Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind: ‘Ik heb er zin in, daarom ga je voor een club als Man United spelen’

Laatste update:

Daley Blind werd dit seizoen door José Mourinho al als centrale verdediger en linksback ingezet, terwijl de Nederlands international ook eventueel nog op het middenveld uit de voeten kan. De veelzijdige voormalige Ajacied heeft er zelf geen problemen mee dat hij niet één vaste positie heeft, zolang hij het team maar van dienst kan zijn.

/

“Ik voel me goed als linksback. Ik kan me snel aanpassen aan een andere positie. Ik denk dat ik weet wat er van mij gevraagd wordt als ik op linksback of centraal achterin moet spelen. Ik zal altijd mijn uiterste best doen en keihard werken om te zorgen dat mijn tegenstander niet gevaarlijk kan worden en ik secuur aan de bal ben”, vertelt hij aan de Daily Mirror. “Ik zou het geweldig vinden om zo door te gaan en het gaat goed. Ik wil gewoon spelen en het team verder helpen.”

Blind kreeg na het vertrek van Louis van Gaal te maken met een nieuwe trainer en hij denkt dat het team door begint te krijgen wat de Portugees precies wil zien: “Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ik weet wat de manager wil en goed vindt. De manier waarop hij over voetbal denkt is geweldig en ik heb al veel van hem geleerd. Ik denk dat ik het soort speler ben dat zich snel aan kan passen. Iedere trainer heeft zijn eigen ideeën over hoe voetbal gespeeld moet worden, dat is het enige verschil.”

United heeft na de interlandonderbreking een druk schema voor de boeg. The Red Devils nemen het binnen zeven dagen op tegen Liverpool, Fenerbahçe en Chelsea. Volgens Blind zal dit niet zo’n probleem worden: “Ik kijk uit naar de periode na de interlands. Dat is de reden dat je voor een club als Manchester United wil spelen, ik heb er zin in.”

Op welke positie vind jij dat Daley Blind het beste tot zijn recht komt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongen heeft een trap, corners voorzetten en lange ballen zijn genieten. Enige echte minpunt is zn snelheid, verder respect man dacht dat lvg gek was maar het tegendeel is keihard bewezen.

3 oktober 2016 om 23:36

En lengte is ook een issue natuurlijk.

3 oktober 2016 om 23:39

Je moet hem met zijn concurrenten vergelijken! Op dit moment is hij niet beter dan Haps op de linksback positie en als centrale verdediger is hij niet beter als De Vrij/Kongolo

3 oktober 2016 om 23:45

Niet beter? Blind hiudt zich prima staande als LB terwijl Haps defensief zelfs in de Eredivisie kwetsbaar is. Onderschat het niveauverschil alsjeblieft niet

3 oktober 2016 om 23:45

Dat zeker wel!
De Vrij heeft pas 2 wedstrijden gespeeld na zijn blessure en Kongolo staat op linksback dus je kan hem met geen van 2 vergelijken.

3 oktober 2016 om 23:46

Haps is verdedigend echt een drama, geef mij maar van aanholt of pieters, die spelen ook premier league en doen het gewoon uitstekend, die haps is precies hetzelfde als jetro willems, aanvallend prima maar als verdediger voegt hij internationaal helemaal niets toe.

3 oktober 2016 om 23:53

Dus omdat De Vrij pas 2 wedstrijden heeft gespeeld mag je ze niet met elkaar vergelijken? Wat is dat nou voor onzin? Alle spelers die op dezelfde positie spelen mag je met elkaar vergelijken. Mogen we Messi straks ook niet met Ronaldo vergelijken als hij terug komt van zijn blessure. Bovendien is de Vrij gewoon opgeroepen na 2 wedstrijden.

4 oktober 2016 om 00:22

Haps... ja jij wel man.
daarom staat Blind meestal in de basis bij Manchester United en is hij van waarde op 3 verschillende posities.

Maar ja als Blind zelfs bij Mourinho belangrijk is en dat bij een Premier league gigant. Dan ben je natuurlijk niks vergeleken bij de geweldige constante prestaties die Haps en Kongolo hebben neergezet over de afgelopen 2 seizoenen.
De Vrij, oké die zat in het serie A team van het seizoen dus ja die kan zeker als vervanger voor Blind in de plaats komen (enkel als CV dan), maar Haps en Kongolo? Nee

4 oktober 2016 om 01:13

Haps zakte tegen Zenit keihard door zijn hoeven heen. Oranje is geen Eredivisie niveau. Dat je leuk kan ballen tegen Willem II of NEC zegt niet zoveel.

4 oktober 2016 om 05:06

Ben het ten zeerste met je eens Jordinhoo.

Haps is overigens niet eens de schlemiel in dit geval, het is niet eens zo zeer dat Haps defensief kwetsbaar is, ik denk dat ze in verdedigend niet veel van elkaar af doen. het grote verschil is dat Blind anticipeert als een Chiellini, en nee, dat is niet overdreven, het is niet voor niets dat hij aangeeft dat hij zich zo snel aanpast; hij is een snuggere speler, die ondanks zijn gebrek aan snelheid. explosiviteit en flair, alsnog laat zien een bovengemiddeld goede speler te zijn. '

Hij heeft natuurlijk veel meer te bieden dan Haps. Hij leest het spel als een spelverdeler, waar hij ook goed tot zijn recht komt, alleen niet op de snelheid van de Premier League. Hij anticipeert bovengemiddeld goed, je kan zeggen tikje breed, tikje terug, maar hij legt zo nu en dan echt wel wat risico in zijn pass, en heeft één van de meest accurate passes van de Bpl.

Ik vind Blind een prachtspeler, die ondanks alle kritiek, die hij sinds zijn debuut bij tijd en wijle altijd te verduren had, altijd zichzelf is gebleven en inmiddels een moyenne neerzet, waar veel van de gevestigde central backs in de BPL een puntje aan kunnen zuigen. Bewijst jaar in jaar uit weer elke criticaster het tegendeel, en is echt een voorbeeld voor veel spelers die altijd onder de druk van de media e.d. dreigen te bezwijken!

3 oktober 2016 om 23:53

Blind is sowieso goed. Maar van Aamholt moet de kans krijgen op LB

4 oktober 2016 om 00:24

Van Aanholt pas niet zo goed bij het type spel van Nederland, hij is ontzettend goed hoor daar niet van, maar die komt veel beter tot zijn recht als echte vleugelverdediger en op die manier speelt Nederland niet. Hij moet ook goed kunnen verdedigen bij het huidige systeem en dat is soms wel een issue.

Ik denk dat hij het best tot zn recht komt als linker centrale verdediger in het 5-3-2 systeem

Als linksback is ie op zijn best. Daar heeft ie geen directe tegenstander, en kan ie meer aan voetballen toekomen. Dat kan ie wel goed.

Echt verdedigen, is niet zijn sterkste kwaliteit. Daar zijn Smalling en bailly beter in

3 oktober 2016 om 23:58

Ik weet niet of je man utd volgt maar toen blind 1x wissel werd gezet kregen ze meteen pak slaag van watford.

4 oktober 2016 om 00:01

En dat kwam zeker om dat Blind niet mee deed. Deed Blind ook niet mee tegen Citty?

4 oktober 2016 om 00:27

City is ook een top team, en tegen City stonden ze best wel goed te verdedigen, Blind speelde zelfs een erg goede wedstrijd alleen een beetje jammer dat Blind "nogal" ongelukkig was bij de eerste goal en bij de 2e goal buitenspel ophief (waar hij verder niet veel aan kon doen)

4 oktober 2016 om 00:55

Guest,

Denk je echt dat dat aan 1 speler ligt? Hij is niet voor niets van centraal naar linksback gegaan. Heeft ook met de blessure van Shaw te maken, maar ook met zijn vele fouten.

city thuis bijvoorbeeld. Vorig jaar West ham laatste speeldag. En zo zijn er nog wel meer geweest.

Hij speelde vorig jaar erg sterk op linksback.centraal mist ie duelkracht, en is ie niet medogenloos genoeg.

Soms moet het niet mooi, maar moet ie bal gewoon weg. Of de tegenstander neer. Hoort erbij. Dat zal Blind niet zo snel doen

4 oktober 2016 om 01:00

Serieuzs,

Schuldig aan beide goals, maar speelde wel een lekkere wedstrijd.

Dit kan je toch niet serieus menen?

3 oktober 2016 om 23:59

Het is gewoon simpel eigenlijk. Als cv zijn Bailly en Smalling beter, als linksback is Shaw beter, en als cvm zijn schneiderlin en carrick beter. Blind vult alle gaten op, en doet dat perfect. De beste 12e man die je kan hebben in mijn ogen. Maar alsnog kijk ik uit naar het moment dat Blind eruit gaat, want hij heeft dit seizoen wel al een stuk of 5 fatale fouten gemaakt, en het seizoen is nog zo jong.

4 oktober 2016 om 02:59

Zou best wel eens kunnen dat Blind boven Carrick en Schneiderlin staat op de 6, Mourinho verkiest er dan eerder Herrera en Fellaini voorlopig.

En 5 fatale fouten?? Hij had tegen City een slechte match, voor de rest heeft die het al zeer degelijk gedaan dit seizoen. Als linksback vond ik hem voorlopig zelfs overtuigender dan Shaw dit seizoen.

4 oktober 2016 om 00:30

Echt verdedigen? Wat bedoel je daar nou weer mee? Als een beest achter de bal aan rennen en keihard tacklen? Echt verdedigen is i.m.o. Een combinatie van heel veel. Tactisch inzicht, positioneren, onderscheppen, communiceren, tackelen, uitverdedigen etcetera etcetera. Het enige waar Blind tekort in komt is kracht, snelheid en lengte, maar dat lost hij weer voor en belangrijk gedeelte met zijn sterke punten op.

4 oktober 2016 om 01:07

Serieuzs,

Wat ik boven dus al aangaf,

Duels winnen. Man uitschakelen. Heersen in de lucht. Hard tackelen. Medogeloos zijn.

Alles doen om te voorkomen dat je tegenstander scoort. Als de tegenstander neer moet, dan moet dat maar. Als de bal de 3e ring in moet, dan maar niet mooi

Je man volgen. Positie kiezen. Enz enz enz.

Daar is hij gewoon niet goed genoeg in. Niet goed genoeg voor wat Man.utd zou moeten zijn.

Lengte, kracht en snelheid zijn juist de basiskwaliteiten van een goede cv.

4 oktober 2016 om 01:24

Je houdt je teveel vast aan die kwantitatieve eisen. Blind compenseert goed met tactisch inzicht. Snelheid is sowieso geen absolute vereiste als cv, als back veel meer m.i... Het ligt er totaal aan hoe je speelt.

4 oktober 2016 om 07:19

Wat vond je van Cannavaro Maikel? Die mist namelijk ook een aantal punten in jouw kwalitatieve eisen.

4 oktober 2016 om 10:35

Die speelt toch niet in de Bpl? Het is toch niet voor niets dat de verdedigers in de top bpl allemaal lang breed en heel sterk zijn?

Met een as van Blind Fellanni en Rooney, wordt je simpelweg geen kampioen. Gewoon niet goed genoeg..

Vorig jaar speelde ie als een soort vrije verddiger. Hij liet Smalling het zware werk doen. Dan kijkt iedereen naar zijn mooie inspeelpass, en vind iedereen hem geweldig.

Ik heb niks tegen hem. Maar hij is net als een aantal andere niet wat Man.utd kwalitatief zou moeten zijn. Dan heb ik het over een team dat speelt voor plaats 1, en niet plaats 5

blind wordt in nederland zo ernstig onderschat imo. Hoeveel moet hij nog doen voordat hij de erkenning krijgt die hij verdient? Vorig seizoen als cv een van de minst gepasseerde defensies van de PL met blind in het centrum. Dit seizoen draait hij ook prima; hij heeft al meerdere assists gegeven en voorassists (waar je verder niks van terugziet in de statistieken, dus je moet wedstrijden kijken). Het is niet voor niets dat hij steevast het vertrouwen van topcoaches als van Gaal en mourinho geniet. Tuurlijk hij is niet snel, en niet sterk. Maar verder is het een betrouwbare slimme verdediger met een heerlijke trap en een exceptioneel spelinzicht, en dat laatste ontbeert bijna iedere verdediger in het internationale topvoetbal.

4 oktober 2016 om 07:22

Er zijn er gewoon een paar bij die (hoe goed hij het ook doet) hem haten en ik denk dat dat met zijn achtergrond bij Ajax en zijn vader te maken heeft.

4 oktober 2016 om 08:36

Waar er eerst sprake was van oprechte scepsis en kritiek lijken nu meer onwetendheid en zurige afgunst de boventoon te voeren... Blind is een belangrijke pion voor van Gaal en Mourinho en speelt echt prima...

Als utd met Valencia-Smalling-Bailey-shaw speelt komt er voetballend helemaal niks uit. Roeien en tegenhouden is het dan... Blind is veel belangrijker dan de meesten hier denken.

4 oktober 2016 om 10:30

Waarom zou hij erkenning moeten krijgen? Hij doet het beter dan verwacht maar dat betekent nog steeds niet dat mensen hem van United niveau hoeven te vinden.

Je zegt dat hij steevast het vertrouwen van van Gaal en Mourinho genoot. Van Gaal haalde hem CVM en kocht na 1 seizoen 2 nieuwe spelers voor die positie. Dat wil wel wat zeggen.

Dit seizoen heeft Smalling door het EK en een blessure de gehele voorbereiding gemist. Sinds hij weer volledig fit is heeft Blind direct plaats moeten maken en zat hij op de bank. Van steevast vertrouwen is dus simpelweg geen sprake. Nu speelt hij als linksback wegens afwezigheid van Shaw en dat doet hij de afgelopen 2 wedstrijden prima. Als hij ergens in de hiërarchie wil stijgen dan moet het op de linksback positie gebeuren, maar gezien het talent van Shaw zal ook dat tijdelijk zijn.

Je laatste zin vind ik wel kenmerkend voor iets wat naar mijn mening een grote rol speelt in de huidige teloorgang van het Nederlands elftal/voetbal. Een heerlijke trap en spelinzicht (exceptioneel? Kom op.) zijn geen topprioriteit qua vaardigheden van een topverdediger. Verdedigers hoeven niet geweldig op te kunnen bouwen of passes over 50 meter te kunnen geven. Man uitschakelen en inleveren. Als je dat geweldig kan dan zijn andere kwaliteiten mooi meegenomen.

Het is geen toeval dat verreweg de meeste grote succes worden behaald door ploegen met 2 slagers centraal achterin. Wij moeten af van dat geneuzel met voetballende verdedigers en de nadruk eerst maar eens op uitschakelen leggen. Die bal 20 meter verder passen naar een middenvelder met meer voetballende kwaliteiten kan iedere verdediger vervolgens wel.

5 oktober 2016 om 18:35

Precies dit. Jij snapt het. Ik kijk iedere week en je wilt niet weten hoe vaak deze man een steekpass eruit haalt. Is dat niet verdedigen dan. En aanvallend biedt hij zoveel meer dan Bailly en Smalling waar het allemaal hersenloos tikkie breed naar de vleugels is om de backs op te laten bouwen. Hij is een meester in tussen de linies spelen en Man Utd wordt zo veel gevaarlijker. Ook vind ik het opvallend dat zowel Smalling, vorig jaar, en Bailly, dit jaar, het zo goed doen. Naar mijn mening komt dat ook door Blind. Ik heb Blind hoger dan beide zitten en voor mij is Blind één van de eerste spelers die ik in de basis zou zetten. Prachtspeler.

Lijkt me de ideale laatste man in een vijfmans verdediging. Twee slopers ernaast en twee backs die constant heen en weer kunnen. Blind zijn kwaliteiten liggen in het lezen van het spel en zijn opbouw/passing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren