Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona praat met Deco over zomerse komst van ‘man van 80 miljoen euro’

Laatste update:

Barcelona werkt aan de zomerse komst van Raphael Dias Belloli, alias Raphinha. Fabrizio Romano meldt dat de 25-jarige aanvaller van Leeds United zelf graag de overstap naar Catalonië zou willen maken. Zoals het er nu naar uitziet moet er wel behoorlijk diep in de buidel getast worden voor Raphinha: de afkoopclausule in zijn tot medio 2024 lopende contract in Engeland bedraagt tachtig miljoen euro.

Er zouden reeds gesprekken lopen tussen Barcelona en de zaakwaarnemer van Raphinha, opvallend genoeg Deco. De oud-middenvelder van onder meer Barcelona, Chelsea en de nationale ploeg van Portugal is namelijk ook in dienst bij de Catalanen als scout en zou volgens de laatste berichten uit Spanje vanaf volgend seizoen samen met trainer Xavi, sportief directeur Mateu Alemany en technisch secretaris Jordi Cruijff de voetbalafdeling van Barça gaan vormgeven. Deco is naast zijn werkzaamheden voor Barcelona ook eigenaar van managementbureau D20.

D20 vertegenwoordigt naast Raphinha ook onder meer Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen) en Caio Henrique (AS Monaco). Mede daardoor lijkt Barcelona nu goede papieren te hebben in de strijd om Raphinha, temeer omdat hij zelf ook graag de overstap naar de huidige nummer drie van LaLiga zou willen maken. De Catalanen moeten echter nog om de tafel met Leeds United en dat belooft een gecompliceerde operatie te worden, want zijn afkoopclausule bedraagt momenteel tachtig miljoen euro.

UOL Esporte meldde al Raphinha Leeds United heeft gevraagd om die afkoopclausule naar beneden bij te stellen, omdat hij vreest dat clubs niet bereid zijn een dergelijk bedrag te betalen. De zevenvoudig Braziliaans international werd eerder al in verband gebracht met Chelsea, West Ham United en Bayern München. TNT Sports meldde eind december zelfs dat Raphinha op het punt stond om voor vijftig miljoen euro naar Bayern te verkassen. De vraag is of der Rekordmeister nog altijd in de markt is, aangezien Raphinha in beeld was als mogelijke vervanger van Kingsley Coman en de Fransman intussen zijn aflopende contract verlengd heeft.

Leeds United telde in oktober 2020 een kleine negentien miljoen euro neer om Raphinha over te nemen van Stade Rennes. De aanvaller - die eerder voor Sporting Portugal, Vitória Guimarães en Avaí speelde - was sindsdien namens de Engelse club goed voor 15 doelpunten en 12 assists in 59 officiële wedstrijden. In oktober 2021 maakte Raphinha zijn debuut in de nationale ploeg van Brazilië. Barcelona lijkt met Andreas Christensen en Franck Kessié reeds twee transfervrije zomerse versterkingen binnen te hebben, terwijl ook César Azpilicueta en Noussair Mazraoui nadrukkelijk in beeld zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die meer weet over deze speler? Wat voor een type is het? Met welke speler kan hij vergeleken worden?

Bij voorbaat dank!

22 maart 2022 om 13:53

Om maar even een vergelijking te trekken met een voor de meesten een bekende speler: Antony. Niet alleen omdat ze allebei Braziliaans zijn. Maar vooral qua vaardigheden en skills. Een echte dribbellaar, enorm snel en net als Antony een linkspoot op de rechtervleugel. Ook qua fysiek vrijwel hetzelfde als ik het goed heb.

22 maart 2022 om 15:04

Wie schat je hoger in? Los van het feit dat Raphinha natuurlijk zich reeds in de Premier League aan het bewijzen is.

22 maart 2022 om 15:12

Het is lastig te vergelijken, Anthony is pas 22 terwijl Raphinha inmiddels 25 is. Normaal verwacht je dan dat Anthony meer kan doorgroeien dan Raphinha maar ja, je weet het nooit zeker.

22 maart 2022 om 15:30

Moeilijk in te schatten vind ik. Jezelf aanvallend onderscheiden is bij Leeds natuurlijk veel moeilijker dan bij Ajax. Ander niveau van competitie en andere spelopvatting. Het niveau van de spelers zal niet ver van elkaar vandaan liggen, al schat ik de potentie van Antony wel hoger in

22 maart 2022 om 15:45

Op dit moment schat ik Raphina wel iets hoger in. Antony heeft wel de potentie.

22 maart 2022 om 13:56

tja, een braziliaan die vanaf de rechterflank speelt. veel techniek en 1 van de betere op die positie in de Premier league, naar mijn mening is het vooral omdat hij bij Leeds speelt, krijgt veel ruimte bij tegenstanders. Ben benieuwd hoe goed hij zou zijn bij een beter team waar de ruimtes kleiner worden.

22 maart 2022 om 21:39

Bij brazilie speelt hij ook uitstekend

Prima speler, maar voor dat geld zou ik toch eerder op zoek gaan naar een centrale verdediger (of 2). Daar zou toch de prioriteit moeten liggen lijkt me. Voor dat geld kun je wellicht ook De Ligt en zeker Timber ophalen.

22 maart 2022 om 14:12

Ze hebben Araujo, Pique, Garcia en Christensen komt 95% zeker. Dan zit je qua centrale verdedigers wel goed.

Belangrijker is een rechterverdediger en een backup voor Alba.

22 maart 2022 om 16:37

Mazraoui wordt ook mee gepraat, dat zou een goede rechtsback zijn en dan Dest behouden als back up voor Alba. Mingueza, Lenglet en Roberto (aflopend contract) verkopen, dan staat het achterin ook weer prima.

22 maart 2022 om 14:14

eigenlijk gek dat 1 jaar voor frenkie al een nieuwe top cv nodig was en dat toen frenkie gehaald werd ipv de Ligt en dat er nu nog steeds een roep naar is... hoeveel jaar zijn we nu verder.

22 maart 2022 om 15:25

jij praat dan op dezelfde posities maar andere individueen. Daar heb ik het toch niet over of staat mn toetsenboord japans?

22 maart 2022 om 15:31

Er was toen eigenlijk al vooral een probleem achterin wat gewoon onderdeed aan de rest van het team. En ze halen steeds allemaal spelers die eigenlijk het beste presteerde waar andere top spelers al vaak liepen. Al die tijd zijn er eigenlijk gewoon geen centrale verdedigers gehaald maar wordt er veel geld uitgegeven aan een coutinho en griezman die het beste zijn in de ruimte waar messi vaak staat. Middenveld was van top niveau en frenkie werd gehaald. Terwijl het toen al broodnodig was om zo snel mogenlijk een verdediger te halen die er gelijk staat want pique was toen al op.

22 maart 2022 om 15:02

Hij gaat ook geen 80mil kosten, want in 2024 is hij transfervrij, aangezien hij niet wilt verlengen.
Barca denkt hem voor rond de 35mil te kunnen kopen.
Als Dembele vertrekt is dit wel een goede optie

22 maart 2022 om 15:15

Denk niet dat Leeds hem voor 35 miljoen euro verkoopt. Eén van hun beter spelers en zoals je al opmerkt, nog meer dan twee jaar te gaan op zijn contract.

Leuke speler. Maar voor een prijs van 80 miljoen (die na onderhandelingen wel wat zal zakken) zijn er toch wel wat betere alternatieven gok ik?

Raphinha is overigens enkel in beeld omdat Ousmane nog niet heeft verlengd.

Er zouden geruchten zijn dat Ousmane na de wedstrijd zondag in de kleedkamer "me Quedo" hebben gezegd. Ofte wel , "ik blijf".

Alleen heb ik nare herinneringen aan dat zinnetje .....

22 maart 2022 om 13:58

Voor 80 miljoen euro kun je toch wel wat beters halen dan een Raphinha? Een goede speler hoor en hij zal ook vast niet daadwerkelijk 80 miljoen euro kosten, maar als je toch de portemonnee trekt, trek 'm dan voor een speler die ook daadwerkelijk de beste van z'n linie zal zijn.

22 maart 2022 om 14:02

De vraag: wie? Je zit dan al snel in het segment van Salah en Mahrez. Als je een speler wil hebben die voor in de toekomst mee kan loop je al snel tegen zulke bedragen aan. Of je moet die spelers als tieners relatief goedkoop opkopen, zoals Real slim doet.

22 maart 2022 om 14:08

Er waren geruchten dat als Leeds degradeert Rapinha voor 25m weg kan, voor dat bedrag zou het een geweldige aanwinst zijn.

22 maart 2022 om 18:09

Leeds gaat alleen niet meer degraderen denk ik, laatste weken weer punten gepakt

23 maart 2022 om 20:04

Real Madrid heeft dat niet echt slim gedaan aangezien ze de afgelopen 3 seizoenen met 2 schokkend slechte kinderen voorin speelde met gemiddeld 5 goals per seizoen ofzo. Absoluut wanbeleid.

22 maart 2022 om 14:00

Hahaha… ja we heard that before!! Maar als Dembele blijft zou top zijn. Geen aankopen meer voor voorhoede. Alleen achterin versterken. Geld besparen en financieel gezond worden. Over 2 jaar kun je dan alsnog gekke aankopen doen. Er zit voldoende potentie in dit team!!

22 maart 2022 om 22:42

Yuste heeft al gezegd dat er weer gepraat kan worden. En ook de agent van Dembele heeft weer oren naar een nieuw gesprek. Het is goedkoper dan een nieuwe speler kopen om hem te verlengen denk ik. Wil hij ook naar PSG nu het daar hommeles is?

Nu al klaar om tientallen berichten te lezen over hoe gek Barça is, dat ze geen geld hebben en dat ze "nog steeds" met geld smijten.

Dergelijke berichten lezen we al bijna een jaar lang wekelijks en intussen heeft Barça de volgende spelers aangetrokken:

- Ferran Torres (55 miljoen)
- Aubameyang (geen transferkosten)
- Daniel Alves (geen transferkosten)
- Traore (huur zonder verplichte koop)
- Depay (geen transferkosten)
- Agüero (geen transferkosten)
- Eric Garcia (geen transferkosten)
- Yusuf Demir (huur en weer terug)

Maar wel op alle geruchten ingaan en zeggen dat Barça nog steeds boven diens stand leeft. Je zou toch verwachten dat men hier een keer niet meer intrapt

Raphinha is ook nog maar afwachten.

22 maart 2022 om 13:56

Tja, je kan het voetbalfans moeilijk kwalijk nemen dat ze het beleid van Barcelona walgelijk en schandalig vinden. Hoe een club met een miljardenschuld en enorme tekorten door leningen toch spelers kan blijven kopen. Het roept bij mij dezelfde aversie op die ik heb tegen 'olieclubs' als Manchester City, Chelsea en Paris-Saint Germain. Maar ik zal wel geen verstand hebben van de boekhoudkundige trucs.

22 maart 2022 om 14:06

@suarez 7 - Echt boekhoudkundige trucs zijn er niet zozeer. De UEFA heeft de FFP op de achtergrond geplaatst door corona en los van het gegeven dat elke uitgegeven euro wel degelijk invloed heeft (tekengeld, salaris, eventuele bonussen e.d.), zullen ze van de FFP niet snel last hebben. Bezuinigen moesten ze sowieso al.

Verder snap ik wel dat Barcelona-supporters moe zijn om continu dezelfde berichten te lezen, maar zoals je zelf al aangeeft is er voor die reacties gewoon wat te zeggen. Een club die afhankelijk is van leningen om niet in acute financiele nood te komen, zou geen miljoenen mogen spenderen. Maar goed, ik denk dat daar alles wel over is gezegd.

22 maart 2022 om 14:12

Het is vooral de onrechtvaardigheid. Er zijn genoeg clubs die jarenlang goed beleid voeren en daarvan de vruchten plukken (zoals nu mijn club Ajax, maar ook een Dortmund in het verleden). Dat een club met belachelijk wanbeleid en hyperschulden dan binnen de kortste keren gered wordt door financiele anabolen en weer belachelijke transfers kan doen is moeilijk te verkroppen.

22 maart 2022 om 14:26

@Sirius inderdaad. Als de FFP gehandhaafd was dan had Barcelona gegarandeerd drie seizoenen geen CL meer kunnen want die half miljard in de min zouden ze nooit van hun leven kunnen wegwerken.

22 maart 2022 om 18:49

Die clubs die je daar opnoemt hebben dus geen schulden aan derden zoals Barça die in overvloed heeft....dat is een wezenlijk groot verschil.

22 maart 2022 om 13:57

ja het is heel mooi dat bijna al die spelers geen transferkosten met zich mee brengen, maar je vergeet even dat ze een riant salaris opstrijken en vaak ook dikke teken premies krijgen

22 maart 2022 om 14:03

En zelfs dat valt reuze mee. Ze komen niet voor een appel en een ei, maar qua salariskosten én tekenkosten liggen deze significant lager dan onder het vorig bestuur het geval was.

Komt bij dat grootverdieners als Coutinho (verhuurd) en Griezmann (verhuurd met verplichte optie tot koop) er niet meer tussen zitten. Coutinho zal, als ie op deze voet door blijft gaan, ook verkocht kunnen worden.

Kortom, Barça is wel degelijk bezig met het omlaag brengen van diens salarishuis en is tot nu toe wel degelijk bezig met goed beleid spelersbeleid.

22 maart 2022 om 14:13

Waar je wel aan voorbij gaat is dat Barcelona geen andere keuze heeft. Ze moeten(!) het salarishuis omlaag brengen. Bovendien scheelt het vertrek van Messi al ongelooflijk veel, want buiten z'n salaris streek hij ook nog een kapitaal op aan bonussen en premies. Vergeet daarnaast ook niet hoe abnormaal veel geld de selectie heeft ingeleverd.

Daarnaast is er nog een klein probleem. Barcelona heeft de gaten die spelers als Coutinho en Griezmann achterlieten doordat hun salaris wegvalt, al opgevuld waar dat naast de verplichte bezuinigingen opgevuld kon worden. Buiten eventuele transfersommen is daar dus niets meer mogelijk.

Wat ook in de toekomst voor problemen kan zorgen, is het financiele rendement op de spelers. Ze hebben de waarde van een paar spelers afgeschreven, maar niet bij allen. Ter Stegen, Pique, Alba, Busquets, Aubameyang, Dani Alves, Luuk de Jong (weliswaar gehuurd), Umtiti, Sergi Roberto, Braithwait, Lenglet, daar zit vreselijk weinig rendement bij, terwijl Barcelona er alles aan zal doen om de succesvolle jonkies nooit te verkopen. Op korte termijn komen er dus geen gigantische bedragen binnen.

22 maart 2022 om 14:23

Heel goed dat ze salaris omlaag brengen maar vergeet niet dat veel spelers een significante bonus krijgen bij succes en bij bijvoorbeeld Dani Alves zelfs bij een laag aantal wedstrijden. Ben zeer benieuwd hoeveel dit bonus bedraagt.

22 maart 2022 om 14:50

Ga ik helemaal niet aan voorbij. Mijn punt is juist dat men flipt obv geruchten. En het is onjuist om te stellen dat het salaris van Coutinho en Griezmann al is opgevuld. Tenzij je doelt op het gegeven dat het salarishuis nóg verder omlaag moet, maar dan had ik je verkeerd begrepen.

Daarnaast hoeven er geen gigantisch bedragen binnen te komen als het gaat om spelersmateriaal. Het geld komt bij Barã§a via andere kanalen binnen. Met de terugkeer van de toeristen, zullen er weer meer kaarten verkocht worden gaat het museum weer overuren draaien. Dat helpt het stukje marketing weer. Daarnaast komt Espai Barã§a eraan en is er onlangs financieel een prima deal gesloten met Spotify.

22 maart 2022 om 15:12

Alleen zou Barcelona voor elke euro die ze uitgeven, er 4 moeten binnenkomen van wat ik heb begrepen met het 'strenge beleid' van Tebas. Dat betekent dus dat je gigantische besparing van Griezmann, gewoon al opgevuld is met Kessie. Daarbij is het wel vreemd dat velen het bekijken van 'we besparen veel met 1 speler, dus we kunnen er nu 3-4 nieuwe halen'. Dan ben je gewoon meteen dat geld direct terug aan het uitgeven. Zeker als die 1*4 regel van Tebas klopt (al is het in zijn interesses dat Barcelona snel sportief terug op de voorgrond komt). Men is net kritisch op Barcelona omdat we enkel horen hoe hun uitgave patroon (transfervrij, doch verre van gratis) goedgepraat wordt omdat ze een sponsordeal hebben, rechten verkopen, een nieuwe CVC lening aangaan,... Al de inkomsten worden meteen gelinkt aan het meteen direct terug kunnen uitgeven. Ipv die extra inkomsten te gebruiken om snel financieel terug wat meer op orde te zijn. Die CVC lening linkt men meteen aan 'nu kunnen we voor Haaland gaan', waarmee je op dezelfde voet verder gaat als Barto die 220 miljoen krijgt en daarmee meteen 2 kleppers ging halen. Alleen is het iets mooier verpakt nu. Los daarvan zijn het zeker goede aanwinsten voor Barcelona. Alleen vraag ik me af of het middenveld echt de linie is die prioriteit moet krijgen. Een spits of CV zou ik perfect snappen. Maar het is toch vreemd dat Barcelona gezien de financiele situatie Kessie kan halen en de luxepositie kan nemen van 'gewoon omdat het een leuk profiel is dat we nog niet hebben en wel handig kan zijn'.

22 maart 2022 om 22:40

Voor Griezmann en Coutinho geldt de regel dat je 1 Euro mag uitgeven voor elke 3 bespaarde Euros omdat hun salaris relatief zo hoog is. La Liga beschouwt de CVC deal las ik als investering en niet als lening. Dat zal gunstiger uitpakken voor de salarislimiet.

22 maart 2022 om 14:01

Je wakkert het hiermee natuurlijk ook aan, doe nou niet!

Barca doet het gewoon hartstikke goed en veel van die mensen die roepen wat voor verschrikkelijke, walgelijke, gestoorde, matennaaiende en vervallen (top)club het wel niet is zijn grotendeels Koeman fans die hier niet objectief naar kunnen kijken.

On topic: Leuk spelertje voor ook een leuk bedrag. Hij is wat mij betreft klaar voor de volgende stap en zie hem graag bij deze prachtclub.

22 maart 2022 om 14:05

Het is wel een parodie op wat het ooit was. Van het opleiden van spelers tot gedachteloos spelers opkopen en van Messi schandalig de deur uit wijzen tot de plannen voor de Super League. Het is ook al meermaals voorgekomen dat spelers moesten inleveren om een insignificante speler te kunnen inschrijven vanwege de salary cap... Cruijff zou kotsen van wat Barcelona is geworden. Al brengt Xavi tenminste het mooie spel enigszins terug. De club zelf is een grote parodie: dat staat geheel los van het ontslag van Koeman (dat volledig terecht was).

22 maart 2022 om 14:12

Het kan ook niet altijd goed gaan. Ja, er zijn in het verleden verkeerde keuzes gemaakt, maar daar leer je als mens en club zijnde van en je komt sterker dan ooit terug.

Bovendien zie ik ze die prachtspelers wel weer zelf opleiden.

Ze zaten in financieel noodweer en daardoor zijn er inderdaad wat dubieuze handelingen verricht, maar een khab in het nauw maakt rare sprongen.

22 maart 2022 om 14:17

Je mag als club ook wel flink op de blaren zitten na zulke belachelijke schulden. Die kapitaalinjecties en die verschrikkelijk gekke voorzitter zorgen gewoon voor afkeer tegen de club Barcelona. Misschien is dat calimerogedrag en emotie, maar het heeft voor vele sympathisanten (en niet zo zeer diehard fans) van Barca de glans van de club weggehaald.

22 maart 2022 om 14:21

Dat is juist het dingetje. Clubs leren daar nooit van. Het is altijd een golfbeweging van geweldige jaren en jaren van financiele puinhoop. Nog een bijkomend probleem is dat clubs tegenwoordig niet zo staan te springen om hun schulden volledig terug te brengen. Zolang er mee te leven valt, zullen ze daar voor kiezen om de relatief korte termijn niet in gevaar te brengen. Dat is ook de tactiek waar Barcelona voor kiest. Het is natuurlijk de vraag wat Barcelona precies van plan is en ik zeg niet gelijk dat ze de schulden niet gaan terugbrengen. Laat ik dat wel even vooropstellen.

22 maart 2022 om 14:02

Waarom reageer er überhaupt op? Als je de commentaren van de onnozele leest dan konden we Koeman niet eens ontslaan 5 maanden geleden. Sommige denken nog steeds dat Barca een provincie clubje is … heerlijk!!!

22 maart 2022 om 14:25

@barcelonista - Dan snap je duidelijk niet hoe de vork in de steel zit. Natuurlijk kan Barcelona geld uitgeven. Dat wil niet zeggen dat het financieel ook verantwoord is. Je snapt hopelijk dat Barcelona dit enkel kan omdat ze aan de hand van leningen hun schuld herstructureren. Zonder die lening(en) zou Barcelona acuut z'n bezittingen moeten liquideren of z'n ziel moeten verkopen aan de hoogste bieder. Niet bepaald een gezond fundament voor een club en dat geldt des te meer voor een club met een miljardenomzet. Dan vind ik het nogal wat om zo'n pedant toontje aan te slaan, want het is natuurlijk een regelrechte schande dat dat de situatie is. Ik denk dat we ons een hoedje schrikken hoeveel geld Barcelona gaat verdampen aan rente(s). Of dacht je dat Barcelona haar stadionnaam voor de lol 'verkocht'?

22 maart 2022 om 14:34

Zeker schande dat de situatie is ontstaan. Volledige mismanagement waar nu hard aan gewerkt wordt door spelers te verkopen, salarissen te verlagen, nieuwe sponsor deals en verkopen van rechten van Barca studio. En wie weet wat nog meer voor acties uitstaan. Gaat lang duren maar we komen er wel weer boven op. En dat is precies mijn punt. We hebben het niet over een dorpsclub maar over een bedrijf dat 1 miljard aan omzet kan draaien. De kunst is nu vooral kosten te drukken en geen gekke dingen te doen. Het spijt me voor mijn toontje.

22 maart 2022 om 14:04

Het is toch logisch dat mensen zeggen dat Barca boven hun stand leeft? Ferran Torres was al gekocht, maar kon eerst niet ingeschreven worden. Eerst moesten anderen nog even salaris inleveren. Bij Depay en Aguero was volgens mij exact hetzelfde aan de hand.

Mijn vraag is dan, waar niet intrappen? Barca laat keer op keer nog gewoon zien het probleem te verplaatsen en offers van anderen te vragen.

22 maart 2022 om 14:17

En salaris en tekengeld hebben ze naast zich neergelegd en ze krijgen uitbetaald in Spaanse pepers ofzo?

22 maart 2022 om 14:19

Ze komen niet voor een broodje kroket en 50 euro per punt voetballen. Salarisuitgaven zijn buitenaards. Maakt niet uit hoe je dit boekhoudkundig goed weet te lullen.

22 maart 2022 om 14:21

Is het zelfde als dat van een club die week in & week uit ondermaats/slecht/matig/verschrikkelijk presteerd & dat er dan continu het zelfde wordt gezegd..
Niks nieuws, iets wat is & zal blijven zolang het niet anders is/gaat..

22 maart 2022 om 14:47

Laat ze lekker klagen joh. Over de echte sluwe (staats)olieclubs hoor je ze niet.

Anyway, er gaat voor barca wellicht vast nog 1 topper komen. Dus naast Kessie, Christensen en mogelijk Mazra, ook een aanvaller en dan is Raphinha zeker geen slechte. Dat zijn echt prima transfers voor jullie.

22 maart 2022 om 15:07

Voor mij is er geen verschil tussen PSG en Barcelona. Allebei buigen ze regels zover mogelijk om lekker spelers aan te kunnen trekken. Uiteraard knap hoor de boekhoudkundige foefjes, maar is vind dat gezonde clubs die geen financiele problemen hebben gewoonweg genaaid worden door de lakse FFP. Duitse clubs zoals Bayern en Dortmund waren allang failliet. Er zou gewoon 1 regel moeten komen voor alle Europese clubs. Ik zou bv Bayern weleens met onbeperkte middelen willen zien zoals PSG en Barcelona nu doen, of Dortmund. Het beleid daar is vele malen beter naar mijn mening en met onbeperkt geld domineren Duitse clubs de CL denk ik.

22 maart 2022 om 15:40

Dat is toch gewoon sponsorgeld? Geen lening of creatief boekhouden? Je hoort me toch ook niet over dingen als die Spotify deal, dat is gewoon business. Het verkopen van studio Barca oid is ook gewoon een prima zet, als ze op die manier geld binnenhalen in Barcelona is dat in mijn ogen fair. Maar ik vind het kopen van Neymar door middel van een constructie met Qatar en het constant geld lenen toch iets anders dan wat Bayern doet. Afijn, dat is verder een mening. Ze zullen het vast binnen de regels doen want ze spelen nog steeds Europa League.

22 maart 2022 om 15:54

Misschien zou het ook meehelpen als een deel van de Barca achterban (en niet te vergeten Laporta zelf) zich niet zo megalomaan opstelt en continu over het aantrekken van spelers als Haaland gaat praten. Dan vraag je er natuurlijk ook om. Ken je plek een beetje nadat je er op financieel en sportief vlak zo’n rommel van gemaakt hebt. Je geeft zelf met je lijstje al aan in wat voor vijvertje Barca momenteel moet vissen. Daar komt nu een transfervrije Kessie bij en vervolgens word er weer gesproken over een speler die 80 miljoen zou moeten kosten….

22 maart 2022 om 18:47

Het feit dat Barça spelersxaabtrektvzonder transfersom is net het bewijs dat men de mensen voor de gek houdt. Doordat er geen transfersom moet betaald worden geeft men bij elk loon een stuk tekengeld bij en zo worden de lonen abnormaal hoog. Beetje naïef dat jij echt wil duidelijk maken hoeveel spelers er zonder transfersom komen zonder ook maar rekening te houden met het tekengeld. Dat tekengeld is eigenlijk veen transfersom die naar de portemonnee van de speler in kwestie gaat. Barça leeft echt boven zijn stand zoals het altijd al gedaan heeft. Moest Barça een club in Duitsland zijn waren ze al drie jaar failliet verklaard ! Gewoon een kwestie van wakker worden jongen.....😇

Wil Barcelona zich niet versterken met Haaland? Dan lijkt het me onmogelijk om Raphinha erbij te kopen. Zeker gezien de penibele situatie waarin Barcelona financieel zat en zit. Zou wel een goede opvolger zijn voor Dembele.

22 maart 2022 om 14:30

Spelers als Haaland gaan niet inleveren. Ik denk dus niet eens dat hij haalbaar is voor Barcelona. Overigens lijkt het me ook sterk dat je 80 miljoen euro betaalt voor een 25-jarige speler die op 9 doelpunten en 3 assists staat. Raphinha zal dus ongetwijfeld niet daadwerkelijk 80 miljoen euro moeten gaan kosten. Althans, dat mag ik hopen.

Dat is toch wel lekker hoor. Zaakwaarnemer en een vinger in de pap bij het aankoopbeleid van Barça. Schandalig eigenlijk.

22 maart 2022 om 14:25

Dit is zacht gezegd heeeeel bizar en zoiets zou niet mogen. Hoe kan je nou scout zijn van een club en tegelijk zaakwaarnemer zijn…

Dat mag geen probleem zijn, Dembele weg en Rapinha op zijn plek. Anthony dan als roulatiespeler erbij.

22 maart 2022 om 14:06

Jij denkt dat barca rond de 50 miljoen gaat betalen voor een rotatiespeler? Antony gaat echt niet verkocht worden voor 30 miljoen hoor.

22 maart 2022 om 14:09

Ik was deze vergeten, excuses Arends

23 maart 2022 om 20:07

Maar denk niet dat er een weldenkende topclub 50 miljoen voor Antony zouden betalen. Leuke speler maar that's it. Is allemaal niet zo speciaal als sommige, media voorop, ons willen doen geloven.

22 maart 2022 om 14:09

Ik denk dat Antony te kort komt voor het Barcelona van Xavi. Achter het spel zit weer een idee en Antony mist als buitenspeler het benodigde rendement en is lang niet constant genoeg. Ook is hij niet zo goed als de overige spelers in de korte combinatie.

Als deze speler 80 mil kost, hoeveel kostte Leao dan als hij in Engeland speelde? Veel jonger maar minstens net zo goed

22 maart 2022 om 14:32

Dit is de clausule, hè? In Spanje is een afkoopclausule van 80 miljoen euro vrij gewoontjes. Het wil dus zeker niet zeggen dat Raphinha ook 80 miljoen euro zou moeten kosten. Ik mag hopen dat geen club dat voor hem op tafel legt.

Ben benieuwd, enige waar ik wel over twijfel is de situatie dat je scout (Deco) ook het management van deze jongen doet… voelt een beetje als belangenverstrengeling

Barça kan zich geen transfersom van 80 miljoen euro veroorloven. Ze zijn daar vooral op zoek naar spelers die einde contract zijn of naar financiële Buitenkansjes....

Als Barca Kessie, Christensen, Mazra en een topaanvaller weten te strikken doen ze echt goede zaken. Dembele gaat weg, dan is Raphinha wel een topoptie maar ik zie Leeds niet degraderen, dan wordt het wel lastig denk ik. Of ze zouden 60 mil willen bieden, zal Leeds vast mee akkoord gaan denk ik. Iig wil Xavi absoluut een vervanger voor Dembele straks. Maar wel prima zulke transfers, 3 zouden transfervrij zijn.

Gaat niet gebeuren. Ze pompen dat geld liever in de geldbus die nodig is om Haaland te financieren. Mbappe zal naar Madrid verkassen. Dan zal het andere grote talent dat Haaland heet, naar het Camp Nou moeten komen. Geen idee met welk geld, maar ze gaan er volgens mij wel alles aan doen.

Leuke speler, maar komop... 80 miljoen.
Dan kunnen ze echt beter op zoek naar andere spelers of wellicht 2 andere spelers.

23 maart 2022 om 20:08

80 miljoen zou absurd zijn. Leg er 20 bij en je hebt één van de beste voetballers ter wereld Salah: met z'n aflopende contract. Toch aardig wat klassen hoger laten we maar zeggen

Wat mooi om te lezen dat Deco als scout werkt voor Barca, had geen flauw idee. Ik denk dat Raphinha overbodig is, eerder iemand voor de rechtsback is wel dringend nodig want met Dest gaat het hem niet worden. En Araujo omtoveren tot een rechtsback zou ik wel zonde vinden want die jongen moet altijd op zijn plaats spelen en dat is centraal achterin.

22 maart 2022 om 15:30

Mazraoui is transfervrij een zeer goede optie als rechtsback. Hopen dat hij komt.

22 maart 2022 om 16:27

Mazraoui zou een mooie optie zijn inderdaad. Hopen dat het lukt. Ruilen met Dest?

Wat leuk om te zien dat VZ weer eens vergeet te melden dat Barça alleen geïnteresseerd is in Raphinha als Leeds degradeert. Zijn afkoopsclausule daalt dan namelijk naar 25m. Lekker weer honderden hatelijke reacties. Lekker bezig VZ!

22 maart 2022 om 16:01

Hoop eigenlijk dat we Raphinha nooit halen. Dat zou namelijk betekenen dat Dembele verlengd heeft. Al vind ik Raphinha voor 25 miljoen halen en een seizoen later met een lang contract voor 50+ miljoen doorverkopen ook niet echt een verkeerd idee. Maar wat ik zei: Dembele in de huidige vorm moet echt verlengen bij ons. Het lijkt ook wel alsof hij de lach wat vaker op zijn gezicht heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren