Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Beiden waren dicht bij de Ballon d’Or, het zal nooit meer gebeuren’

Laatste update:
/

Roman Weidenfeller denkt niet dat een doelman ooit de Ballon d’Or zal winnen, de hoogste individuele prijs voor een voetballer. Manuel Neuer was een van de drie genomineerden voor de editie van 2014, maar de doelman van Bayern München en het nationale elftal van Duitsland moest zowel Cristiano Ronaldo als Lionel Messi voor zich dulden.

Neuer werd vorig jaar onder meer landskampioen met Bayern, won het WK in het Brazilië met Duitsland en valt tegenwoordig op door als een soort libero te spelen. Zijn inspanningen ten spijt, de journalisten, voetballers en bondscoaches kozen ervoor om Neuer niet hoger dan de derde plaats te laten eindigen. “Oliver Kahn heeft het geprobeerd, Manuel nu ook. Beiden waren dicht bij de Ballon d’Or, het zal waarschijnlijk nooit meer gebeuren dat een doelman wint”, zo concludeert Weidenfeller.

Weidenfeller, die al jaren tot het keepersgilde van Borussia Dortmund behoort, vindt het jammer voor Neuer. “Hij heeft geweldig gepresteerd. Als keeper heb je niet dezelfde status als een veldspeler, en helemaal als je moet opboksen tegen spelers als Cristiano Ronaldo. Hij is een merk. Manuel had geen schijn van kans.” Ronaldo kreeg 37,66 procent van de stemmen. Messi eindigde met 15,76 procent op de tweede plaats en Neuer pakte met 15,72 procent het brons.

Manuel Neuer verdiende de Ballon d'Or

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is toch ook echt een ballenprijs (letterlijk en figuurlijk ja). Er moet gewoon een gouden handschoen komen. Het WK heeft dat toch ook?

Hij verdiende hem maar niet ten kosten van r7

16 januari 2015 om 10:03

Waarom niet? Heeft het wk gewonnen ronaldo niet...

16 januari 2015 om 10:07

Beetje slecht om dit argument nu pas te gaan gebruiken... Dan verdiende Messi m ook niet in 2010.

16 januari 2015 om 10:10

Dat hebben gotze, hummels, lahm, muller etc. ook. Maar die verdienen 'm toch ook niet meer dan Ronaldo?

16 januari 2015 om 10:35

Wist je dat een gouden bal gegeven word op basis van het beste jaar en niet dat je een wk wint?

16 januari 2015 om 10:56

@ Marciieeej

Wat WK? Portugal had zonder Ronaldo niet eens het WK gehaald. Dus wat is je argument, als je het wk wint moet je de gouden bal krijgen. Belachelijke redenering. Ronaldo maakte er 17 in de champions league. Zolang spelers als Ronaldo en Messi rondlopen kan een doelman nooit winnen, en terecht

16 januari 2015 om 11:10

Het is een prijs die over 1 heel jaar wordt uitgereikt, waarom wordt elke keer die nadruk gelegd op een WK van 3-4 weken.

Belachelijke opmerking.

16 januari 2015 om 11:13

@ Marcieeej

Klose heeft ook het WK gewonnen. Zieler ook. Grobkreutz ook. Hoezo was Ronaldo uberhaupt genomineerd ?????

16 januari 2015 om 12:06

@ Medellin

Vind ik ook, dat is voor diegene die het Ronaldo of Messi niet gunnen lijkt me

16 januari 2015 om 14:59

@nerazzuri9 misschien hadden ze zonder zich juist meteen gekwalificeerd zo kan ik ook gaan speculeren. Wat heeft hij in de groepsfase laten zien dan? Portugal was daar op papier sowieso het sterkste land. Ben benieuwd wat je hierop te zeggen hebt.

19 januari 2015 om 08:48

Speculeren doe jij inderdaad, klopt want je gebruikt de woorden als, misschien,... Feit (lees goed) is dat Ronaldo ze gewoon persoonlijk naar het WK heeft geschoten (niets speculatie, feit). Feit is ook dat hij geen 100 procent fit was op dat WK na een loodzwaar seizoen. Portugal het sterkste land, een heel groot verschil was er nu ook niet.

16 januari 2015 om 10:22

Robben verdiende hem. En ja, ik kan objectief kijken. De invloed die hij heeft gehad op Bayern én het nationale team is groter dan wie dan ook. Daarnaast zn voorbeeldige gedrag. Maar ja, ook hij is geen merk he

Het slaat ook nergens op dat een speler de "beste van de wereld" wordt genoemd als hij de prijs wint. Terwijl je Ronaldo/messi nooit in verdediging zou kunnen zetten of als keeper. Ik ben voor Ballon D'ors voor elke linie

16 januari 2015 om 15:35

Hoe ga je dan een back met een centrale verdediger vergelijken? Of een controleur met een aanvallende middenvelder? Er is al zoiets als een elftal van het jaar waarin per linie de beste spelers van het jaar (zouden moeten) staan. De Ballon d'or is dan voor de beste/populairste speler uit dat team en dat is meestal een aanvaller.

denk het ook....iedereen denkt natuurlijk alleen dat voetbal bestaat uit goals scoren....

Neur is beest jammer dat die niet won maar het draait alleen maar om ronaldo en messi pff

16 januari 2015 om 10:56

Terecht, ongeziene statistieken en wees blij dat deze 2 rondlopen op de velden want het is uniek

16 januari 2015 om 11:04

Geef mij liever weer die ouwe spelers dan deze 2

16 januari 2015 om 12:08

Wrm,? dit is zelden gezien kerel. En ik was ook fan van Zidane,ronaldo,figo,... Mar dit is nog straffer

16 januari 2015 om 13:21

Ja komt omdat er slab word verdedigt alleen ramos is beest kijk naar vroeger naar de maldini's stam nesta thuran en ga zo door

Precies , en dat zei ik gister ook ergens.
Casillas, neuer , Kahn idd , als hun het al niet winnen zal het er waarschijnlijk nooit van komen of wellicht eens in een kwart eeuw ofzo.
Ik snap gewoon niet dta de fifa niet inziet dat ze beter een prijs voor keepers gewoon kunnen uitdelen.
De vergelijking tussen keepers en de overige spelers is gewoon te krom.

Waarom hebben zowel Weidenfeller en Neuer het toch zoveel over het feit dat Ronaldo 'een merk' is en je daarom niet tegen hem op kan boksen? Ronaldo heeft het gewoon puur verdiend op prestaties. Die cijfers van Messi en Ronaldo zijn al jarenlang te bizar voor woorden en ze gaan maar door. Een keeper wordt inderdaad wel ondergewaardeerd, maar dat neemt niet weg dat Ronaldo dit verdiende.

Maargoed, ik vind de Ballon d'Or eigenlijk ook een kansloze prijs. Reik het dan uit per linie.

16 januari 2015 om 10:57

Volledig mee eens, onbegrijpelijk dat de prestaties van Messi en Ronaldo door sommigen geminimaliseerd worden.

16 januari 2015 om 11:12

Ik begrijp de redenering eerlijk gezegd wel. Messi en Cristiano hebben wereldwijde faam. Zij zullen ongeacht hun prestaties waarschijnlijk ook de komende jaren gewoon meedingen om deze prijs.

Grootste voorbeeld hiervan blijkt uit de uitverkiezing van David Luiz in het team van het jaar. Die zit er vooral vanwege zijn naam en niet om zijn prestaties over het afgelopen jaar.

16 januari 2015 om 11:43

Haha ja, dat van Luiz is echt te bizar voor woorden. Dus ik kan er ook best mee inkomen dat er soms iets te veel naar puur de naam gekeken wordt. Zo vond ik dat ook bij de verkiezing voor de beste speler van het afgelopen WK: Messi.

Daarnaast zie ik de situatie die je schetst als zowel de prestaties van Messi en Ronaldo afnemen, ook wel gebeuren. Echter vind ik het vooralsnog voor dit jaar belachelijk dat men (vooral in Duitsland) te veel denkt dat Neuer niet tegen Ronaldo kon opboksen, omdat het 'een merk' is. Hij loopt als speler in een heel jaar gewoon 1 op 1 met meer als 60 wedstrijden.. Bizarre statistieken.

Wel apart, 37,66 + 15,76 + 15,72 maakt toch verre van 100 procent..

16 januari 2015 om 10:37

Dit is de top 3. Er waren ook andere spelers waar je op kon stemmen waarna je uitkomt op 100%

16 januari 2015 om 11:07

Dus eigenlijk als de stemmen geteld zijn, laat de fifa iedereen nog een paar weken wachten totdat de winnaar bekend wordt gemaakt? Rare club is het ook...

Neuer verdient de gouden bal, maar niet als spelers als Ronaldo en Messi rondlopen. Ik denk dat sommigen vergeten dat ze een straatlengte voorsprong hebben op de rest. En dat deze statistieken ongezien zijn en in het verleden nooit gehaald werden, en al zeker niet door 2 spelers onderling. Ik vind het niet meer dan normaal dat ze de gouden bal verdeelden onder hun beiden.

ach ja...je hebt niet altijd spelers als ronaldo en messi rond lopen die er zover boven uitsteken.
Dus keepers hebben zeker nog wel kans, maar t is idd moeilijk

Neuer had de Gouden Bal net zo goed verdiend. Messi had hem eventueel ook verdiend en Robben ook. Dit jaar steekt er niet echt iemand bovenuit. Alle vier de spelers hebben een monsterjaar gekend, waarin Ronaldo het jaar erg veel op zijn cijfers heeft geleund ipv zijn vertoonde spel. Voornamelijk de doelpuntenmaker in een aanval wordt onthouden en door het zieke veldspel van de overige Real Madrid spelers heeft Ronaldo mede zijn hoge doelpuntenaantal te danken die ook niet allemaal even lastig waren om te maken. Aan de andere kant, schiet ze er zelf maar eens in. Maar iedereen weet dat de meeste doelpunten aardig simpel waren en er veel vanaf een witte stip werden gescoord.

Gaat nergens over die Gouden Bal, voetbal is een teamsport. Allemaal manieren voor de Fifa om te cashen. Echt een poppenkast, en al die kleutertjes maar miepen over wie beter is, Ronaldo of Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren