Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind noemt nadeel van 5-3-2-systeem: ‘Dat is moeilijk te accepteren’

Laatste update:

Daley Blind maakte zondagavond voor het eerst sinds 30 maart weer speelminuten. De verdediger van Ajax viel in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (0-7 winst) uit met een enkelblessure en moest met een brancard van het veld worden gedragen, maar is op tijd hersteld voor het EK en deed in de vriendschappelijke interland tegen Georgië (3-0 winst) een helft mee. Bondscoach Frank de Boer posteerde hem als linker centrale verdediger in een vijfmansdefensie, een plek waar Blind zich op zijn gemak voelt. Het systeem kan hem echter nog niet altijd bekoren.

Blind werd door De Boer in de rust naar de kant gehaald voor Nathan Aké en zag hoe Oranje het duel vrij eenvoudig won door treffers van Memphis Depay, Wout Weghorst en Ryan Gravenberch. "Ik denk dat we het beter hebben gedaan dan de wedstrijd tegen Schotland (2-2, red.)", vertelt Blind tegen de NOS. "Er zijn natuurlijk nog steeds verbeterpunten. Als ik het vergelijk met 2014 hadden we een lange periode om te trainen op een systeem, daar hebben we nu iets minder de tijd voor gehad. Ik voel me fijn in het systeem, dat heb ik al aangetoond denk ik. Ook op die positie kan ik prima uit de voeten. Ik voel me prettig op deze plek. Of het nou op linksback is of in het centrum, dat maakt voor mij niet uit."

Toch ziet Blind ook nadelen van het 5-3-2-systeem dat De Boer hanteerde tegen Schotland en Georgië. "In dit systeem heb je soms iets minder de bal, dat is moeilijk te accepteren", aldus de linkspoot. "Als je dat weet moet je dat een plek geven en op die manier een tegenstander bestrijden. Heel veel jongens hebben bij hun club in dit systeem gespeeld, maar nog niet als geheel met dit team. De momenten dat we vanuit de organisatie spelen kwam Georgië niet tot kansen. Daarnaast denk ik dat wij in balbezit wat langer de bal hadden moeten houden. Vaker op zoek naar mogelijkheden, dan dwing je de tegenstander verder naar achteren."

Een dikke en een zeldzame onvoldoende in uitzwaaiduel Oranje

Voetbalzone gaf de spelers van Oranje na afloop van de wedstrijd tegen Georgië een rapportcijfer.Lees artikel

Blind was er tijdens het laatste eindtoernooi van Oranje in 2014 ook bij, toen het Nederlands elftal tot de halve finales reikte bij het WK in Brazilië. "Het is nog steeds niet top en het moet beter, daar zijn we ons van bewust, maar we weten ook uit 2014 dat je niet altijd goed hoeft te spelen voor een goed resultaat. Uiteindelijk praat niemand over hoe het voetbal toen was en gaat het alleen nog over het resultaat. Dat is wat telt. Wat dit team kan moet nog blijken. Dat er heel veel kwaliteit in deze groep zit is duidelijk. Het belangrijkst is slijpen, slijpen, slijpen. We hebben nog een week, dus daarin kan je genoeg doen. Zoveel mogelijk met elkaar op dezelfde lijn komen en de neuzen dezelfde kant op."

De verdediger is bovenal blij dat hij tijdig hersteld is van zijn blessure om met Oranje deel te kunnen nemen aan het EK. "Dit is een goede timing", zegt Blind. "Met de spierpijn gaat het goed, maar mijn enkel is iets stijf. Dat is niet gek, ik schrik daar niet van. Dit is iets waar we keihard aan gewerkt hebben. Dit is waar we voor geknokt hebben. Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis zijn geweest hebben we een stappenplan gemaakt. Ik gaf toen al aan dat er een sprankje hoop was, dat hebben we met beide handen aangegrepen. Ik ben iedereen dankbaar voor de steun, zonder hun had ik het niet gered. Voor mijn gevoel ben ik er klaar voor."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het grootste nadeel is dat 532 blijkbaar niet gespeeld kan worden zonder Marten de Roon.

6 juni 2021 om 22:28

Op die plek kan gravenberch en koopmeiners ook spelen

6 juni 2021 om 22:36

Maak dat Frank maar eens wijs.

7 juni 2021 om 09:12

Op basis van wat moet Koopmeiners daar spelen?

6 juni 2021 om 22:28

Elk nadeel heeft zijn voordeel.. Dan kunnen we dus overstappen op 4-3-3

6 juni 2021 om 22:36

Wijnaldum speelt bij Liverpool op de plek van De Roon. Snap ook niet waarom Wijnaldum in Oranje daar niet speelt. Maar wie zet je op 10? Klaassen?

6 juni 2021 om 22:38

Donny.

6 juni 2021 om 22:41

Ik denk dat een middenveld met Wijnaldum, frenkie en Klaassen prima zou werken. Klaassen ziet er misschien niet altijd even mooi uit, maar werkt altijd hard, ook bij bal verlies is hij altijd de eerste die jaagt en hij duikt toch vaak gevaarlijk op. Daarnaast zou ik wel van Aanholt in plaats van Wijndal neerzetten. Heeft veel meer druk naar voren en veel meer power. Waardoor er voor de aanvallers ook meer ruimte komt.

6 juni 2021 om 22:43

Aub geen Donny. Donny is een verkapte spits. Staat als nr. 10 heel dicht op de spits. Spits laat zich uitzakken en Donny duikt het gat in. Donny is een uitstekende speler voor het huidige Ajax en het voetbal van Feyenoord / Ajax / Oranje uit de jaren 70. Donny is mijn inziens niet geschikt voor 5-3-2 van het hedendaagse voetbal.

7 juni 2021 om 10:45

@4fredondo, Memphis laat zich zo vaak zakken naar het middenveld, soms staat hij zelfs naast Stefan de Vrij, dat een diepgaande middenvelder die de positie van Memphis overneemt, mij best een goed idee lijkt. Helaas zit Donny vooralsnog op de tribune, heb ik begrepen. Onder Koemand heeft Donny een paar keer laten zien de ideale 10 te zijn in het 5-3-2 systeem. PS: Liverpool speelt geen 5-3-2

6 juni 2021 om 22:43

Met de Roon is het eerder 522. Die geeft pan klare assists op maat. Alleen helaas is het vaak aan de tegenstander.

6 juni 2021 om 23:52

Je kunt ook met Blind en Frenkie als controleurs spelen. Dan is De Roon direct overbodig. Iedereen zegt toch al dat Blind zo geweldig kan opbouwen en inzicht heeft.

7 juni 2021 om 07:59

Dat ze blind nog mee nemen die man kan er toch echt helemaal niks van

7 juni 2021 om 10:34

Beter sven van Beek oproepen inderdaad en frenkie er uit voor Tonny

Ik snap 1 ding alleen niet: vanwaar dat gemekker telkens over wennen aan een nieuw systeem? Koeman speelde bij het Nederlands elftal vaak in precies dezelfde opstelling. Niet alleen dat, maar hij kreeg precies dezelfde kritiek, namelijk dat het te verdedigend zou zijn.
Hierop zei hij dat je het ook kan zien als 3-5-2

6 juni 2021 om 22:35

Maar Koeman deed het volgens mij toch alleen tegen landen als Frankrijk en Duitsland? Tegen de kleinere landen was het vaakt Memphis, Babel/promes en Bergwijn voorin.

6 juni 2021 om 22:53

Hij deed het niet tegen landen als Schotland nee, dat klopt. Maar dat was mijn punt ook niet. Ik snap de uitspraken van de spelers niet die spreken van een nieuw systeem. Alsof ze letterlijk voor het eerst ooit in deze formatie spelen

6 juni 2021 om 23:06

Dat zal dus te maken hebben met de insteek waarmee De Boer wil spelen met dit systeem. Ik denk dat Koeman de spelers meer vrijheid gaf in aanvallend opzicht, terwijl De Boer het vooral verdedigend wil dichtmetselen en op de counter wil spelen. Is ook te zien aan de lange ballen op Weghorst vandaag. Maar ik denk nog steeds dat De Boer dit systeem helemaal niet gaat spelen. Hij wil het hoogstens kunnen spelen voor het geval dat. En daarom hebben ze het nu geoefend.

6 juni 2021 om 23:25

Tja, daar heb ik ook over nagedacht. Heel goed mogelijk, maar het is vooral speculeren. Echter wordt het wel ietsje overdreven vind ik

6 juni 2021 om 22:40

Klopt, maar ook toen was het veel te behoudend tegen het gros van de landen. Ook toen moest Koeman vaak nog tijdens de wedstrijden omzettingen maken waardoor het gewoon weer 433 werd. Ik zou het niet begrijpen als Nederland in de poulefase met 532 begint, totaal onnodig. Ik zou gewoon van de eigen kracht uitgaan. Ik hoop maar dat dit echt oefenwedstrijden waren voor de echt grote tegenstanders na de poulefase.

6 juni 2021 om 22:42

Hoewel ik je hoop deel, kan ik me nauwelijks voorstellen dat ie volgende week opeens weer 4-3-3 speelt.

6 juni 2021 om 22:57

Ik vrees ook het ergste Migi. Geef mij maar 433 met Berghuissie! Ik snap niet wat De Roon heeft gedaan dat hij zo ontzettend belangrijk wordt gemaakt door speciaal voor hem in 532 te spelen, daar waar hij juist het meeste balverlies heeft. Frustratiessss, maar we wachten het af!

6 juni 2021 om 23:08

Ik denk ook dat hij gewoon 433 speelt. Hij wil dit alleen geoefend hebben voor de wedstrijden waarin je in de laatste 20 minuten ineens de boel moet omgooien en de lange bal moet hanteren met hoge druk er omheen.

7 juni 2021 om 09:25

Dat deed Koeman helemaal niet. Kijk die nations league tegen Duitsland, Frankrijk, Engeland en Portugal maar terug. Of die EK-kwalificatiewedstrijd in Duitsland toen we 4-3-3 speelden en met 4-2 wonnen.

In 2014 kwamen we met van Gaal zijn systeem telkens achter en wonnen we steeds als we later in de wedstrijd 433 gingen spelen.
Ik denk dat we gewoon alles of niets moeten spelen met 433.

6 juni 2021 om 22:41

Tegen Spanje speelden we onze beste wedstrijd en wonnen we met liefst 5-1 in een 532 systeem. Tegen Chili idem dito en werd het 2-0. Welke wedstrijden buiten Australie wonnen we uberhaupt in een 433 systeem?

6 juni 2021 om 22:45

Tegen Australië bleven we volgens mij gewoon 5-3-2 spelen. Alleen tegen Mexico. Maar toen speelde we volgens mij 3-3-4 daar we pas in de 88e minuut de gelijkmaker scoorde en in blessuretijd de winnende.

6 juni 2021 om 22:50

Zal ook kunnen, moet je nagaan. Ik dacht dat we op achterstand kwamen en dat Depay er later inkwam als een extra aanvaller zo uit mijn hoofd.

6 juni 2021 om 22:52

Tegen Mexico speelden we alle systemen haha. Het werd zelfs
4-2-4 op het eind. Een ultra aanvallend Oranje op zoek naar de gelijkmaker was geweldig om te zien. Het was toen echt eenrichtingsverkeer. Mooi dat we toen beloond werden met de overwinning.

6 juni 2021 om 22:57

Wel leuker dat beide Redondo’s op mij reageren. Wat een pracht speler was dat.

6 juni 2021 om 23:10

@derkaiser123 was volgens mij Huntelaar, niet Depay?

6 juni 2021 om 23:14

Heb het opgezocht net en Depay kwam in de 46e minuut erin voor Martins Indi. Dus wel degelijk een systeem switch toen.

7 juni 2021 om 11:31

@Derkaiser tegen chilli was met Kuyt als back die alleen op papier daar stond maar op het veld was het gewoon 433. Nu laten we na Depay de beste aanvaller in Berghuis op de bank zitten zodat Dumfries of Timber kan spelen die geen enkele dreiging met zich meebrengen. Doodzonde. Stel dan Berghuis daar op in 532, die kan ook wel meeverdedigen.

Ik ben geen De Boer fan, maar vind de kritiek zwaar overdreven. Ik ben blij dar hij Weghorst een kans gaf en eens een keer een ander systeem probeerde. Nou waren de tegenstanders ook iets te zwak / defensief om 532 te spelen. Toch zie ik Nederland tegen landen als Portugal of Duitsland meer kans maken op de winst in een 532 systeem dan in een 433 systeem. Het probleem is alleen dat de Roon niet opgesteld moet worden. Dat is eigenlijk een 4e centrale verdediger. Zet daar een Blind neer of desnoods een Gravenberch of Klaassen tegen landen als Oekraine.

6 juni 2021 om 22:44

Zo weinig druk op de bal, zeker tegen Georgië die soms een minuut balbezit had. Maar iedereen weet dat je Frank de boer niet had moeten vragen voor deze functie of zou die menig nog oproepen?

6 juni 2021 om 22:52

Buiten De Roon vind ik alle spelers die hij opstelt wel gewoon logisch. Geen Babel, Strootman of Hateboer meer. En Weghorst die de kans krijgt.

6 juni 2021 om 22:54

Want met Blind speel je niet met 4 centrale verdedigers in dit systeem? Het probleem met dit systeem is overigens ook niet alleen De Roon. De huidige backs lijken zich niet comfortabek ge voelen in dit systeem. Dit systeem kan zijn voordelen hebben in wedstrijden tegen betere tegenstanders die veel de bal zullen hebben. Tegen een Moldavië kan je beter 433 gaan spelen met Blind op het middenveld.

6 juni 2021 om 22:58

De backs zijn sowieso niet van goede kwaliteit vind ik. Hij had beter Karsdorp kunnen meenemen. Die past beter in dit systeem.

Geloof er niets van, het enige dat het huidige Nederlands elftal zou doen met die extra paar procent balbezit is doelloos rondspelen op de eigen helft. Het voornaamste probleem van de huidige speelwijze is het gebrek aan aanspeelmogelijkheden en beweging voorin. Het heeft ook nadelen voor het druk zetten voorin, maar dat is zo'n nutteloos doel op het moment dat je dat niet efficiënt kan doen. Liever inzakken dan inefficiént druk zetten. Ach, het probleem is ook helemaal niet een 5-3-2 of een 4-3-3.

Dat minder balbezit hebben bij 5-3-2 hoeft niet persé. Het mooie als je met Depay en Weghorst in de spits speelt vanuit een pure 3-5-2 is dat je Depay soms een linie terug kan laten zakken en je backs nóg dieper kunnen gaan, waardoor je een 3-4-3 hebt met een ruit.

ik zeg nog steeds 4123 met blind als rechtsback teun koop meiners als spel verdeler en f de jong en Berghuis als diepgaande middenvelders. Gravenbergh op rechts/10 als hangende middenvelder en Depay op links.

7 juni 2021 om 05:43

Blind als rechtsback ja? Iemand die stijf links is en vanaf links al doe ballen voor kan zwaaien wil je op rechts zetten?

9 juni 2021 om 12:41

jup kappen en dan voorzwaaien.

7 juni 2021 om 06:02

Het is geen fifa... blind op rechts??? Die heeft daar nooit gespeeld dan zou je nog beter ja maat daar kunnen neerzetten

7 juni 2021 om 11:22

Volgens mij gebruikten ze hem bij FC Groningen als rechtsback

9 juni 2021 om 12:42

klopt idd en hij deed het daar uitstekend. Hij kan namelijk gewoon kappen en de bal overal neerleggen waar hij de bal dan maar wil.

Ik heb gisteren de finale gekeken van jong EK, daar zag je opkomende backs zoals het hoort. Ook werd er in een hoog baltempo en intensiteit gespeeld. Kan het grote Oranje nog wat van leren.

Blind naast Frenkie op het middenveld. Defensie van De Ligt - de Vrij en Aké en de wingback vervangen voor van Aanholt voor meer aanvallende dreiging. Dan ben je er al.

Dan heb je meer dreiging naar voren met van Aanholt. Meer voetballend vermogen met Blind op het middenveld en meer snelheid achterin met Aké. Die is ook nog eens linksbenig en speelt ook op een hoog niveau.

Plus dan speelt de Roon niet. Heb hem lang verdedigd, maar hij blinkt uit in het balverlies en af en toe dan zijn eigen fout verbeteren. Verder zie ik hem vaak de duels wat te slap in gaan...

Blind hoort er niet bij te zijn. Hij heeft helemaal geen wedstrijd ritme. Heeft 2 maanden niet gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren