Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bartomeu bevestigt interesse: ‘Ik weet wat er met De Ligt gaat gebeuren’

Laatste update:

Matthijs de Ligt lijkt zich definitief op te kunnen gaan maken voor een avontuur bij Barcelona. De Catalaanse topclub heeft via voorzitter Josep Maria Bartomeu laten weten dat de centrumverdediger van Ajax een van de transferdoelwitten is die op het verlanglijstje staat. De koploper van LaLiga wacht nu nog op het juiste moment om de gesprekken met de Amsterdammers te openen.

Voorzitter Bartomeu wordt regelmatig aan de tand gevoeld over mogelijke versterkingen en gaat bij ESPN in op De Ligt. "Er komt een tijd dat wij over hem gaan spreken", vertelt de president. "Ieder jaar is de club geïnteresseerd in het halen van versterkingen en dat zal komende zomer niet anders zijn. Net als de andere topspelers ligt De Ligt bij ons op tafel. Hij is een geweldige speler en een goede centrumverdediger. Ik weet wat er gaat gebeuren, maar dit is nog niet het moment om erover te praten."

Barcelona neemt Frenkie de Jong na dit seizoen al voor minstens 75 miljoen euro over van Ajax en de transfer van De Ligt moet de Eredivisionist ook een flinke zak geld opleveren. Naar verluidt is directeur spelersbeleid Marc Overmars pas tevreden als de Catalanen ook voor De Ligt 75 miljoen euro bieden. Door de goede verstandhouding en eventuele samenwerking tussen beide clubs lijkt het er echter op dat Ajax en Barcelona elkaar niet in de weg gaan zitten als het gaat om de transfersom.

Niet alleen De Ligt is een zeer welkome versterking voor Barcelona. Voorzitter Bartomeu ziet ook Antoine Griezmann graag naar het Camp Nou komen. Eerder liet de Franse aanvaller een transfer naar Barça nog schieten. "Daar is veel over gesproken, maar we moeten naar het heden kijken in plaats van het verleden", aldus de Spanjaard over Griezmann. "Iedere speler weegt af wat voor hem het beste is. Hij bleef bij Atlético Madrid, wat ook een van de grootste clubs van Europa is."

Denk jij dat Matthijs de Ligt volgend seizoen voor Barcelona speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het is denk ik een kwestie van tijd voor dat het officieel rond is. Als zelfs de voorzitter zichzelf positief uitspreekt over deze transfer.

Dit is toch lekker jongens, kom op man. Weer 2 Ajacieden direct door naar Barca. Hulde!!

5 april 2019 om 16:40

Had deze jongens graag bij Real Madrid willen zien, helaas mocht het niet zo zijn. Eigenlijk wel bizar als je ziet dat Barca deze spelers krijgt voor zulke lage prijzen. Beidde jongens zijn wereldtoppers in wording...

5 april 2019 om 16:53

Ik vind 86 miljoen voor Frenkie echf niet weinig hoor! De 60 voor De Ligt waar over wordt gesproken dan weer wel.

5 april 2019 om 17:17

Dit zijn wel hoofdprijzen. De Eredivisie staat er niet zo goed op en het verschil in niveau en tempo is best groot. Meer dan dit soort bedragen ga je voor Eredivisie-spelers op dit moment niet krijgen, ondanks de breed gedragen mening dat het toppers in wording zijn. Bovendien zijn er over het algemeen niet zoveel spelers die voor meer getransfereerd zijn in de geschiedenis van het voetbal.

5 april 2019 om 17:23

Ik zag vooral het liefst De Ligt naar Real komen, dit vanwege de zwakte achterin al jaren daar en hij zou er echt passen en het zou zeker een welkome versterking zijn,
Vind het overigens ook best apart dat Real niet hier concreet op in ging sterker nog, ik vind dat ze slapen.
Maar goed wie ben ik

Echter, toen ik ook al vernam dat barca hem (serieus) wilt, kreeg ik al direct het idee dat hij zelf ook Barca prefereert boven Real.waarom ik dat denk is puur intuitief en wellicht ook vanwege de band die barca en ajax hebben.
Ik denk dan ook dat hij idd naar Barca gaat en Real (ook al kloppen ze aan) achter het net zal vissen.
Naar Barce is evengoed een hele goede move (ook al ben ik Real fan lol).
Maar ik moet zeggen.. nog beter had ik gezien dat hij naar Juve ging maar goed dat lijkt het zo te zien niet te worden haha.
is iniedergeval een geweldige speler en welke club hij ook zal kiezen ik weet nu al hij kan dat niveau sws aan.
Wens hem veel succes.

5 april 2019 om 19:00

Ik snap het ook heel goed dat als zowel Barça als Real aankloppen dat je voor Barça kiest als je niet echt fan bent van een van de twee. Bij Barcelona leef je in een lekker klimaat aan zee, prachtige stad, spelen met de beste voetballer ooit, spelen met je maat Frenkie en spelen in het grootste stadion ter wereld. Daarnaast is Real een koude club. Vele Ajax legendes zijn hem bij Barça al voorgegaan.

6 april 2019 om 11:36

The Maestro
Dit is dus puur subjectief. Genoeg mensen die Real een mooiere club vinden en ook over de stad zelf valt te praten. Daarnaast hebben bij Real ook aardig wat Nederlanders gespeeld de laatste 10 jaar.

6 april 2019 om 11:37

Het is niet weinig idd. Maar ik zie Real niet een speler met de kwaliteiten van Frenkie halen voor hetzelfde geld...

5 april 2019 om 16:52

Er is tot nu toe nog maar 1 Ajacied 'door' naar Barca. Bij De Ligt is nog helemaal niks zeker en er is vooral sprake van een hele hoop bullshit-media die smijten met onzinnige quotes en bedragen. Clubs en speler hebben nog niet eens met elkaar gesproken en er bij Ajax voor het laatst in januari geïnformeerd bij afdeling 'transferzaken'.

5 april 2019 om 18:10

Ik sluit niet uit dat hij naar Barcelona zal gaan maar ik geloof er ook geen bal van dat ze daar nu over spreken. Het lijkt me dat De ligt, die op dit moment op 3 fronten bezig is, wel iets anders aan zijn hoofd heeft. Ik snap die Bartemou ook niet goed, het lijkt me dat hij het toch ook niet fijn zou vinden als er andere voorzitters over zijn spelers zouden praten.

5 april 2019 om 19:20

Was t maar twee seizoenen later t dat ze samen vertrokken 😓

Als de komst van griezmann betekent dat barca jovic misloopt, is dit een heel grote fout. Jovic is 7 jaar jonger en is een echte spits I.t.t. Griezmann die een valse/centrum spits is. Ik hoop van niet.

5 april 2019 om 18:40

Griezmann komt zeker niet. Die zijn kans is gepasseerd. Dat bleek ook uit het originele artikel maar Bartomeu bleef gewoon heel diplomatisch door zowel Atletico als Griezmann wereldtop te noemen

Goedzo Overmars, 75 miljoen is beter dan de 60 miljoen in de vorige topic. Het is zeldzaam om zo’n verdediger op jonge leeftijd te zien spelen.

Komen wel erg veel topics over De Ligt en Barca dat ik denk dat er over enkele dagen een akkoord gesloten is.

5 april 2019 om 16:55

@laaabombaaa: Het is natuurlijk maar net wat Barcelona bereid is te betalen. Ze kunnen het die jongen nu niet meer afpakken. Daarbij is de vraag wat een redelijke vergoeding is. We zullen zien waarmee ze naar buiten komen. Echter zijn een aantal fans we erg opportunistisch in hun transferverwachtingen.

5 april 2019 om 22:18

Wat is dat voor onzin ze kunnen het die jongen niet afpakken - we praten toch niet over een paar dropveters? Het gaat om miljoenen en ook als De Ligt naar Barcelona wil en Barcelona wil hem, dan zullen ze gewoon moeten betalen. Of denk je dat Overmars bij het eerste bod zal zeggen ach, had liever 15 miljoen meer gehad maar laten we De Ligt maar tevreden houden? Nee denk het ook niet.

6 april 2019 om 00:39

Kortom de vraag is wat redelijk is, net zoals ik zei. Ajax heeft ook ooit een situatie gehad met De Boertjes.

60 miljoen zou toch een heel mooi en redelijk bedrag zijn? Meer dan een vergoeding voor opleiding en het afkopen van het contract samen? Sterker nog die transfersom verhoudt zich niet tot het salaris van De Ligt. Daar zou een rechter ook zeker zo over beslissen.

Dacht jij dat je een mens onder contract kan houden en tegen elk bedrag weigeren?

Voor Ajax kan een transfer naar Barca echt een groot voordeel zijn. Als buitenlandse zien dat er twee talenten van Ajax voor grote sommen direct naar Barca gaan, zal de aantrekkingskracht van Ajax ook toenemen. Grote talenten zullen eerder een tussenstap naar Ajax maken.

6 april 2019 om 08:20

Mee eens! Een goed voorbeeld is Marin. Die gaf net aan dat hij ook naar o.a. AS Roma kon voor meer loon, maar kiest voor Ajax omdat ze jonge spelers een kans geven door te groeien

Als de Ligt komt dan is Barcelona wel even klaar met het verjongen van het elftal. Met Dembele, Arthur, Malcolm, Semedo, Umtiti, de Jong, Lenglet en ter Stegen heb je een team waar je u tegen zegt qua potentie. Piqué kan nog zeker 2 jaar door. Messi kan je op 34 of 35 jarige leeftijd nog een jaar op het middenveld gebruiken. Dan houden we echter nog wel een spitsen probleem over. Wie gaat de goals maken? Bij de tijd dat je Griezman nodig hebt is hij alweer oud. Mbappe is onbetaalbaar en ontbreekt wat mij betreft de allure (schwalbes maar geen flair) die Barcelona fans in een spits willen terug zien. Wat blijft er dan over? Ik hoor vaak Jovic ic vallen maar die ken ik niet. Is het een spits die zowel opvalt en een drive met zich meebrengt? Of eerder een Messi die bescheiden is en op tactisch niveau het team leidt? Anders zie ik een spits a la Salah zie ik ook graag komen al is dat natuurlijk hoogst onwaarschijnlijk. Maar de Ligt is in ieder geval welkom.

5 april 2019 om 17:09

Tel daar Alena, Sergi roberto en Puig erbij op!!

Ik zou graag Firmino bij Barca zien. Een onconventionele spits die tactisch erg sterk is, technisch en het druk zetten etc heel erg goed beheerst. Zou het met messi geweldig doen

5 april 2019 om 17:20

Denk dat het 'spitsenprobleem' in principe weinig problemen op hoeft te leveren op het moment dat Ernesto Valverde het aandurft om Lionel Messi als valse spits te laten spelen. Maar begrijp de zorgen, het is natuurlijk ideaal op het moment dat er een aanvaller op de bank zit die Luis Suárez kan vervangen en op den duur opvolgen. Luka Jovic is ongetwijfeld getalenteerd, maar de vraag is natuurlijk of hij zich dusdanig door kan ontwikkelen met minder speelminuten volgend seizoen bij Barcelona. Ben het overigens niet eens met je oordeel over Kylian Mbappé, dat lijkt me namelijk wel degelijk een speler die de fans graag zouden willen zien. Op dit moment is hij alleen onhaalbaar. Tenzij Paris Saint Germain natuurlijk gedwongen wordt om spelers te verkopen, maar dat lijkt op dit moment niet aan de orde. Zou zelf bijvoorbeeld Leroy Sané (hoewel ik geen voorstander ben van drie linksbenige aanvallers) overwegen. Heeft in het verleden aangegeven Barcelona als droomclub te zien, heeft zijn contract bij Manchester City (nog) niet verlengd en lijkt wel het niveau te hebben om voor Barcelona te spelen.

5 april 2019 om 20:22

Als ik over een spits spreek, dan moet die er 25 à 30 per jaar tegen het net kunnen prikken. Een Sané die kan er maar 10 tot 15 inleggen.... Ik zie liever Mbappé komen.

5 april 2019 om 20:36

Leroy Sané staat anders gewoon in de dubbele cijfers voor doelpunten en assists voor het tweede seizoen op rij. Natuurlijk heeft Kylian Mbappé meer scorend vermogen, maar Barcelona heeft met die kleine Argentijn natuurlijk nog genoeg scorend vermogen rondlopen.

Aub geen Griezmann. Heeft afgelopen jaar duidelijk aangegeven bij Atletico te blijven. Mag toch hopen dat die nu niet zielig gaat doen om een transfer. Dan steek je Atletico echt een mes in de rug als Griezmann zijnde, want besloot loyaal te blijven zogenaamd. De ligt mag komen en is zeker een versterking voor de lange termijn

Kwestie van tijd dat de kogel door de kerk gaat. Ik geloof er heilig in dat De ligt kan slagen daar

Mocht het lukken om Matthijs de Ligt tegen een acceptabele vergoeding voor alle partijen over te nemen, dan lijkt Barcelona nog slechts één uitdaging te wachten op de transfermarkt; een opvolger van Luis Suárez voor de langere termijn. Nu moet de club zich afvragen of ze een aanvaller aan willen trekken die zich moet opwerken naar het gewenste niveau (in minder speelminuten dan ze op dit moment bij hun club krijgen) of dat ze meteen een aanvaller van wereldklasse willen aantrekken die de Uruguyaan moet doen vergeten. In het eerste geval spreekt de geschiedenis zich tegen deze optie uit; dit soort transfers pakken zelden goed uit voor Barcelona. Nu twijfel ik niet aan de kwaliteiten van Luka Jovic, maar hij zou eerder de uitzondering dan de regel zijn als hij zich tot aanvalsleider ontwikkelt bij de club. De vraag is dus of de club genoeg financiële middelen heeft om zo'n transfer te realiseren.

Marc-André ter Stegen, Jasper Cillessen, Iñaki Peña*

Sergi Roberto, Nelson Semedo

Gerard Piqué, Matthijs de Ligt, Samuel Umtiti, Clément Lenglet

Jordi Alba, Marc Cucurella, Juan Miranda

Ivan Rakitic, Arturo Vidal

Sergi Busquets, Frenkie de Jong, Oriol Busquets*

Arthur, Rafinha, Carles Aleñá, Riqui Puig*

Lionel Messi, Malcom

Luis Suárez, (aankoop), Abel Ruiz*

Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho

Kortom, de selectie is op iedere positie minimaal dubbel bezet en heeft hopelijk ook de ruimte om talenten uit La Masía* door te laten stromen.

5 april 2019 om 18:54

Financieel is het idd best om de keuze voor de reservelinksback tussen Cucurella en Miranda te laten gaan. Miranda stond vorige zomer verder maar cucurella heeft een seizoen ervaring kunnen opdoen en is nu weer haasje over. Voor Jovic verwacht ik een bod van 60m + dito salarisvoorstel te nemen of te laten. Ja andere clubs zullen meer bieden maar als Jovic echt naar Barca wil moet die dat maar naast zich neerleggen. Als dat niet gebeurd zie ik een relatief onbekende komen. Pepe gaat al naar Bayern en de spits van Valencia gaat meer dan 60m kosten wat ik, met de Ajax-transfers in het achterhoofd, het maximale resterend transferbudget acht

5 april 2019 om 20:40

Denk dat het een signaal geeft richting La Masía dat er voor de verandering geen 'breedteaankoop' gedaan wordt en een jeugdspeler het vertrouwen krijgt. Juan Miranda was wellicht te jong en onervaren om zo'n rol te vervullen, maar dat argument gaat natuurlijk niet meer op bij Marc Cucurella. Ik zou het onbegrijpelijk vinden als hij voor tien miljoen euro wordt verkocht (met terugkoopoptie weliswaar) en de club een speler als Alberto Moreno of Nacho Monreal transfervrij vastlegt.

Zestig miljoen euro lijkt me wel erg veel voor een speler van het niveau Luka Jovic. Begrijp me niet verkeerd, hij is een uitstekende aanvaller en waarschijnlijk een aanstaande wereldtopper. Maar zestig miljoen euro voor een stand-in voor Luis Suárez lijkt me wel erg veel. Dan heb ik liever dat de club de middelen opspaart om volgend seizoen een echte wereldtopper vast te leggen.

5 april 2019 om 19:03

Ik zie 1 of 2 van deze toppers wel vertekken om een financiele injectie te verkrijgen: Umtiti, Coutinho, Rakitic. Daarnaast zullen Gomes, Cillissen, Denis en Rafinha ook (moeten) gaan vertrekken om ruimte te maken. De nr. 9 van Barca is steevast een aankoop en het zal mij echt benieuwen wie er gaat komen.

5 april 2019 om 20:44

Die verhalen hoor je wel vaker langskomen, maar waarom zou Barcelona dragende spelers moeten verkopen? Met de verkoop van Paco Alcácer, Paulinho, André Gomes en Denis Suárez heeft de club al genoeg middelen in huis om Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en bijvoorbeeld Luka Jovic te financieren. De enige reden waarom de club een dragende speler zou verkopen is wanneer ze de kans zien om een absolute wereldtopper van het kaliber Kylian Mbappé of Leroy Sané vast te leggen. En aangezien die kans aankomende zomer nihil is, lijkt het me logisch dat Ivan Rakitic, Philippe Coutinho en Samuel Umtiti gewoon voor Barcelona spelen volgend seizoen.

6 april 2019 om 08:48

Cillissen moet helemaal niet vertrekken. Er is geen betere 2de keeper voor Barca op dit moment. Ik begrijp niet waarom je hem in het rijtje met Gomes en Denis Suarez zet die echt weg moeten. Rafinha op termijn ook maar onmiddellijk na zn blessure gaat niemand het bedrag dat barca voor ogen heeft ophoesten. Beter kan je de polyvalente Rafinha nog een (half) seizoen houden tot zn blessure volledig achter de rug is.Rakitic wil niet weg. Coutinho wel daarentegen maar enkel als die financieel niet moet inleveren. Dan is de kans klein of PSG, Chelsea, Man U moeten echt willen.

6 april 2019 om 08:28

Interessante analyse rondom de spitsen. Recent met je eens (bvb Alcacer), maar Eto’o en (in mindere mate) Villa kwamen wel van kleinere clubs over om echt de aanvalsleider te worden. Binnen La Liga weliswaar

75 miljoen, ex. bonussen en doorverkoop percentage, lijk me een prima bedrag voor de Ligt.

Maar buiten het financiële plaatje om is dit natuurlijk fantastisch voor zowel Ajax als het Nederlands voetbal, 2 Nederlandse spelers naar het grote Barcelona. Dat geeft je aanzien als club zijnde een absolute boost. Hier moeten we zeker trots op wezen

Met andere woorden: zodra Ajax niet meer meedoet om de prijzen kan het afgehandeld worden....

Verkopen aan Barcelona en Barcelona stalt hem een extra jaar bij Ajax

Ik weet het ook wat hij gaat doen! Hij verlaat Ajax na dit seizoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren