Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona nadert akkoord over transfer van Miralem Pjanic

Laatste update:

De onderhandelingen tussen Barcelona en Besiktas over Miralem Pjanic zijn vergevorderd, zo meldt Fabrizio Romano donderdagmiddag. De transfermarktexpert schrijft dat de clubs een akkoord naderen over de verhuur van de middenvelder voor de rest van het seizoen en dat het nu alleen nog afhangt van de persoonlijke voorwaarden van de Bosniër. Het is onduidelijk of Besiktas ook een optie tot koop op de middenvelder krijgt.

De transfermarkt in Turkije is in tegenstelling tot veel andere landen in Europa is nog zes dagen geopend. Besiktas heeft goede hoop op de tijdelijke komst van de 31-jarige Pjanic, die dit seizoen geen uitzicht op speeltijd onder Ronald Koeman heeft en vorig seizoen tot dertig duels in alle competities kwam. De middenvelder maakte afgelopen weekeinde wel deel uit van de wedstrijdselectie voor het duel met Getafe (2-1), omdat de Nederlander niets te klagen heeft over de professionaliteit van de Bosniër.

Pjanic weigerde in een eerder stadium om zijn contract te laten ontbinden, maar zou wel akkoord zijn gegaan met een salarisverlaging van acht naar vier miljoen euro. Hij volgt met de handreiking het voorbeeld van Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto, die eveneens akkoord gingen met salarisverlaging. Hiermee willen de spelers Barcelona helpen in deze financieel gezien lastige tijden.

Het leek er even op dat Pjanic in de slotfase van de zomerse transferperiode zou terugkeren bij Juventus. Onder meer de Italiaanse journalist Romeo Agresti en La Gazzetta dello Sport meldden dat Juventus hierover afgelopen maandag een definitief besluit zou nemen. Een transfer bleef echter uit en Pjanic staat zodoende voorlopig nog tot medio 2024 op de loonlijst in het Camp Nou.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 september 2021 om 19:17

Wordt gesproken van een huurdeal waarbij Besiktas hooguit 2,5 miljoen zal overnemen van het salaris. Dit bespaart Barcelona dus slechts dit jaar aan salaris. De rest betalen ze gewoon zelf door. Denk ook dat dit een korte termijn oplossing is voor Besiktas nu dat Gedson Fernandes niet is binnengehaald. Volgend jaar zullen er wel een aantal jongere en goedkopere middenvelders worden aangetrokken, maar dit jaar kan Pjanic met al zijn ervaring bijdragen in de CL.

Slechte speler. Maakt Besiktas niet echt sterker. Onnodig dus.

2 september 2021 om 17:17

Typische transfer voor een Turkse ploeg toch ook? Nee? Lijkt me over the top en ontzettend duur. Maar goed voor Barcelona dat ze deze zwaar overbetaalde speler lijken kwijt te raken.

2 september 2021 om 17:22

Zowel Fener als Galatasaray zijn goed bezig kwa jonge transfers, alleen Besiktas is nog bezig met opa’s die niks meer toevoegen aan het elftal, rare transfer dit.

2 september 2021 om 17:32

Fener en Gala hebben een veel hoger limiet dit seizoen. Volgend seizoen mogen we de CL-inkomsten meenemen in ons budget en lopen een aantal dure spelers de deur uit dus volgend seizoen verwacht ik investeringen voor de toekomst. Voor dit seizoen zit er niks anders meer op, ik ben geen voorstander van zulke transfers.

2 september 2021 om 18:01

Hoewel ik absoluut geen fan ben van de oudste spelers die naar Turkije komen, denk ik dat pjanic door alle drie de topclubs wel goed gebruikt kan worden. Iedereen vergeet even voor het gemak hoe goed hij was bij Juventus. Zou hem ook wel graag bij mij fener willen zien. Past perfect in het nieuwe systeem naast Luiz Gustavo

2 september 2021 om 18:15

Totaal niet, hij is niet meer de speler die hij was bij Juventus, hij is flink achteruit gegaan dat heb ik vaker gezien bij Barca, hij was elke keer een van de slechtere, zijn handelingsnelheid is veel en veel te traag, alleen voor dode spel momenten kun je hem gebruiken maar daar heeft Fener Ozil al voor.

2 september 2021 om 18:56

@shevannr7

Opa’s die niks toevoegen aan het elftal? Wat kwalificeer je als een opa vraag ik me dan af? Als Pjanic getransfereerd wordt, dan hebben we er 4 in totaal gehaald die boven de 30 zijn. Mehmet Topal, Mert Gunok, Alex Teixeira en Pjanic. Een niet fitte Alex heeft zelfs de winnende vorige week gescoord.

Mert Gunok is een doelman en iedereen weet dat doelmannen langer voetballen. Hij is zelfs de backup van een 20 jarige doelman momenteel! Hij is gehaald omwille van zijn ervaring. Zodat die Ersin kan begeleiden en dan als Ersin geblesseerd geraakt hebben we een capabele 2de doelman.

Mehmet Topal is gekomen omwille van de buitenlanders limiet en heeft een lage salaris gekregen + hij heeft een 1 jarig contract getekend. Daarna hebben we Pjanic die gewoon geleend wordt voor 1 seizoen. Dus uiteindelijk ga je op lange termijn er maar 2 spelers hebben van dit transferperiode. Een doelman en een 31 jarige aanvallende middenvelder.

De rest zijn allemaal spelers met een leeftijd tussen de 22-27 met Ghezzal de enige uitzondering. Die gaat 30 worden einde van het seizoen. En Can Bozdogan is de jongste met 20 jaar! Dat is gewoon een goede mix van ervaring en spelers die in hun prime komen. Dat allemaal met een zeer beperkte limiet!

2 september 2021 om 19:09

@shevanr7 weet je het zeker?
Besiktas heeft op dit moment maar 2 spelers binnengehaald die ouder zijn dan de oudste transfer van Fener of Gala. Keeper van 32 en standup van 35 wat in mijn ogen niet nodig was geweest.

Jonkies van Fener en Gala: Caulker (29) Dursun (29) Samatta (28) v Aanholt (31) Kara (28) Ozturk (28)

Opa's van Besiktas: Bozdogan (20) Montero (22) Rosier (24) Meras (25) Batshuayi (27) Karaman (27} Ucan (27)

Besiktas heeft alleen Mehmet Topal (35) binnengehaald ivm de Turkse spelers regel. Hij zal fungeren als de backup van onze backup. Josef 1e keus Atiba 2e keus Necip 3e keus en Topal 4e keus.

Ik neem aan dat je onze 2e keeper Mert Gunok (32) niet als een opa telt aangezien keepers veel langer door kunnen. Onze 1e keeper is immers pas (20) die van Gala (35) en van Fener (23)

Ghezzal (29) heeft vorig seizoen met 8 goals en 18 assists meedogenloos bijgedragen aan het kampioenschap dus moesten we hem wel binnenhalen.

Teixeira (31) transfervrij en heeft getekend voor 2 1 seizoen voor een acceptabele jaarsalaris onder Turkse normen.

tot slot wil ik je even herinneren dat Besiktas op dit moment ondanks de 38 jarige Alien genaamd Hutchinson en uit de selectie gezette spelers als Lens (33), Douglas (31) en Ljajic (29) een gemiddelde leeftijd heeft van 27,3 met 32 spelers. Gala 26,6 over evenveel spelers en Fener 26,1 over evenveel spelers.

3 september 2021 om 10:46

Rustig maar niet te letterlijk nemen, jonkies van Fener en Gala zeg je en kijk wat je opnoemt 😂 beide hebben hele jonge spelers binnen gehaald weet jij ook.

2 september 2021 om 17:22

Besiktas gaat de CL in, Pjanic kan ons best helpen

2 september 2021 om 18:00

Hahahah slechte speler zegt ie. Wat een toptransfer. Middenveld Souza, Pjanic, Alex Texeira, voorhoede NKoudou, Batshuayi, Ghezzal ufff..De jaloezie bij de reacties van bepaalde fans van concurrenten is lachwekkend.Spelers van 31 opa noemen terwijl ze zelf het 3 dubbele betalen voor 35 jarigen.Als je ons basisteam kijkt is de helft onder de 30 en zitten er 2 van eigen jeugd. Nu jullie weer..

2 september 2021 om 18:19

Aaah daar heb je die meneertje die zich altijd aangevallen voelt, zodra je kritiek uit ben je een hater, sterke argument wel, wij zijn die 35 jarige liever kwijt dan rijk roepen we nou al een jaar of 2, jaloers op wat? Pjanic die niks meer kan, Batshuayi die de bal in zijn eigen gezicht schiet via de paal? Texeira die aan het cashen was in China? Top transfers hoor.

2 september 2021 om 18:56

Ik vind pjanic echt geen slechte transfer voor de turkse competitie. In Spanje misschien slecht maar Pjanic in Turkije opa roepen, ik ben benieuwd

2 september 2021 om 19:05

Dit is dus waarom turkse voetbal niet verder komt. In de tijd waar zowel Fener en Gala bezig is met het team jonger te maken en meer Turkse jeugdspelers de kans te geven. Gaat bjk een speler halen waar Barca vanaf wilt. Niet dat het een slechte transfer is alleen het Turkse voetbal gaat hier niet ver meekomen. Voetballers zien Turkije als vakantie bestemming.

2 september 2021 om 20:01

Wellicht omdat jij altijd alleen maar kritiek uit zodra het over een Turkse club gaat of überhaupt Turks voetbal..ik proef achter jouw reactie’s dat je een bepaalde mening hebt zodra het over Turks voetbal cq clubs gaat..

2 september 2021 om 20:23

Sheva je reactie is gewoon op niks gebaseerd.

Kijk eerst naar onze selectie, de leeftijden, de salarissen en de prijs kwaliteit verhouding en praat dan verder..

Jullie betalen alleen al 7 mil per jaar aan een kapotte Falcao, 4 mil per jaar voor een kapotte keeper, 3 mil per jaar voor een afdankertje van Besiktas genaamd Babel en 4 mil per jaar aan een kapotte Feghouli.. en ga zo maar door..

Kraam geen onzin uit

3 september 2021 om 10:50

Je bent serieus nog een kind jij, je weet net als vele van ons dat wij deze spelers juist kwijt willen, dat Babel verhuurd werd aan Ajax hebben we de polonaise gedanst, Falcao is klaar, Feghouli is afentoe wel aanwezig meer ook niet, kapotte keeper? Ben ik benieuwd over wie het gaat want als we gaan zeuren over de foutjes van laatste wedstrijden dan heeft BJK helemaal heen poot om op te staan, die hadden een keeper gehaald die de CL finale aan de tegenstander cadeau deed.

3 september 2021 om 10:52

Onzin BJK2911, de tijden met spelers als Talisca bij BJK was ik er altijd jaloers op, tranfsers van nu vind ik gewoon waardeloos.

Voor Barcelona natuurlijk mooi als ze hier van af komen, speelt niet en kost een hoop salaris. Maar wanneer komt er nou eens een regel dat elke transfermarkt sluit op hetzelfde tijdstip? Dit is toch raar of ben ik nou gek?

2 september 2021 om 17:28

@Hangover96, da’s een beetje een drogreden. De zuidelijke competities hebben net zoveel (of meer) speelronden afgewerkt dit seizoen als landen zoals Nederland, Duitsland, Engeland etc.


Daarbij loopt de transfermarkt over het algemeen over de start van alle competities heen.

Een heel makkelijke regel is gewoon een deadline van 01 Juli instellen. Maar ja, als er dan wat gebeurt in de voorbereiding zit je weer met de gebakken peren.

Het is gewoon raar dat die regel nog nooit is rechtgetrokken.

2 september 2021 om 17:29

De Uefa zou wel voor hun Europese competities een deadline kunnen stellen. Het is natuurlijk wel vreemd dat een Besiktas nu nog de mogelijkheid heeft om tegen een voordelig tarief klasse spelers die buiten de boot vallen bij topclubs als Pjanic te huren terwijl een Ajax waar ze tegen moeten die mogelijkheid niet heeft.

2 september 2021 om 22:40

Eens. Snap niet dat de Uefa dit niet Europees regelt. Gewoon een vaste einddatum; 31 juli ofzo. Liefst ook voordat alle competities weer starten, dan heb je ook geen geneuzel met inschrijvingen/rugnummers wisselen etc. Dan is alles gewoon rond voor het nieuwe seizoen.

Geen vrije trappen weggeven als Ajax zijnde tegen Besiktas dus. Opvallend hoe anoniem Pjanic bij Barcelona meespeelde. Er zit geen tempo, energie en passie in.

2 september 2021 om 17:13

Hij kwam er achter dat hij alleen was gekomen omdat Bartomeu de verliezen wilde beperken. Pedri streefde hem in no time voorbij. En Frenkie bleek ook een veel betere centrale middenvelder dan verdedigende middenvelder (iets dat Van Gaal nog niet helemaal doorheeft). Met al het talent dat er aankomt op het middenveld is zijn vertrek het beste. Mag Collado alsnog zijn rugnummer krijgen of kan hij niet meer worden ingeschreven?

2 september 2021 om 17:34

@visca klopt helemaal, vind ook dat frenkie zich een beetje heeft ontwikkelt als box to box speler, hoop dat pedri nummer 8 krijgt

Mooi dat hij weer aan spelen toekomt. Hij heeft zich altijd goed opgesteld ondanks zijn situatie. Hij had natuurlijk nooit mogen komen.

Als mensen zich nog afvragen waarom in godsnaam Barcelona Pjanic heeft geruild en geen idee hebben van de bizarre constructie tussen Juventus en Barcelona dan raad ik jullie (nogmaals) om het artikel op Sporza te lezen. Is een vrij oud artikel ondertussen.

In het kort: het is duidelijk dat de overeenkomst tussen beide clubs een must-deal was vanwege het jaarlijkse inkomsten te doen compliceren om zodoende geen negatief cijfers te draaien. Bartomeu heeft dankzij dit constructie de club weten te redden van negatieve cijfers. Wie betaalt er anders 60-70 miljoen voor Pjanic?

Waar Fenerbahce/Galatasaray vooral op spelers onder de 25 focussen heeft Besiktas zich weer gericht op oudere vedettes. Natuurlijk is het lenen/transfervrij binnenhalen van spelers als Alex Teixeira en Pjanic leuk en wel maar hebben geen restwaarde financieel gezien.

2 september 2021 om 17:35

We moeten ook niet gaan doen alsof we helemaal geen spelers met restwaarde hebben. Ersin, Ridvan, Larin, Rosier, dit zijn basisspelers. Hasic is een groot talent, maar hij komt uit een zware blessure. Montero is er ook bijgekomen, Guven is er.

2 september 2021 om 17:40

Ik zeg ook niet dat deze geen restwaarde hebben, maar ook al betaal je 3/4 mil salaris van Pjanic het is echt zonde. Daar haal je liever talenten voor.

2 september 2021 om 18:05

Volgens de laatste berichten gaan we 2.25 miljoen betalen aan hem. Ik had overigens liever een type Gedson als laatste transfer.

2 september 2021 om 18:12

tis maar goed dat gedson een half jaartje in turkije heeft gevoetbald, anders had hij nooit de afgelopen 3 maanden in de turkse kranten gestaan. Voor mij part kan hij alleen nog maar tegenvallen als hij naar gs of bjk komt (als hij ooit nog gaat komen)

2 september 2021 om 21:24

Was ook een kleine schatting. Pjanic is zeker een mooie toevoeging aan het team maar ondanks de ffp had je toch jongere speler kunnen halen met oog op de toekomst. Pjanic is ook niet meer de oude Pjanic.

Ik had liever Elneny gezien om eerlijk te zijn. Hij heeft nog onder Sergen Yalcin gespeeld en blonk uit mede dankzij hem. Alleen vraagt die te veel salaris en wilt Ahmet Nur Cebi hem niet, omdat die zich soms niet professioneel opstelde.

Pjanic is een soort kers op de taart transfer oftewel een luxe transfer. Sergen wilde een 8 er graag bij. Dus heeft de bestuur gehandeld zoals die wilde. Het bestuur heeft alles gedaan wat er van hun verwacht werd. Nu is het aan de spelers en coach om zo goed mogelijk te presteren!

Voor Barca was Pjanic super slecht, maar ik denk wel dat zijn ervaring ons kan helpen in de CL. Nu moeten we proberen af te komen van 3 onnodige spelers en dan ziet de selectie er goed uit!

Ik begrijp deze transfer niet echt. Ten eerste vind ik Pjanic niet de type middenvelder die we nodig hebben. Ten tweede is Ljajic nog steeds niet weg. Waarom die extra buitenlander en salarispost? Weer een dozijn aan spelers en niet de goedkoopste, dan verwacht ik nationaal en in de CL heel wat. Sergen heeft geen excuses meer.

2 september 2021 om 18:18

Ljajic gaat weg

2 september 2021 om 23:12

Clutch, wederom mijn complimenten. Het is maar goed dat jij het als Besiktas-supporter aangeeft, want jouw meeste kleur(loos) genoten verdedigen de club tegen alle ratio in. Je hebt miljoenen schulden en je haalt vervolgens een speler van Barca die weg moest, omdat hij teveel verdiende. Geen restwaarde, geen verjonging, maar wel alles voor dat ene leuke seizoen in de CL om vervolgens over een paar jaar weer spelerssalarissen niet te kunnen betalen.

Dit is gewoon een hele goede transfer. Voor alle negatieve reacties wil ik het volgende zeggen! Deze man gaat spelen in de Turkse competitie min of meer vergelijkbaar met de Eredvisie. Een pjanic is veel te goed voor deze competities!

Wij spelen letterlijk 90% van onze wedstrijden volledig op de helft van de tegenstander. Sergen heeft recent aangegeven dat hij een voetballende nummer 8 erbij wilt! Sergen volgt City en Guardiola wekelijks dus als hij Pjanic erbij wilt moet je niet gaan twijfelen, weet wel waar hij mee bezig is!Gedson was de eerste optie maar Benfica liet hem niet gaan dan haal je met Pjanic op vele vlakken een nog betere voetballer.

Vergeet niet de ambitie is in eerste instantie de titel! In europa is alle extra mooi meegenomen # op zijn minst plek 3!

2 september 2021 om 21:25

Ga je serieus zeggen dat Sergen Guardiola en City volgt wekelijks en hem kan kopieren wtf. Je kraamt echt onzin hier zeg.

2 september 2021 om 22:56

Jij moet even onder die steen vandaan komen Fenerboykie. Ik zou zeggen check 100% futbol aflevering waar Sergen aanwezig was even. Dan hoef je niet te doen alsof ik iets raars zeg. Verder dank voor je nutteloze reactie

Voor Pjanic en Bosnie prima dat die weggaat om te spelen. Gezien zijn leeftijd is het ook geen ramp om naar Turkije te gaan. Las dat Juve twijfelde om hem terug te halen, had het daar denk ik ook niet meer gered om week in week uit te spelen.

Leuke transfer voor Besiktas. Heeft de laatste tijd toch wel enorm veel shit over zich heen gehad. Hoop dat die daar weer een beetje het respect krijgt wat die verdient

Pjanic in Turkije, heel netjes van besiktas, Pjanic is echt geen verkeerde speler voor de turkse competitie. Zowiezo vele malen beter dan wie er ook loopt op de middenveld.

Dat Barca fans blij zijn dat ze van hem af zijn snap ik heel goed. Maar dat anderen ineens dit een typische Turkse competitie transfer vinden, hem een uitgerangeerd vedette etc. vinden snap ik niet echt. Een paar dagen geleden werd een terugkeer naar Juve genoemd en niemand vond het toen bizar. En ik weet wel zeker dat als Pjanic naar de Eredivisie zou komen iedereen in kannen en kruiken zou zijn en het geweldig zou vinden om zo'n speler in de Eredivisie te zien. Maar als hij naar Turkije gaat is hij ineens een uitgerangeerd nietsnut. Ik proef flinke jaloezie hier. Overigens zit Besiktas ook inderdaad vol met volgevreten vedettes, het basisteam:

Ersin- 20
Rosier- 25
Welinton- 32
Vida- 32
Ridvan - 20
Josef - 32
Salih- 27
Alex Teixeira - 31
Ghezzal - 29
Larin - 26
Batshuayi - 27

Maar 3 spelers van 32 jaar oud en dat zijn de centrale verdedigers en verdedigende middenvelders, waar je liever de ervaring terugziet. Rest is overwegend jonger dan 30 en ook 2 spelers van 20 jaar oud in de basis. Heb het idee dat men maar lekker cliches aan het verkopen is en geen reet weet van de competitie/teams.

2 september 2021 om 20:19

Ergste is.. degenen die dat doen zijn fan van een club die zelf meer oudere spelers in hun team hebben, veel meer salaris betalen, en niet in de CL spelen.

Haten op een transfer van een 31 jarige Pjanic die een jaar terug nog voor 60 mil van Juve naar Barca ging, en bij Juve alles heeft gewonnen en spelbepaler was.

Niet serieus te nemen. Ze hebben ook een keer een paar jongere spelers gehaald hoor, hoop dat dat goed uitpakt voor ze.. wij hebben al genoeg jonge spelers..

2 september 2021 om 23:16

Bjk4ever. Hahaha. Opeens is Ridvan een basisspeler en bestaat Atiba niet meer. Een Salih die je erop zet, gaat straks niet spelen he tegen Dortmund ? Daar gaat Pjanic staan die je niet kan verkopen straks. Het redmiddel van alle Turkse clubs zijn jonge spelers die je kan verkopen voor veel geld. Maar hey, laten we gaan voor 1 leuk seizoen in Europa, de rest zien we daarna wel

Och Pjanic, wat is die carrière toch stijl naar beneden gegaan in de laatste jaren. Wat zonde zeg, in plaats van een key-player op het middenveld bij een topclub eerst op de bank zitten bij Barca en nu schijnbaar al afbouwen tussen de andere grijsaards.

Ik verbaas met altijd dat zo'n matige competitie als Turkije vaak van dit soort sterren weet binnen te halen. De topclubs daar presteren ook al jaren niets meer in Europa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren