Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bezoek aan supporterscafé van Helmond Sport levert PSV'er blauw oog op

Laatste update:
/

Laros Duarte heeft vrijdagavond een blauw oog opgelopen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Tijdens het duel tussen Helmond Sport en PSV (1-0) vond er in het supporterscafé van de thuisploeg een handgemeen plaats.

Duarte maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Jong PSV. De nog niet fitte middenvelder, negentien jaar, moest op de tribune plaatsnemen en kwam uiteindelijk in het supporterscafé terecht. Daar ontstond om onduidelijke redenen een handgemeen, waar de tiener een blauw oog aan overhield.

Na afloop van het duel werden Duarte en teammanager Pieter Busscher van Jong PSV door de politie ondervraagd. De politie heeft de zaak in onderzoek en er zijn beelden opgevraagd van de ruimte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd wat er is voor gevallen. Aangezien het nooit in me opgekomen is om een speler te slaan van de tegenstander maar dat kan aan mij liggen.... Als Laros niet heeft terug geslagen is hij de moraale winnaar maar ik weet niet wat er is voorgevallen dus ben benieuwd of er Helmond supporters zijn die meer weten.

4 november 2016 om 23:49

tja en toen was ik denk ik al weg want heb niks gemerkt van de confrontatie tijdens de wedstrijd dus moet het na de wedstrijd gebeurd zijn..

5 november 2016 om 00:01

Het interesseert me niet zo wat er is voorgevallen ... Tokkies all over the place ....

Heb foto's van het desbetreffend cafe langs zien komen via via. Alleen een blauw oog is niet de oogst, kan ik je vertellen. Op de foto's is een spoor van spetters bloed op de grond te zien van een paar meter lang. Het verhaal gaat dat er dus een psver binnen stapte in het cafe, dat vonden de aanwezige Helmonders absoluut niet kunnen en die hebben geweld gebruikt om hem te verwijderen onder het motto van Psv'ers zijn hier niet welkom. Naderhand kwamen ze er pas achter dat het niet om een simpele supporter ging maar een speler van Jong Psv.

Stelletje zwakzinnigen in Helmond, zo gaat het bij veel clubs daar.

5 november 2016 om 02:48

Zo gaat het in heel Nederland lieverd, mensen worden hier al zo lang er mensen wonen om niks doorgeslagen of neergestoken is niks nieuws en komt ook zeker niet alleen in het voetbal voor. Is gewoon een maatschappelijk probleem intolerantie problemen. En ondertussen zetten we onszelf altijd maar neer als '' oh zo tolerant ''. Hoewel dit natuurlijk echt niet kan, kijk ik er niet van op.

5 november 2016 om 07:42

Meteen weer zo overdreven. Natuurlijk dit is kansloos en niet tolerant etc en gebeurd ook vaker. Maar dat zegt nota bene iemand met de Braziliaanse vlag (niet dat dat uitmaakt), maar alsof de favela's zo tolerant zijn.... Zo valt er in elk land wel wat aan te wijzen waarbij ik het hier niet eens zo slecht vind.

5 november 2016 om 08:15

Ben jij ooit in een favela geweest??? Daar is echt niks mis mee hoor, ik heb zelf in Rio gewoond en als lange, blanke gast met lang blond haar vaak in de grootste favelas daar geweest (werkte in Mare, had een vriendin in cidade de deus, en vrienden in Rochina) en kan je vertellen dat ik altijd zonder enig probleem daar rond heb kunnen wandelen, ook gewoon alleen. Dus leuk dat je probeert iemand aan te vallen op een vlag maar denk dat je geen flauw idee hebt waar je over praat.

5 november 2016 om 09:53

Zelf ben ik wat bekender met Sao Paulo waar enkele van mijn collega's in een bewaakte compound wonen. Effe rustig an. Het ging me er dat er in elk land van zulke uitwassen zijn en je niet meteen een hele maatschappij daar aan moet hangen. Als het een Frans/engels (of wat dan ook) vlaggetje was had ik een ander voorbeeld genoemd.

5 november 2016 om 15:42

Ho Rugu, ik zeg nergens dat het alleen in Helmond gebeurt. Ik kan je alleen uit persoonlijke ervaring vertellen dat Helmond erger is dan de andere plekken waar ik ben geweest. Ik kom zelf uit Geldrop, vlakbij Eindhoven. Heb zelf altijd vrij hoog gevoetbald, ben daarmee eigenlijk in heel het land ten zuiden van Apeldoorn op allerlei plekken geweest. In Helmond (met Oss en Groesbeek op het podium), heb ik altijd de meeste problemen gehad, en dan ook verreweg de meeste problemen. Van simpele dingen als niet de kantine in mogen, tot worden opgewacht door een menigte van 30 man. Andere voetballers die van buiten Helmond komen en daar wel eens hebben gespeeld zullen het hoogst waarschijnlijk wel kunnen bevestigen.

Waarom het zo is weet ik niet, waarschijnlijk is er een groep die het voor de rest verziekt en bij de meeste clubs over de vloer komt omdat ze elkaar via via kennen. Ik weet wel dat het een probleem is, en dat ik totaal niet sta te kijken dat dit gebeurd is met Duarte.

5 november 2016 om 18:22

@ Harecles,

Ik ben geen Braziliaan hoor. Echter doet Braziliã« zich ook nooit voor als tolerant land.

Natuurlijk is dit een maatschappelijk probleem. Zodra iemand die een andere club aanhangt in een kroeg komt en daar in elkaar geslagen wordt. Dat is toch geen sociaal wenselijk gedrag? Ik zeg ook niet dat wij daar de enige in zijn want het gebeurd wereldwijd. Ik zeg alleen dat wij Nederland onszelf altijd zo neerzetten als tolerant zus en tolerant zo.

@ Baloog,

Nee zeg ook niet dat jij dat zo bedoelde hoor. Ik zeg alleen in Nederland dat het overal gebeurd. Vaders die met elkaar op de vuist gaan, grensrechter die dood worden geslagen. Toch wel vreemd dat voetbal toch de enige sport is waar zich dit soort incidenten zich op grote schaal voordoen.

5 november 2016 om 19:24

Ja het is belachelijk eigenlijk. Zelfs in een land dat totaal niet bekend staat om zijn tolerantie, de V.s., zitten supporters gewoon door elkaar in stadions. Basketbal, American Football of ijshockey noem het maar op, allemaal gemixt. Daar kennen ze het begrip uitvak niet eens.

Het enige wat ik kan bedenken is dat er van vroeger uit wat groepen zijn ontstaan die graag geweld gebruiken, en daarvoor sportwedstrijden als excuus/zondebok gebruiken om hun gedrag enigszins goed te keuren (voor hun zelf dan he). Dat wordt dan door de nieuwere generaties als normaal gezien en overgenomen. De sport van het volk, want dat is voetbal in de meeste landen is dan de makkelijkste keuze. Helaas is het niet alleen in Nederland zo, hoewel we in Nederland wel laat met reageren lijken te zijn vergeleken met vergelijkbare landen. Eigenlijk is het in veel west-Europese landen een stuk minder erg.

5 november 2016 om 20:18

Dus gewoon een stelletje mongolen die het voetbal en hun clubje waar 500 mensen op afkomen veel te serieus nemen. Leuk om te zien dat ze hun principes hebben klaarstaan voor de cruciale zaken in het leven.

5 november 2016 om 21:14

Ik heb meer het gevoel dat het gewoon hersenlozen zijn die elk excuus aanwenden om geweld gebruiken. Nu ze het via voetbal kunnen doen, kunnen ze hun gedrag nog enigszins verantwoorden bij zichzelf. Spijtig dat dit gebeurt in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren