Bayern komt in slotminuut met schrik vrij, Dortmund blijft in spoor

Bayern München en Borussia Dortmund lijken het dit seizoen samen uit te gaan maken in de Bundesliga. De twee grootmachten hadden het zaterdagmiddag allebei niet eenvoudig: Dortmund had lange tijd de handen vol aan Hannover 96, terwijl Bayern in eigen huis tot een kwartier voor tijd tegen een 0-1 achterstand aankeek. Dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski en een rake strafschop in de slotminuut van Thomas Müller bleven de punten achter toch in de Allianz Arena. Zowel Bayern als Dortmund staat nu op twaalf punten uit vier duels.

/

Bayern München - FC Augsburg 2-1
Ook zonder de geblesseerde Arjen Robben had Bayern in de eerste 45 minuten het betere van het spel. Desondanks was het Augsburg dat het meeste gevaar stichtte: Alexander Esswein stelde Manuel Neuer al vroeg in de wedstrijd op de proef, terwijl collega Marwin Hitz aan de overkant tevreden kon toezien hoe zijn defensie uitstekende werk verrichte. Thiago Alcántara was de enige die de goalie van de bezoekers voor rust serieus op de proef stelde. Vlak voor het scheiden der helften nam Augsburg verrassend de leiding. Esswein kreeg de bal teruggelegd in de zestien, twijfelde geen moment en liet Neuer met een geweldige uithaal kansloos: 0-1.

Het vervolg van de wedstrijd liet zich raden: Bayern voerde na rust de druk op in de zoektocht naar de gelijkmaker. Die leek al na zes minuten spelen in de tweede helft te vallen, ware het niet dat Robert Lewandowski erin slaagde om uit kansrijke positie naast te mikken. Dertien minuten voor tijd viel de 1-1 alsnog. De Pool zette de aanval zelf op en schoot vervolgens de rebound binnen na een schot van Müller. Dat leek het maximaal haalbare, maar in de slotminuut kreeg Bayern de zege alsnog in de schoot geworpen. Douglas Costa ging neer in de zestien en werd beloond met een strafschop, die door Müller moeiteloos werd benut. Bayern blijft daardoor zonder puntverlies (mede)koploper van de Bundesliga.

/

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2-4
Er viel van alles te beleven zaterdagmiddag in de HDI-Arena van Hannover. Het bal werd na achttien minuten geopend door Artur Sobiech, die na een razendsnelle counter simpel mocht afwerken. De bezoekers uit Dortmund werkten die achterstand nog voor rust weg. Eerst schoot Pierre-Emerick Aubameyang vanaf de strafschopstip de 1-1 binnen, waarna Henrikh Mkhitaryan er niet veel later 1-2 van maakte. De spelmaker nam de bal perfect aan bij de tweede paal en vond het gaatje. Gezien de verhoudingen was die voorsprong, op slag van rust, niet onverdiend. Hannover vocht zich na rust echter terug in de wedstrijd en kwam acht minuten na de onderbreking tot de 2-2.

Onhandig wegwerken van Mats Hummels stelde Sobiech in staat om zijn tweede van de middag te kunnen maken. Dat liet de Pool niet na. Die Borussen bleven het betere van het spel houden en namen precies op driekwart van de wedstrijd toch weer afstand. Shinji Kagawa vond met een splijtende pass Matthias Ginter, die Aubameyang in stelling leek te brengen. Martins Felipe was echter eerder bij de bal, maar werkte het leer onhandig in eigen doel. De verdediger maakte in de slotfase zijn buitengewoon vervelende middag compleet. Met een handsbal veroorzaakte hij de tweede strafschop van de middag. Aubameyang nam dat cadeau gewillig in ontvangst en tekende voor de 2-4.

FC Ingolstadt - VfL Wolfsburg 0-0
Wolfsburg maakte zaterdag een einde aan een opmerkelijke reeks. De club van Bas Dost, die overigens gewoon weer in de basis stond, speelde 102 wedstrijden op rij waarin minimaal één keer gescoord werd, maar die reeks hield op bij promovendus Ingolstadt. Zonder smaakmakers als Kevin De Bruyne en Ivan Perisic hadden de bezoekers het zeer lastig. In aanvallend opzicht hield het niet over en het eerste uurvan de wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van die Wölfe. Pas in het laatste kwart kwamen de bezoekers, met Nicklas Bendtner voor Dost, beter in het spel. Ingolstadt toonde zich echter tevreden met de 0-0 en verdedigde het ene punt met verve. Tot echte doelrijpe kansen kwam Wolfsburg namelijk ook in de slotfase niet meer.

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 98 0-1
De 0-1 voorsprong van het team van Dirk Schuster na het rustsignaal was zeker niet onverdiend. Darmstadt maakte een goede indruk in verdedigend opzicht, maar het ontbrak Bayer ook aan creativiteit. Na acht minuten liep de ploeg van trainer Roger Schmidt al achter de feiten aan. Uit een vrije trap van Sebastian Rausch kopte Aytac Sulu de 0-1 achter Bernd Leno. In de tweede helft verhoogde Bayer de druk op de defensie van Darmstadt, maar ook de invalbeurt van de debuterende Javier Hernández in de 58e minuut kon een thuisnederlaag niet voorkomen. Bayer en Darmstadt hebben zodoende beide zes punten na vier speeldagen, goed voor een plek in de middenmoot.

Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-1
De ploeg van coach Pol Dardai ging met een 2-1 voorsprong de rust in: een geflatteerde tussenstand. Na de 1-0 van de thuisploeg, een inzet van Genkie Haraguchi in de veertiende minuut, was het immers Stuttgart dat beter speelde. Het team van Alexander Zorniger zag de inspanningen beloond worden met de gelijkmaker: debutant Toni Sunjic kopte uit een vrije trap van Daniel Didavi keurig raak. Op slag van rust zorgde Fabian Lustenberger met een volley voor de 2-1. Ook na rust konden die Schwaben niet voorkomen dat ook de vierde competitiewedstrijd in een nederlaag uitmondde. Filip Kostic ontsnapte na een fopduik zelfs nog aan een tweede gele kaart. Hertha staat door de overwinning voorlopig op een uitstekende vijfde plaats.

1
2

Yessss! Wel veel geluk met die penalty maar dat zal me worst wezen. De punten zijn binnen.

12 september 2015 om 20:28

Ja kampioenschap krijgen jullie zo wel weer in de achoot geworpen

De Bundesliga is al 4 speeldagen ver. Het ziet er naar uit dat er Spaanse toestanden komen. Het zal een mooie tweestrijd worden tussen Bayern en Dortmund als het zo verder gaat.

12 september 2015 om 20:15

Spaanse toestanden? Valt toch wel mee. Daarnaast zijn we pas 4 speeldagen onderweg. Dat Bayern en Dortmund hun eerste 4 wedstrijden zouden winnen is meer dan logisch. Wolfsburg zal vanzelf wel aanhaken. In Spanje is het toch anders. 2 ploegen die spelers op het veld hebben staan die individueel meer waard zijn dan een gehele selectie van slechtste ploegen. In Duitsland is het toch wat spannender. Bayern zal ongetwijfeld kampioen worden, maar dat is meer dan logisch. Ik verwacht alleen niet dat dat dit seizoen al in Maart zal gebeuren. Vergeet niet dat er afgelopen seizoen letterlijk geen enkele concurrentie was. Nu is Dortmund sterker geworden, Wolfsburg verliest weliswaar wat spelers maar hebben ook een prima selectie en Leverkusen/schalke zijn ook gewoon teams die punten kunnen pakken tegen Bayern.

Ik hoop dan wel dat de DFL een woordje met de heer Kircher wisselt. Deze penalty was overduidelijk een cadeau voor Bayern. Waarom?

12 september 2015 om 17:35

Vorig seizoen kreeg Bayern ook makkelijk tegen Dortmund een penalty , toen Ribbery een schwalbe maakte. Tja zo zie je maar weer , overal worden de topclubs geholpen.

12 september 2015 om 17:43

Mag ik jullie bvb fans ook vriendelijk verzoeken nog eens te denken aan vorig seizoen aan de halve finale in de dfb-pokal toen Lewandowski geen penalty kreeg nadat hij helemaal van de wereld werd geslagen door die mafketel van een keeper. Dus nu hebben wij een keertje geluk.

12 september 2015 om 17:46

Nope dat vergeten ze spontaan, en zo kan ik nog wel meer voorbeelden opnoemen. Punt is dat de Dortmund fans weer eens hypocriet zijn, die hebben dit soort Penalty zo ontzettend vaak mee gehad.

12 september 2015 om 18:05

Fc Bayern ik ben geen Dormund fan , ik vind het een mooie club dat , wel zoal ik Bayern ook een mooie club vind, dat neemt echter niet weg dat Topclubs overal, in Nederland en de topcompetities vaak bevoordeeld worden, ook op het Wk met de grotere landen .

Zie Juventus, Barca, Real , ook in Engeland , Frankrijk is het zo.

12 september 2015 om 21:44

Nou dat vergeten we niet had lewandowski maar op moeten rotten daar. De keeper stompt gewoon de bal weg dus wat huil je. Ongelukkige plek voor hem dat hij daar toevallig staat. Maar het gebeurt bayern wel verdomde vaak goedkope pingels te krijgen. Net als vandaag ook weer. Die costa moet gewoon geschorst worden voor een schwalbe

Costa ging veel te makkelijk naar de grond.

12 september 2015 om 17:41

Typisch Dortmund fan, wat insinueer jij hier? Zulke penlatys heeft Bayern het afgelopen jaar tig keer tegen gehad. Ja de penalty was onterecht, maar dit soort dingen gebeuren nou eenmaal bij alle 18 clubs in de Buli. Verder was de overwinnig zwaar terecht, Bayern had tientallen kansen, zuur voor Augsburg, maar die hebben verdiend verloren.

Verder is het mooi hoe ontzettend hypocriet jij bent en niet de handsbal in de eerste helft opnoemt.

12 september 2015 om 17:52

gnst

Ik hoop dan wel voor dat je vanavond goed kan slapen, als zo'n kleine bijdrage je woedend kan maken.

Lees nogmaals die post met rust het is geen aanval op Bayern, en dan je mag je dit fan boy gedrag gewoon achterwege laten.

12 september 2015 om 18:12

Ik zal prima slapen, want we hebben 3 punten gepakt, daarnaast ben ik niet boos, maar vind ik je hypocriet. Grappig dat je bij elke post zegt dat ik het rustig moet lezen. Maar volgens jij ben jij elke topic diegene die steeds over 2 onderwerpen begint. Ik zie je vaker op Bayern topics dan Dortmund topics.

Steeds maar over concurrentie leegkopen beginnen, terwijl dat al tig keer weerlegt is. Steeds dat vingertje naar Bayern, en zelf niet inzien wat Dortmund zelf doet. Ik vraag me ook af hoe diep het zit. Hetzelfde zou zijn als elke Bayern fan op de topic van Dortmund zou reageren met de lening die Dortmund van Bayern nodig had. Totaal irrelevant, net als jouw opmerkingen over transfers.

Kortom, ik zie je alleen maar dingen insinueren en provoceren, vraag me af of je er zelf niet moe van wordt.

12 september 2015 om 18:17

Typisch dortmund fan... pfff houd aub op. Er mag zeker wel gezegd worden dat bayern vandaag veel geluk heeft gehad. En dat die pingel gewoonweg niet gegeven mocht worden.

12 september 2015 om 18:21

Piotr

dat wordt toch ook door iedereen (ook alle Bayern fans) beaamt? dat lees je toch? Maar ik vind het te ver gaan dat Die wand dingen gaat insinueren, en dingen weglaat.

12 september 2015 om 18:25

Is goed, joh!

Niet boos zijn, maar zoiets neem ik niet serieus. .

12 september 2015 om 20:02

@gnst, wat wil je nu eigenlijk zeggen? Mag er niet gezegd worden dat heel het stadion, en iedereen die in de wereld een tv heeft niet mag zeggen dat Bayern hier een cadeau heeft gekregen??
Lachwekkend gewoon hoe ze telkens weer de arbiter aan hun zijde hebben. Walgelijk gewoon!!!

12 september 2015 om 20:42

Wat ik wil zeggen staat in mijn post. Maar jij als Dortmund fan besttigd nog maar eens dat jullie niet lezen en hypocriet de stukjes eruit laten.

Waar zeg ik dat de penalty terecht is? Ik heb inmiddels als 30 keer gepost dat het een volkomen onterechte penalty is, waarom wil je dat niet zien? Ik weet echt niet wat jou mankeert.

Het enige wat ik aangeef is dat de overwinning van Bayern volkomen terecht is, de penalty niet. Als je ontkent dat Bayern terecht gewonnen heeft neem ik je niet serieus, of misschien dat jij de wedstrijd niet hebt gezien.

Je bent heerlijk hypocriet door de handsbal van Augsburg ( wat een penalty was) niet te noemen. Ik zie in jouw post nergens dat Dortmund vandaag alles cadeau kreeg, zoals altijd met het vingertje wijzen maar je eigen ding niet zien.

12 september 2015 om 21:47

Whahaha de enigste hypocriet ben jij met je goedkope clubje. Voelt zich gelijk aangevallen door 1 uitspraak. Is gewoon de waarheid dat bayern elke keer weer het toevallige geluk aan hun zijde hebben.

12 september 2015 om 17:48

Misschien als goedmakertje voor de gemiste handsbal van carlsen bracker.

12 september 2015 om 17:57

@ismic

Zal kunnen

Wat is Augsburg hier beroofd van een punt zeg. Dat was natuurlijk geen penalty, Costa loopt gewoon tegen de verdediger op en gaat er bij liggen. Belachelijk slecht gefloten van de scheids.

Schandalige penalty onbegrijpelijk dat de grens hiervoor vlagt

Bayern wat een geluk zeg! Lewandowski staat wel weer op , op een velangrijk moment. Muller had dan ook die pingel aan hem moeten geven. Dortmund startte niet goed, maar kwam sterk terug! Jammer, dat ze niet 2 of 3 punten voorspeong op bayern hebben.. door een bkunder van de scheids

Je kunt ook zeggen dat Bayern door 3 blunders van Felipe niet 2 of 3 punten los van Dortmund staat.

12 september 2015 om 17:58

Haha het was een ongelukkige wedstrijd van felipe ja. Maar dat de stand van bvb is niet tot stand gekomen door een blunder. Bij bayern daarentegen wel bij een sterk verdedigend augsburh

12 september 2015 om 18:07

Bayern moest in de eerste helft al een penal krijgen he, handsbal van Bracker. Daarnaast was de overiwinnig op zichzelf verdiend, hoe zuur het ook klinkt. Bayern had ongelofelijk veel kansen. Beetje jammer dat je nu de stand van Bayern koppelt aan deze penalty.

12 september 2015 om 18:10

Nee, niet door een blunder maar door drie blunders. Je hebt toch zeker het eigen doelpunt gezien? Dat was toch overduidelijk een blunder. En allebei de penalties waren ongelofelijk dom. Ga je ervan uit dat Dortmund in deze situaties alsnog gescoord had?
Natuurlijk was Dortmund beter maar zonder die blunders had het ook een ongelukkig gelijkspel kunnen zijn. Net zoals bij Bayern.

12 september 2015 om 18:40

&gnst:

Ohh dat heb ik dan gemist. Als dat zo is dan is het waarschijnlijk een goedmakertje van de scheids. Maarja mag een scheids dat wel doen? Ik ben wel van mening dat bayern wel weer geluk heeft gehad hoor, en dat ze zichzelf weer terugslaan in de laatste 10 minuten. Lewandowski stond wel weer op hoor. Vind trouwens ook dan hij de pingel had mogen nemen ipv muller.

12 september 2015 om 18:44

Duitser,

Felipe speelde gewoon ongelukkig en maakte domme fouten of blunders. Maar dat is gewoon voetbal, een speler maakt fouten, grote of kleine. Dit komt door een tegenstander of gewoon door een slecht spelende felipe ..

Maar toch vind ik dat dat eigen doelpunt tot stand kwam door het spel van Dortmund. Felipe had daarbij geen keus om de bal ongelukkig weg te tikken. Anders had Auba hem wel ingewerkt. Je kan fouten van spelers niet vergelijken met fouten van scheidsrechters ( en dan al helemaal onterechte pingels). Dortmund heeft verdiend gewonnen, over bayern valt vandaag daarentegen wel over te discussieren.

12 september 2015 om 18:50

De scheids is zijn assistent gevolgd en die zat ernaast. Het was zeker geen goedmakertje van de scheids. Ik vond de handsbal ook erg twijfelachtig.

Bij Bayern is er een volgorde bij de penaltynemers en Müller is de nummer een en over het algemeen erg trefzeker. Bij deze stand moet hij hem zelf nemen. Wat als Lewa hem mist en Bayern niet wint omdat Müller een eigenmachtige beslissing genomen heeft? Müller is in dit opzicht zeker niet zelfzuchtig maar volgt gewoon de orders van de coach.

12 september 2015 om 18:51

Volgens de spelregels mag de scheids het niet als goedmaker gebruiken. Nu kan ik ook niet in het hoofd van de scheids kijken, daarnaast was het de beslissing van de grens, dus op basis daarvan kreeg Bayern de penalty, die nogmaals, onterecht was.

Verder kan ik wel een cliche in de strijd gooien met: ''geluk dwing je af''. Maar ik vond dit geen geluk, want Bayern was gewoon op 1 minuut na, de betere ploeg, als je de kansen van Lewa, Muller en Thiago soms zag.

Dat is nu beetje het issue, nu Muller de bal afgaf aan Robben wilt iedereen nu de penaltys krijgen, Muller moet ze lekker zelf nemen en geen 1 meer afgeven

12 september 2015 om 19:07

Piotrzielinski

Zeker kun je blunders van de scheids niet met blunders van de spelers vergelijken maar hier gaat het om drie blunders die natuurlijk geholpen hebben. Dortmund heeft goed gespeeld en verdiend gewonnen maar het is gewoon speculatie om te zeggen dat ze de nodige doelpunten anders ook wel hadden gemaakt.

Bij het eigen doelpunt glijdt hij met een been an de bal voorbij en werkt de bal met het andere been -waar hij eigenlijk op zit - in het eigen doel. Dat was toch erg onhandig.

Dat Bayern ook verdiend gewonnen heeft daarover valt naar mijn mening niet te dicussieren. In de tweede helft 18:1 doelpogingen voor ze de penalty kregen.

In beide gevallen heeft de duidelijk betere ploeg gewonnen en in beide gevallen was het niet geheel door eigen toedoen.

13 september 2015 om 00:10

Duitser,

Felipe heeft het dortmund vandaag erg makkelijk gemaakt ja. En daardoor heeft dortmund ook gewonnen, en natuurlijk hebben ze dat ook afgedwongen door hen goede spel. Ik begrijp dan ook niet waarom er gespeculeerd moet worden of dortmund anders wel een doelpunt had gemaakt. De doelpunten zijn gevallen ongeacht hoe. Het staat ook gewoon los van de wedstrijd van bayern. Dortmund scoorde haar doelpunten, laat staan hoe het ging via de grote vriend felipe. Bayern daarentegen is zoals altijd in een wedstrijd de sterkste partij maar kwam gewoon niet door de verdediging van augsburg heen. En daarvoor hadden ze uiteindelijk lewa en de blunder van de scheids(en muller, hij moet ze toch wel erin schieten) nodig. De scheids had de pingel gewoon niet mogen geven en daar hebben ze vandaag gewoon geluk meegehad...

13 september 2015 om 00:15

Gnst,

Scheidsrechters hebben het eenmaal toch wel moeilijk werk haha.
Ik volgde bayern vandaag met een oog zeg maar. Keek ook naar een andere wedstrijd, dortmund. En bayern was eigenlijk zoals altijd de sterkste ploeg. Het lukte hen vandaag alleen niet om langs de verdediging te komen, toch wel credits voor het lelijke buswerk van augsburg. Bayern mag dan ook zeker van geluk spreken dat ze zo laat in de wedstrijd een pingel krijgen. Weinig scheidsrechter zouden dat geven.. vundesliga is iedergeval nog spannend!

Tja misschien zuur voor andere supporters hoe Bayern hier wint, maar verdiend was het zeker. Ik raakte op een gegeven moment de tel kwijt over de kansen die Bayern kreeg. Augsburg verdedigde super, met een gelukje gescoord (waarbij Alonso als een bejaarde liep) en verder ingegraven. Begrijpelijk van hun kant, ook zuur van de penalty die er geen was in mijn ogen. Maar soms zit het mee en soms tegen. Bayern kon in de eerste helft ook een penal krijgen toen er hands in de 16 werd gemaakt door Augsburg. Leek gewoon een kopie van de wedstrijd tegen Hoffenheim.

Beste bij Bayern vond ik wel Lewa en Thiago. Costa speelde goed, niet zo spectaculair als eerder, maar goed. Heeft een aantal keer spelers mooi alleen voor de keeper gezet. En Muller ook weer zijn goaltje meegepikt.

Verder toch mijn complimenten aan Verhaege, speelde een geweldige pot en hield alles dicht van links. Hij hield Costa toch goed in toom. Ironisch dat je bij het Nederlands elftal zo een prutser als Vd Wiel ziet en dan zo een Verhaege die dan al jaren zeer sterk speelt. En omdat Paul een keer een slechte pot op het WK gespeeld heeft word hij niet meer gebruikt. Terwijl Van der Wiel al tientallen wedstrijden bagger speelt.

fijn dat het zo goed gaat met Dortmund zo goed gaat! laten we hopen dat ze eens echte concurrentie weer gaan vinden met bayern!

12 september 2015 om 18:29

Denk het eigenlijk niet. Zoiets als die eerste doelpunt van 96 hoort niet bij een top ploeg. De bank van Bayern is ook sterker dan die van Bvb. Ik hoop dat ze de titelstrijd nog een tijdje open kunnen houden.

Wat die penalty betreft zou ik zeggen een zeer domme actie van Feulner. Douglas Costa had geen kans meer op de bal. Waarom moest hij hem dan blokken in de 16? Het gevaar is dan altijd groot dat de scheidsrechter en/of de assistent daarvoor strafschop fluit.
Uiteindelijk is de zege van Bayern wel verdiend geweest ondanks het geschenk aan het einde van de wedstrijd.

Penalty was te onterecht maar ach ja er is gewonnen. Coman maakte een goede invalbeurt, niet net als Costa maar het was voldoende. Lewandowski was het gevaarlijkst op het veld. Muller had beter de penalty aan Lewa kunnen geven

Mwaaa Muller neemt ze altijd en mist m eigenlijk maar zelden.

12 september 2015 om 18:20

Nee dat weet ik al een tijdje ahah. Het ging mij erom Lewa was het gevaarlijkst en hij had zeker nog een doelpunt verdiend.

Schandalige penalty bij Bayern. Verder uiteraard vooral Dortmund gekeken en het was weer erg goed. Maar ik durf na vorig seizoen nog altijd niet over de titelstrijd te praten...

12 september 2015 om 17:44

Ik durf nu al om over Spaanse toestanden te praten

Deze zege was dik verdient, maar kwam soms op curieuze manier tot stand. Het was ook te zien dat Reus vandaag ontbrak van het “golden quartett” (miki, Auba, Kagawa en Reus natuurlijk).

BVB had 96 vast in de greep, maar door een gebrek aan concentratie bij de Cv’s kwam de 0:1. Daarna moesten ze even doorademen voordat het spel weer in de bekende kwaliteit te zien was.

96, na de pauze met veel Schwung kon de gelijkmaker maken. Met een gelukje, eigen doelpunt 96, kwam BVB weer op voorsprong. Daarna vele wissels bij 96, maar eigenlijk geen gevaar.

Motm bij Bvb: Auba. Januzaj is zeker een goede aanwinst, das was vandaag al te zien.

12 september 2015 om 18:36

Hoe speelt Mkhitaryan?

@mrancelotti

Hij heeft tot nu toe zijn absoluut beste periode bij Borussia. Hij voelt zich lekker onder het beleid van Tuchel en wordt zo langzamerhand de architect van het BVB middenveld.

Leuk om dit te horen!

Ik hoop echt dat hij dit vorm vasthoud.. Echt raar dat Jurgen Klopp niet het beste uit hem kreeg maar Tuchel dat wel kan.

12 september 2015 om 19:05

Dat heb je vaker. Ondanks deze betekent dit niet dat de ene trainer beter is dan die andere. Het is vaak iets persoonlijks.

12 september 2015 om 19:44

En Januzaj ? Ben echt benieuwd naar hem,dit seizoen.

12 september 2015 om 20:09

@pompopos

Te vroeg om hem echt te analyseren. Hij heeft wel bewegingen in huis die elke defensie open breken kunnen. Ook de passing is precies. We zien wel. Al met al zeker geen slechte premiere.

Wat een schandalige penalty weer, zo zie je maar dat men FC hollywood graag de overwinning gunt

Denk dat Huub Stevens ook wel weer een belletje kan verwachten.

Bayern komt weer goed weg inderdaad dat is een punt wat zeker is, de uitslag is gezien het spel beeld zeker terecht, Maarja uiteindelijk is het wel een cadeautje,!

Uiteindelijk ben ik echt blij om te zien hoe Dortmund zich terug aan het vechten is ten opzichte van vorig jaar, knap hoor!

Dortmund blijft in spoor? Ze staan 1e hoor.

Dortmund mag felipe wel bedanken. 2 penaltys en een eigen goal. Zou felipe een dortmund fan zijn?