Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bergwijn kan een ontwikkeling als Agüero of Mertens ook maken’

Laatste update:

Steven Bergwijn is de spits van de toekomst, stelt Art Langeler. De bondscoach van Jong Oranje is zeer gecharmeerd van de aanvaller van PSV, die eerder deze week door Ronald Koeman werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. In zijn rol als hoofd jeugdopleiding van PSV zag Langeler al snel dat Bergwijn iets speciaals had.

Langeler noemt Bergwijn een speler die gezegend is met ‘heel veel balgevoel’. “Ik weet nog dat ik bij zijn eerste trainingen bij de A-selectie langs de kant stond te kijken. Was-ie net zeventien”, kijkt Langeler terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ik dacht te zien dat Steven aan de bal meteen tot de besten behoorde en dat bleek ook de conclusie van Phillip en zijn staf. Dan weet je dat je met een bovengemiddeld talent te maken hebt.” Volgens Langeler is Bergwijn er nog lang niet, al is hij wel op de goede weg. Het rendement van de aanvaller moet omhoog, stelt de trainer.

Bij Jong Oranje wordt Bergwijn door Langeler vaak gebruikt als diepe spits. “Omdat ik geloof dat Steven het protype is van de moderne centrumspits”, aldus Langeler. “Geen man die ballen inkopt, maar iemand die je vanuit het centrum zowel in de voet aan kunt spelen als in de diepte kunt lanceren. Kijk naar wat er internationaal aan types in de spits staan. Je ziet steeds minder het type-Weghorst of Luuk de Jong en meer types als Sergio Agüero, Dries Mertens. Gedrongen, wendbaar, snel, redelijk tweebenig. Die ontwikkeling zie ik Steven ook maken. En in een speelwijze met twee of drie spitsen maakt dan niet uit.”

In de wandelgangen wordt de naam van Bergwijn de laatste tijd steeds vaker in verband gebracht met clubs uit de grootste competities van Europa. Langeler hoopt dat de twintigjarige Bergwijn voorlopig nog in Eindhoven blijft. “Het zou goed zijn als hij nog een tijdje bij PSV blijft, denk ik, zodat hij nog beslissender kan worden. Hij heeft in elk geval een stabiele omgeving, komt uit een goed nest. Ik ken hem zelf als een liefhebber die wil voetballen en plezier maken, of dat nu bij PSV, Jong PSV, Oranje of Jong Oranje is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mertens misschien wel maar Aguero is one of a kind , lastige vergelijking

10 maart 2018 om 08:13

Hij vergelijkt hem niet met die spelers o.b.v. kwaliteit, maar op speelstijl: gedrongen, wendbaar, snel en redelijk tweebenig. Om te beargumenteren waarom hij Bergwijn vaker als diepe spits opstelt.

10 maart 2018 om 12:23

Je moet de naam aguero hier gewoon helemaal niet bij betrekken, ook al is de speelstijl hetzelfde.

10 maart 2018 om 14:07

Als hij daarmee zijn punt illustreert moet hij dat vooral wel doen. Iedereen met een beetje verstand begrijpt dat hij de spelers niet op hun niveau vergelijkt.

10 maart 2018 om 14:45

Als we zo gaan beginnen. Hij noemt hem een moderne centrumspits, volgens mij zijn er al jaren en jaren zulk soort spitsen (R9 bijvoorbeeld)

Ik vind het leuk dat Bergwijn een beetje de weg omhoog heeft gevonden na lange perioden van niet constant presteren en weinig opvallen, maar laten we juist in het belang van die jongen zelf de verwachtingen laag houden. Ik hoop dat hij absoluut nog twee jaar bij PSV blijft, momenteel zal hij zich bij geen enkele grotere club in de basis spelen heb ik het gevoel.

10 maart 2018 om 08:20

Zijn rendement moet gewoon omhoog, wil hij echt de stap maken naar een topclub. Je merkt dat hij erg talentvol Is, snel en kan ook een mannetje passeren. Maar Depay was bijv. al veel beslissender met goals o.a., ook al vond ik hem technisch niet eens zoveel beter.

10 maart 2018 om 08:56

Vind dat ook depay te vroeg is vertrokken, alleen zijn laatste seizoen deed hij het echt goed

10 maart 2018 om 09:07

Hij verbloemde dat seizoen veel met zijn scorend vermogen. Maar op voetballend vlak merkte je toen al zijn beperkingen. Hij ging te vaak voor eigen succes en zijn acties lukten ook niet altijd. Dat is ook de reden dat hij niet geslaagd is bij Man Utd. Bergwijn daarentegen lijkt me een echte dribbelaar, die geen akka of schaar nodig heeft om zijn tegenstander te passeren. Enig minpunt is dat hij kansen te makkelijk verprutst, maar als hij deze lijn doortrekt heb je een prima buitenspeler voor de komende jaren.

10 maart 2018 om 14:14

Ik vond Depay juist zijn voorlaatste seizoen bij PSV goed spelen. In zijn laatste seizoen werd hij veel te egoïstisch in mijn ogen. Het leverde hem wel veel goals op, maar het algehele spel van PSV werd er niet beter op.

10 maart 2018 om 08:54

Spelers moeten sowieso niet te vroeg weg gaan, ondanks dat niveau hier lager is dan topcompetities is het naar mijn idee beter om hier te spelen dan ergens een bank warm te houden.

Wat kunnen we toch overdrijven in Nederland zeg. We hebben praatjes als de beste, maar ondertussen zakken we steeds verder weg. Men overdrijft met Justin Kluivert en nu is het Bergwijn die te veel veren in z'n achterste krijgt. Serieus, waarom vergelijkt Langeler de jonge PSV 'er met Aguero? Memphis was in z'n PSV tijd nog beter dus waar rennen we naar toe? Geef Bergwijn gewoon de rust om zich goed te ontwikkelen en daarna zien we wel.

10 maart 2018 om 08:21

Hij vergelijkt de kwaliteiten van Bergwijn niet met Aguero. Hij zegt dat ze qua speelstijl op elkaar lijken. Snel, wendbaar, tweebenig en niet zo groot. Begrijpend lezen blijft moeilijk voor sommige mensen.

10 maart 2018 om 08:26

"Ziet steeds minder het type-Weghorst of Luuk de Jong en meer types als Sergio Agüero, Dries Mertens. Gedrongen, wendbaar, snel, redelijk tweebenig. DIE ONTWIKKELING ZIE IK STEVEN OOK MAKEN. En in een speelwijze met twee of drie spitsen maakt dan niet uit."

Hier maak ik uit dat Langeler wel degelijk Bergwijn denkt dat hij Aguero kan evenaren.

10 maart 2018 om 08:38

Hij ziet Bergwijn zich ontwikkelen als spits. Hij geeft dus aan dat spitsen niet meer groot, sterk en goede koppers hoeven te zijn, maar dat er steeds meer spitsen zoals Augero en Mertens te zien zijn. De sterke punten van Bergwijn zijn vergelijkbaar met de sterke punten van deze twee spitsen. Daarom ziet Langeler dat Bergwijn eveneens als diepe spits zou gebruikt kunnen worden. Bergwijn speelt de laatste wedstrijden goed bij PSV (daarvoor was het bagger), en als hij de lijn van de laatste weken door kan trekken kan hij een diepe spits van niveau worden. Langeler zegt hier niets geks.

10 maart 2018 om 10:40

Hij speelt als hun, en die ontwikkeling ziet hij hem ook maken met andere woorden meer gedrongen, wendbaar, snel en redelijk 2 benig zijn. Dan word hij een type speler als Merten en aguero. Hij word ze niet maar zelfde speelstyle maat. Lees is goed man

10 maart 2018 om 14:16

De ontwikkeling om als type buitenspeler zich om te turnen tot een spits met deze kwaliteiten. Zo moeilijk is het toch allemaal niet, dat begrijpend lezen?

10 maart 2018 om 08:49

bergwijn moet eerst eens een heel seizoen goed voetballen ipv 3 wedstrijden voordat we hem met iemand gaan vergelijken , ik zeg er ook bij dat ik een psv supporter ben anders krijg ik dadelijk weer commentaar , bergwijn en kluivert moeten gewoon zeker een seizoen lang goed en constant presteren

10 maart 2018 om 09:01

Heb je helemaal gelijk in, we moeten hier de talenten wat meer op de achtergrond houden en ze de tijd geven om het over een langere periode te laten zien ipv ze na een paar leuke wedstrijden en mooie goals op een voetstuk te zetten en ze gelijk met topspelers te gaan vergelijken. Ik ben sowieso al niet van vergelijkingen met andere spelers, ieder heeft zijn eigen kwaliteit en met zoiets leg je ze alleen extra druk op. De een kan er mee omgaan en een ander gaat naast zijn schoenen lopen. Geef talenten meer de kans om zich rustig op achtergrond te ontwikkelen

10 maart 2018 om 09:30

Wat een azijnpisser ben je zeg. Hij zegt niet dat hij net zo goed als Aguero kan worden, maar een redelijk zelfde ontwikkeling kan doormaken. Bergwijn is een zeer getalenteerde voetballer die met de juiste keuzes gewoon veel beter dan een Depay kan worden.

10 maart 2018 om 09:55

Inderdaad, zegt ie we kunnen overdrijven als het over talenten gaat. We kunnen ook zeiken als de beste zeg. Zodra er wat positiefs wordt gezegd over een talent is er weer iemand om te vertellen dat die speler maar beter langer moet presteren of dat er overdreven wordt en zo een talent helemaal niet zo goed is.

10 maart 2018 om 14:10

Haha ja precies, maar omdat het 'vergelijk' wordt getrokken met een absolute topspeler, wordt 9 van de 10 keer vaak gedacht dat het om het bereiken van hetzelfde niveau gaat. Het is gewoon een referentiekader om dit soort ontwikkelingen duidelijker te maken voor iedereen, want iedereen kent Aguero wel. Potentie is uberhaupt lastig in te schatten, maar Bergwijn zou volgens Langeler dus de kwaliteiten kunnen hebben om een 'type Aguero' te worden; klein, wendbaar, neus voor de goal.

10 maart 2018 om 17:47

Hij is geen azijnpisser. Als iemand dat bij Ajax zegt dan zijn de opmerkingen niet van de lucht. Terwijl dan vaak precies hetzelfde bedoeld wordt. Dan is het ineens wel ophemelen. Hij slaat gewoon de spijker op zijn kop.

10 maart 2018 om 10:33

Hetgeen Cocu vertelde over Bergwijn was een stuk zinniger. Hoe Zenden, Nilis en Van Nistelrooij individueel met hem trainen en hoe hem duidelijk verteld wordt dat hij nog niet zo goed is als hij zelf misschien soms denkt.

10 maart 2018 om 14:18

Vond Memphis niet per se beter, vooral een ander type speler. Memphis moet scoren, anders is het alleen showboaten. Bergwijn maakt ook prachtige acties, maar meer practische acties, om zichzelf te lancereren, daar staat dan weer tegenover dat Bergwijn veel minder scoort, maar vooral omdat hij de rust niet heeft (had). Vandaar dat hype zo opkwam de laatste paar wedstrijden, niet omdat hij nu wel scoort, maar om de manier waarop. Niks geen haast, in alle rust die ballen naar binnen gewerkt.

On: ik snap wat Langeler zegt, qua type spits, maar zo ver is hij nog lang niet, alleen al om spits te worden, laat staan op hoger niveau dan PSV. Kan hij die rust vadthouden, dan zou hij, evt, die stap kunnen maken, maar persoonlijk zie ik zulke dribbelaars liever op 10 of op de vleugel, geef mij maar een echte nr 9.

10 maart 2018 om 17:17

007

Hier ben ik het mee eens. Raar en een beetje absurd in mijn ogen om de naam Aguero te noemen in de context van Bergwijn. Inderdaad, als je Bergwijn zag rennen in dat duel met Klaiber had hij, in bepaald opzicht, inderdaad wat weg van Aguero, maar daar houdt iedere vergelijking verder echt wel op. Dan vind ik het onverstandig dat een man als Langeler dan die naam gaat noemen. Levert alleen maar hoon op. En terecht ook.

Vergelijking met Mertens snap ik verder al helemaal niet. Ja, allebei de spelers waren niet zo lang, maar verder? Domme opmerkingen van Langeler.

En daar gaan we weer. Die jongen speelt net 3!! prima potjes en het ophemelen begint alweer. Kunnen we daar nu a.u.b. mee ophouden? Ik begrijp best dat Langeler gewoon antwoord geeft op een vraag van een journalist, maar gewoon zeggen dat je het mooi vindt te zien dat Bergwijn het nu goed doet en dat je hoopt dat hij deze lijn kan doortrekken, zou ook volstaan.

“omdat ik geloof dat Steven het protype is van de moderne centrumspits. Geen man die ballen inkopt, maar iemand die je vanuit het centrum zowel in de voet aan kunt spelen als in de diepte kunt lanceren. Je ziet steeds minder het type-Weghorst of Luuk de Jong en meer types als Sergio Agüero, Dries Mertens. Gedrongen, wendbaar, snel, redelijk tweebenig."

Grappig dat spelers als Maradona en Romario blijkbaar dertig jaar geleden al "de moderne centrumspits" waren.

Verder vind ik dat we nog niet te hard van stapel moeten lopen met Bergwijn. Die jongen heeft anderhalf jaar lang geen deuk in een pakje boter geschoten en staat nu net sinds een maand goed te voetballen. Laat hem eerst maar eens een heel seizoen zo presteren voordat we hem de hemel in gaan prijzen.

10 maart 2018 om 09:09

Je merkte dat hij echt wel kon voetballen, maar nu hij ineens vaker scoort ziet iedereen plotseling zijn potentie.

Zelfs de 18 jarige Aguero bij Atleti was veel en veel verder dan Bergwijn. Maar goed, het zijn barre tijden dus alles en iedereen die 2 a 3 duels goed speelt is de Messias himself, tot diegene weer in een dip komt dan is iedereen er weer als de kippen bij om de speler af te branden

10 maart 2018 om 14:14

Hij zegt toch ook niet dat hij het niveau van Aguero gaat/kan bereiken? Maar dat hij een 'type Aguero' kan worden; klein, snel, wendbaar, neus voor de goal, etc. Hij zou de ontwikkeling kunnen maken van buitenspeler naar spits, omdat hij daar volgens Langeler de kwaliteiten voor heeft.

Spits van de toekomst? Hij heeft wel veel ruimte nodig... Als de tegenstanders op eigen helft verdedigend speelt heb je minder aan hem... kleine ruimte zie ik hem vaak matig presteren.

Ach het is NL: veel ajacieden vonden ook dat El Gazi de internationale top zou gaan halen, of Kishna, Fisher of nu De Ligt of Kluivert...... Memphis had van alle genoemde spelers de meeste potentie maar zie hoe hij al jaren worstelt met zichzelf.... Of zie hoe Klaassen eigenlijk wordt vernederd bij Everton. Nederland snakt naar nieuwe talenten en Langeraar doet hier volledig aan mee.

10 maart 2018 om 14:15

Klaassen was niet geheel onverwachts. Dat soort spelers haken aan of haken af. Wijnaldum is technisch beter en haakte aan. Klaassen moet het hebben van loopvermogen en scorend vermogen, maar dat hebben alle aanvallend ingestelde spelers in Engeland wel. Dan haak je dus af. Propper doet het ook erg goed, want die jongens blinken uit in een bepaald aspect van het spel.

Verder is De Ligt wel degelijk een heel groot talent. Hij kan duidelijk met tegenslagen omgaan en is het hele seizoen al de leider achterin bij Ajax en dat terwijl hij nog maar 18 jaar is. Kluivert daarentegen is een momentenvoetballer en zal nog flinke stappen moeten zetten wil hij z'n eigen woorden ook waarmaken.

El Ghazi heeft veel talent, maar het komt er allemaal (nog) niet uit. Kishna, Fisher enzovoort waren simpelweg niet meer dan redelijke spelers. Kishna speelde na 1 hele goede wedstrijd 10 wedstrijden slecht en voor Fisher gold eigenlijk hetzelfde.

10 maart 2018 om 15:34

@Sirius



Fisher was wel degelijk echt een hele goede voetballer. Hij was echt de absolute uitblinker bij Ajax, zelfs United heeft toen 18 miljoen geboden. Toen hij geblesseerd is geraakt is hij nooit meer teruggekomen op dat niveau, leek ook mentaal een beetje geknakt. Voor de rest ben ik het met je eens.

Ik vind Bergwijn ook dit seizoen weer tegenvallen. De basiskwaliteiten zijn bij hem wel aanwezig, maar hij haalt het er nog steeds niet uit.
Daar doen 5 aardige wedstrijden na de winterstop niets aan af. Ik wil dat langer zien.

Ik vind het toch een slagje minder dan wat ik gezien heb van Depay. En of we dat nou rendement gaan noemen of niet. Voor mij komt het er op neer dat ik vind dat hij heel egoïstisch is in zijn spel. Hij speelt niet in dienst van de ploeg maar voor zichzelf. Bij Depay wist je gewoon dat hij per wedstrijd 2 voorzetten panklaar op het hoofd van de Jong gaf. Bij Bergwijn zie ik dat nooit. Hij zit nog niet op het niveau waar Depay op zat en als Langerer hem vervolgens gaat vergelijken met Mertens, en Aguero dan heeft die man iets gegeten waar ik liever niet van neem. Hoewel hij zeker potentie heeft, en hij technisch heel goed is. Is het ook heel belangrijk wat er zich in het hoofd afspeelt. Want daar kan hij nog progressie boeken. Maar potentie heeft die zeker en met een trainer als Cocu die overal is geweest weet je ook wel dat je met een man te maken heeft die verstand van voetbal heeft. Dus het komt misschien wel goed, maar dat ligt aan hemzelf.

Natuurlijk kan Bergwijn als alles meezit natuurlijk ooit van dat niveau worden. Maar hij moet eerst maar eens deze vorm een seizoen lang zien vast te houden. Ik snap de vergelijking met Aguero wel trouwens na die goal van afgelopen week. Dat was echt zo'n typische Aguero goal.

Bergwijn doet het dit seizoen aardig en maakt terecht genoeg minuten. Maar hou alsjeblieft op met vergelijkingen. Veel mede-Ajacieden doen dat al bij elk talent van Ajax dat nog niet eens aan een warming-up is begonnen, en achteraf blijkt toch dat veel talenten uiteindelijk toch niet de nieuwe topper zijn die we wilden hebben.

Berghuis komt er wel, laat die jongen lekker ballen. Dit seizoen is hij vrij sterk, nog een sterk seizoen draaien en hij vindt zijn weg wel.

Ik begrijp alle vergelijkingen wel, maar mensen praten elkaar na. Nu wordt gezegd dat hij de stijl van Aguero heeft, daar wordt na 100x doorvertellen vanzelf van gemaakt dat hij wordt vergeleken met Aguero en als hij vervolgens een grote kans mist wordt hij overal afgemaakt.

Ajax en Ajacieden moeten ermee kappen, Psv was er altijd zo nuchter over. Houden zo! Laat die jongens ballen, niet vergelijken met de grootste spelers die er zijn, dan valt het dik tegen.

Waarom moeten we altijd zo overdrijven heerlijk dat sociaal media.
Op deze manier krijgen deze jongens het hoog in hun bol en zijn ze al verpest voordat hun carrière begint.
Laat onze "talenten "nu gewoon is een paar jaar lekker ballen in Nederland en dan ook een constant niveau houden en niet gelijk na 6 wedstrijden ze gaan vergelijken met toppers

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik me vergist heb in Bergwijn. Mentaal vind ik hem sterk en technisch is het een goede speler. Een wereldtopper zal het zeker niet worden, maar hij kan nog best een mooie carriere krijgen.

Verder overdrijft men wel qua reacties over de opmerking van Langeler. Alsof iemand ooit had gedacht dat Mertens het zo goed zou doen. Die speelt pas echt goed sinds vorig seizoen. Daarvoor was het ook een roulatiespeler die basisplaatsen afwisselde met periodes op de bank.

Verder vergelijkt hij de kwaliteiten niet met Aguero en Mertens, maar het type voetballer. Echter wel een rare vergelijking aangezien zowel Aguero als Mertens toch beter renderen in de spits, terwijl Bergwijn gewoon een buitenspeler is.

10 maart 2018 om 14:33

ook Mertens is heel lang een buitenspeler geweest en staat nog niet zolang in de spits. Bergwijn heeft zowel in jong psv als in jong oranje vaak in fee spits gespeelt. En zeker in jong oranje maakt hij hier veel indruk.

Dat men nu al praat over belangstelling en een hogere stap zegt alles over hoe men hier over voetbal denkt. Bergwijn laat na zoveel kansen eindelijk wat zien en men word meteen lyrisch. Nog geen 6 weken geleden was het een blinde draver die er weinig van kon. Opportunisme ten top. Zo verpest je talenten en gaan ze naast hun schoenen lopen. Laat die jongen nog minimaal 2 jaar belangrijk zijn bij PSV en laten we dan een blik werpen op zijn toekomstperspectief.

10 maart 2018 om 14:21

In nl roepen we dat te snel! Aguero haha doe normaal hoor mag zn veters nie eens strikken! Mertens misschien! In nl hebben we niemand ma dan ook niemand die je kan vergelijken met aguero

Lees de tekst eerst eens ipv alleen de titel. Het gaat erom dat Bergwijn nu een buitenspelen is, maar dat hij zich kan ontwikkelen tot spits. Omdat een spits vaker zijn type speler is (snel en wendbaar). Wat hebben sommigen tot moeite met lezen. Hij zegt niet dat Bergwijn op termijn de nieuwe spits van Manchester City wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren