Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beugelsdijk geschorst na gokken op onder meer Eredivisie-wedstrijden

Laatste update:

Tom Beugelsdijk heeft een schikkingsvoorstel van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal geaccepteerd. De 31-jarige verdediger is voor vijf wedstrijden geschorst, waarvan twee voorwaardelijk vanwege het online gokken op Eredivisie-wedstrijden, zo maakt de KNVB bekend. Uit onderzoek van de onderzoekscommissie integriteit van de KNVB zijn echter geen aanwijzingen naar voren gekomen dat Beugelsdijk aan matchfixing heeft gedaan.

De voetbalbond schrijft dat Beugelsdijk vanwege het onderzoek is gehoord en er hierna is vastgesteld dat hij gedurende de seizoenen 2013/14 tot en met 2020/21 via een online aanbiedingen verschillende weddenschappen heeft afgesloten. Het zou gaan om wedstrijden in de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en/of Supercup, waarin hij als speler actief was namens ADO Den Haag en Sparta.

Ook zou Beugelsdijk hebben ingezet op de Eredivisie-wedstrijd tussen FC Groningen en ADO Den Haag op 17 maart 2019, waarin hij (direct of indirect) enige mate van invloed heeft gehad. Beugelsdijk stond destijds onder contract bij ADO, maar maakte op dat moment geen deel uit van de wedstrijdselectie. “De reglementen in het betaald voetbal stellen het wedden op wedstrijden in 'eigen' competities expliciet strafbaar, om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen”, zo valt op de website van de KNVB te lezen.

De politie Rotterdam heeft Tom Beugelsdijk vorig jaar langere tijd afgeluisterd tijdens telefoongesprekken en daarnaast ook geobserveerd, zo meldde de NOS in april. De momenteel transfervrije verdediger werd verdacht van matchfixing, maar het Openbaar Ministerie heeft vrijdag laten weten dat de zaak geseponeerd wordt wegens gebrek aan bewijs.

Het onderzoek rond de vermeende matchfixing draaide om een gele kaart die Beugelsdijk mogelijk bewust had gepakt. De verdediger vloerde tijdens de wedstrijd Sparta - PSV (3-5) op 16 januari 2021 nogal opzichtig zijn tegenstander Noni Madueke, waarvoor hij op de bon werd geslingerd. De actie was extra verdacht omdat er geen directe aanleiding leek om de overtreding te maken. Zo werd er geen dreigende aanval mee onderbroken.

Het bekende online gokbedrijf Unibet sloeg na die bevindingen alarm bij het Openbaar Ministerie, omdat vastgesteld werd dat bij het gokkantoor twee grote bedragen op een gele kaart voor Beugelsdijk in die bewuste wedstrijd waren verwed. Dat is extra opvallend, omdat gele kaarten doorgaans geen populaire categorie zijn bij de bookmakers. De NOS stelde in een eigen onderzoek vast dat de weddenschappen afkomstig waren van twee verschillende personen, die aan Beugelsdijk konden worden gelinkt.

Een van de gokkers is een supporter uit de harde kern van ADO Den Haag, een bekende van de politie, die 3.000 euro inzette op de bewuste kaart, en daarmee 13.000 euro won. De andere gokker, afkomstig uit de omgeving van Tilburg, maakte speciaal een account aan bij Unibet om in te zetten op de kaart. Die laatste persoon won 1.000 euro. Beide gokkers bleken elkaar te kennen en regelmatig samen te komen op een locatie in Den Haag, waar ook Beugelsdijk soms gezien wordt. Beugelsdijk, die afkomstig is uit de Hofstad en daar ook nog altijd woont, ontkende echter de gokkers persoonlijk te kennen.

Alle feiten bij elkaar opgeteld kreeg het Openbaar Ministerie het sterke vermoeden dat Beugelsdijk de kaart met opzet had gepakt om daar geld aan te verdienen: matchfixing dus. Er werd een groot onderzoek opgezet, waarbij Beugelsdijk dus werd getapt, maar het OM kon niet aantonen dat er afspraken zijn gemaakt tussen Beugelsdijk en de betreffende gokkers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
6 juli 2022 om 13:32

Loopt het onderzoek tegen Klaassen en Blind nog met betrekking tot gokken? Iemand die daar meer over weet?

6 juli 2022 om 13:50

Er loopt geen onderzoek, omdat wat zij deden niet verboden is volgens de Knvb. De KNVB houdt de situatie wel nauwlettend in de gaten om hier eventueel nieuwe regels over te maken. "gokken mag niet, maar dit is een nieuw fenomeen", werd een woordvoerder van de Knvb geciteerd. "hierover staat niets in ons tuchtrecht. We volgen zulke ontwikkelingen wel op de voet. Het is iets nieuws, maar het staat op onze agenda."

6 juli 2022 om 13:54

Er is geen onderzoek. KNVB heeft toen namelijk direct verklaard dat Sorare, een online spel met digitale voetbalkaarten, niet illegaal is.

On;
in ieder geval niet slim van Beugelsdijk om op eigen wedstrijden te gokken. Wat dacht hij, ik kom ermee weg..

Ik vraag mij alleen af of een schorsing van vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk een sterk signaal is naar andere spelers toe.

6 juli 2022 om 13:55



Hoewel ik vind dat je dit ook een vorm van gokken mag noemen (er wordt immers geld verdient met voorkennis), vind ik dit wel een andere manier van gokken. Stom en onnodig, zeker voor miljonairs.

Er zit voor mij echter een verschil tussen de 2 soorten. Daarmee zeg ik niet dat het oke is, allesbehalve, maar ik ben wel benieuwd of er een onderzoek naar komt, of dat dit al geweest is.

Aanvulling: inmiddels hierboven begrepen dat er al onderzoek geweest is en dat er een conclusie getrokken is. Desalniettemin is het, hoewel een spel, toch niet helemaal oke naar mijn gevoel.

Op eigen team inzetten is natuurlijk niet zo netjaaaas, maar nu kan hij rustaaaagghh aan het nieuwe seizoen beginnen, dat is ook wel zo lekaaaaahh!

Die gele kaart is natuurlijk zo express als het maar kan. Niemand zet 3.000 euro in op een gele kaart. Het is dat ze het niet kunnen bewijzen.

6 juli 2022 om 13:45

Ik zit op een groep op fb waarin er mensen waren die zulke bedragen wel degelijk op gele kaarten knalde, dat in combinatie met het kaarten verleden vsn beugelsdijk vind ik het niet heel verdacht, maarja we mogen er anders over denken🤷‍♂️

6 juli 2022 om 17:04

@sociamasia Kaartenverleden van Beugelsdijk?. Zijn wedstrijd tegen PSV op 16 januari was de eerste pot dat hij geel pakte dat seizoen. Ik heb zelf ook regelmatig geld gepakt door in te zetten op een gele kaart voor Xhaka in topwedstrijden, maar duizenden euro's inzetten dat iemand geel pakt terwijl hij al maanden lang geen kaart gepakt heeft, is natuurlijk waanzin.

6 juli 2022 om 23:42

Blijkbaar heb ik dan puur op gevoel ook regelmatig op beugelsdijk gele kaart gezet. Helaas, kan ik het niet meer terug kijken maar weet vrijwel zeker dat ik vaker heb gewonnen met een gele kaart op beugelsdijk dan verloren 🙃 zo ook op bijvoorbeeld Nico T, Ramos , pique en Alvarez. Ik heb wel eens 250 gezet op een gele kaart vind 12 keer meer, met een hoger bestedingspatroon dus niet zo gek.

6 juli 2022 om 13:46

Dat is speculatie maar ik deel je vermoeden. Het klinkt allemaal wel heel toevallig. Weten jullie hoeveel je pakt met 3 duizend op een gele kaart? Want het bedrag lijkt me zo laag voor een illegale actie? Edit, slecht gelezen. 10 duizend winst. Oké dat is redelijk maar lijkt het me ook niet waard. Maar goed, dat moet toch haast doorgestoken kaart zijn.

6 juli 2022 om 13:52

@leidsehood. Staat erbij. Hij 'won' 13.000, neem aan dat ze daarmee het hele bedrag bedoelen dus 10.000 winst. Aan de andere kant, als je nog meer erop zet is het al helemaal verdacht.

6 juli 2022 om 14:02

Inzetten op gele kaarten is vrij normaal hoor. Banega bij Sevilla was altijd wel een goede bet.

6 juli 2022 om 14:29

@ol1950. Inzetten vind ik niet gek, maar 3.000 euro? Dan moet je of heel rijk zijn, of je doet het eenmalig of regelmatig en bent onderweg naar de bijstand.

6 juli 2022 om 14:33

El Ahmadi bij de klassiekers was altijd raak

6 juli 2022 om 15:01

Tagliafico was bij mij een standaard bet in de Champions League toen het zo goed ging met Ajax

6 juli 2022 om 15:30

exact net als Alvarez, eerder Ramos in de classico🙃 mooie tijden waren dat🤭

6 juli 2022 om 17:44

De bookies zelf hebben aangegeven dat het een impopulaire categorie is. Zij stikken van de data wat dat betreft, en dat iemand speciaal een account aanmaakt om 1000 euro in te zetten op die ene weddenschap, is wel heel apart.

Ik ken een fanatieke gokker die veel op andere sporten inzet (niet op voetbal). Die gast leeft daarvan, maar zelfs hij zet geen 3000 euro in op 1 bet. En hij is bekend bij de bookies, ze limiteren zijn inzet direct als ze weten dat hij het is. Die bookies zitten er echt bovenop.

6 juli 2022 om 23:45

Dat het niet populair is zegt niks🙃

En maar promoten dat gokken, lekker bezig hoor. Koning totooooo. Van al deze verheerlijking komt toch serieus niks goeds

6 juli 2022 om 13:47

nou toch mooi 10.000 euro winst voor die ene gast, dus dat was redelijk goed

6 juli 2022 om 14:21

Los van het feit dat het er niet direct mee te maken heeft, is de gokpromotie bizar inderdaad. Hoorde laatst dat Toto zelfs een loterij van de overheid is. En maar dure sterren inhuren hiervoor!

6 juli 2022 om 14:39

Man hier op de site ontploft de verheerlijking ook redelijk hoor. Begreep dat ze het gebruik van Bnners aan banden gaan leggen, maar het loopt redelijk de spuigaten uit. Voor mij valt het in dezelfde categorie als alcohol en roken. Ja met mate is er niks mis, maar mijn hemel hoeveel kunnen er wel geen maat houden. Ben er geen fan van, laten we het daarop houden

6 juli 2022 om 15:18

Sterren mogen niet meer in deze spotjes per 1 Juli. Het is inderdaad bizar hoeveel reclame er wordt gemaakt.

6 juli 2022 om 20:00

Volgens mij is dat dus recent aan banden gelegd: je mag geen bekende personen meer gebruiken om gokken te promoten.Edit: top, zie nu dat ik bovenstaand bericht nog maar s herhaal haha

6 juli 2022 om 15:37

Kijk maar eens naar Lubach op zondag over gokken. De overheid heeft een grote vinger in het gokken. Aan de ene kant promoten ze het gokken en aan de andere kant wijzen ze ze op de gevaren.

6 juli 2022 om 17:47

@westend het slaat inderdaad nergens op. Ik heb tot vorig jaar vredig en rustig kleine weddenschappen op voetbalwedstrijden ingezet. Dat was (semi)illegaal geloof ik. Toen werd het legaal, moest er een vergunning komen, en werd mijn app op zwart gezet. Maar konden er nieuwe spelers opeens reclame maken en tot nieuwe gokverslaafden leiden. Echt bizar.

Toevallig van de week nog de podcast 'gefixt' geluisterd op sptify. Komt dit verhaal ook aan de beurt. De vermeende gokker uit Den Haag lijkt beugelslijk gewoon te kennen. bijzonder verhaal allemaal, ben wel erg blij dat hij in ieder geval een paar wedstrijden moet zitten,.. maar gokverslavingen onder voetballers is wel een pittig issue wat ik niet snel zal begrijpen.

6 juli 2022 om 13:46

Snel geld trekt verkeerde "vrienden" aan die graag willen meeprofiteren en als je niet beter weet (of anders aangeleerd) trap je er sneller in. Met gokken verdienen zoveel mensen geld, en dan doel ik niet op de gokkers zelf. Ergens zou er een cursus "omgaan met geld" bij iedere BVO moeten zijn.

6 juli 2022 om 13:46

Wat valt er eigenlijk niet te begrijpen? Het is net zoals een verslaving aan al dat andere. Voetballers die gokken op wedstrijden. Heeft natuurlijk issues met de morele code ..maar goed, dat geldt ook voor vaders die liever al hun inkomsten aan drugs opmaken, dan het voeden en kleden van hun kinderen.

6 juli 2022 om 17:49

@regulator, ik heb eens in de albert heijn in de rij gestaan achter een zwerver met een hond. Hij had 6 blikken bier en 1 blik hondenvoer. Maar net te weinig geld. Mag jij raden welk van de 7 items terug gelegd werd.

Verslaving is gewoon een ziekte. En komt dus ook gewoon onder sporters voor. Weet niet of de morele code een rol speelt, als je ziek bent ben je ziek. Ik weet nog wel dat Marcelo Rios (tennisser) in zijn hoogtijdagen ook tonnen tegelijk uitgaf in het casino.

6 juli 2022 om 22:02

Ik denk dat ik mezelf verkeerd uitgedrukt heb. Ik bedoel precies te zeggen wat je zei. Bij verslaving verliest men enige empathie of zorg voor een ander. Alleen de verslaving wordt gevoed. Maakt niets uit of het een vader, zwerver met een hond of een voetballer is.

Heb jij trouwens het blikje vervolgens gekocht?

Wat een domme gast ook. Als je perse wilt gokken doe het dan op buitenlandse wedstrijden, of laat desnoods een goede vriend van je de betjes zetten.

6 juli 2022 om 14:24

Goede vriend en gokgeld gaat vaak niet samen. Stel jij wint dik en jouw vriend wil je het geld niet geven, want officieel is het zijn geld, dan ben je ook zuur.

Een gele kaart voor Tom kun je nooit een wilde gok noemen

Schandalig. Die moet voor minimaal een jaar geschorst worden om een gevaarlijk precedent te voorkomen. We kunnen toch niet de legitimiteit van sportief resultaat in gevaar brengen? Dit is echt een belachelijk oordeel.

6 juli 2022 om 13:48

Een jaar vind ik persoonlijk te lang. Maar 5 wedstrijden voor gokken op je eigen wedstrijden is inderdaad heel laag. Daar straf je een speler niet mee, zeker als die wat ouder is.

6 juli 2022 om 14:16

"per ongeluk" een verkeerd pilletje slikken kost je al veel langer dan dit... Je kunt er natuurlijk over twisten of het bewust was of niet (al was het sowieso niet prestatie bevorderend), maar bij gokken op je eigen wedstrijden weet je sowieso dat het 100% bewust is gebeurd. Zeker op dit moment zou je een voorbeeld moeten stellen.

6 juli 2022 om 14:37

Appels en peren Blackthought. Het middeltje van Onana is een maskeringsmiddel om andere zaken wellicht te verdoezelen.

6 juli 2022 om 15:31

Een middel waarvan de werking door huidige testmethodes al achterhaald is. Zelfs als werkte het nog steeds maskeren genoeg blijft het appels met appels vergelijken. In beide gevallen bestaat de mogelijkheid om wedstrijden te beïnvloeden. Er is hier geen bewijs van, maar de mogelijkheid bestaat. De 1 door al dan niet bewust een pil te slikken en de ander door 100% bewust geld in te zetten op een wedstrijd.

Het is ook een simpel volkstype ook he die Beugelsdijk. Hij had natuurlijk geen zin om in de bouw te gaan werken of een andere ''working with your hands'' baan na zijn carrière als matige profvoetballer en hij heeft natuurlijk ook niet de hersens om achter een bureau te gaan zitten bij een 9 tot 5 baan dus dan gaat meneer maar gokken. Beugelsdijk is zo iemand waar dat mopje over gaat waarin men zegt dat iemand zo dom is dat je hem kan wijsmaken dat er in een ronde kamer in de hoek patat te koop is waardoor ze eeuwig blijven zoeken en rondlopen.

Als je betrapt wordt op matchfixing dan ben je wat mij betreft gewoon af. Maar 5 wedstrijden waarvan ook nog eens 2 voorwaardelijk zijn. Wat is dat toch met straffen hier in Nederland? Durven we dat niet ofzo? Stelletje softies hier.

6 juli 2022 om 14:49

Volgens mij heb jij de tekst niet gelezen. Er staat heel duidelijk dat ze matchfixing niet hebben kunnen bewijzen, slechts dat hij op ED-wedstrijden heeft gegokt. Niettemin vind ik ook met het oog daarop vijf wedstrijden belachelijk; zoals je in sommige beroepen verboden wordt te beleggen (vanwege voorkennis t.a.v. markt/bedrijf), heeft het ook geen kijk om op wedstrijden van concullega's te gaan gokken. En dan de week voordat ze jouw uitslag bij elkaar moeten spelen even de sterspeler van de beoogde verliezer fataal onderuit schoffelen zeker.

Met vijf wedstrijden stel je totaal geen voorbeeld; Beugelsdijk heeft wel voor minder langer moeten brommen. Had het terechter gevonden als hij tot kerst aan banden was gelegd.

6 juli 2022 om 17:43

Gokken op wedstrijden is in mijn ogen gewoon hetzelfde als matchfixing.

6 juli 2022 om 18:01

Als bv Dessers zou gokken dat Tadic een gele kaart tegen PSV pakt he. Hoe kan Dessers dan invloed op die wedstrijd hebben? Er is dan toch geen sprake van Matchfixing?

6 juli 2022 om 21:10

@soccerfan

Gokken op een wedstrijd waaraan je niet meedoet en waarop je geen invloed uitoefent door omkoping is toch geen matchfixing? Matchfixing is als je betrokkenen omkoopt om een bepaald resultaat te bereiken. Of als je zelf meedoet en expres het resultaat beinvloedt.

Hij mag van mij ook harder gestraft worden hoor. Maar ik vind omkoping enzo nog een stuk erger.

Absurd dat dit wordt afgedaan met een paar wedstrijdjes schorsing. Ik kan me indenken dat beugelsdijk sinds 2013 duizenden euros heeft verdiend. En anderen heeft laten verdienen. Dit zou je dus met gemak een criminele organisatie kunnen noemen. Bizar dat met hier ook aankomt met doe maar rustaaag. Als dit een allochtoon was zou hij door heel nederland gecancled worden. En iedereen zo zn mening prima, maar ik vind dat beugelsbijk zn proflicentie mag inleveren en een schade vergoeding van 50.000euro mag betalen!

6 juli 2022 om 16:01

Dat jij je het kan indenken wil niet zeggen dat het ook is gebeurd natuurlijk. Ze hebben het vooralsnog over 1 single event. Kuddos op de allochtonenkaart trouwens. Had dit topic echt nodig...

6 juli 2022 om 16:18

Ja Westend allochtonen zijn immers voor minder gecancled ja en dat weet jij ook. Dus niks geen kaart maar de waarheid!

6 juli 2022 om 16:44

Nou, ik kan me in deze context niet 1 opnoemen. En als we het hebben over cancellen kunnen we de laatste tijd toch wel stellen dat die cancelkaart inmiddels geen kleur meer heeft. Voor elke Ali B is er een Marco Borsato. En voor elke Marc Overmars heb je een Bogarde.

Waarom kan er niemand goed lezen? Hij heeft 1x op zijn eigen wedstrijd gegokt maar zat die wedstrijd zelf niet bij de selectie (waarschijnlijk geschorst of geblesseerd). Als je hiervoor al geschorst wordt kan 90 van alle profvoetballers een schorsing tegemoet zien.

Verder heeft zowel de politie als de knvb een onderzoek ingesteld, is hij een jaar lang getapt en onderzocht en is er niks uitgekomen....

6 juli 2022 om 16:20

Isgoed eckie blijf jij maar denken dat iemand die Direct invlied kan hebben op het resultaat maar 1 gegokt heeft. Jij gelooft zeker ook nog dat de kerstman bestaat hypocriet!

6 juli 2022 om 17:18

Hoe kan je direct invloed uitoefenen als je niet mee doet? leg jij mij dat eens uit

Als Unibet zijnde moet je dit soort inzetten helemaal niet moeten aanbieden. Vervolgens maak je een melding als je 30k moet uitbetalen.

Dit zal aan komde competitie wel meer voor komen met al die nieuwe gok site's

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren