Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona schoont salarishuis verder op en bedingt doorverkooppercentage

Laatste update:

Moussa Wagué verlaat Barcelona. De rechtervleugelverdediger had geen toekomst meer in Camp Nou en het Kroatische HNK Gorica heeft uitkomst geboden, zo valt te lezen op de officiële kanalen van beide clubs. Het is niet duidelijk wat Gorica betaald heeft voor Wagué, maar wel dat Barça een doorverkooppercentage heeft bedongen.

Barcelona is bezig met een grote schoonmaak, aangezien het de salariskosten wil drukken. In LaLiga mag je maar een bepaald percentage van je inkomsten aan loon voor spelers uitgeven en dus is het voor de Catalanen belangrijk om te verkopen, zodat er ook weer nieuwelingen binnengehaald kunnen worden. Het vertrek van Wagué naar Gorica is de volgende opsteker voor de penningmeester van Barcelona.

De club liet eerder al Philippe Coutinho (Aston Villa), Adama Traoré (was gehuurd van Wolves), Luuk de Jong (was gehuurd van Sevilla), Dani Alves (transfervrij), Rey Manaj (Watford), Francisco Trincão (verhuurd aan Sporting Portugal met optie tot koop) en Clément Lenglet (Tottenham Hotspur) de deur uitlopen en maakt daarmee ruimte voor de nodige inkomende transfers. Naar verluidt wil Barcelona nog meer financiële armslag creëren door ook absolute grootverdieners als Frenkie de Jong en Memphis Depay te lozen.

De Jong wordt al tijden gelinkt aan het Manchester United van Erik ten Hag en Depay zou in de belangstelling staan van Tottenham en diverse Franse clubs. Barcelona heeft het geld nodig om de aankopen die het al gedaan heeft, te financieren. De portemonnee werd getrokken voor Raphinha en Robert Lewandowski en ook Franck Kessié en Andreas Christensen kwamen, zij het transfervrij, naar de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb idd wel het idee dat dit vertrek Barcelona de nodige ademruimte op gaat leveren in het salarishuis....

19 juli 2022 om 16:37

Vorige voorzitter, gaf krankzinnige salarissen aan nieuwe spelers. Dus grote kans, dat deze beste jongen ook miljoenen salaris pakte.

19 juli 2022 om 16:37

5 miljoen bruto zou die jongen verdiend hebben dus dat gaat inderdaad wat ademruimte opleveren

19 juli 2022 om 16:42

Not quite.... Moussa Wagué earns £8,900 per week, £462,800 per year playing for Barcelona as a D/WB R. Komt neer op iets meer dan een half miljoen per jaar... Zet idd zoden aan de dijk bij het overschot van 140 miljoen waar ze mee kampen

19 juli 2022 om 16:44

Lijkt mij heel sterk. Ik vind inderdaad een site die dat zegt. Maar ik lees ook iets over 5 ton per jaar. En dat lijkt mij een stuk aannemelijker voor iemand die 5 jaar terug van Eupen kwam.

19 juli 2022 om 17:29

Geweldig, vele Barca fans geloven nog in sprookjes.

Geen A speler, ook geen B speler, richting C of D speler die 5 mln verdiend nou dat moet toch heel wat spelers verdwijnen.

19 juli 2022 om 18:24

Ja want 1 persoon geldt gelijk voor ‘vele fans’…

19 juli 2022 om 17:00

Sorry vz, maar dit is echt geen nieuws. Niemand geeft hier om op vz.

Dit had Bartomeu moeten doen toen hij het had over een schone schoonmaak.

Depay een grootverdiener, die zat rond de 5mio toch?

Overigens is dit stuk echt pure stemmingmakerij, schandalig:

''barcelona heeft het geld nodig om de aankopen die het al gedaan heeft, te financieren. De portemonnee werd getrokken voor Raphinha en Robert Lewandowski en ook Franck Kessié en Andreas Christensen kwamen, zij het transfervrij, naar de club.''

19 juli 2022 om 16:39

Bedoelen ze niet dat Barca de grootverdieners en Depay willen lozen.

19 juli 2022 om 17:15

Grootverdieners als Frenkie en Depay, staat er, dus worden zij er mee bedoeld.

19 juli 2022 om 17:57

Wat is er schandalig aan?

19 juli 2022 om 18:06

Schandalig als in het klopt gewoon niet

Mousse Wagyu nog nooit gegeten. Dit levert Barcelona toch niks op? Mislukt deze gozer dan hou je 30k over. Daar betaal je geen enkel salaris mee af. Gewoon die overige 50-60 miljoen die je nog over hebt gebruiken voor het achterstallige salaris. Dan haal je Kounde maar volgend jaar.

19 juli 2022 om 16:41

Je snapt toch dat ze dat achterstallige salaris niet in 1 jaar kunnen betalen omdat het dan allemaal voor hetzelfde boekjaar geldt? Het moet juist gespreid worden zodat ze niet boven het limiet komen. Het is niet zo dat ze het kunnen uitbetalen en zeggen dat het onder een lening valt . Het blijft onder de noemer salaris vallen en dan gaat het meetellen volgens de regels van de bond. Dus nogmaals het is misschien geen kwestie van die miljoenen niet kunnen uitbetalen eerder van niet meer mogen..

19 juli 2022 om 18:40

Maar je doet alsof het onmacht is. Ze spreiden die salarissen om nog spelers in te kunnen schrijven en het salarishuis over de korte termijn te beperken. Echter komen hier over de lange termijn flinke kosten bij op. Elke constructie die ze nu verzinnen, gaat ze problemen opleveren in de toekomst.

19 juli 2022 om 20:36

Grote kans dat Kounde naar Chelsea gaat.

Ik denk dat ze met de inkomende transfer van Lewa, nog wel 8 spelers moeten lozen voor deze grote schoonmaak in het Salarishuis.

19 juli 2022 om 16:27

Hoezo weet je hoeveel hij gaat verdienen? Het gaat niet om zijn transferbedrag maar om zijn salaris. Er wordt gezegd dat hij tussen de 9 en 12 miljoen netto gaat verdienen. Coutinho zat ook rond dat salaris dus alleen met coutinho en Trinqao verhuren kunnen ze Lewa makkelijk inschrijven

19 juli 2022 om 16:29

10-12 miljoen. Dat is toch een hoop als overige spelers nog wachten op het dubbele.

19 juli 2022 om 16:32

19 Miljoen bruto wordt er vaak vermeld.

19 juli 2022 om 16:45

@lionaldinho84 Je ziet het wel heel positief in he! Lewa inschrijven gaat nog zo makkelijk niet worden. Vooral als de 19 miljoen bruto die aangegeven wordt daadwerkelijk de salariskosten zijn.

Barca moet ook nog Raphina en mogelijk andere spelers inschrijven.

19 juli 2022 om 16:46

Dat zou het alleen maar erger maken. Ik las juist van heel veel mensen dat hij 50% van het salaris ingeleverd had, omdat Barcelona het anders niet kon betalen. Als die alsnog 19 miljoen Bruto krijgt dan kan dat ook de prullenbak in.

19 juli 2022 om 16:47

Lewa inschrijven met het ''salaris'' van Coutinho & Trincao?
Je weet dat Coutinho al lange tijd weg is bij FC Barcelona (en ook verhuurd was).

Dat salaris is (neem ik aan) al lang gebruikt voor de overige aankopen in te schrijven (kessié en/of Christensen) en wellicht ook Raphinha.

19 juli 2022 om 16:48

Ondanks dat Christinsen,Keissie, Lewa en Raphinha zijn aangekondigd zijn ze nog altijd niet ingeschreven in La Liga. Barça wacht namelijk op geld van de laatste deals. Alle beetjes helpen hun hierbij, ook die 5 ton per jaar.

19 juli 2022 om 16:52

Lewa gaat bij Barcelona 9m verdienen en zijn salaris gaat ook jaarlijks omlaag.

19 juli 2022 om 17:07

Ik lees toch echt overal 12 miljoen netto .. verschillende pagina’s die dat de afgelopen dagen hebben gemeld

19 juli 2022 om 18:28

Nergens wordt netto vermeld als het om Spaanse salarissen gaat. Het is altijd bruto. Dus als je 12 leest, zal het 12 bruto zijn. Alsnog veel geld

19 juli 2022 om 20:49

Barça moest nog steeds een deel van het salaris van Coutinho betalen in zijn verhuurperiode. Hij is pas sinds deze zomer verkocht.

Depay is toch geen absolute grootverdiener?

19 juli 2022 om 16:41

wel als hij bankzitter is

19 juli 2022 om 16:53

Want bankzitters zijn geen onderdeel van het team?

19 juli 2022 om 17:01

Dat is inderdaad een erg vreemde redenatie van mrkrillin.

19 juli 2022 om 17:04

je kan beter natuurlijk goedkopere opties hebben op de bank.

19 juli 2022 om 18:42

Tja, dat kun je ook stellen van een aantal gehaalde spelers als je schulden van hier tot ginder hebt.

Nou, denk niet dat dit heel veel oplevert. Wagué lijkt mij nou niet een grootverdiener. Denk niet dat je daardoor een extra aankoop kan inschrijven.

Een speler als Trincao en Lenglet die weg zijn, dat zorgt voor wat ruimte (tenminste, als Spurs bijv. het salaris overneemt).

Coutinho zal ook wel nog wat extra ademruimte hebben opgeleverd, maar de rest was voornamelikjk gehuurd (luuk en Adama) en Manaj zal ook niet hoog inde boom hebben gezeten. Idem voor Dani Alves, die wilde zelfs gratis voor FCB spelen.

Denk dat de klappers Depay, Umtiti, Braitwaithe, Neto en Pjanic kunnen zijn. Die moet men zien te lozen. Depay is een prima back-up voor Barca, maar met zowel Lewandowski als Aubameyang voor zich in de punt, gaat hij niet veel spelen.

Op links kunnen zowel Raphinha als Ferran als Fati.

Verder zou de verkoop van een Mingueza, verkoop of verhuur van een Puig en het verhuur van Nico nog voldoende moeten kunnen opleveren.

Zo’n jongen zal toch we goed genoeg zijn voor bijvoorbeeld een NL subtopper? Of een Belgische of wat dan ook? Rare stap van Barcelona naar Kroatië.

Barca ruimt op, tot nu toe 10 inkomende transfers en 8 uitgaande. Meer geld uitgeven aan transfers dan dat er binnen is gekomen en de gehaalde spelers zullen bij elkaar opgeteld waarschijnlijk meer verdienen dan de vertrekkende spelers (maar dat is een aanname kijkende naar de namen die gehaald zijn en zijn weggegaan)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren