Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Blind laat hem nu als een baksteen vallen, dat zal hij zelf ook zo voelen’

Laatste update:

Maarten Stekelenburg verdedigde in november nog het doel van Oranje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-3 winst), maar is deze keer niet opgenomen in de voorselectie door bondscoach Danny Blind voor het kwalificatieduel met Bulgarije en de vriendschappelijke interland tegen Italië later deze maand. Oud-doelman Khalid Sinouh vindt het onbegrijpelijk dat de keeper van Everton is gepasseerd.

Blind geeft de voorkeur aan Jeroen Zoet, Tim Krul, Jasper Cillessen en Michel Vorm. “Het slaat toch nergens op dat Maarten er niet bij zit? De bondscoach maakte hem tijdens de afgelopen wedstrijden van het Nederlands elftal eerste keeper. En nu zit hij er niet eens bij”, zegt Sinouh tegenover ELF Voetbal. “Tuurlijk, hij is geblesseerd geweest en is daardoor zijn plek bij Everton kwijtgeraakt. Maar Danny Blind laat hem nu als een baksteen vallen. Dat zal Maarten zelf ook zo voelen.”

Sinouh zet vraagtekens bij het selectiebeleid van de bondscoach. “Cillessen is ook al het hele jaar tweede doelman en die blijft hij wel selecteren”, klinkt het. “Blind zal wel zeggen dat het komt door de leeftijd van Stekelenburg, maar dat is echt onzin. Het is terecht dat Zoet geselecteerd is. Krul ook. Hij keept bij AZ niet sterk, maar hij speelt in ieder geval. Vorm zit vast als vierde keeper bij de selectie. Dat is een jongen met ervaring, hij ligt goed in de groep en heeft een soort aanzien. Dat is prima.”

Wie moet er keepen tegen Bulgarije?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoet of Cillessen moet gewoon op doel. Cillessen speelt wel niet veel maar in die wedstrijden die hij speelde was hij erg sterk. Maar Zoet speelt wel en daarom denk ik toch Zoet.

8 maart 2017 om 21:40

Qua keepers zou ik altijd de voorkeur geven aan diegene die speelt met zijn club, dus idd Zoet dan. Cillessen is ook niet van zo'n hoog niveau dat het gerechtvaardigd zou zijn om hem in de basis te zetten. Stekelenburg, tja. Verbaasde me al dat die ineens weer vaste keus werd, deed het echt niet bijzonder goed bij Everton en is terecht gepasseerd.

Man man, Oranje heeft wel een gigantisch keepersprobleem en deze situatie zou nog eens lang kunnen duren lijkt me.

8 maart 2017 om 21:49

Heren snap niet dat Zoet steeds genoemd wordt.
Één van de laagste reddingspercentage van de eredivisie maar die zou dan wel op doel moeten.
Dan nog liever Vorm.

8 maart 2017 om 22:07

Keepers beoordelen op zo een nutteloze statistieken slaat nergens op. Zoet kan 10 onmogelijke ballen krijgen en nienhuis kan 10 rolletjes op doel krijgen. Is nienhuis dan opeens beter dan Zoet? Het is niet voor niets dat Zoet vorig jaar werd uitgeroepen tot beste keeper van de champions league, gewoon een degelijke keeper die geen gekke dingen doet.

8 maart 2017 om 22:25

Tja, als het type kansen dat je tegen krijgt doorgaans 100% kansen zijn zal je reddingspercentage wat lager zijn. Nikszeggende statistiek.

9 maart 2017 om 14:33

Zoet kan ook ballen stoppen en ze dan zelf het doel inrollen. Dat zie ik Nienhuis niet doen eigenlijk.

8 maart 2017 om 23:51

Je moet gewoon de beste keeper opstellen, ongeacht of hij speelt of niet

Het is inderdaad vreemd dat Stekelenburg niet wordt opgeroepen en Cilessen en Vorm wel, terwijl zij ook op de bank zitten. Maar zoals bij elke bondscoach doet Blind dingen die wij als huisbondscoach niet zouden doen.

8 maart 2017 om 22:02

Ja liever een reservekeeper van Barcelona dan 1 van Everton. Wat maakt het in dit geval uit? Dan pak je degene die bij de grootste club speelt. Niet meer dan logisch. En ja het is lullig voor Stekelenburg maar dan had ie maar beter zijn best moeten doen, dan was hij gewoon 1e keeper gebleven

9 maart 2017 om 09:33

Zo logisch is het toch niet? Stekelenburg was dit seizoen ineens nog tot eerste keeper gebombardeerd. Buiten dat dit sowieso op zijn minst dubieus was van Blind, is het toch heel vreemd dat hij er ineens niet bij zit omdat hij niet meer speelt, maar Vorm wel op is geroepen.

8 maart 2017 om 22:06

Plus dat je bij twijfel kijkt naar leeftijd lijkt mij. Nee snap de keeperskeuze wel

Tja je gaatgeen 4 keepers meenemen lijkt me. Zoet gewoon 1e keepert, speelt solide bij PSV en gewoon basis. Cillissen wist waar hij aan begon toen hij tekende bij Barca en Krul is pas net weer fit.

Ik denk dat heel Nederland het niet eens is met de selectiewijze van meneer Blind. Onbegrijpelijk dat hij nog steeds de bondscoach is!

8 maart 2017 om 21:49

Beetje onderbouwing? Ik vind dat hij over het algemeen logische keuzes maakt. Heeft gigantisch veel blessures moeten opvangen en heeft, zoals iedere coach wel eens doet, opvallende keuzes gemaakt. Ook wel wat minder logische maar kom op. Bij een groot deel (lees Feyenoorders) heeft Blind nog nooit iets goed kunnen doen en stond ie bij z'n aanstelling al 10-0 achter. Al zal ie wereldkampioen worden, dan nog vinden deze mensen hem ongeschikt. Ik vind hem een verstandig man en een prima coach op het oog. Volgens mij denkt een groot deel van de spelers daar hetzelfde over.

8 maart 2017 om 21:51

Die blessures waren tevens bij z'n beste spelers. Hij heeft doorgeselecteerd en heeft door al die blessures nog nooit een vaste kern kunnen creëren. Hij vond een ervaren keeper als Steek die op dat moment speelde goed voor de groep. Geef hem daar eens ongelijk in. Je bedenkt het toch niet dat dan zelfs hij geblesseerd raakt? De keeper nota bene..

Hoe kon hij Stekelenburg nou eerste doelman maken in de vorige wedstrijd? Ook Blind kon deze situatie aan zien komen. Stekelenburg is aan het begin van het seizoen gehaald door Everton als 2de keeper. Dat hij vervolgens eerste keeper is geworden kwam doordat Everton er niet in slaagde een goede eerste keeper te halen (bij. Joe Hart).

Daarnaast is Stekelenburg de laatste jaren bij al zijn clubs op den duur gepasseerd. Ook is Stekelenburg de laatste seizoenen bijzonder blessure gevoelig.

Of te wel kon Blind aan zien komen dat Stekelenburg in de lijn der verwachting niet lang eerste keeper zou zijn bij Everton en daardoor in de situatie zit die hij nu zit. .

Als Blind nu Zoet niet op goal zet zou ik direct bedanken als ik Zoet was. En heel de situatie zoals die nu is heeft Blind volledig aan zichzelf te danken.

En dat mensen nu roepen dat Cilessen op goal moet is helemaal lachwekkend. Ten eerste doet Zoet in mijn ogen niets onder voor Cilessen. Ten 2de keept Cilessen zelde. En het argument wat veel mensen nu roepen "de wedstrijden die hij keepte die keepte hij goed" is al helemaal onzin. Hij heeft van de paar wedstrijden er meer gefaald dan uitgeblonken.

Zoet 10000% zeker
De andere hebben geen wedstrijd ritme. Vorm en Cillisen keepen zelden tot nooit.
Krul is pas net weer bezig.
Zie liever nog Sergio Padt als doelman.

8 maart 2017 om 21:32

Laten we nou maar gewoon cillessen op doel zetten. Is in mijn optiek gewoon de beste. Anders maar zoet. Vorm valt 100% af

8 maart 2017 om 21:43

Je kunt geen keepers op de goal zetten zonder wedstrijdritme. Niet fair tegenover keepers die wel gewoon minuten maken. Bovendien doet Zoet imo niets onder voor Cillessen.

8 maart 2017 om 22:30

Cillessen opstellen zou net zo'n fout zijn als de fout om Zoet zomaar te laten vallen voor Stekelenburg.

Cillessen is in zijn huidige situatie slechts verzekerd van maximaal 9 wedstrijden per seizoen, mits Barcelona de finale van de Copa del Rey haalt. Die wedstrijden zijn in december tot half februari en de finale eind mei. Cillessen heeft inmiddels alweer een maand niet gekeept en keept pas over 2.5 maand weer de finale. Komend seizoen kan hij weer banken tot aan de Copa in december, terwijl alle WK kwalificatiewedstrijden dan al geweest zijn.

Zoet of Cillesenmoet keepen! Denk dat ze weinig verschillen. Verder blijf ik het trouwens erg raar vinden dat er maar 1 linksback bij de selectie zit. Blind is zeker bang om goede concurrentie op te roepen voor z'n zoontje die moet spelen.

8 maart 2017 om 23:13

Cillessen speelt bijna nooit, dus die je kan je er niet erin zetten. Zoet zal voorlopig eerste keeper zijn. Misschien niet de beste keeper, maar wel de keeper die de meeste speelminuten maakt.

9 maart 2017 om 10:26

"misschien niet de beste keeper, maar wel de keeper die de meeste speelminuten maakt."
Maar als je niet de beste keeper bent volgens jou beredenatie waarom moet hij dan wel keepen? De beste keept moet keepen lijkt me.

Onbegrijpelijk dat Stekelenburg er nu niet bij zit. Deze jongen keepte tot aan zijn blessure gewoon goed. De reserve keeper heeft toen zijn kans gepakt,zoals Joans bij Feyenoord. Is Kenneth nu opeens een mindere keeper? Blind is een flapdrol.

8 maart 2017 om 23:53

Stekelenburg keepte echt niet bijzonder goed. Wat de mensen bijblijft is die ene match tegen City. De andere matchen heb ik hem rare fratsen zien uithalen die Everton punten gekost hebben. Terecht gepasseerd, en niet omwille van een blessure zoals zoveel mensen graag willen geloven.

Als er iemand onnavolgbaar is in zijn beleid vol tegenstrijdigheden,
is het Blind Sr. wel. We zijn niet alleen met spelers afgegleden naar
de internationale middelmaat, maar dat geldt vooral voor onze
bondscoach - overigens volledig in lijn met het niveau van de
beleidsmakers in Zeist.

Tijd om deze bondscoach ontslaan. Heeft totaal geen visie. Juist nu hebben wij een stabiele bondscoach nodig. Anders kunnen we het komende WK wel vergeten.

8 maart 2017 om 22:14

Stabiel vind ik hem wel, alleen dat houd voor Blind in dat hij stabiel onder de maat is.

Hij doet de redelijk logische dingen. Alleen hebben wij met het materiaal dat we hebben juist een visionair nodig. Iemand die ons voetbal verder brengt in plaats van hopen dat de jaren 90 doen te herleven. Dat voetbal komt niet terug. Cv's zijn 2.10cm lang, backs vliegen je voorbij alsof het sneltreinen zijn. Je elftal moet dynamisch zijn. Iets waar wij best wel wat voetballers voor hebben. O.A Wijnaldum, Strootman en toch ook vanwege zijn multifunctionaliteit Blind Jr.

Tja als je ziet dat krul, die een matige reeks heeft en vorm en cillisen, die niet of nauwelijks spelen, mee gaan dan snap ik ook niet waarom stekelenburg niet gevraagd is.

8 maart 2017 om 22:33

Vorm voor Stekelenburg is het enige wat onbegrijpelijk is, aangezien Steek dit seizoen ineens weer tot eerste keeper werd benoemd. Dan is het vreemd dat hij niet mee gaat terwijl Vorm net zo goed niet speelt. Zoet en Krul zijn logisch. Cillessen gezien zijn relatief recente wedstrijden en gebrek aan anderen die spelen ook nog wel.

8 maart 2017 om 23:18

Krul is totaal een onlogische keuze. Hij komt net terug van een blessure en bakt er voorlopig niet heel veel van bij AZ. Puur erbij gehaald, omdat hij in het verleden goed heeft gepresteerd. Als Blind deze logica aanhoudt en het consequent toepast in zijn selectiebeleid, zou van Persie er ook bij moeten zitten.

8 maart 2017 om 23:37

Dat vind ik minder onlogisch. Krul is 1 van de weinigen die vooruitzicht heeft op wekelijkse speeltijd. Goed van Blind om hem te latenemen zien dat hij een optie voor hem is als hij de stijgende lijn door weet ter trekken

Zoet vind ik totaal niet geschikt voor het Nederlands elftal. Zelfs Stekelenburg zou ik eerder opstellen. Op een of ander manier vind ik hem gewoon niet betrouwbaar over komen.

Vind dat als je niet speelt, je ook geen rechten hoeft te claimen om erbij te zitten. Cillissen is reservekeeper bij een van de grootste clubs ter wereld, dus daar valt nog wat voor te zeggen en hij heeft wel een paar potjes gespeeld nog. Maar Vorm of Steek, het is mij om het even, allebei spelen ze niet en voor wat ik gezien heb beiden zeer wisselvallig toen ze wel speelden.

9 maart 2017 om 09:55

Blind moet naar mijn mening momenteel selecteren voor het komende gedeelte van de WK cyclus. De resterende 6 wedstrijden worden tussen eind deze maand t/m half oktober gespeeld.

Zoals het er nu voor staat met de keepers:
Zoet: Speelt wekelijks.
Krul: Speelt wekelijks.
Cillessen: Speelt alleen de Copa finale eind mei. Nieuwe Copa begint voor Barca rond december 2017 pas weer.
Stekelenburg: Wissel
Vorm: Wissel
Vermeer: Wissel

Je kan niet plannen om eventuele transfers of statusveranderingen.

Vanuit dat oogpunt is Zoet de enige logische keuze om ook daadwerkelijk onder de lat te staan de aankomende wedstrijden.

Krul meenemen vind ik logisch. Heeft jarenlang PL gekeept, bij NL gezeten en komt nu in ieder geval wekelijks weer in actie. Het is duidelijk dat hij nog niet terug op niveau is, maar als bondscoach is er geen betere manier om in te kunnen schatten hoe het met hem staat, door hem met eigen ogen aan het werk te zien. Zie je als bondscoach dat Krul echt nog lang niet zo ver is en minder is dan de geselecteerde keepers die niet wekelijks spelen, dan stuur je Krul gewoon naar huis en neem je hem dus niet op in de definitieve selectie. Doet hij het gewoon goed en is hij beter dan de afgelopen periode doet vermoeden, dan is hij gewoon een juiste keuze.

Cillessen is momenteel logisch omdat hij dit jaar nog wat wedstrijden heeft gekeept. Op de langere termijn moet zijn situatie echter veranderen. Blijft hij alleen de Copa spelen dan speelt hij per seizoen maximaal maar 9 wedstrijden, die bijna allemaal rond de wintermaanden worden gespeeld.

Alle andere keepers moeten gewoon weer zien te spelen, anders zijn ze niet meer dan noodgrepen wanneer anderen weg zijn gevallen.

9 maart 2017 om 21:24

U moet niet vergeten dat cillessen wel gewoon meetraint en er geruchten zijn dat hij aankomend seizoen 1ste keeper is.
Je kan niet verwachten dat je je eerste seizoen bij barca gelijk veel speelt en als hij 2e keeper blijft zal hij waarschijnlijk wel toch alle bekerwedstrijden spelen. Inclusie champions league

10 maart 2017 om 08:05

Leuk die geruchten, maar daar kan je niets mee. Barça heeft dit seizoen duidelijk voor Ter Stegen gekozen als keeper voor de komende jaren en Ter Stegen doet het ook prima. Was mede verantwoordelijk dat Barça door is door die cruciale 1 op 1 te pakken om de 3-2 te voorkomen.

Verder heeft Barça Bravo gedumpt omdat Ter Stegen absoluut competitie en CL wilde spelen. Hoe je er bij komt dat Cillessen CL gaat spelen weet ik niet, maar dat zal er buiten een gun wedstrijdje als ze al gekwalificeert zijn niet inzitten.

Dit is de meest ongeloofwaardige bondscoach in de Nederlandse geschiedenis. mensen selecteren die nooit spelen en andere die even op de bank belanden geld wel de regel voor. De IK MAG JE Gehalte zie je dan ook elke keer weer terug want word er geselecteerd op prestatie, regelmatig spelen en uitblinken in jouw team en de vorm waarin een speler verkeerd in iedergeval speler met kwaliteit echte kwaliteit?
De ene speler mag blaren aan de billen hebben amper spelen niet scoren en toch altijd geselecteerd worden en de ander speelt altijd en beland op de bank en opeens word je ook nog niet verkozen bij het Nederlands elftal.
Helemaal bij een keeper. Je kan alleen nr1 van je land zijn als je altijd basis speler bent en goed keept op hoog niveau. De Blind show keeps on going en ik vrees het ergste. We gaan ons wederom niet kwalificeren.

Danny Blind bewijst zichzelf hiermee wederom een ongelofelijk slechte dienst. Een paar maanden geleden liet hij Jeroen Zoet zonder aanwijsbare reden vallen door Stekelenburg plotseling op te stellen. Nu laat hij Stekelenburg weer vallen omdat hij een paar wedstrijden op de bank zit. Op zich is er niks mis mee om een bankzitter niet te selecteren, maar hier is Blind niet consequent in, Cilessen en Vorm zitten namelijk wel bij de (voor)selectie en spelen ook nauwelijks. Een beetje een people manager had Stekelenburg, de keeper die je onlangs nog tot eerste keeper bombardeerde (boven de niet spelende maar wel geselecteerde keepers Vorm en Krul) gewoon op te nemen in je voorselectie.
Als Blind niet oppast zit hij straks met een middelmatige selectie die ook nog eens weigert ook maar 1 stap harder te lopen voor de trainer. Een dodelijkere combinatie is er niet

Ik vind dat iedereen vind dat je keeper die in de basis staat veel moet hebben gespeeld de laatste tijd. Maar laten we niet vergeten dat Cillessen een keeper met klasse is die tijdens trainingen gewoon meedraait met barcelona en er geruchten zijn dat hij ter Stegen gaat overtreffen. Ik vind dat hij moet keepen ik bedoel barca heeft hem niet voor niks voor 13 mil gekocht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren