Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dolend en stuurloos Ajax lijkt op het juiste moment te komen voor Brighton

Laatste update:

Brighton & Hove Albion degradeerde ruim twintig jaar geleden bijna naar het amateurniveau in Engeland. Anno 2023 spelen the Seagulls echter in de Europa League en zijn er complimenten in overvloed vanwege het aanvallende en gedurfde spel. Graham Potter zette de weg naar boven in en onder diens opvolger Robert De Zerbi wil Brighton structureel meedoen met de beste clubs in de Premier League. In aanloop naar de clash met Ajax van donderdag laat clubwatcher Brian Owen van de lokale krant The Argus op verzoek van Voetbalzone zijn licht schijnen over het opgeleefde Brighton.

Door Rian Rosendaal

Owen is onder de indruk van de in september 2022 aangestelde De Zerbi. "Hij heeft vorig jaar een goed voetballend elftal onder handen genomen en verder ontwikkeld. Brighton speelt onder zijn leiding met meer durf dan onder Potter, De Zerbi is namelijk niet bang om risico's te nemen. Het elftal maakt dan ook beduidend meer doelpunten, al is ook het aantal tegendoelpunten gestegen. Hij heeft tot op zekere hoogte de handrem van Potters team gehaald." Brighton wist in de eerste 9 speelronden in de Premier League 22 keer het net te vinden. Aan de andere kant werden achttien treffers geïncasseerd, wat aangeeft dat er inderdaad risico's kleven aan het spel van Brighton.

Onder Roberto De Zerbi speelt Brighton zeer aanvallend voetbal.

De Zerbi borduurt dus, zij het met nog meer aanvallende intenties, voort op het werk van Potter in het Amex Stadium. "En daar is hij Potter ook zeer dankbaar voor", vult Owen aan. "De manier waarop Brighton doorgaans van achteruit speelt is erg moedig. Tegenstanders worden als het ware uitgenodigd om druk te zetten op de verdediging. Maar ook het feit dat de Brighton-verdedigers hun tegenstanders overal volgen is indrukwekkend, zelfs als dat betekent dat ze hun vertrouwde gebied op het veld achterlaten", aldus de Brighton-volger, die diverse jonge en talentvolle spelers heeft zien opbloeien sinds de komst van De Zerbi naar Zuid-Engeland.

"Kaoru Mitoma, Evan Ferguson en Julio Enciso kwamen onder Potter niet echt in het hoofdstuk voor, maar zijn sinds de komst van De Zerbi belangrijke pionnen voor Brighton. Misschien waren ze in het Potter-tijdperk ook wel doorgebroken, maar dat zullen we nooit weten." Net als veel Premier League-clubs heeft Brighton de nodige buitenlandse spelers, onder wie Jan Paul van Hecke. "Hij heeft flinke stappen gezet op voetballend gebied en met zijn passing. Een sterke verdediger was Van Hecke al. Met Adam Webster die een moeilijke fase heeft gekend, zou ik zeggen dat 'JP', zoals we hem hier noemen, de eerste keus is om naast Lewis Dunk het hart van de verdediging te vormen." Ondanks de mooie woorden van Owen werd Van Hecke in de topduels met Liverpool (2-2) en Manchester City (2-1 nederlaag) slechts als invaller gebruikt door zijn Italiaanse coach.

Nederlands Brighton
De nieuwe Oranje-doelman Bart Verbruggen bleef tegen Manchester City 90 minuten op de bank zitten, maar dat zegt volgens Owen niet zoveel. "De kans is des te groter dat hij donderdag gewoon speelt tegen Ajax. Hij is een paar keer de fout ingegaan met de bal aan zijn voet, maar buiten dat straalt hij veel zelfvertrouwen uit en past hij perfect in de filosofie van De Zerbi. Ik ben ervan overtuigd dat Verbruggen op termijn de onbetwiste eerste doelman wordt, al is het momenteel echt 50/50 met zijn voornaamste concurrent Jason Steele." Laatstgenoemde was zaterdag in de eerste twintig minuten van het bezoek aan Manchester City niet opgewassen tegen inzetten van Julián Álvarez en Erling Braut Haaland. Buiten dat maakte de 33-jarige keeper een goede indruk, waardoor Verbruggen inderdaad moet vechten om zijn plek onder de lat.

Joël Veltman is zeer populair bij de Brighton-aanhang.

Joël Veltman was eveneens bankzitter, al verscheen hij na rust op het veld. En dat was broodnodig ook, zo oordeelt Owen. "James Milner beleefde als rechtsback echt een nachtmerrie tegen de haast ongrijpbare Jérémy Doku. Veltman had veel meer grip op eerst Doku en later Jack Grealish. De Brighton-fans zijn sowieso gek op Veltman omdat hij altijd zo stabiel en strijdbaar is als verdediger. In balbezit vind ik hem ondergewaardeerd en het is gewoon een zeer betrouwbare speler." Over spelers afkomstig uit de Eredivisie zijn lang niet altijd dergelijke complimenten uitgedeeld. "Jürgen Locadia, Elvis Manu, Alireza Jahanbakhsh en Danny Holla waren geen doorslaand succes. Davy Pröpper was oké, maar waarschijnlijk niet zo goed als we hadden verwacht."

Ansu Fati
De grootste naam in de huidige Brighton-selectie is die van Ansu Fati. "Hij heeft voor wat opwindende momenten gezorgd, maar is nog niet echt op gang gekomen hier. Ik denk dat het beste nog moet komen", blijft de Brighton-watcher hoopvol. "Fati speelt doorgaans op de nummer 10-positie, omdat Mitoma het zo goed doet op de linkerflank. Hij viel sterk in tegen Manchester City." De van Barcelona-gehuurde spelmaker tekende als invaller voor zijn tweede doelpunt in de Premier League. Waar Fati nu de blikvanger is bij the Seagulls, was dat afgelopen seizoen een Argentijnse wereldkampioen. "Alexis Mac Allister (vertrokken naar Liverpool, red.) wordt niet echt gemist, Moisés Caicedo (vertrokken naar Chelsea, red.) daarentegen des te meer. Maar dat zat er altijd wel in, denk ik."

Brighton verkocht Caicedo voor een Britse recordbedrag van 127 miljoen euro aan Chelsea en gebruikte 30 miljoen euro daarvan om een vervanger aan te trekken. De keuze viel op Carlos Baleba, een negentienjarige middenvelder uit Kameroen die furore maakte bij Lille OSC. "Hij begint steeds belangrijker te worden voor dit elftal", beoordeelt Owen de miljoenenaankoop, die kort voor de verdediging voor balans en controle moet zorgen. Baleba moet als grote aanwinst tevens voor klinkende resultaten zorgen. "In het linkerrijtje eindigen in de Premier League en de groepsfase van de Europa League overleven zijn volgens mij realistische doelstellingen. Het Europese avontuur is helaas nog geen succes, vooral door de nederlaag (2-3, red.) tegen AEK Athene, toen Dunk ontbrak en de verdediging een nerveuze indruk maakte."

Ansu Fati moet nog op gang komen in Brighton.

Owen denkt te weten waarom Brighton op het Europese toneel nog niet de pannen van het dak speelt. "Er worden in de Europa League minder kansen gecreëerd dan vooraf werd verwacht, en dat kwam zeker thuis tegen AEK tot uiting. Drie van de vier goals tot dusver kwamen uit strafschoppen. In de Premier League staat Brighton er een stuk beter voor en dat komt vooral door het gunstige speelschema in de eerste weken. Het vertoonde spel is echter zeker sinds de 1-3 zege op Manchester United (medio september, red.) voor verbetering vatbaar. Het voetbal is niet zo vloeiend als normaal en vooral de verdediging laat de laatste tijd steken vallen. Er ging achterin een hoop mis recentelijk", legt Owen de vinger op de zere plek bij het speelse Brighton.

Volgens de journalist van The Argus heeft de wisselvalligheid die af en toe de kop opsteekt te maken met de werkwijze van De Zerbi. "Hij heeft het liefst een selectie van twintig spelers die zich allemaal comfortabel voelen en regelmatig aan spelen toekomen. Maar zoals Veltman eerder al zei: de steeds veranderende opstellingen kunnen alleen maar voordelig zijn naarmate het seizoen vordert." Een geslaagd seizoen hangt volgens Owen tevens af van een ander aspect. "Ik zie bij Brighton drie sleutelspelers rondlopen: Dunk, Mitoma en Pascal Gross, een ondergewaardeerde speler die anderen beter laat functioneren." De controleur debuteerde op 32-jarige leeftijd in de nationale ploeg van Duitsland en heeft inmiddels vier interlands achter zijn naam staan.

Winst op Ajax?
Na een mindere reeks in de Premier League met onder meer de forse 6-1 nederlaag tegen Aston Villa komt Ajax wellicht op het juiste moment op bezoek in het Amex Stadium, zeker nu Maurice Steijn ontslagen is. Het vertrouwen in Brighton is in ieder geval groot in aanloop naar het Europese onderonsje. "Brighton verwacht donderdag te winnen van Ajax, al was dat gevoel er ook toen AEK enkele weken geleden op bezoek kwam. Ajax is ondanks alles nog steeds een grote naam in Engeland en het was echt geweldig dat beide clubs aan elkaar werden gekoppeld tijdens de loting voor de poulefase eind augustus."

Helaas voor Brighton en de trouwe supporters zit de ziekenboeg behoorlijk vol in aanloop naar de Europese clash van donderdag. "Pervis Estupiñán, de eerste keus voor de linksbackpositie, is net als zijn vervanger Tariq Lamptey geblesseerd en niet inzetbaar. Gelegenheidslinksback Solly March viel uit tegen Manchester City en zijn knieblessure lijkt ernstig te zijn. Hij doet sowieso niet mee. Danny Welbeck raakte tegen City ook geblesseerd en is een vraagteken voor Ajax, net als Julio Enciso." Brighton - Ajax begint donderdag om 21.00 Nederlandse tijd.

Brighton & Hove Albion - Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Shock effect zou mooi zijn maar ben er bang voor. Zelfvertrouwen van de spelers is helemaal vernietigd.

26 oktober 2023 om 09:55

Misschien moet de titel iets zijn in de trant van Brighton komt op het juiste moment voor Ajax. Die Grieken wonnen er, terwijl Ajax daar uit gelijk speelde...

26 oktober 2023 om 14:41

Hou ook m’n hart vast. De odds bij de bookmakers zeggen genoeg.

26 oktober 2023 om 17:43

Zelfvertrouwen van die gasten is niks mis mee. Die hebben na de oorwassing tegen Feyenoord de andere wedstrijden bewust verloren om Steijn te wippen. Europees hebben ze nog niet verloren en dat gaat vanavond ook niet gebeuren.

Volgens Transfermarkt is de selectie van Brighton & Hove tweeënhalf keer zo veel waard als die van Ajax.
Desalniettemin acht ik Ajax, zelfs in de huidige vorm en crisis, in staat een gelijkspel weg te slepen of stiekem de winst te pakken. Voorwaarde is dan wel dat de verdediging goed staat en communiceert en de grove fouten van de afgelopen tijd weet te voorkomen, de "ommekeer" bij Ajax zal toch ergens moeten beginnen. Ik ga zeker de Nederlandse inbreng bij Brighton volgen, als ze tenminste spelen. Keeper Bart Verbruggen is nu wel bekend, rechtsback Joël Veltman is een Ajax product en centrale verdediger Jan Paul Van Hecke (nac, Heerenveen) zal waarschijnlijk niet in de basis beginnen. Ajax en Brighton kunnen de punten in groep B van de Europa League goed gebruiken want ze staan respectievelijk derde en vierde met 2 punten en 1 punt.

25 oktober 2023 om 00:50

"desalniettemin acht ik Ajax, zelfs in de huidige vorm en crisis, in staat een gelijkspel weg te slepen of stiekem de winst te pakken. Voorwaarde is dan wel dat de verdediging goed staat en communiceert en de grove fouten van de afgelopen tijd weet te voorkomen, "

Dus alles wat verkeerd gaat moet deze wedstrijd opeens goed gaan en sleept Ajax er een gelijkspel of stiekeme winst uit?

Ik ben al blij als het doelpuntenverschil in het voordeel van BHA beperkt blijft tot 3 of minder!

25 oktober 2023 om 20:24

Ik schrijf toch ook: De "ommekeer" bij Ajax zal toch ergens moeten beginnen. Er zal dus op zeker een keer een positief verrassend resultaat geboekt moeten worden, tegen Brighton, tegen PSV, of nog later. Het is niet zo dat Ajax per definitie de komende tien jaar gedoemd is alles te verliezen en dus waarom zou de ommekeer niet tegen Brighton kunnen beginnen? Ik ben zelf overigens PSV-fan maar ik zie het helemaal niet zo zwartgallig in als velen op dit forum waar het Ajax betreft. De bal is rond.

26 oktober 2023 om 00:47

Dat snap in Kironi, maar voor mij is er geen aanknooppuntje dat de ommekeer tegen BHA zou kunnen beginnen. Jij zegt in principe de ommekeer kan ergens beginnen als Ajax alles wat fout gaat de laatste twee maanden niet meer fout doet. Ja dat snap ik ook nog wel maar ik zie dat niet gebeuren tegen BHA omdat er geen aanleiding is dat te geloven.

Waarom zou de ommekeer tegen BHA wel kunnen beginnen? Je comment "de bal is rond" geeft al aan dat je zelf misschien ook tegen beter weten of "op hoop van zegen" denkt dat de ommekeer tegen BHA kan komen?

26 oktober 2023 om 10:58

De ommekeer zal een keer moeten plaatsvinden. Europees gun ik elke Nederlandse club de winst, dus ik hoop dat Ajax en AZ vanavond zullen winnen.

Realistisch gezien zal Ajax vanavond verliezen of hooguit gelijkspelen. Aankomend weekend zie ik Ajax op de een of andere manier wel sterk voor de dag komen. Mijn gevoel zegt me dat ze gaan stunten in Eindhoven. Al hoop ik van niet.

25 oktober 2023 om 05:41

Denk je nu werkelijk dat nu Steyn weg is plotseling alle problemen zijn opgelost? Er staat nog steeds een kwaliteitsarme selectie zonder vertrouwen met nog een extra groot gebrek, namelijk het is allemaal erg jong. Het ontbreekt aan spelers tussen 25-21 jaar die ook nog eens leiding kunnen geven. De nieuwelingen zijn over het algemeen matig en de Ajax-jeugdspelers zijn geen leiders. Bergwijn en Berghuis Zijn pseudo leiders die druk genoeg zijn met hun eigen slechte prestaties om zich ook nog met anderen te bemoeien. De problemen bij Ajax zitten veel dieper dan het ontslag van Steyn. Ajax is bezig met symptoom bestrijding, maar kijkt nog steeds niet naar de oorzaak van de ziekte.

25 oktober 2023 om 06:09

Nou misschien worden bepaalde spelers nu eens niet genegeerd en krijgen ze de kans op hun beste positie en laat de trainer ze wel in hun kracht spelen. Dat was onder Steijn namelijk nooit het geval.

25 oktober 2023 om 07:14

Zoals? En op de momenten dat ze wel de kans kregen lieten ze het ook niet zien. Ook op een andere positie kunnen ze wel passie tonen en zelfs dat heb ik nooit gezien. Toegeven in zie niet iedere wedstrijd van Ajax, maar wel veel. Tahiirovic krijgt echt niet ineens passie in zijn spel, die linksback kan niet zomaar toch verdedigen en Forbs kan niet eens een bal in 1 keer goed aannemen. Forbs is echt de grootste grap voor dat geld.

25 oktober 2023 om 08:42

@soccerfan,
Welke speler staat niet op zijn beste positie ?

25 oktober 2023 om 12:22

"denk je nu werkelijk dat nu Steyn weg is plotseling alle problemen zijn opgelost? "

Als Steijn de oorzaak is van het probleem, en daar heeft het alle schijn van, zou dat zomaar kunnen. Destijds was Martin Jol het probleem en toen Frank de Boer het van hem overnam, speelde Ajax al nadat De Boer amper twee trainingen had geleid, al direct een paar klassen beter en versloeg AC Milan. Steijn heeft een bijna kinderlijke fout gemaakt om zijn eigen spelers af te vallen en openlijk in de media hun kwaliteiten in twijfel te trekken. Iets dommer kan je niet doen, want natuurlijk heeft dat tot gevolg dat die spelers aan zelfvertrouwen inboeten en niet de bereidheid hebben om ook maar éã©n stap te veel te zetten voor een coach die niet alleen hun kwaliteiten in twijfel trekt maar de meesten van hen ook nog eens opzichtig negeert.

Dat die spelers slecht zouden zijn omdat ze slecht spelen, is ook weer zo'n kortzichtige opvatting die je vaak tegen komt in de voetbalwereld, dat zou ook heel andere een oorzaak kunnen hebben, bijv. dat ze geen vertrouwen voelen van hun coach. Sutalo is gewoon een geweldige speler die zijn waarde genoegzaam heeft bewezen bij zijn vorige club en bij zijn nationale elftal. Dat ook hij zo slecht speelt en met hem spelers als Berghuis die hun waarde meer dan bewezen hebben toen Ten Hag nog aan het roer stond bij Ajax, zou toch een lampje bij je moeten gaan doen branden en op zijn minst de vraag bij je moeten oproepen of het wel aan die spelers ligt.

In de media wordt net gedaan of er iets verschrikkelijks aan de hand is bij Ajax en Armageddon aanstaande is. Het belachelijke is dat ze net als jij de kwaliteiten van de spelers in twijfel trekken en tegelijkertijd met droge ogen blijven volhouden dat er iets mis zou zijn met het beleid van Ajax. Alsof het beleid zou zijn bij de club om de verkeerde spelers aan te trekken, zoiets stompzinnigs heb ik nog nooit eerder gehoord. Als die spelers werkelijk zo slecht zouden zijn als wordt aangenomen, is hun aantrekken natuurlijk een verkeerde keuze, met het beleid heeft dat helemaal niets te maken.

Het beleid wordt niet bepaald door de directie van Ajax, maar door de aandeelhouders van de club (lees de vereniging Ajax), de directie is een uitvoerend orgaan en mag dat beleid alleen maar uitvoeren op basis van het beleidsplan. En wie de moeite neemt om de statuten van de NV Ajax op te vragen, komt er vanzelf achter dat men daarbij heel weinig vrijheden geniet en voor 9 van de 10 besluiten vooraf toestemming nodig heeft van de RvC. Zelfs voor het aanstellen en ontslag van de hoofdcoach en voor iedere transfer van meer dan een miljoen.

Als je de media moet geloven is er van alles mis met het beleid van de club, terwijl dat exact hetzelfde is gebleven als tijdens de succesperiode onder Ten Hag. Het enige verschil is dat er toen kundige mensen achter de knoppen zaten en nu niet. Dus het enige dat Ajax behoeft te doen, is de juiste mensen aan te trekken en gelukkig heeft de club dat itt de media wel in de gaten en maakt daar inmiddels stevig werk van. Ajax heeft over een paar weken een dijk van een RvC met Van Wijk, Van Praag en Blind, dat bovendien minimaal is verzekerd van minimaal 60 Ajax DNA zoals de leden van de vereniging en de supporters dat graag zien. Ook de directie zal voor het eind van het seizoen weer op volle sterkte zijn en met de juiste mensen. Daarmee zijn de voornaamste problemen opgelost en zal de rust in de Arena wederkeren. Het enige dat de club dan nog behoeft te doen is een kundige coach aan te stellen en hopelijk niet weer zo'n passieloze lamzak als Steijn of Schreuder. Laten we hopen dat Van het Schip het zo goed doet dat verder kijken niet nodig is.

25 oktober 2023 om 12:32

Dan heeft hij het over Mikautadze, diezelfde speler die volgens Mislintat perfect op de vleugels kon spelen (een type Tadic dat goals en assists kon voorzien).

25 oktober 2023 om 19:17

De tijd zal het leren.

Maar ik heb zelf ook niet het idee dat hiermee iets wordt opgelost. Behalve misschien een stukje vertrouwen wat een deel van de spelers ongetwijfeld niet meer gehad zal hebben in Steijn.

De vergelijking met de Boer vind ik niet helemaal terecht. Sowieso was dat team veel beter en miste Jol op een haar na het kampioenschap, met een hoger punten totaal dan de Boer ooit zou halen bij Ajax. En zo goed was het onder de Boer ook niet. Ook de directe aanleiding voor het ontslag van Jol, de nederlaag tegen Real ging onder de Boer niet veel beter. Er werd inderdaad van AC Milan gewonnen maar de jaren daarna hielden de Europese resultaten ook niet over.

Het zal nu ongetwijfeld ook niet alleen bij de spelers liggen. Maar de kwaliteit van de huidige selectie is wel heel matig. Niet zo slecht dat ze 17e moeten staan. Maar zeker ook niet goed genoeg om mee te draaien in de top. Je had immers een elftal wat 2 jaar geleden al niet super meer draaide, daar vertrokken een paar dragende spelers zonder dat er (goede) vervangers kwamen. Vorig jaar draaide het nog veel minder, en weer werden de beste spelers verkocht en ook nu zijn de vervangers niet bijzonder. Dat Sutalo beter kan geloof ik direct. Maar het grootste deel van de aankopen zijn spelers die zich nooit op het hoogste niveau hebben bewezen en als ze dat al deden was het, zoals Sosa, bij clubs die degradatie voetbal speelden.

Het beleid van Ajax wordt wel degelijk uitgezet door de directie. Alleen moeten de aandeelhouders dit wel goedkeuren, en dat is inderdaad met name de vereniging Ajax. Belangrijke keuzes, zoals transfers, moeten wel door de RVC worden goed gekeurd, maar de RVC hoeft t niet bij elke keuze weer terug naar de aandeelhouders om te vragen wat die er van vinden, zij zitten daar al namens de aandeelhouders. Daarin werkt de Ajax directie - RVC overigens niet anders dan om het even welke andere onderneming. Natuurlijk is het beleid niet om verkeerde spelers aan te trekken. Maar je kunt toch best stellen dat als gevolg van bepaalde beleidskeuzes die zijn gemaakt na het vertrek van Overmars er een omgeving is gecreã«erd waarin die slechte transfer keuzes mogelijk werden. Daarbij hielp de (on)kunde van de mensen die er zaten niet maar het gebrek aan structuur, en leiderschap in de organisatie, toch gewoon beleidskeuzes, hielpen daarin zeker niet mee.

26 oktober 2023 om 09:44

Dit is wel een heel rooskleurig verhaaltje. Zeker nu tegen Brighton en PSV. Maduro was net zoveel aanwezig de afgelopen weken als Steijn was. Dus 10 wat kan een coach veranderen in 3 dagen? en 2) Als de slechte resultaten Steijn's schuld zijn, dan is Maduro net zo schuldig. Want die stond erbij en die keek erna.

25 oktober 2023 om 09:21

Gast, als je een keer géén recht van spreken hebt over het behalen van een gelijkspel of stiekem de winst, is het nu wel

Waar Ajax onder normale omstandigheden (dus vóór vorig seizoen) altijd wel een degelijk niveau haalt is dit nu heel ver te zoeken. Ajax zakt zelfs ver onder een bepaald basisniveau waar je op terug zou moeten kunnen vallen als een en ander niet loopt.

Er gaan zoveel (basis)zaken mis op 't veld dat dit niet van de ene op de andere dag, of met het ontslaan van een coach, verholpen is. Deze problemen zitten dieper.

Dus ik zou maar heel blij zijn als het bij een 3-1 of 4-1 blijft als ik jou was.

25 oktober 2023 om 20:35

Nou "gast", mij maakt het niet zoveel uit want ik ben zelf PSV-fan sinds 1972 of 1973. Ik geef enkel aan dat de ommekeer een keer moet komen en dus waarom niet tegen Brighton of PSV. De Ajax selectie heeft volgens mij ook meer kwaliteit dan het nu laat zien maar goed voetbal begint vaak met de juiste poppetjes op de juiste positie, en natuurlijk vertrouwen. Trouwens ook Brighton of PSV kan een slechte dag of heel veel pech hebben. Ook het gejammer over 5 punten uit 7 wedstrijden Eredivisie is enigszins overtrokken want bij de 4 nederlagen hebben we het over Feyenoord, AZ, Twente, en ja ook Utrecht maar dat hoort normaal ook in de top6-8.

26 oktober 2023 om 09:33

Je zegt niets nieuws maar je hoopt vooral!
Je voorwaarden zijn niet realistisch naar mijn mening, aangezien dit het probleem lijkt.

Ja nogal logisch, ze spelen tegen de nummer 17 van Nederland, als ze die niet winnen..

25 oktober 2023 om 08:43

Qua verliespunten nummer 9!

Maar gezien de fouten die Ajax maakt moeten zij toch ook kansen zien.

25 oktober 2023 om 10:08

Tja, onze nummer 1 wint ook niet van de nummer 15 van Frankrijk, dus wat dat betreft zijn er nog mogelijkheden voor Ajax. OT: Verwacht er niets van en als ze er niet te dik af gaan ben ik al tevreden.

25 oktober 2023 om 10:21

En hoe logisch is dat scorebord journalistiek precies?
- De huidige nummer 1 van de Eredivisie met 0 verliespunten speelt gelijk tegen de huidige nummer 15 van Frankrijk
- De huidige nummer 1 van de Eredivisie met 0 verliespunten speelt gelijk tegen de huidige nummer 13 van Spanje
- Diezelfde nummer 15 van Frankrijk speelt ook nog eens gelijk tegen de huidige nummer 3 van Engeland.

En ik geloof het zelf niet, maar stel je nou eens voor dat Ajax komend weekend heel gek doet en wint van PSV. Wat blijft er dan nog precies staan van jouw theorie?

25 oktober 2023 om 16:32

Volgens mij heeft die nummer 15 van Frankrijk zelfs gewonnen van de nummer 3 van Engeland !!

26 oktober 2023 om 09:54

Die nummer 17 van Nederland, verliest maar nipt van de nummer 5, wint met 4-1 van de nummer 8 en speelt gelijk tegen de nummer 6. Zo slecht is het dus allemaal niet.....

26 oktober 2023 om 09:58

En van wie verliezen ze allemaal?

26 oktober 2023 om 10:37

De nummer 2,3,4,5 van Nederland en een slippertje tegen de nummer 16.

Brighton moet wel als ze nog iets willen betekenen.
Blijft een Engelse clubdie hog tempo kunnen en willen spelen.
Ben benieuwd wat dat gaat worden.

Ik hoop dat Maduro en Vos wat motivatie hebben kunnen ontdekken bij de selectie, de missende onderdelen op dit moment zijn motivatie en tactiek. Brighton heeft op dit moment een grote ziekenboeg en zoals ze zelf aangeven weinig ervaring met een midweekse tweede wedstrijd, wat ze zelf als zwakte zagen tegen OM en AEK.
Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het makkelijk gaat worden, Brighton kan een onvoorspelbare ploeg zijn op een topdag, dus wordt het hopen op een dag zoals wel vaker afgelopen weken, wat minder.

26 oktober 2023 om 09:47

"motivatie en tactiek" Toch wel 2 essentiële onderdelen van het voetbal. Zeker als je weinig individuele kwalieit hebt zijn dit de twee onderdelen waarmee je dat compenseert.

het is en blijft voetbal en de bal is rond, zoals wel eens gezegd is. vooraf moet vooral het geloof in punten blijven, dan is er altijd een kans. als je vooraf al de koppen laat hangen, dan is een resultaat altijd lastig.

kortom, kop op en knallen. gooi alle passie en vuur in het spel en wie weet hoe dit zal eindigen.

"kaoru Mitoma, Evan Ferguson en Julio Enciso kwamen onder Potter niet echt in het hoofdstuk voor"

Niet helemaal waar en veel te simplistisch. Matige analyse voor een clubwatcher.

Ferguson is nog maar net 19. Beetje makkelijk om het een trainer aan te rekenen dat hij niet een 17/18-jarige jongen als vaste centrumspits gebruikt.

Zelfde voor Enciso. Die was 17/18 toen Potter nog trainer was. En Potyter vertrok begin September 2022 naar Chelsea. Enciso zit pas sinds 2022 bij het eerste elftal van Brighton. Dusja, Potter heeft hem wel naar het eerste team gehaald blijkbaar.

Mitoma kwam pas in 2022 naar Brighton (werd wel al eerder gekocht maar direct verhuurd aan Union SG). Potter vertrok bij Brighton begin September 2022 naar Chelsea. Dus ja, zoveel kans heeft hij ook niet gehad om met Mitoma te werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren