Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat snapt niks van Ajacied: ‘Hoe kunnen ze zeggen dat dit een topper is?’

Laatste update:

Josip Sutalo heeft donderdagavond weinig indruk gemaakt op Dick Advocaat en Wim Kieft. De analisten blikken bij Veronica terug op het met 2-0 verloren Europa League-duel van Ajax met Brighton & Hove Albion, en daarbij komt de verdediger er niet goed vanaf. “Hoe kunnen ze zeggen dat dat een top-voorstopper is?”, vraagt Advocaat zich bijvoorbeeld af.

“Defensief stond het best redelijk”, blikt de voormalig trainer terug op de wedstrijd van Ajax. “Maar als je er zelf niks tegenoverstelt... Dan blijf je naar achteren lopen.”

Hoewel Ajax verdedigend dus redelijk goed stond, is er volgens Advocaat toch op één dissonant: Sutalo. “Ik vraag me af of dat een voorstopper is, maar hij kan helemaal niet verdedigen. Totaal niet.”

“Hoe kunnen ze dan zeggen dat dan een top-voorstopper is? Ook vandaag weer”, vervolgt Advocaat over de 23-jarige Kroaat, die afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb.

Kieft is het met zijn collega-analist eens. “Dick, we hadden het daar van de week ook over. Je kan slecht in vorm zijn. Maar dan nog zie je of een speler kwaliteit heeft of niet. Aan een trap, of een aanname, of weet ik veel wat. Ik heb dat echt nog geen één keer gezien bij hem.”

Vervolgens worden er beelden ingestart van de 2-0 van Ansu Fati, waarbij Sutalo een ongelukkige rol speelt. “Hij geeft veel te veel ruimte weg”, constateert Advocaat. “Omdat zij (Brighton, red.) wel het initiatief nemen als ze die bal hebben, en dan kan het ook een keer verkeerd gaan.”

“Hij staat veel te ruim, hij geeft hem (Fati, red.) de ruimte om te schieten. Hij moet er korter op staan. Een goede voorstopper geeft die ruimte niet”, besluit de analist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schijnbaar de beste verdediger in de Eredivisie heb ik hier gelezen, ik zie het in ieder geval nog niet. Ik heb het wel te doen met Ajax, in Europa hebben ze toch jaren lang te Nederlandse naam hoog gehouden en bij vlagen oogstrelend voetbal gespeeld, er lijkt helemaal niks meer van over. Het wordt echt tijd dat er weer gewonnen gaat worden, want dit pessimisme wat ik nu bij veel Ajacieden zie heb ik nog nooit meegemaakt. Begin zondag maar met een mooie zwaarbevochten overwinning op PSV

27 oktober 2023 om 00:05

Advocaat en Kieft snappen er niks van. Komt allemaal door gebrek aan vertrouwen en tactisch onvernuft van de trainer(s). In potentie verreweg de beste verdediger van de eredivisie.

27 oktober 2023 om 00:07

@edo, jij praat ook weer onzin. Met Hancko, Trauner en Geertruida in de eredivisie zal hij niet snel "verreweg de beste verdediger in de eredivisie zijn"

27 oktober 2023 om 00:08

Haha helemaal gelijk, jij snapte de knipoog in het verhaal niet.

27 oktober 2023 om 00:09

Een knipoog kan je er bijzetten, dat helpt

27 oktober 2023 om 00:05

Men overdreef zijn kwaliteiten bij zijn komst, maar toch denk ik dat als hij voor Bijlow en naast Hancko en Geertruida zou staan en dan ook nog afspeelmogelijkheden op het middenveld zou hebben het allemaal best mee valt met die jongen.Hij speelt echt niet zoveel wedstrijden bij Kroatië als hij er niks van kan.Enige waar ik over twijfel is het feit dat er geen andere kapers op de kust waren om hem te halen, of waren die er wel? Dat zou er op kunnen duiden dat scouts hem ergens op afgetest hebben. Maar ook dat zegt niet alles, Trauner, Aursnes en Hancko kon Feyenoord ook zo oppikken

27 oktober 2023 om 00:09

Ja tuurlijk, als hij die spelers omzich heen had was het een heel ander verhaal. Maar dat hij dan beter zou zijn dan Hancko en Geertruida weiger ik gewoon te geloven. Hij laat gewoon in niks zien tot nu toe dat hij over uitzonderlijke kwaliteiten beschikt, terwijl deze hem zeker wel werden toegeschreven voor zijn komst.

27 oktober 2023 om 00:12

Ja ik heb net nog het artikel opgezocht met de aankondiging van zijn komst. Hij was de beste Kroaat, het missende puzzelstukje, de geweldige aankoop en de beste verdediger van de competitie. En Mislintat was een held...
Dat is allemaal niet helemaal waar gebleken.

27 oktober 2023 om 00:13

Hij levert ze ook gewoon in als er niet eens druk wordt gezet. Natuurlijk is het veel makkelijker voetballen in een goed draaiend elftal. Maar buiten dat is het altijd afwachten hoe een speler presteert in het buitenland. Hij zal zeker niet de eerste of de laatste zijn die op voorhand een geweldige aankoop lijkt maar er daarna niet veel meer van bakt. Zelfs spelers die eerder top presteerde krijgen ooit een terugval bij hun vertrouwde club, waarna ze nooit meer hun niveau haalde.

27 oktober 2023 om 00:17

Maar juist met zijn statuur en transfer waarde zo het toch zo moeten zijn dat hij de rest beter laat spelen. Hato zou zich aan hem moeten kunnen optrekken, lijkt nu andersom.

27 oktober 2023 om 00:38

Welke statuur? Zoveel wedstrijden heeft hij niet gespeeld bij Kroatië. Op het WK geen basisspeler en na de nederlaag tegen Turkije vorige week geslachtofferd tegen Wales.

Ik lees steeds dat hij een geroutineerde international is, maar dat is hij niet. En met een Gvardiol naast zich en een Modric voor zich wordt het al een stuk gemakkelijker voor hem om zich staande te houden.

Misschien is hij gewoon echt niet zo goed.

27 oktober 2023 om 00:12

Ik kende hem al voordat hij bij Ajax tekende en eerlijk, ik opperde hem als een van de beste vervangers voor Timber. Maar wat hij nu laat zien, daar breekt mijn klomp van.

Als ik een scoutingsrapport zou moeten maken van Kroatie of zijn vorige club Zagreb, en hoe hij nu speelt, dan zou je denken dat dit zijn broer is.

27 oktober 2023 om 09:28

Het zit bij hem duidelijk in z'n kop. Die gast kan heus wel voetballen, anders speel je niet bij Kroatië in de basis. Maar kunnen voetballen is niet genoeg, het moet wel ook mentaal goed zitten.

27 oktober 2023 om 10:18

Precies, ik vond hem gisteren ook al iets zelfverzekerder overkomen en had een paar goede ingrepen en acties. Niet dat het super goed was, maar wel een stukje beter dan zijn slechtste wedstrijden van de afgelopen weken.

27 oktober 2023 om 10:20

Dat denk ik ook. Het is een soort drijfzand. Er gaat iets fout en je doet extra je best om eruit te komen, maar je zakt dieper weg. Gifbeker is nog niet leeg ook.

Voordeel voor Ajax is dat er in de competitie, na zondag, een relatief makkelijker programma aankomt. Van de 7 gespeelde wedstrijden heeft Ajax dan al Feyenoord, Twente, AZ, PSV en Utrecht gehad. Eigenlijk ook wel bizar dat al die wedstrijden bij de eerste 9 (RKC en Volendam meegerekend) zaten. In februari krijg je dan pas weer PSV. Uiteraard aan Ajax om tegen de mindere goden wel goede resultaten neer te zetten. Spel moet dan wel beter, maar gisteren werden in ieder geval de taken wat beter uitgevoerd en was het geen open huis.

27 oktober 2023 om 10:46

Pessimisme of realisme. Het gaat vaak samen. Dit ajax is zo ongelooflijk slecht dat je weinig anders kan. Eigenlijk 0 lichtpuntjes waar je iets in ziet waarop je kan bouwen, geen wil om te winnen geen vechtlust niks

Nog 1 positie kunnen we zakken, daarna gaan we de weg omhoog vinden. Gaat wel een steile klim worden overigens, maar Ajax komt terug. Terug naar de basis en stoppen met krankzinnige bedragen betalen voor schandalig slechte spelers.

27 oktober 2023 om 00:41

Natuurlijk komt Ajax weer terug maar dat gaat wel even duren. Eerst weer de basis op orde. Dus bestuurlijk alles goed neerzetten. Voetbaltechnisch weer de juiste keuzes maken. De eigen jeugd weer belangrijk maken. En het verlies accepteren op een groot deel van de selectie oftewel het voetbal weer leidend laten zijn en niet de transferinkomsten.

Blijf gewoon bij de Cruijff filosofie, dat heeft Ajax ook het succes gebracht. Zijn ze door het succes bij Ajax vergeten.

Dat heeft ie zelf laten zien bij z’n vorige club en Kroatië Dick. Heel simpel

27 oktober 2023 om 09:48

Dat maakt het ook zo intrigerend. Hoe kan het nou dat hij nu zelfs basis dingen fout doet?

Hier is simpelweg de wens de vader van de gedachte. Mensen willen heel graag zien dat deze gigadure aankoop goed kan voetballen, omdat het gewoon ontzettend pijnlijk zou zijn als dat niet zo is. Dat laatste is alleen wel de waarheid. Ik snap wel dat het moeilijk is om dat onder ogen te zien. Hij zou zogenaamd een dragende speler van de vice-wereldkampioen, maar daar wordt niet bij gezegd dat hij achter Dejan Lovren - niet echt een hoogvlieger- in de pikorde stond. Sinds hij basisspeler is, is gaat het trouwens ook een stuk minder goed met Kroatië al is het ook veel te makkelijk om dat aan hem toe te rekenen.

ik geef het nog wel een kans, soms hebben spelers wat langer tijd nodig, vergeet niet dat deze jongen uit een andere cultuur komt, en duren aanpassingen gewoon wat langer. Zowel op als buiten het veld,. Hij zal ook nu wel weinig vertrouwen hebben na zoveel nederlagen,,( net als de hele ploeg) als goed vb neem bv alvarez, en neres die hadden het ook in hun eerste zeizoen moeilijk. En werden gezien als grote mis aankopen,

Tja, ik wil deze jongen zeker niet compleet afbreken maar hij is wel enorm gehyped door Ajacieden met als voornaamste reden dat hij een Kroatisch international is die het tot de halve finale van het WK 2022 bracht.
Voor het gemak vergeten ze dan even dat hij op dat WK in maar 1 wedstrijd heeft meegespeeld.
Dus nogmaals, hopelijk komt die er wel maar hij is wel een speler die enorm naar omhoog is gepraat in het voorseizoen; die 2.5 seizoenen in de Kroatische league bij veruit de beste ploeg van het land heeft gespeeld, dus in hoeverre is hij daar echt getest?

27 oktober 2023 om 09:51

Dat hij überhaupt bij de WK-selectie van een voetballand als Kroatië zit betekent toch al dat het geen koekenbakker is? Ik geloof er niks van dat die jongen zo slecht is als hij niet laat zien.

27 oktober 2023 om 11:06

Dat hij een koekenbakker is zeg ik toch ook niet? Ik zeg dat velen hebben overdreven wat zijn adelbrieven betreft en dat er heel veel aan wishful thinking deden.

Tja tot nu toe doet Sutalo het gewoon erg slecht. De basisdingen gaan bij hem zelfs fout. Daarnaast verdedigd die niet goed en agressief genoeg. Ook had die bij beide goals een draaicirkel van een vrachtwagen. Gaat allemaal veel te traag bij hem. Zelfs een Medic heeft nog betere wedstrijden gespeeld dan hij. Wel bizar dat het de 2e keer op rij is tot nu toe dat een verdediger van 20 miljoen niet voldoet aan de verwachtingen…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren