Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona-sensatie neemt voorschot op loopbaan als Spaans international

Laatste update:

Ansu Fati heeft zijn eerste uitnodiging voor een vertegenwoordigend elftal van Spanje te pakken. De zestienjarige aanvaller is geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Spanje tegen Jong Montenegro van dinsdag. Fati vervangt clubgenoot Carles Pérez in de selectie van Jong Spanje, want de middenvelder is afgehaakt met een spierblessure.

Fati werd bijna zeventien jaar geleden geboren in de Portugese kolonie Guinee-Bissau, waardoor hij ook voor een interlandloopbaan voor een van deze landen had kunnen kiezen. Fati geeft echter de voorkeur aan Spanje en verschillende Spaanse media wisten donderdag te melden dat de jonge aanvaller van de FIFA de Spaanse voetbalnationaliteit heeft verkregen.

De jeugdexponent van Barcelona is in beeld bij de Spaanse bondscoach Robert Moreno, al bleef een uitnodiging voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Zweden uit. "Hij is niet geselecteerd, omdat ik denk dat dit een speciaal geval is en er op een open en correcte manier mee moet worden omgegaan. Ik heb overwogen om hem op te roepen en hij zat in de voorselectie. Er zijn echter complicaties opgetreden: hij is geblesseerd en dat is de voornaamste reden dat hij er niet bij is. Daarnaast zijn er ook bureaucratische problemen. Hij is zonder twijfel iemand die we nadrukkelijk in gedachten houden, gezien zijn prestaties", aldus Moreno eerder deze week op een persconferentie. De verwachting is dat Fati in november tijdens de volgende interlandperiode wél een uitnodiging ontvangt voor het nationale elftal van Spanje.

Fati werd ook niet opgenomen in de selectie van Spanje Onder-17 voor het WK in Brazilië, dat later deze maand aanvangt. De Barcelona-aanvaller zat weliswaar in de voorlopige selectie, maar overleefde de definitieve schifting niet. Bondscoach David Gordo acht het verstandiger dat Fati in een hogere leeftijdsklasse terechtkomt, een mening die wordt gedeeld door Francis Hernández, coördinator van de Spaanse voetbalbond (RFEF). Barcelona is blij met de beslissing om Fati niet mee te nemen naar het jeugd-WK, want de aanvaller had anders minstens vijf duels gemist van de Catalanen, inclusief El Clásico tegen Real Madrid.

Zie jij Ansu Fati uitgroeien tot international van Spanje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

slim dat Spanje er snel bij is want deze Fati is een geweldig talent. als je op je 16e al uitblinkt op topniveau is er een grote toekomst voor je weg gelegd. hopelijk zijn wij ook zo doortastend met Ihatarran als hij straks de dood van zijn vader weer enigszins een klein beetje heeft kunnen verwerken. bij ons voelen bondscoaches zich vaak namelijk al te groot om even een half uurtje tijd uit te trekken om een bakje koffie te doen bij een talentvolle speler met een dubbel paspoort

11 oktober 2019 om 16:45

Hij heeft al aangegeven niet voor Portugal, maar Spanje uit te willen komen. Dus dit is niet echt snel er bij zijn, wat jij beweert. Sinds het toch Jong Spanje maar is

11 oktober 2019 om 16:47

@ace Pluto dat kan zo zijn maar toch zie je dat ze wel vertrouwen in Fati uitspreken en duidelijk laten zien dat ze hem graag voor Spanje willen zien uitkomen. dat hebben wij nooit gedaan met bv een Ziyech. hopelijk doen we dat nu wel met Ihatarran

11 oktober 2019 om 17:18

Ik herrinder me ene el hadadi ook zo'n groot talent? Ook interlands gespeeld en nu is het ook niet veel neer

11 oktober 2019 om 17:41

@justabomd ik herinner me ook grote talenten als een Van Basten, Bergkamp en Frenkie De Jong die het niet verkeerd hebben gedaan in Oranje. die hadden geen dubbel paspoort maar een dubbel paspoort zegt niks over of je als talent de wereldtop kan halen of niet

11 oktober 2019 om 18:54

Voelen zich te groot om een half uur een bakkie te doen ? Het zegt juist meer over de hollandse nuchterheid. Ihatarren weet prima zelf een keus te maken en zal niet voor oranje kiezen als koeman met een appeltaart voor de deur gaat staan. Vind het juist respectvoller om iemand met rust te laten. Koeman heeft al uitgesproken, zoals heel nederland, dat het een groot talent is en dat ze logischerwijs graag zien dat hij voor oranje kiest.

Sinds wanneer is Carles Perez een middenvelder? Verder vind ik het jammer dat ie niet voor Portugal uit wil komen. Het romantische idee dat ie voor Burkina Faso uit zou komen had ik sowieso niet verwacht.

11 oktober 2019 om 18:19

Er is nog kans dat Ansu voor Portugal gaat uitkomen. Umbario van Benfica met dezelfde komaf is zijn boezemvriend en wil graag met hem samenspelen bij Portugal u20, bovendien heeft vader Fati in een interview aangegeven toch te hopen dat zijn zoon Portugal zal vertegenwoordigen, vanwege de roots en gezamenlijk geschiedenis met het land.

12 oktober 2019 om 00:13

Burkina Faso? Of bedoel je Guinea Bissau?

Toch vrij bizar, ik volg onzettend veel voetbal, maar hoorde pas dit seizoen van hem, en staat er ook al meteen, en dat bij barca. Is het opeens super snel gegaan met hem of ben ik blind geweest?

11 oktober 2019 om 20:27

Hij was al een van de grootste talenten van La Masia, alleen er zat geen grote hype bij hem itt tot bijvoorbeeld Iliax en Xavi Simons. Fati was vorig jaar in de youth ookal enorm belangrijk met 4 doelpunten en 3? assists. 2 van die doelpunten waren in de semi finale. Hij is dus wel altijd een groot talent geweest, maar hij stond simpelweg niet in de schijnwerpers. Maar Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij het zo enorm goed zou doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren