hij maar continue blijven staan.....

13 november 2016 om 07:10

Nou inderdaad! Veltman was slecht. Maar Clasie, Blind en Dost bakten er ook helemaal niets van. Blind hoort wat mij betreft ook niet in dit elftal thuis..

13 november 2016 om 09:07

Als ik bondscoach was zou daley ook altijd spelen, een van de weinigen die regelmatig speelt bij een topclub

13 november 2016 om 10:39

Regelmatig speelt bij een topclub die al jaren het spoor bijster is bedoel je.
Als dit een criteria is om opgeroepen te worden dan gaat er iets niet goed.
Regelmatig spelen is éã©n, vorm tonen is twee en dat mis ik momenteel bij Blind.

13 november 2016 om 13:03

Blind heeft het merendeel van zijn gespeelde wedstrijden gewoon goed gespeeld. Dus hoe zo is de vorm er niet? En wat maakt het uit dat United niet de grootste titel kandidaat is (dus het spoor bijster) ze zijn nog steeds minimaal top 6. Vorig jaar het smoesje dat Blind alleen vanwege Van Gaal speelde en nu hij ook speelt onder Mourinho dat United niet goed is. Echt alles moet uit de kast worden getrokken om Daley te bashen he?

13 november 2016 om 11:53

Wie durft dat te zeggen tegen Blind bij de knvb?

13 november 2016 om 14:35

Misschien eens objectief naar het spelletje kijken, dan zie je dat Daley een van de betere is iedere keer

Ik begrijp uberhaupt niet waarom Veltman zo veel minuten krijgt. Heeft elke wedstrijd wel een slippertje en is simpelweg geen back, daarnaast brengt hij aanvallend helemaal niets. Tete zou hem bij Ajax moeten vervangen en misschien ook wel bij oranje, mits hij het goed doet.

13 november 2016 om 07:06

Tete is verdedigd beter maar brengt aanvallend niet meer dan Veltman. Tete kan je inzetten tegen een sterkere tegenstander als deze met een klassieke linksbuiten speelt maar eerst moet Tete minuten maken.
Voorlopig in Kasdorp de beste keus mits fit.

13 november 2016 om 07:11

Eens, Karsdorp is de beste rb van Nederland.

13 november 2016 om 08:46

Tornado72. Tete is verdedigend vele malen beter en veltman is aanvallend niet heel veel beter dan Tete, dan moet je altijd Tete opstellen.

13 november 2016 om 07:37

Tete heeft privã© problemen..

Vermoedelijk ivm zijn vader die een hersenbloeding heeft gehad.

13 november 2016 om 14:37

Blijft inderdaad een raadsel. Joel maakt te vaak fouten op de RB-positie..

13 november 2016 om 16:22

Ongeacht of Tete wel of niet speelt bij Ajax moet Blind voor hem kiezen. Als Depay ook mag spelen zonder enkele minuten te maken in het eerste. Zou dat ook voor Tete moeten gelden.

Ik kijk er enorm naar uit om Robben weer voor Oranje te zien spelen, eveneens om Ramselaar in de basis te zien. Ik ben heel benieuwd. Pak ze Bartje!

Daar kan Peter Bosz een voorbeeld aan nemen ! Die heeft het na 12 competitiewedstrijden nog niet door !!

13 november 2016 om 07:56

Bosz heeft wel meer niet door. Als zelfs Blind betere keuzes maakt, tja dan weet je het wel. Natuurlijk hoort veltman nu niet in oranje.

Veldman speelt ook niet erg sterk om maar te zeggen, erg zwak bij zijn club dus ik vraag me echt af waarom hij uberhaupt geselecteerd word.

13 november 2016 om 08:47

Blessures bij Karsdorp en Janmaat vermoedelijk. Ik weet niet of vd Wiel speelt (al vind ik die Oranje altijd erbarmelijk slecht) maar blijkbaar is een basisplaats bij de nummer 2 voldoende voor selectie. Ook al speel je zowel bij je club als bij je land standaard dramatisch.

13 november 2016 om 09:24

Dan nog. Dan selecteer je Veltman nog niet.
Er lopen in Nederland al betere backs die misschien niet goed genoeg voor Oranje zijn maar iig wel beter als Veltman zijn.
Veltman is sowieso geen back maar als cv komt hij ook tekort met zijn foutjes. Maar liever back-up voor CV dan back.

13 november 2016 om 11:42

Het lijkt mij inderdaad dat Veltman nu geselecteerd is omdat Karsdorp geblesseerd is en omdat Janmaat net terug is van een blessure. Vorige wedstrijden in Oranje speelde Karsdorp namelijk erg sterk op rechtsback, dus ik neem aan dat hij de voorkeur zou krijgen boven Veltman mocht hij er bij zijn.

Over Van der Wiel: Hij heeft 6 wedstrijden meegedaan in de Turkse competitie en zijn laatste wedstrijd was op 16 oktober. Volgens soccerway is hij niet geblesseerd en zo te zien zit hij ook geen schorsing uit, dus ik vraag me af waarom hij de laatste paar weken niet speelt.

Edit: Ik lees net dat Van der Wiel een woede uitbarsting had tegenover Advocaat nadat hij niet geselecteerd was voor de EL wedstrijd van 22 oktober, omdat hij niet geweldige speelde. Sindsdien heeft hij niet meer gespeeld.

Het probleem is dat we gewoon geen goede voetballers, afgezien van Robben, hebben. Brenet is ook niet de rechtsback die het Nederlands elftal nodig heeft. Op dit moment is Veltman nou niet bepaald in topvorm, maar vorig jaar was hij de beste Ajacied en bijvoorbeeld zeer belangrijk in de wedstrijd PSV -Ajax. Hij is een pispaaltje geworden, net als Blind en even onterecht. Het valt me op dat de meeste tv zenders bij een doelpunt tegen hem onmiddellijk in beeld brengen, ook als hij er niets aan kan doen of als het een fout van iemand anders is. Hij heeft alleen het nadeel dat hij weinig snelheid heeft en niet met heel veel ruimte in de rug kan spelen. Tete heeft die snelheid wel en kan daarmee compenseren.

13 november 2016 om 10:36

Hou op man het is een schande dat hij ubethaupt is het eerste van Ajax staat laat staan in het nederlands elftal , dat begrijpt niemand volgens mij terwijl de beste rechtsback van Ajax verpieterd op de reserve bank deze man moeten ze in de winterstop proberen te lozen net als Gudelj want voor die twee lopen er veel betere rond bij Ajax .

Veltman kan er aanvallend en Verdedigend (primaire taak) niet veel van. Janmaat, Karsdorp geblesseerd en Tete (vind ik persoonlijk, mits fit beste rb) met prive problemen.
Hoe zit het met Verhaegh van Augsburg die doet het toch redelijk daar? Is die ook geblesseerd? Die kan toch niet slechter zijn dan Veltman.

Veltman is gewoon een matige speler en het is een raadsel voor mij waarom hij elke weer bij de groep zit. Steun daarom ook zeker een basisplek voor Brenet

Er zijn maar 2 goede rechtsbacks in nederland genaamd Karsdorp en Tete. Karsdorp kan je goed gebruiken als je tegen een tegenstander speelt waarbij nederland veelvuldig aan de bal is en Tete kan je goed gebruiken als nederland de onderliggende partij is. Ze hebben beide zo hun kwaliteiten maar voor de rest hebben wij gemankeerde backs ze zijn of te wel sterk in aanvallen of verdedigen en niet allebei helaas.

Ik hoop ook dat bij Ajax dat kwartje valt, Veltman is nu al zo lang zo ongelofelijk matig/slecht.

Veltman nooit meer selecteren please

13 november 2016 om 11:33

Veltman ? Dat snapt niemand .
Het is te hopen dat Karsdorp snel weer fit is want er is geen betere .

13 november 2016 om 12:39

Ik zie zelfs als feyenoorder het liefst tete. Een RB moet kunnen verdedigen en de Links buiten uit de wedstrijd houden en dat kan hij als de beste

Ik snap de kritiek hier werkelijk niet op Veltman. Iedereen is werkelijk waar zo onterecht negatief over deze Joã«l. Persoonlijk vind ik Veltman een klasbak, die ik vergelijkbare klasse vind hebben, zoals Lillian Thuram en Jaap Stam in hun tijd hadden. Jongens, wees wat positiever zou ik zeggen!!!

13 november 2016 om 13:20

Wat zie jij dan wat wij allen niet zien ???

Als rechtsback een noodverband en als RCV te klein. Kortom leuke verdediger voor een subtopper maar niet voor Ajax of laat staan Oranje !

13 november 2016 om 15:22

Ik mag hopen dat je het sarcasme van Rivelino wel kan lezen?

Overigens vind ik wel dat mensen te kritisch zijn op Veltman. Vorig jaar heeft hij het geweldig gedaan op de rechtsback positie. Mensen vonden toen zelfs nog dat hij moest blijven staan en dat Tete of op de bank of centraal moest spelen.

Hij is echt niet zo slecht als mensen zeggen, hij is alleen aardig flauw, als ik dat zo kan zeggen. Hij verdedigd gewoon normaal, maar aanvallend is het niet geweldig. Het is gewoon een saaie voetballer.

Hij hoeft van mij ook niet in de basis van Nederland, want spelers zoals Janmaat en Karsdorp zijn veel interessanter en voegen aanvallend nou eenmaal meer toe, maar als 3de rechtsback vind ik hem zeker niet verkeerd.

En vervang de bondscoach ook maar meteen als we dan toch schoon
schip willen maken. Vraag Van Gaal of hij het stokje (tijdelijk) wil overnemen.
Die heeft met bijna hetzelfde materiaal brons gehaald op het WK.
En nog even over Veltman: die is bij Ajax ook meestal verantwoordelijk
voor of betrokken bij goals van de tegenpartij. Vorige wek tegen AZ, de
wedstrijd tegen Belgiã«, deze jongen is vaak op het verkeerde moment op
de verkeerde plaats, en dat is niet alleen maar toeval. Zoiets heet instinct.
En had met een onbezonnen actie tegen Belgiã« ook een pingel tegen
moeten krijgen. Kortom, niet geschikt voor top Eredivisie, laat staan Oranje.

Terecht, hopelijk wordt Veltman ook vervangen door Tete bij Ajax. Hij staat als een wijf te verdedigen dit seizoen.

Veltman is ook geen echte back. Dat hij daar bij Ajax speelt is al onbegrijpelijk. Dat Blind deze Ajacied dan ook nog in Oranje op die positie laat spelen, terwijl er betere opties zijn is zowaar nog onbegrijpelijker.

13 november 2016 om 16:24

Kwestie van zelf niet nadenken, maar blindelings de visie van Bosz overnemen en toepassen op het Nederlandse elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren