Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste start PSG in tien jaar na zege op nieuwkomer

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft ook het tweede competitieduel van het nieuwe seizoen omgezet in een overwinning. Coach Laurent Blanc moest het doen zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic, terwijl ook nieuwkomer Ángel Di María nog altijd niet speelklaar is. Ondanks dat gemis hadden les Parisiens weinige moeite met promovendus Gazélec Ajaccio, dat al snel in de wedstrijd op aan kansloze achterstand werd gezet en in negentig minuten tijd maar één schot op doel loste.

/

De intenties van PSG waren al snel duidelijk: de tegenstander in een vroeg stadium overrompelen en de wedstrijd beslissen. Lucas Moura was in de openingsfase al dichtbij, maar miste. Na elf minuten viel de 1-0 alsnog. Blaise Matuidi reageerde attent op een afvallend bal, stormde de zestien in en haalde verwoestend uit in de korte hoek. Ajaccio beet even van zich af via Gregory Pujol (kopbal net naast), maar moest tien minuten na de 1-0 opnieuw incasseren.

Thiago Motta vond met een hoekschop het hoofd van de inlopende Thiago Silva, die de bal van dichtbij over de lijn knikte. Jongeling Jean-Kevin Augustin had nog voor rust de stand op 3-0 moeten brengen, maar hij faalde in de afronding. Na de pauze werd het allemaal iets minder bij de thuisploeg. Via Edinson Cavani, David Luiz en Serge Aurier kreeg PSG nog wel drie goede kopkansen om de score uit te bouwen, maar de bal ging er niet meer in.

De 2-0 overwinning houdt in dat de titelfavoriet de beste seizoensstart in tien jaar beleeft. In 2005 wonnen de hoofdstedelingen voor het laatst de eerste twee wedstrijden van het nieuwe voetbaljaar. Destijds eindigde PSG uiteindelijk op de negende plek in de eindrangschikking. Gezien het huidige potentieel aan spelers lijkt zo'n inzinking dit seizoen echter uit den boze.

Denk jij dat er een ploeg is die Paris Saint-Germain van de Franse titel af kan houden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was een simpele overwinning. Komende twee uitwedstrijden moet ze toch beter hun best gaan doen. Montpellier en Monaco zijn niet de minste tegenstanders

Sowieso niet, als er steeds arabisch geld naar parijs stroomt kopen ze alleen maar goede spelers.

Ik denk dat Olympique Lyon nog een redelijke kans heeft, die hebben goede spelers als Lacazette, Fekir en Umtiti behouden en N'Jie verkocht voor 12 mil. Maar ja, in principe moet PSG kampioen worden met dat spelersmateriaal.

Ik zie PSG net zoals Bayern. Ze zijn oppermachtig in eigen competitie. Dat komt doordat beide grootmachten zijn die over veel kapitaal beschikken. Ze hebben zo veel topspelers, is niet normaal meer man...
De Franse en in mindere mate Duitse competitie zouden zo veel leuker zijn als die toppers (bankzitters) bij mindere ploegen zouden spelen. Maar jammer genoeg is het vandaag de dag niet meer mogelijk om 11 goede namen te hebben, de bank moet namelijk ook goed gevuld zijn.

16 augustus 2015 om 23:15

En toch blijft de Bundesliga een mooie en leuke competitie met geweldig publiek. Ik zie dit jaar in de bundesliga Schalke en Dortmund ook wel eens verassen. Robben en Ribery beginnen al oud te worden.

16 augustus 2015 om 23:26

Bundesliga blijft inderdaad een mooie competitie met clubs als Wolfsburg, Dortmund en Schalke. Maar we moeten toch wel eerlijk zeggen dat Bayern met twee vingers in de neus kampioen kan worden, tenzij Guardiola van die rare fratsen blijft uithalen (Lahm en Alaba middenveld opstellen). Over Ribery en Robben kan ik kort zijn. Robben is top 5 beste spelers ter wereld in vorm en Ribery top 20 beste spelers in vorm. Daarnaast hebben ze Douglas Costa die echt heeeerlijk speelt. Volgens mij is het voor Ribery een uitdaging om terug in de eerste elf te geraken. Daarbij heb je ook nog Gotze en Muller die op de flanken kunnen. Qua breedte zit het wel goed bij Bayern.

17 augustus 2015 om 00:47

Robben is in vorm top 3 beste van de wereld*

17 augustus 2015 om 00:54

Robben top 5 en Ribery top 20???? Dat vind ik een erg lachwekkende opmerking want qua team verband is ribery toch veel belangrijker dan robben dus even dat Nederlandse brilletje afzetten en proberen zo objectief mogelijk te reageren. Robben en Ribery horen allebei bij de top 10. Nadeel van Robben is dat die van glas is en hij nooit of nauwelijks een heel seizoen kan spelen.

17 augustus 2015 om 01:06

Serieus ? Robben is na Messi en Ronaldo de beste ter wereld. Mocht je Hazard/Neymar beter vinden, dat kan. Maar zelfs dan staat Robben in de top 5.

17 augustus 2015 om 01:35

L4 los van of het uberhaupt waar is wat je zegt moet je, als je individuele spelers beoordeelt, niet praten over wie er qua teamverband belangrijker is. Maar ik bem best geinteresseers in waarom jij Ribery op dat vlak dan de voorkeur geeft. Kun je dit uitleggen?

17 augustus 2015 om 05:38

L4Barca, ik weet niet wat je bedoelt, maar ik heb de Belgische nationaliteit en geen Nederlandse.
Dat terzijde is Robben toch echt wel Bayern's beste speler. Moet je aan de Bayern supporters of bestuur maar eens gaan vragen. Wat ook nog belangrijk is om te weten, is dat indien Robben fit is hij altijd in de basis zal staan. Dit is met Ribery niet het geval. Die heeft nu een zware concurrent in de vorm van Douglas Costa.

17 augustus 2015 om 10:44

Robben is nog steeds ontzettend goed, Ribery is dan al een tijd geblesseerd en is nog maar de vraag of hij ooit nog fit zal worden.

Ik weet niet of je het mee hebt gekregen, maar Bayern heeft Costa van Shakthar gehaald, die gast is aardig goed.

Goede wedstrijd van Paris. Jammer dat Augustin niet veel indruk heeft kunnen maken.. wel een erg goede wedstrijd van Silva! Hoop dat we vrijdag weer de 3 punten kunnen pakken.

Allez Paris!

17 augustus 2015 om 01:04

Kun jij me iets meer vertellen over die augustin?

Prima wedstrijd van PSG, vond Lucas en Aurier erg sterk spelen. Gregory gaat het denk ik veel doen met invalbeurten.

Hoppa, Matuidi doet er helemaal niet moeilijk over om die bal uit een moeilijke hoek zo het doel in te jagen. Heerlijke goal en heerlijke speler.

16 augustus 2015 om 23:38

Vind hem echt 1 van de beste middenvelders ter wereld. Als box-to-box vind ik hem te best. Hij is wel niet zo gemediatiseerd zoals andere spelers, maar is gewoon wereldklasse. Geeft altijd de volle 100 en speelt bijna nooit een slechte wedstrijd.

17 augustus 2015 om 00:28

Jaa mee eens. Hij is echt de motor van PSG en ook van het Franse team vind ik.

Wat betekent "gemediatiseerd" als ik vragen mag?

17 augustus 2015 om 00:45

Ik denk iets in de trant van dat het dus niet een overhypte speler is.

17 augustus 2015 om 00:52

Niet zozeer belicht door de media, zoiets bedoel hij denk ik dan maar

Want ik vind hier een definitie van gemediatiseerd:
"schadeloos gesteld voor verlies van grondgebied"

17 augustus 2015 om 01:34

Ja dat bedoelde ik. Excuses voor het misverstand. Ik spreek Frans thuis en heel soms vermeng ik de woorden .

17 augustus 2015 om 01:46

Hij is even waardevol als Pogba, maar die is jonger en heeft een leuker kapsel waardoor hij meer "gemediatiseerd" is. Maar zijn wel even goed vind ik. Ik volg je volledig.

16 augustus 2015 om 23:43

Ik zag net die goals voorbij komen na de wedstrijd. Jemig, wat een snelheid heeft die jongen! Die sprint vlak voor die goal. Echt niet normaal.

Het kwaliteitsverschil tussen PSG en de andere Franse clubs wordt wel heel groot. Straks worden ze elk jaar met twee vingers in de neus kampioen. Dan is het geen interessante competitie meer.

Als PSG zijn best had gedaan, was de score veel hoger uitgelopen. Ik vind de commentatoren bij Eurosport erg goed(in ieder geval beter dan die van sport 1 bij Franse wedstrijden). Zo wist de commentator van gisteren erg veel over Gazelec.

Ah oui oui Matuidi Charo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren