Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre inzet van Mertens helpt België op weg naar overwinning

Laatste update:

België heeft de vriendschappelijke interland tegen Australië winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots boekte in Luik een degelijke overwinning: 2-0. De doelpunten op Sclessin kwamen op naam van Dries Mertens en Axel Witsel.

In de eerste minuten beet Australië flink van zich af; België had moeite om in de wedstrijd te komen. Na een kwartier spelen ging de ploeg van Wilmots beter combineren en had Mertens de eerste kans van de wedstrijd. Na goed voorbereidend werk van Divock Origi werd Mathew Ryan door Mertens tot een goede redding gedwongen. In de achttiende minuut was het raak, zij het op gelukkige wijze. Kevin De Bruyne mikte de bal eerst op de lat en enkele seconden later kwam het leer terecht bij Mertens, die de bal volledig verkeerd raakte maar zijn bizarre inzet ging met een stuit over Ryan heen: 1-0.

Het spel van België was daarna minder snel; de ploeg van Wilmots opteerde voor het rondspelen van de bal en het controleren van het duel. Australië, dat stevige duels uitvocht, probeerde een gelijkmaker te forceren, maar Tim Cahill vond Thibaut Courtois op zijn weg. De spelers van België klaagden over het harde spel van the Soccerroos. Zo mocht Mathew Leckie blij zijn dat hij voor rust niet van het veld werd gestuurd. De aanvaller kreeg geel voor een charge op Kevin Mirallas en mocht na een fopduik blij zijn dat hij van de dienstdoende scheidsrechter geen tweede geel ontving.

De rust deed de krachtmeting in Luik geen goed; de ploegen speelden in een laag tempo en de bondscoaches opteerden voor diverse wijzingen. Zo maakten Nacer Chadli, Adnan Januzaj en Radja Nainggolan in het laatste half uur hun opwachting. Australië leek tevreden met een kleine nederlaag, maar België drong aan en zocht naar een tweede doelpunt. Ryan hield Chadli nog wel van de 2-0 af, maar dertien minuten voor tijd was het alsnog raak. Vanaf de rand van het zestienmetergebied mikte Witsel de bal met zijn mindere voet in de linkerbovenhoek: 2-0. Januzaj en Nainggolan probeerden er nog 3-0 van te maken, maar Ryan verleende geen medewerking.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van wat ik heb gezien (keek met een half oog) vond ik België goed spelen. Af en toe mooie combinaties en volgens mij nooit echt in de problemen geweest. Hoop dat de Belgen zich de komende twee jaar blijven ontwikkelen en op het EK 2016 kunnen stunten.

Origi sowieso de beste speler vandaag, zowel aanvallend als verdedigend ijzersterk gespeeld. Gaat een van de beste spitsen worden.

Over het algemeen speelde Belgie matig, af en toe leuke combinaties maar was je iets scherp geweest met de passing dan had je misschien dit met 4-0 kunnen winnen maar goed, tis een oefenwedstrijd meer niet.

We speelden goed! We hebben geen last meer van B-landen. Defour, Nainggolan en Origi speelden goed! Origi is echt een toppertje, moet enkel nog wat meer in de 16 zijn en wat doelgerichter worden.

4 september 2014 om 23:43

Australie is dan ook een C-land. B- landen zoals de VS kunnen het belgie nog goed lastig maken. Daarnaast. Zou belgie in Australie spelen was het een ander verhaal natuurlijk.

4 september 2014 om 23:59

blabla.. we hebben een selectie waar we best mee naar buiten durven komen...

ik neem aan dat je een Nederlander bent?

Kwa potentieel doen we niet onder voor Nederland hoor.. helemaal niet...

Met een beetje meer lef hadden we gerust kunnen winnen van Argentinië op het Wk..

Deze wedstrijd is goed meegenomen..

5 september 2014 om 00:41

Ja tuurlijk C-land.... Je hebt het over een Australië dat op het WK notabene de 3 punten verdiende tegen Nederland. En de VS, nou daar hebben de Belgen ook amper problemen mee, aangezien ze de laatste 3 onderlinge wedstrijden best makkelijk gewonnen hebben.

5 september 2014 om 01:42

Ja ze zijn een sympathiek volkje!

5 september 2014 om 07:52

@asr80
Ik Ben Nederlandse woon in België maar heb een half oranje en een half rood wit(Ajax) hart.
Maar ik ben het helemaal met je eens, België heeft een selectie met enkele potentiële wereldtoppers en enkele toppers. Ik verwacht over twee jaar ook zeker een prestatie en over 4 jaar wie weet wel een finaleplaats is zie dat zomaar gebeuren.

5 september 2014 om 12:18

@ Mentalist

Jij steeds met je provocerende opmerkingen zonder inhoud.

Dan is Nederland een B-landje want ze konden amper voorbij Australië.

Relatief makkelijke overwinning. Australië af en toe over de schreef. Origi speelde echt, moet alleen wat scherper voor het doel worden.
Terechte overwinning natuurlijk.

Wanneer gaan jullie nu eens stoppen met dat onnozele woordje 'inzet'? Dat is gewoon een letterlijke vertaling van het Engelse 'effort'. En effort kan wel inzet betekenen, in de context van het voetbal betekent het 'poging' (effort at goal = doelpoging).

Hopelijk ziet wilmots eindelijk eens in dat naingolan in de basis moet.

5 september 2014 om 12:18

Bedankt voor je reactie.

Naingolan is echt goed, onbegrijpelijk

5 september 2014 om 13:20

Ik ken naingolan niet? Kan je wat vertellen over hem?

5 september 2014 om 14:25

Je kan hem zien als een harde werker die een enorme balrecuperatie (beste van de serie a vorig seizoen). Hij kan ook voetballen en heeft een goeie trap.

5 september 2014 om 16:24

Hij was ook de man of de match tegen fiorentina (eerste speelronde serie a) met een doelpunt en een assist. Het is dus ook iemand die goed genoeg is om een wedstrijd naar je toe te trekken. Een zeer goede veelzijdige middenvelder die in mijn ogen qua kwaliteit niet onderdoet voor strootman (om maar even zijn directe concurrent te noemen)

Wat was Radja goed zeg.. Ik ben zo blij voor hem, Hij verdiend het om International te zijn. Liverpool heeft overigens een slimme zet gedaan om Origi nu al te kopen. We hebben met deze jongen goud in onze handen voor de toekomst.

Divock Origi is puur goud, is het prototype van de moderne spits. Heeft gewoon alles. IS nog maar 19, dus moet zich nog doorontwikkelen maar wordt zeker een grote. Leuk dat je Gillet laat invallen maar laat het de laatste keer zijn, die man speelt op het middenveld bij Bastia en komt hier als rechtsback invallen boven Meunier, de Laet, Cavanda etc.

4 september 2014 om 23:53

Gillet en Jordan lukaku zijn een schande, heb er geen woorden voor. Thorgan valt wel nog te begrijpen

5 september 2014 om 02:13

Klopt, maar wie moet je anders oproepen? Misschien was Deschacht een logischere optie geweest. Maar Tshimanga komt nu tekort en over De Bock spreek ik nog niet eens. Dat die ooit 3,5 miljoen heeft opgebracht, wat een grap..

5 september 2014 om 12:22

De bock is nog beter dan Jordan Lukaku. Die heeft nog niks bewezen. Ook Tshimanga verdient het meer, al is hij gewoon de duppe van de situatie van Genk.

Het oproepen van Gillet is nog het ergste. Deze man werd bij Anderlecht weggespeeld op de rechtsachter, en hij staat steeds op het middenveld.

Weer 1 van de lievelingetjes van Wilmots die de selectie niet verdienen. Neem dan Cavanda of Meunier

5 september 2014 om 22:42

Wilmots heeft belachelijk veel lievelingetjes. En dan roept hij een topper als Nainggolan niet op voor het WK, en ook gisteren kreeg Defour de voorkeur op hem...
De Bock vind ik een matige LB, maar hij is 10x beter dan Jordan Lukaku. Zelfs Tshimanga is beter dan J.lukaku. Lukaku zei zelf dat De Bock een logischer keuze zou zijn geweest.

5 september 2014 om 06:04

Vind dat hij meer doelgerichter mag worden, dus alles heeft ie niet. Kijkend naar zijn statistieke, spreekt hem dat juist enorm tegen. Kijken of ie vooral op dat gebied zich zal verbeteren of nief

5 september 2014 om 12:41

Gillet kwam enkel in omdat Vertonghen geblesseerd was en om een vervanging vroeg ...

Wederom een erg matige wedstrijd van de Belgen. Het blijft opmerkelijk dat Wilmots het enorme potentieel er maar niet weet uit te krijgen bij dit team. De Ozzies verdienden meer, net als tegen Nederland in Brazil.

5 september 2014 om 02:15

De ozzies verdienden meer?! Ze hebben 1 kans gehad op doel, die courtois met zijn ogen dicht opraapte.. U maakt een grapje zeker?

5 september 2014 om 11:20

Ppep,

Ik vond het wel een boeiende partij. Blijkbaar bent u één van de weinigen die het maar matig vond, want zowat de voltallige pers was best lovend. En neen, als het slecht was, dan zeggen ze het ook.

De kangoeroes speelden vrij hard, slordig en traag. Ze hebben één kans gehad.

Dit terwijl de Belgen met momenten leuk combineerden en snelheid erin brachten. Alleen na de rust was het tempo even gezapig.

Neen, de Aussies verdienden niet meer.

5 september 2014 om 12:20

Wilmots zal er het ook nooit uithalen. Deze matige coach heeft te weinig ervaring.

5 september 2014 om 12:45

Het was best een leuke partij gezien de omstandigheden.

Enkel de Belgische verdediging bewees bij momenten weer bijzonder zwak te zijn in de opbouw, Kompany inclusief.
Waarom de Ozzie's zo hard in duel moesten gaan was mij ook niet duidelijk.

Als Liverpool supporter vind ik het mooi om te lezen dat Origi goed speelde! Hopelijk kan hij dit seizoen nog verder ontwikkelen en volgend jaar knallen bij Liverpool!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren