Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München haalt aanvoerder Marcel Sabitzer weg bij RB Leipzig

Laatste update:

Bayern München gaat zich versterken met Marcel Sabitzer, zo bevestigt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De 27-jarige middenvelder komt over van RB Leipzig en kost volgens eerdere berichtgeving van BILD circa zestien miljoen euro. Sabitzer gaat weer samenwerken met Julian Nagelsmann, zijn oude trainer bij Leipzig. De aankoop zou op zaterdag 11 september uitgerekend tegen Leipzig kunnen debuteren voor zijn nieuwe club.

Sabitzer is de aanvoerder van Leipzig, al had hij vanwege een spierblessure geen basisplaats in de eerste twee competitieduels. Hij maakte als invaller zijn opwachting tegen 1. FSV Mainz (1-0 nederlaag) en VfB Stuttgart (4-0 zege). Hij kwam in 2014 over van Rapid Wien, werd in zijn eerste seizoen verhuurd aan Red Bull Salzburg en kwam nadien tot 177 competitieduels en 40 doelpunten voor Leipzig. Sabitzer, 54-voudig international van Oostenrijk, is een bepalende speler voor Leipzig. In maart 2020 hielp hij die Roten Bullen met twee doelpunten tegen Tottenham Hotspur (3-0 zege) nog naar de kwartfinale van de Champions League, een unicum in de clubhistorie.

BILD maakte zaterdagavond al melding van de interesse van Bayern in Sabitzer. De regerend kampioen was nog niet tevreden over de selectie en hoopt met Sabitzer 'meer power' binnen te halen, klonk het. Voorafgaand aan het Bundesliga-duel op zaterdagavond tussen Bayern en Hertha BSC (5-0) werd sportief directeur Hasan Salihamidzic gevraagd naar de ontwikkelingen rondom Sabitzer. “We zullen doen wat financieel haalbaar is. We hebben de speler al benaderd”, zo liet Salihamidzic weten voor de camera van Sky. Ilaix Moriba werd al genoemd als potentiële opvolger van Sabitzer bij Leipzig. Het achttienjarige talent, dat beschikt over een aflopend contract bij Barcelona, is het nog niet eens geworden over een verlenging en komt voorlopig in actie namens Barcelona B.

Bayern gaat met de komst van Sabitzer door met het wegkopen van belangrijke pionnen van rivaliserende clubs. Verdediger Dayot Upamecano kwam deze zomer al voor 42,5 miljoen euro over van Leipzig, terwijl 25 miljoen euro werd betaald om Nagelsmann weg te halen bij de concurrent: een recordbedrag voor een trainer. Leipzig heeft zich pas in de afgelopen jaren ontwikkeld tot topclub, maar in het verleden richtte Bayern zich al op sterspelers van Borussia Dortmund. Zo kwamen Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels rechtstreeks over van BVB. Eerder deze maand erkende Salihamidzic ook dat Bayern interesse heeft in Erling Braut Haaland, al wordt zijn komst momenteel niet realistisch geacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou. Wat wordt de Bundesliga weer spannend zeg...

29 augustus 2021 om 12:27

Bundesliga moet je ook niet kijken voor het kampioenschap. Bundesliga is juist mooi omdat de subtop, middenmood en degradatieteams dicht op elkaar zitten. Ook zijn het vaak mooie wedstrijden. Dat gejank altijd om Bayern. Ik zou je een tip geven, kijk gewoon eens wat wedstrijden in de Bundesliga en skip Bayern.

29 augustus 2021 om 12:33

Geef ik je inderdaad groot gelijk. Ook bijvoorbeeld dat Dortmund vorige week verloor van Freiburg. Dat is ook een ploeg die stug voetbalt. Daarnaast moet dat gezeik over dat Bayern de concurrentie verzwakt echt stoppen. Want Dortmund doet dat ook gewoon

29 augustus 2021 om 12:36

Dortmund - Hoffenheim was ook een leuke wedstrijd. Dat zijn wedstrijden wat de Bundesliga mooi maakt. Ik kijk zelf geen Bayern want het is 80% op de helft van de tegenstander spelen en dat vind ik zelf helemaal niks aan.

29 augustus 2021 om 12:43

En als in Frankrijk elk jaar hetzelfde team kampioen wordt is het opeens een Farmers League

29 augustus 2021 om 12:44

Klopt Frank, plus dat Leipzig natuurlijk ook een doorverkoper is. Salzburg leidt op tot een bepaald niveau, dan neemt Leipzig het over en die slaan dan voor Red Bull de grote slag, om vervolgens weer van voren af aan te beginnen. Dat doen ze heel goed en heel bewust.

29 augustus 2021 om 12:48

In Frankrijk is er zelfs meer afwisseling als het aankomt op wie kampioen wordt de afgelopen jaren.

29 augustus 2021 om 12:52

Als Dortmund, Leipzig en Leverkusen de laatste seizoenen regelmatiger hadden gepresteerd dan waren ze kampioen geworden. Bayern heeft de voorbije seizoenen (zeker onder Kovac) genoeg kansen geboden aan de concurrentie maar die gingen dan zelf met punten smijten.

29 augustus 2021 om 13:14

Ik heb gisteren genoten van VfB Stuttgart vs SC Freiburg ( 2-3). Daar zat alles in wat voetbal leuk maakt: spanning, vechtlust, passie en bezieling.Ook Borussia Dortmund vs Hoffenheim was leuk voor de neutrale kijker.

29 augustus 2021 om 13:15

Waarom ging Erling Haaland dan niet naar RB Leipzig?

29 augustus 2021 om 13:23

Precies Japie. Nu is het opeens goed beleid van Bayern, je moet de competitie voor de subtop en middenmoot kijken bla bla. En als het om de Ligue 1 gaat, wordt er constant over gezeikt dat PSG toch wel kampioen wordt. Hou op hoor. Voor mij heeft het geen zin om een competitie te gaan kijken waar de kampioen voor bijna 90 procent bekend is. Dan kan je de naam competitie wel wegdoen als er maar één gegadigde is voor de titel.

29 augustus 2021 om 13:52

Lierse de laatste 9 jaar 7 x psg kampioen. Monaco en Lille 1x. Dat is niet veel afwisseling

29 augustus 2021 om 13:59

Bayern kocht ooit bijvoorbeeld Jan Kirchhoff, Jan Schlaudraff, Nils Petersen, Alexander
Baumjohann, Edson Braafheid, die geen potten konden breken.
Zelfs topspelers als Mario Götze, Torsten Frings, Lucas Podolski, Andy Herzog en Tim Borowski
kwamen bij Bayern niet aan de bak.
Leegkopen van de concurrentie is dus relatief.

29 augustus 2021 om 14:14

Is dar in de ED dan anders?
Nee toch?

29 augustus 2021 om 14:39

Euh. Dan klopt het alsnog wat Lierse zegt. Hij zegt dat er in Frankrijk meer afwisseling is dan de BL. Jouw info bevestigt zijn bewering alleen maar...

29 augustus 2021 om 19:47

Dat ze bij Bayern niet doorgebroken doet er niet toe. Ze kopen gewoon heel veel weg bij rechtstreekse concurrenten.
En die spelers gaan er graag naartoe want ze kunnen daar wel prijzen pakken en in de meeste gevallen meer gaan verdienen

29 augustus 2021 om 20:56

Zie ook helemaal niet in wat mis is, met het beleid van Bayern. Hebben het geld zelf gecreëerd in plaats van Qatari's die oneindig geld erin blijven pompen om prijzen te pakken. Dat is voor mij ook het grote verschil tussen Bayern en PSG.

29 augustus 2021 om 12:31

Als Sabitzer bij Leipzig bleef, was de Bundesliga dan wel weer spannend? Popi jopie uitspraken dit altijd, Bayern staat gewoon op eenzame hoogte en daar brengt deze transfer geen verandering in.

29 augustus 2021 om 13:21

Niet alleen Sabitzer, maar ook Upamecano en Nagelsmann. Of ben je dat vergeten? Lekker de concurrentie verzwakken door er de belangrijkste pionnen weg te halen. Haal ook gelijk de materiaalman en de kantinejuffrouw bij Leipzig weg als je toch bezig bent. De (sub)top van Duitsland worden zo gewoon satellietclubs van Bayern. Nou, wat leuk voor de competitie zeg...

29 augustus 2021 om 14:18

Ik zeg ook niet dat het leuk is toch? Maar als Nagelsmann en Upamecano bij Leipzig waren gebleven dan had Bayern wel 2 andere goeie gehaald. Een speler als Sabitzer voor 16 miljoen kunnen kopen is toch gewoon logisch?

Haha slechts 16 miljoen voor zo’n speler, niet te geloven.

Nou ja lekker dan. Sabitzer is een goede speler, maar niet beter dan Kimmich of Goretzka. Gevalletje concurrentie leegkopen dit.

29 augustus 2021 om 12:24

Gevalletje selectie versterken zou ik het noemen.

29 augustus 2021 om 12:33

Voor de breedte en tegelijkertijd je concurrenten verzwakken

29 augustus 2021 om 12:49

Ja maar lets be honest, Gewoon een hele goeie speler die op meerdere posities inzetbaar is, De competitie kent en hij zou sowieso weg gaan. Natuurlijk probeert Bayern het dan ook

29 augustus 2021 om 12:27

Die twee kunnen niet alles spelen en ten tweede kan Sabitzer bijna op alle posities spelen.

29 augustus 2021 om 12:31

Nee, gevalletje van backup van Goretzka of Kimmich halen. Deze was er nog niet.

29 augustus 2021 om 13:18

Ken jij Marc Roca?Kwam vorig seizoen al van Español.Prima alternatief op de dubbel 6. Ook Tolisso is er nog.

29 augustus 2021 om 14:25

Tolisso is altijd geblesseerd en Roca heeft nog niet kunnen overtuigen.

29 augustus 2021 om 17:00

Her ging erom een backup te halen voor Kimmich en Goretzka.Die zijn er dus al. Overigens is Goretzka ook vaker geblesseerd.

29 augustus 2021 om 12:47

Nee hoor, niks concurrentie leegkopen door Bayern, gewoon een gevalletje kleine winst, zoete winst zoals Red Bull al jaren doet. Die zitten er echt niet mee. Straks trekken ze in Salzburg weer een blikje talenten open begint het spelletje weer van voren af aan. Als het Bayern niet was geweest, dan had een PL cluppie wel aangeklopt.

29 augustus 2021 om 13:26

Bayern heeft de ambitie om de beste spelers uit de BL in de ploeg te hebben. Het maakt niet uit waar ze vandaan komen. De concurrentie leegkopen wordt altijd zo opgeklopt

29 augustus 2021 om 12:48

Want je speelt het hele seizoen met een vast 11 toch? Ongelooflijk wat ik hier soms lees. Juist Bayern blijkt in de breedte problemen te hebben dat zag je duidelijk in de CL.

29 augustus 2021 om 13:03

Sabitzer speelt bij Bayern op 10 en zal met Muller rouleren die al op leeftijd zit

29 augustus 2021 om 16:08

Kimmich en Goretzka spelen op een totaal andere positie dan Sabitzer.

1-jarig contract. Toch wel pijnlijk voor Leipzig. Denk je de grootste concurrent van Bayern te worden en dan vertrekken de trainer, Upamecano en Sabitzer. Overigens hebben ze wel goed ingekocht met Gvardiol, Simakkan, Sbozoszolai en Andre Silva.

29 augustus 2021 om 12:34

Deja vu

29 augustus 2021 om 13:05



Leipzig heeft geen problemen met het verkopen van spelers aangezien zij de beste scouting van de wereld hebben... RB scout zelfs in landen als Mongolie

29 augustus 2021 om 13:35

Met 4 aangesloten clubs in Duitsland, Oostenrijk, Brazilie en USA heeft Red Bull een prima netwerk en perspectief voor jonge talenten opgebouwd. "Professor" Ralf Rangnick heeft een puike structuur neergezet. Jonge talenten komen daarom graag naar Leipzig, daar liggen de kansen. Ook Brian Brobbey gaat dat beleven en stappen maken in Leipzig.

29 augustus 2021 om 13:29

En Konaté is naar Liverpool vertrokken.
Per Saldo is RBL er niet slechter op geworden. Je geeft het antwoord zelf al.

16 miljoen! Dat had Ajax nog neer kunnen leggen. Waarom zo weinig en waarom naar dè directe titelconcurrent? Snap hier heel weinig van. Als Sabitzer danig onbelangrijk was geworden voor Leipzig, waarom zou Bayern hem dan wel willen? Hij is immers een eindproduct, geen jongen van 20 met een matig vorig seizoen ofzo.

29 augustus 2021 om 12:32

1-jarig contract, niet meer de jongste en zal zelf wel de stap willen maken. Dan krijg je geen enorm bedrag meer. Daarnaast zal hij back-up zijn bij Bayern, daar was het middenveld niet heel gestoffeerd.

Jammer dat die naar Bayern gaat. Zal wel genoeg spelen uiteindelijk hoor, Maar zal wel een van de vele zijn. 16 miljoen maar, Raar dat niet meer clubs het geprobeerd hebben. Had hem ook graag bij Juventus gezien. Ipv Rabiot en een Bernardeschi die je weg had kunnen doen

16 miljoen voor Sabitzer, dat valt eigenlijk nog reuze mee want ik had eigenlijk verwacht dat hij tussen de 30 en 35 miljoen moest gaan kosten.

En voor een speler van de kwaliteiten van Sabitzer is dit gewoon een koopje, zoals Bayern dat de afgelopen jaren wel vaker heeft gedaan met o.a. Kimmich, Lewandowski, Gnabry en nog een aantal spelers en dan kan er wel weer gezegd worden dat Bayern wederom een speler bij de concurrent wegkoopt, maar andersom halen clubs ook wel wat spelers bij Bayern weg en dat zijn dan weliswaar spelers die bij Bayern buiten de boot vielen, maar dan nog.

Hoop dat bij Bayern Sané dit seizoen eindelijk zijn draai zal vinden. Is in potentie echt een geweldige vleugelaanvaller, maar tot nu toe valt hij tegen.

Neuer
Pavard
Upamecano
Hernandez
Davies
Kimmich
Goretzka
Gnabry
Muller
Sane
Lewandowski
29 augustus 2021 om 17:08

De Red Bul groep heeft een prima scouting apparaat, all over the world.Die halen jonge veelbelovende talenten naar Sakzburg, waar ze langzaam kunnen ontwikkelen.Voorbeelden genoeg :Keita, Hwang, Sabitzer, Ilsanker, Upamecano Laimer, Haidara, Gulasci, en recent Szoboszlai. Adams komt van de Red Bulls uit Ney York. Er komt overigens weer een talent aan in Salzburg :Karim Adeyemi, spits, gaan we nog wat van horen.

Ik begin er steeds meer in te geloven dat bayern een soort maffiabaas is in duitsland. Kan toch niet dat je je concurrent telkens weer versterkt voor zo goedkoop. Plus ze hebben sabitzer echt niet nodig, als goretzka nu maar naar real verkast.

Ideaal voor Donny vd Beek om nu naar Leipzig te gaan om hem te vervangen, zou een mooie stap zijn.

29 augustus 2021 om 12:39

Zijn toch totaal verschillende spelers. Donny kan beter een lager geklasseerde club kiezen ipv Leipzig. Daar gaat die ook geen basis spelen namelijk.

29 augustus 2021 om 12:40

Consy goeie gedachten. Alleen dat zit niet in het beleid van Leipzig. Die zullen vast weer een speler halen uit Oostenrijk of van een minder team uit de Bundesliga.

29 augustus 2021 om 12:54

Leipzig is niet meer de grote concurrent van Bayrn om kampioen te worden, maar gedegradeerd tot subtopper / middenmoter in de Bundesliga. Net als AZ in Nederland, Juventus in Italie en een nog extremer voorbeeld is degradadie kandidaat Arsenal in Engeland. Daar schiet Donny niet veel mee op. Kan die net zo goed terug naar Ajax.

29 augustus 2021 om 13:39

Als je dit serieus bedoelt, dan volg je de BL niet echt. Klopt niet veel van

De kans lijkt me nu best groot dat Leipzig Moriba zal halen. Het plan was eerst om Moriba transfervrij binnen te hengelen, maar ook Spurs heeft concrete interesse en zijn zelfs bereid om in de buurt van 20 miljoen te betalen. Probleem is echter dat Spurs geen commissie aan de zaakwaarnemers wil betalen, en dat de voorkeur van Moriba daardoor bij Leipzig ligt. Misschien dat de Duitsers nu wel een transfersom willen betalen?

Typisch Bayern Munchen. Ajax heeft dat ook een tijdje gedaan door met name Az helemaal leeg te plukken.

Dan denk ik altijd als je in het verleden opgelet had en goed gescout had dan had je de speler al jaren onder je hoede kunnen hebben.
Aan de ene kant ook een groot compliment voot de andere teams dat het Bayern munchen je speler komt kopen wil toch iets zeggen dat je het betreft scouting beter voor elkaar hebt dan het grote Munchen

Ik vraag me af waar Sabitzer zal gaan spelen.Kimmich en Goretzka zijn "gesetzt", Musiala dient zich steeds meer aan. Einige mogelijkheid zou de10 zijn waar Thomas Müller speelt. Dat zie ik niet gebeuren.Müller is een kind van de club, die haal je er niet uit, bovendien is hij nog steeds beslissend en bepalend.Volgens de media heeft RB Leipzig hele goede papieren om Moriba binnen te hengelen.

29 augustus 2021 om 13:14

Hij kan in geval van nood desnoods spelen als verkapte buitenspeler, maar Bayern speelt wss zoveel wedstrijden dit jaar dat hij sowieso wel aan voldoende speeltijd moet komen.

29 augustus 2021 om 13:17

Back-up van Goretzka of Kimmich lijkt me.

29 augustus 2021 om 13:41

Lijkt me niet

29 augustus 2021 om 13:48

We zullen het zien.

30 augustus 2021 om 14:47



Back Up voor Thomas Mã¼ller.

Backups voor Kimmich en Goretzka zijn Marc Roca of Corentin Toliisso

Heel jammer voor Leipzig maar ze hebben een vervanger met tien keer meer potentie in szoboszolai man wat is dat een geweldige speler.

Tja, zat eraan te komen. Hoopte eerder dat hij naar Arsenal of naar een andere competitie zou vertrekken voor die prijs, maar helaas. We gaan het zien of het iets gaat worden, ik hoop voor hem dat het geen gevalletje Rode, Borowski of Götze wordt. Bij Leipzig staat de vervanger met Szoboszlai al klaar, dus een heel groot gemis zal het niet zijn. Ik hoop ergens stiekem dat Lewandowski gaat vertrekken, dan wordt het nog interessant voor het kampioenschap. Maar dat zal niet gebeuren, zou niet weten waarheen.

Nou de Bundesliga is ook weer beslist.

Pikant detail.Na de interland break speelt Bayern tegen RB Leipzig. Over deze problematiek wordt nog onderhandeldGaat Sabitzer mogen worden opgesteld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren