Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern-directeur: ‘Ik voorspel minder transfers van het kaliber Pogba’

Laatste update:

Bayern München moet dinsdagavond een 2-1 achterstand zien weg te werken in de kwartfinales van de Champions League tegen Real Madrid. De Spaanse grootmacht staat erom bekend vrijwel iedere zomer een grote naam naar Estadio Bernabéu te halen. Spelers als Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en James Rodriguez uit de huidige selectie kwamen voor bizarre bedragen naar Madrid. Michael Reschke, technisch directeur van Bayern, benadrukt dat zulke bedragen nooit bij Bayern betaald gaan worden.

“Bayern investeert veel geld in nieuwe spelers, maar niet op dezelfde manier als Madrid”, zegt Reschke in gesprek met El Pais. “Dat soort supertransfers passen niet in onze filosofie. Het hoogste bedrag dat wij ooit betaalden was veertig miljoen euro voor Javi Martinez in 2012. Bayern heeft een duidelijke filosofie en dat pad blijven wij bewandelen.”

De Champions League wordt al tijden gedomineerd door een kleine groep Europese grootmachten, zoals Bayern en Real. Volgens Reschke spelen de beste voetballers ter wereld bij een kleiner aantal topclubs. “Het financiële gat met de rest is de grootste reden”, aldus Reschke. “Een andere reden is dat grote clubs op een steeds professionelere manier te werk gaan. Vorig jaar hadden we transfers van honderd en negentig miljoen euro. Ik voorspel minder transfers van dit kaliber. Topclubs verkopen hun topspelers namelijk liever niet meer. Ze vertrekken alleen nog maar wanneer hun contract afloopt, zoals bij Zlatan Ibrahimovic en Dani Alves.”

Volgens Reschke is de beste manier om topspelers in huis te halen om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Hij noemt de overstap van Marco Asensio van Real Mallorca naar Real Madrid in 2014. “Toen ik op het EK O-19 was in Griekenland, stuurde ik een berichtje naar Jose Angel Sanchez om Real Madrid te feliciteren met de aankoop van Asensio voor slechts 3,5 miljoen euro. Hij zou een standbeeld voor die aankoop moeten krijgen. Denk je dat Real Madrid hem nu nog voor minder dan vijftig miljoen euro laat gaan? Ik betwijfel het.”

Wie bereikt de halve finale van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik voorspel juist het tegenovergestelde. Het zijn ook niet de topclubs die dit soort bedragen eisen, maar het zullen steeds meer de clubs net eronder zijn die de absolute elite gaan voeden en kunnen vragen wat ze willen. Juventus dat ruim 90 miljoen betaalt aan Napoli voor Higuain is slechts een eerste voorbeeld van een hele hoop spelers die voor dergelijke bedragen verkocht gaan worden.

Kijk alleen naar een Mbappe van Monaco. Die gaat sowieso binnen 2 jaar een toptransfer maken voor een recordbedrag. Maar zo zijn er nog voldoende voorbeelden te vinden in het Europese voetbal.

18 april 2017 om 11:51

Mee eens, maar vage titel. Die quote zie ik nergens voorbij komen en als ik zoek op "pogba" zie ik ook alleen maar dat het in de titel voorkomt.

Ik denk dat hij alleen bedoelt dat zulke bedragen niet zullen voorkomen bij Bayern.

18 april 2017 om 12:37

"vorig jaar hadden we transfers van honderd en negentig miljoen euro. Ik voorspel minder transfers van dit kaliber."

Volgens mij betalen ze voor renato sanchez als ik het goed heb begrepen inclusief bonus rond 80mil?

18 april 2017 om 11:54

35 miljoen hebben zij betaald. De bonussen zijn nog niet van kracht om aan die extra 45 mil te komen moet Sanchez het gouden bal winnen en per jaar 25 wedstrijden spelen, ik zie hem beide nu niet doen

18 april 2017 om 12:18

Toch blijft het een super transfer die in het rijtje past. Idd dus een tikje schijnheilig van bayern.

18 april 2017 om 13:23

Klopt, maar goed, nu betaal je 35 miljoen voor een speler die nog niets heeft bewezen. En als hij gewoon niet faalt loopt die transfersom op tot minstens 70 miljoen ofzo. Want buiten die gouden bal mag je toch wel verwachten dat ie aan al die clausules voldoet. Anders is het een beetje een miskoop. Alsnog slimmer om het zo te doen ipv meteen 65 miljoen af te tikken met het risico dat ie volledig faalt. Nu weet je zeker dat je hoogstens 35 miljoen de prullenbak ingooit en dat als je die volledige som later nog moet uitkeren dat ie het iig waard was. Maar het is dus wel zo'n supertransfer toch?

18 april 2017 om 14:59

Dat ben ik niet met je eens. Want ook al flopt Sanchez volledig, dan nog ontvangen ze zeker weer 25 - 30 miljoen voor hem bij een verkoop. Een speler zoals dit kan altijd terecht bij clubs als Everton, Liverpool. Tottenham, Psg, Lyon of Napoli. En deze ploegen leggen lachend een dergelijk bedrag neer. Uiteraard als alle bonussen gehaald zouden worden, dan was het een mega transfer geweest. Echter gezien de clausules die zijn afgesproken was de kans klein dat de transfersom ooit boven de 60 miljoen zou uitkomen. En zou hij meer kosten, dan had Bayern er een briljant bij die ze voor 120 miljoen van de hand kunnen doen of die een koopje genoemd wordt.

De filosofie van Bayern is idd niet zoals Real Madrid, hun filosofie is enkel om hun Duitse tegenstanders te verzwakken door hun sterspelers aan te trekken. Waar ik erbij wil zeggen dat ik hier geen oordeel over heb. Ieder club geeft zijn visie. Ik ben wel van mening dat Real Madrid de laatste jaren hun transferbeleid hebben aangepast, de kern van het basiselftal bestaat al jaren en er wordt meer aangekocht om de breedte van de selectie te versterken ipv alleen maar namen. Ik denk ook dat menig topclub jaloers is op de breedte en veelzijdigheid van de de selectie van Real Madrid.

18 april 2017 om 12:12

Dit inderdaad. Bayern zorgt en simpelweg voor dat het de concurrentie een stap voor blijft en dat sterspelers van de concurrenten bijna altijd interesse zullen hebben in een overstap naar Bayern. Je kunt er op gaan haten, maar het is gewoon een vrij slimme tactiek.

Het zou me ook niets verbazen als Bayern binnen een jaar of twee zo'n Dembele voor 40 tot maximaal 50 miljoen weet los te krijgen bij Dortmund.

18 april 2017 om 12:28

Aan de onzin te merken die jij schrijft, ben jij voor Real? Bayern is van de top 4 ploegen in Duitsland, de gene die de minste spelers wegkoopt bij de concurrentie. Maar dat wist jij zeker al???

18 april 2017 om 13:29

Maar wel de belangrijkste van de enige titelconcurrenten? Dat kun je moeilijk ontkennen toch?

Jij kijkt duidelijk gewoon naar het aantal binnenlandse transfers dat Duitse clubs doen. Maar dat is niet hetzelfde. Dortmund dat de afdankertjes van Bayern binnenhaalt of Hoffenheim dat spelers van degradatiekandidaten als Darmstadt of Hamburg koopt kun je moeilijk vergelijken met Bayern dat de afgelopen jaren keer op keer interesse toont in de sterspeler van hun grootste concurrent en ook bijna jaarlijks toeslaat de laatste 5 jaar. Beerte flauw om dat zo weg te moffelen. Matzu zegt ook niet dat er iets mis mee is, maar het is wel gewoon zo

Van die andere 3 clubs is er geen enkele die, ondanks een boel binnenlandse transfers, bij een rechtstreekse concurrent is gaan kopen. Je kan enkel twijfelen over de transfer van Schurle, maar Wolfsburg staat gewoon in het rechterrijtje. Dus eigenlijk nogal onzin die je ons daar probeert aan te smeren, vind je niet?

18 april 2017 om 15:02

Helemaal mee eens. Bayern heeft de afgelopen jaren gewoon Lewandowski, Gotze en Hummels weggehaald bij Dortmund. Toen Gotze terugkeerde bij Dortmund was hij een afgedankte reservespeler van Bayern, dus dat zou ik niet meetellen als het wegkapen van een speler bij de concurrent.

18 april 2017 om 17:32

Lewandowski was tranfervrij en ging sowieso weg. Was het anders goed geweest voor de Bundesliga als Hummels en Lewandowki naar City gingen zoals De Bruyne, Sane en Gundogan? Zo vermoeiend dat mensen dit eindeloos blijven roepen omdat ze niet verder kunnen kijken dan hun neus lang is. Zonder Bayern was de Bundesliga gewoon een soort Franse League geweest met geen enkel topteam.

De prijs kwaliteit verhouding van de transfer van Pogba is ook lachwekkend en zo'n groot gat tussen de prijs en de werkelijke kwaliteit wordt ook niet overtroffen.

18 april 2017 om 12:23

Van de 90+ miljoen transfers is Ronaldo de enige die er aan voldoet qua prijs en kwaliteit. Die heeft Real Madrid naar een hoger niveau geschopt

18 april 2017 om 12:42

Neymar (transfersom niet helemaal duidelijk) en suarez zou jr ook wel in dat rijtje kunnen zetten. Higuain doet het ook niet onaardig.

18 april 2017 om 13:14

Higuain?? Never Nooit! Higuain is echt geen 94 miljoen waard hoor. Hij is al 30 jaar oud en zal nog maximaal 3 jaar op topniveau presteren. Zoveel goals maakt hij trouwens niet in serie A. Pogba vind ik nog een veel betere kwaliteits/prijs verhouding in vergelijking met Higuain, dus wat jij zegt, is vrij onzin vind ik.

18 april 2017 om 14:16

Higuain kostte 90 miljoen euro en is dit seizoen 29 jaar oud geworden. Zoveel goals maakt hij niet in de Serie A? Lachwekkend, ik zou zijn statistieken nog maar eens opzoeken, anders zou je niet zulke onzin verkondigen. In la Liga had hij ook een uitstekend moyenne.

Dat 90 miljoen te veel is okã£â©, maar stel dat hij Juve helpt aan een CL titel de komende jaren, dan heb je toch al wel wat aan hem terug verdient. Pogba is ook een betere kwalieits/prijs verhouding, maar dat is niet om zijn consistentie of kwaliteit, maar om zijn leeftijd en commerciã£â«le waarde.

18 april 2017 om 12:56

Dat kan je pas over een aantal seizoenen oordelen. Daarnaast hebben stervelingen als jij en ik totaal geen benul van de commerciã«le invloed en waarde van zo'n aankoop. Het aantrekken van Pogba en Ibrahimovic is voor United van cruciaal belang om de commerciele waarde van de club hoog te houden nu de prestaties de afgelopen jaren ondermaats zijn.

De meesten lijken niet verder te denken dan 'voor zoveel geld moet een speler x maal scoren en x assists geven', maar dat is natuurlijk veel te simpel gedacht.

Men verwacht simpelweg ook onrealistische dingen en doet net alsof hij er niets van bakt. Op statistieken sites als Squawka en Whoscored blijkt Pogba echter gewoon qua prestaties tot de beste spelers van de Premier League te horen. Dat zal toch niet komen omdat ze hem zo'n leuk kapsel vinden hebben.

Als Pogba over enkele seizoenen de absolute sterkhouder van United blijkt te zijn en uiteindelijk vele seizoenen voor United te spelen, dan is hij zijn aankoopbedrag simpelweg waard gebleken.

Als mijn moeder weer naar een paragnost wil dan zal ik haar Michael Reschke in elk geval niet aanraden. Ik denk dat slechts een enkele transferwindow nodig is om zijn ongelijk aan te tonen.
De Champions League wordt alleen maar een grotere geld machine en dat zal niet betekenen dat de sub-toppers van Europa ineens minder gaan vragen voor hun overschatte voetballers.

dat denk ik niet. Lukaku, Griezmann, Aubameyang zijn nu al spelers die rond de 80 miljoen moeten gaan opleveren.

Ook ik denk dat deze man de plank compleet mis slaat. De concurrentie om spelers weg te halen bij de subtoppers wordt alleen maar groter, terwijl die subtoppers inmiddels ook een inkomstenniveau hebben dat ze alleen gaan verkopen voor de absolute hoofdprijs.

Zoals iemand hier al zei denk ik dat spelers als Lacazette, Mbappe, Lukaku, Griezmann, Aubameyang, Verratti en wellicht nog een speler die naar China gaat het ongelijk gaan aantonen van Reschke.

Sterker nog, ik denk dat als de inkomsten op deze snelheid doorstijgen, de transfersommen alleen maar gekker worden. Het wordt dan zelfs mogelijk dat spelers als Neymar, Alli, Verratti en Kane de transferrecords ruimschoots gaan verbreken.

Voor 2025 zie ik het record gewoon oplopen tot 200 miljoen hoor. De inkomsten van clubs blijven stijgen dus zullen hun uitgaven ook blijven stijgen. En het aankopen van spelers is een van hun grootste en belangrijkste uitgaven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren