Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Nijhuis brengt ode: ‘Misschien wel de aardigste voetballer van Nederland’

Laatste update:

Bas Nijhuis zal Ron Vlaar missen. De voormalig international van Oranje maakte afgelopen woensdag vanwege aanhoudend fysiek ongemak een einde aan zijn profcarrière. Hoewel Vlaar de bijnaam Ron Beton droeg en te boek stond als een harde verdediger, is het volgens Nijhuis prijzenswaardig dat hij zelden een rode kaart ontving in zijn loopbaan. De scheidsrechter vindt dat andere voetballers een voorbeeld kunnen nemen aan Vlaar.

Nijhuis was vrijdag te gast bij Bureau Sport op NPO Radio 1 en bracht daar een ode aan Vlaar, die dit seizoen alleen in de voorrondes van de Champions League in actie kwam voor AZ. "Misschien wel de aardigste voetballer van Nederland", stelde de arbiter. "De Wet van Lenz legt uit dat tegenpolen elkaar aantrekken. Ik heb een grenzeloos respect voor mijn tegenpool: Ron Beton. De man die woensdag bekend maakte te stoppen met voetballen. Kenneth Perez zei deze week: geen mooie voetballer, wel een mooie carrière."

Een van de verschillen tussen Nijhuis en Vlaar is de manier waarop ze voetbal benaderen. "Voor Ron betekende prof zijn een veertigurige werkweek. Eerst een balletje trappen, daarna het krachthonk in. Voor mij is voetbal bijzaak: eerst de capibara's kammen en een kalfje ter wereld brengen, dan even snel een wedstrijdje fluiten", zegt Nijhuis, die een eigen boerderij heeft. "Ron staat voor een wedstrijd niet een uur voor de spiegel, zoals ik. Je zal hem ook niet in een kroonluchter zien hangen bij een avondje stappen."

Nijhuis had nooit de handen vol aan Vlaar, weet hij. "Vlaar is een zegen voor mij als scheidsrechter. Hij kreeg in zijn hele carrière slechts één rode kaart. En die werd ook nog geseponeerd. Waren alle Eredivisie-spelers maar als Ron Vlaar: niet zeiken, maar voetballen." Overigens klopt de bewering van Nijhuis niet volledig. Vlaar kreeg één directe rode kaart in zijn carrière, tijdens de wedstrijd tussen AZ en PSV (2-3) in april 2018, maar werd ook tweemaal weggestuurd met twee gele kaarten: in het seizoen 2005/06 (namens AZ tegen PSV) en in het seizoen 2014/15 (namens Aston Villa tegen Stoke City).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nijhuis met een ode aan Nijhuis. Maar gelukkig kreeg Vlaar ook nog een complimentje..

12 februari 2021 om 21:49

Je hebt helemaal gelijk. Ook zijn uitspraak "voetbal is voor mij slechts een bijzaak'. Is dit de uitleg waarom je zo slecht fluit, Nijhuis? Voor mij is er geen slechtere scheidsrechter in Nederland momenteel. Met cynisme reageren als iemand iets zegt als hij onderuit wordt gehaald of meteen geel geven. Hij is erg in zichzelf gaan geloven.

13 februari 2021 om 10:25

Ik denk dat jij en de 100+ duimpjesgevers die derde alinea nog een aantal keer aandachtig zouden moeten lezen, want ik vrees dat jullie het artikel niet hebben begrepen.

Scheidsrechters moeten fluiten en niet praten.

12 februari 2021 om 17:38

Supporters moeten kijken en niet praten. Zoiets?

12 februari 2021 om 18:09

Fans zijn er om lawaai te maken en voor een club te zijn. Scheidsrechters moeten elke zweem van partijdigheid voorkomen. Dat doe je door niet te praten over je vak. Dat is in elk land zo. In ieder ander land van Europa hadden ze Nijhuis al op het matje geroepen. De beste scheidsrechters zijn onzichtbaar. Deze man is erg gek op zichzelf.

12 februari 2021 om 18:16

Ja en rechters moeten ook onpartijdig zijn dus die mogen ook nooit over hun vak praten? Wat een onzin zeg. Hij zegt gewoon dat Vlaar een sympathieke gast was en dat heeft helemaal niets met partijdigheid te maken, maar gewoon een van de weinige spelers die niet als de dorpsgek tegenover degene die ook maar gewoon z'n werk doet tekeer gaat.

12 februari 2021 om 19:01

Goed voorbeeld. Rechters praten inderdaad nooit over de zal waaraan ze werken. Om onpartijdig over te komen en de zaak niet te schaden. Als hij met pensioen is mag hij boeken volschrijven.

13 februari 2021 om 22:06

Zei onze minister president niet zoiets over voetbal supporters?

12 februari 2021 om 17:46

Voetballers moeten Voetballen en niet praten.
Trainers moeten Trainen en niet praten.

O... wacht even ... Blijkbaar leeft er een behoefte om voetballers, trainers (en scheidsrechters !!) (lul)praatjes op te horen hangen na een wedstrijd die je zelf ook gezien hebt.

12 februari 2021 om 18:38

Regelrechte onzin in mijn ogen. Scheidsrechters zijn behoorlijk belangrijk voor een voetbalwedstrijd. Zij mogen ook gewoon hun mening geven. Tegenwoordig geeft iedereen zijn mening overal, zelfs als er niet om gevraagd wordt. Maar nee hoor, scheidsrechters moeten stil zijn...

12 februari 2021 om 19:01

Ik ben van mening dat een scheidsrechter niet hoort op te vallen. Wanneer je na afloop niet weet wie gefloten heeft, heeft diegene een goede pot gefloten. Om die reden ben ik absoluut geen fan van Nijhuis. Staat maar wat graag in de spotlights en zorgt er wel voor dat hij in een wedstrijd opvalt. Dat hij tijdens zijn lopende carrière al een biografie heeft bevestigd dat. Echter vind ik het in dit geval, deze context wel leuk om zoiets te horen. Carrière van Vlaar is, helaas, over dus zal het ook geen invloed meer hebben. De andere kant op deze manier horen is wel eens leuk.

Wat is die Nijhuis een mediageil mannetje zeg. Ook vind ik t een slechte scheidsrechter die constant z'n eigen regels hanteert en de spelers van beiden elftallen nooit t idee geven dat ze weten waar de grens is. Dat is gewoon lastig, hij laat vaak door spelen bij idioot agressief spel en dan geeft hij weer rare rode kaarten voor kleine dingen. Vlaar is natuurlijk model prof en een goede gozer.

12 februari 2021 om 17:03

Precies dit! En vind het echt raar dat ie bij VI en al die andere TV progamma's zit iedere keer, en ik weet dat hij daar vrij in is om te doen maar vind het niet echt heel proffesioneel over komen. Als het 1x is okè.

12 februari 2021 om 17:16

Inderdaad. Kijk, als hij daar nou zat om beslissingen van hemzelf en zijn collega's uit te leggen, of wat dan ook. Maar hij zit daar puur voor zichzelf en om lollig te doen. Ik vind zijn manier van fluiten wel prettig, hij laat het voetbal z'n gang gaan. Alleen is hij daar de enige in, hierdoor raakt de grens zoek.

12 februari 2021 om 17:21

Ik heb 100x liever Bas dan iemand als Higler die elke wedstrijd doodfluit.

12 februari 2021 om 17:44

ik vind het wel een goede scheids. hij laat tenminste een wedstrijd een wedstrijd worden waar een hoop andere Nederlandse scheidsrechters letterlijk voor elke scheet fluiten. voetbal is ook een contactsport dus je hoeft niet te gaan fluiten alsof de spelers op het veld allemaal van glas zijn

12 februari 2021 om 18:10

Zeker een voorstander daarvan, maar maakt veel fouten. Scoorde ook het minste cijfer van alle scheidsrechters. Een overtreding blijft gewoon een overtreding.

12 februari 2021 om 18:14

daar kan idd wel verbetering in komen maar van zijn stijl ben ik ook een voorstander. ik geloof zeker wat je zegt maar eigenlijk vind ik alle scheidsrechters in Nederland slecht. Nijhuis zal dan wel de slechtste zijn maar aan de andere kant sta ik ook niet achter alle regels. voor letterlijk elk klein duwtje wordt gefloten tegenwoordig en dat aangeschoten hands nu ook een penalty is (als ik dat goed heb begrepen) dat vind ik ook vrij ver gaan

12 februari 2021 om 19:04

Hij weet echter ook een sportieve wedstrijd (bijna) uit de hand te laten lopen. Wanneer het een tijd goed gaat, bedenkt Nijhuis zelf wel iets waar men over valt. Liever een scheidsrechter die meer door laat, maar dan wel volgens de regels en iemand die consequent is. Een duw is het ene moment niks, een tel later bestraft hij hetzelfde vergrijpt met geel. Hij kent tevens de regels van te voren. Wilt hij daar niet in mee gaan, moet ie niet fluiten. Op mijn werk ben ik het ook niet overal mee eens, maar dat is ook onmogelijk. Wanneer ik echter mijn eigen plan trek, gooit mijn werkgever mij er uit.

12 februari 2021 om 19:59

Ben ik niet met je eens Japie. Ik houdt ook van mannenvoetbal en vind dat t spel vaak stil ligt en ja ik begrijp best dat een Tadic en Nico best veel simuleren, maar hij is verschrikkelijk inconsequent en slaat door in t mannelijke voetbal mannelijk te maken. Bjorn Kuipers laat ook best wel wat toe, maar geeft gewoon normaal aan waar het randje is bij Nijhuis is daar echt geen touw aan vast te knopen. Ook heb ik t idee dat hij altijd zijn showtje wilt houden, zo van kijk mij eens de grote baas zijn. Dan is Koeman wel een enorme zijkerd, maar ik kan mij ook nog herinneren dat hij zij tegen Koeman na een wedstrijd in de EL bij Everton dat ook al had hij 15 minuten extra tijd toe gekend ze toch niet hadden gescoord. Of vorig jaar toen hij tegen Viergever zij dat ze eerst maar eens zelf twee moeten scoren voor dat hij ging zeuren over een penalty. Dat doet er niet toe, dat is niet je werk, echt dat is zo laag als scheidsrechter. Je bent er om de regels te interpreteren niet je eigen show proberen te houden. Net zo als scheidsrechters die tegen spelers zeggen dat ze maar sneller moeten overspelen als ze omver worden geschopt. Een overtreding is een overtreding.

Ik weet het nog goed, 15 jaar geleden alweer.. ik was zo blij dat Ron Vlaar naar Feyenoord kwam dat ik een account op VZ aanmaakte met zijn naam! Heerlijke verdediger voor Feyenoord geweest

1 rode kaart in zijn hele carrière. Dat is pas echt knap voor een centrale verdediger. Ron is een topper, jammer dat zijn lichaam het niet toelaat om nog langer verder te voetballen. Hij verdiend elke ode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren