Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona moet vrezen door opvallende clausule in contract Messi’

Laatste update:

Lionel Messi tekende afgelopen november een nieuw contract bij Barcelona, waardoor het speculeren over de toekomst van de sterspeler op een laag pitje kwam te staan. Mogelijk vertrekt de Argentijn in een later stadium echter alsnog bij de Catalaanse grootmacht, want El Mundo weet te melden dat Messi een opvallende clausule bij zijn nieuwe verbintenis heeft bedongen.

Volgens de Spaanse krant kan Messi transfervrij vertrekken bij Barcelona als Catalonië zich definitief afscheidt van Spanje. Al maandenlang is het onrustig in de regio en als Catalonië Spanje daadwerkelijk de rug toekeert, dan zijn Catalaanse clubs mogelijk niet meer welkom in LaLiga. De clausule in het contract van Messi stelt dat de aanvaller alleen in het Camp Nou blijft, wanneer de club deel uitmaakt van het Spaanse, Engelse, Franse of Duitse competitiesysteem.

Wanneer de voorstanders van Catalaanse onafhankelijkheid succes boeken, bevindt Barcelona zich dus in een lastige parket. De club heeft meerdere keren aangegeven dat het optreden van de Spaanse politie bij het onafhankelijkheidsreferendum vorig jaar niet door de beugel kon. In oktober zei Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse competitieorganisator, dat er geen plek meer is voor Barcelona in LaLiga als Catalonië onafhankelijk wordt.

"De regels van de bond zijn ontzettend duidelijk en daar gaan we niks aan veranderen. Als de opstand in Catalonië zegeviert, gaan we werken met een competitie zonder Barcelona, maar ook zonder Espanyol en Girona", aldus Tebas tegenover beIN Sport. Later zwakte Tebas zijn woorden echter enigszins af. Messi heeft bij de onderhandelingen met Barcelona een afkoopsom van zevenhonderd miljoen euro bedongen, maar wellicht vertrekt de Argentijn dus transfervrij als hij daar te zijner tijd behoefte aan heeft.

Verwacht jij dat Lionel Messi zijn voetbalcarrière afsluit bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

De kans dat zoiets gebeurt binnen nu en 5 jaar is natuurlijk heel minimaal. Hij sluit denk ik gewoon lekker af bij Barca.

5 januari 2018 om 11:19

Inderdaad. Catalunya kan, als het zich succesvol zou weten af te scheiden, in een moeite door een algeheel faillissement aanvragen bij de rechter. Want de hele economie dondert dan als een razende in elkaar.

Nog even los van de vraag hoe ze die afscheiding voor elkaar zouden moeten krijgen. Ze hebben onlangs de onafhankelijk uitgeroepen, en wat gebeurde er? Niets. De mensen gingen gewoon naar hun werk, de Spaanse politie hoefde niets te doen, en de leider vluchtte naar Brussel. Die hele afkondiging had 0 effect.

En dan wordt aangekondigd door een van de kranten die dagelijks pagina's weet te vullen met haat jegens Catalunya. De Spaanse competitie kan zich beter zorgen gaan maken wanneer Barcelona uit de competitie wordt gezet wanneer Catalunya onafhankelijk wordt.

5 januari 2018 om 09:06

Een Spaanse competitie zonder Barcelona of real zal veel minder interessant zijn. Ik denk dat het zeer slecht zal zijn voor de kijkcijfers. Zeker als Barcelona bij Frankrijk gaat meedoen.

5 januari 2018 om 09:32

Het is nog niet zo makkelijk allemaal wat dit betreft. Barca kan echt niet zomaar even in een andere competitie instromen. En al zou dit kunnen kan dit proces wel eens meer dan een jaar duren. Daar zit je dan als topclub, kun je een jaar lang niet spelen of in een halve semi-pro competitie uitkomen. Dan ben je echt al de helft van je spelers kwijt.

5 januari 2018 om 09:10

Waarom kan er geen Spanje bestaan waar de 2 of 3 culturen (groeperingen) worden gerespecteerd en ieder zijn ding kan krijgen. Kan dit enkel bij onafhankelijkheid ? Wat zijn de belangrijkse zaken die bijvoorbeeld nu niet worden gerespecteerd door Spanje (madrid) waardoor Calaunya zo graag onafhankelijk wil worden ?

5 januari 2018 om 09:31

Het is voor veel Catalanen een principekwestie. De hele situatie is in elk geval niet in drie regels objectief samen te vatten. Zit een hele politieke geschiedenis aan vast. Vergeet ook niet dat niet alle Catalanen onafhankelijkheid willen, uiteindelijk iets meer dan de helft ziet er wel wat in, de rest niet.

5 januari 2018 om 10:13

@kartal1

Het is een ingewikkeld dossier, dat zich niet leent om even hier grondig uitgewerkt te worden. Maar wat je ervan ook moet weten is dat een onafhankelijkheid van Catalonië zomaar kan leiden tot het einde van de eenheidstaat in Spanje én het uiteenvallen van de Europese Unie.

5 januari 2018 om 11:24

@kartal, dat kan wel, ook zonder onafhankelijkheid, maar mensen zullen nooit allemaal tevreden zijn.

Enerzijds is het een principekwestie, en roeren mensen zich op basis van hun emoties.

Anderzijds is het een doorlopende onderhandeling. Als Catalunya, zoals nu, ontevreden is, dan komt er een vorm van opstand, en dan krijgen ze weer wat meer aandacht, en zal er uiteindelijk wel iets veranderen in termen van geld of zeggenschap. En dan wordt het weer even rustig, tot een van de partijen weer ontevreden wordt, en dan begint het circus weer opnieuw.

5 januari 2018 om 11:33

Daarnaast vinden veel Catalanen het ook oneerlijk dat zij verantwoordelijk zijn voor een groter percentage van de belasting opbrengsten dan dat zij aaj investeringen ontvangen.

Bijv. 10% van de beleasting komt uit Catalonie terwijl zij maar 8% van de investeringen ontvangen.

5 januari 2018 om 12:03

Tja dat is maar hoe je er naar kijkt. Zo denkt de Randstad er ook over, maar voor mij is het heel normaal dat de rest van Nederland geld krijgt uit de Randstad. Je bent een land dus zal een rijkere regio een armere regio ondersteunen.

5 januari 2018 om 14:00

verschil is wel dat de meeste inkomsten naar ratio van nederland niet uit de randstad, maar uit groningen (gas) komen...

5 januari 2018 om 14:06

De rest van Nederland geld krijgt uit de Randstad? Zeg dat maar tegen een Groninger wiens huis op instorten staat, of de Limburger wiens hele familie zijn geld moest verdienen in de mijnen. Nederland bestaat bij gratie van alle 12 de provincies en juist de overheidsbestedingen van voorzieningen zou veel eerlijker verdeeld kunnen worden.

5 januari 2018 om 14:29

@reds voor die gaswinning hoeven we niet veel te doen, en die mijnen zijn decennia geleden. Laten we het wel een beetje recent houden.

Maar verder ben ik het met je eens. We zijn een land, en de ene provincie heeft gas, de ander een goede dienstensector, de derde heeft ruimte voor pensionado's, etc etc.

Verschil is dan weer wel dat veel Catalanen juist geen land meer willen zijn met Spanje. Als je dan vindt dat het oneerlijk verdeeld is, dan snap ik die opstand wel. Je moet alleen wel weer tijdig inbinden, want als je je echt gaat afscheiden, dan stort je economie in elkaar.

5 januari 2018 om 11:29

De Spaanse competitie is wel
Meer dan Barcelona. Ofwel zorgen hoeven ze zich niet te maken.
Denk eerder dat Barca zich zorgen moet gaan maken. Neem aan dat Catalunya een eigen competitie gaat opzetten, daardoor kan Europees kwalificatie in gevaar komen in een andere competitie.
Daar naast zal er zware tegen stand komen om barca in de hoogste divisie te plaatsen. Voorbeeld Celtic en vroeger Rangers naar Premier League.

5 januari 2018 om 13:39

Tuurlijk is de Spaanse competitie meer dan alleen Barcelona. Alleen wordt de competitie, zonder Barça, dan een soort Frankrijk. Één overheersende topploeg (Real-PSG) één subtop ploeg er onder (Atletico- Monaco) met daar onder een aantal degelijke ploegen, maar die niet/zelden kunnen tippen aan het niveau van de twee er boven (Valencia, Sevilla, ...-Lyon, Nice, ...)
Ik denk dat je voor een goede, attractieve competitie toch minstens twee van de topteams nodig hebt. In Engeland verschilt het vaal per jaar wie de absolute top teams zijn, maar de teams die in de top 6 eindigen staan vrijwel vast (die 6 wisselen dus de topper en subtopper posities redelijk af). In Nederland hebben we hetzelfde als Spanje momenteel heeft. Stel je voor dat bij ons Ajax of PSV uit de comp wegvalt, dan zal de ander toch ook alleen heersen? En zou dat de comp attractiever of juist minder maken?

Zul je zien dat Barcelona bij de Italiaanse competitie aansluit 😂

Toch zou dat wel moeten lukken. In de premier league spelen toch ook clubs uit wales en in de ligue 1 uit monaco. Of is dat weer een heel amder verhaal?

5 januari 2018 om 10:49

De banden tussen Wales-Engeland en Monaco-Frankrijk liggen toch wel flink anders dan die tussen Catalonie en Frankrijk of Italië. Sowieso is Wales niet in alle aspecten een onafhankelijke staat maar wordt zij enkel als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk zo gezien. En daarnaast is Monaco in bijna alles Frans, naast dat zij geheel door Frankrijk omsloten ligt en slecht 1 of 2 km² groot is.

Natuurlijk is het mogelijk voor de Catalaanse clubs, maar een snelle, eenvoudige beslissing is het niet. Binnen een jaar zal het waarschijnlijk niet voor elkaar zijn, en dan gaan je spelers toch weglopen.

5 januari 2018 om 11:31

Denk dat Barca onderin mag gaan aansluiten in een ander land. Als ze direct in de hoogste divisie worden geplaatst zal
Dat voor veel weerstand leiden

Messi maakt ze carrière daar gewoon af en anders zie ik hem hoog uit wel naar Argentinië gaan om 1 seizoen te spelen.

In feite oud nieuws. Bartomeu had in een interview niet lang na contract ondertekening gezegd dat men al eerder min of meer akkoord was maar door de situatie in Catalonie er inneens complicaties kwamen, De entourage van Messi wilde een cluausule dat als Barcelona geen CL meer kon spelen, hij dan wel mocht vertrekken. Transferfree lijkt me wel vreemd. Ik zou me kunnen voorstellen ipv 700 miljoen mag hij dan voor 200 miljoen weg of zo.

kunnen ze mooi mee doen in de eredivisie

Dat kan toch nooit Barcelona in de premier leauge ,wat hebben hun met Engeland?
Hoe gaan ze dat doen met supporters die elke week helemaal naar Engeland moeten vliegen gaat ze honderden euro’s kosten,is een broodje aap verhaal dit

Tja ik denk eigenlijk niet dat La Liga Barcelona er uit gaat knikkeren als het zover komt dat Catalonië onafhankelijk wordt. Waarom zou je dat doen? Barca is samen met Real Madrid publiekstrekker nummer één. Als ze het echt zouden doen dan sluit Barca toch gewoon aan bij de Franse competitie? Geografisch is dat geen enkel probleem en ik denk dat de Fransen er graag een club met de status van Barca bij hebben, je hebt zomaar kans dat de Franse competitie dan echt een van de topcompetities wordt met Barca, PSG en Monaco.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren