Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona laat Carles Aleñá op huurbasis vertrekken

Laatste update:

Carles Aleñá maakt het seizoen af bij Real Betis, zo maken Barcelona en de club uit Sevilla zaterdagmiddag bekend. De 21-jarige middenvelder wordt op huurbasis in Zuid-Spanje gestald. Real Betis heeft geen optie tot koop in het huurcontract.

Aleñá staat bij Barcelona al jarenlang te boek als een grote belofte. Trainer Ernesto Valverde deed vorige seizoen in LaLiga zeventien keer een beroep op de technisch begaafde middenvelder, maar in de huidige voetbaljaargang mocht hij pas viermaal opdraven, waarvan twee keer als basisspeler.

Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Arthur Melo, Ivan Rakitic en Arturo Vidal staan allen hoger in de pikorde, terwijl vorige week in de Clásico tegen Real Madrid (0-0) zelfs Sergi Roberto de voorkeur kreeg op het middenveld. Barcelona wil Aleñá graag elders meer ervaring op laten doen en is ervan overtuigd dat Real Betis de juiste bestemming is voor de Spaans jeugdinternational.

Real Betis is op dit moment in LaLiga terug te vinden op een enigszins teleurstellende dertiende plaats, maar staat er desalniettemin om bekend verzorgd en attractief voetbal te spelen. Aleñá had naar verluidt ook aanbiedingen van AC Milan en Internazionale op zak, maar de middenvelder blijft liever actief in Spanje. Aleñá heeft nog een contract tot medio 2022 bij Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja hij kan makkelijk mee in de basis momenteel dus ik snap het niet echt, maargoed, als hij elke week bij Betis kan spelen wordt hij er ook niet slechter van aangezien ze echt een leuk team hebben met super technische spelers en een stadion met 40,000 met geweldige fans.

28 december 2019 om 13:40

Omdat Valverde die minuten eerder een Vidal gunt. Vidal begint elke week te janken en te zeiken als ie er niet staat. Alena was 1000% gebleven als hij de minuten van Vidal kreeg. Maarja dit is weer de volgende speler die zich niet kan ontwikkelen omdaf het bestuur weer van die over de top spelers haalt

29 december 2019 om 01:34

Dat is Vidal zeer zeker niet. Dat is nog altijd Frenkie. En ook een Arthur die blessurevrij is, is gewoon een betere middenvelder dan Vidal.

28 december 2019 om 14:01

I.p.v. wie zou hij dan basis moeten staan? Busquets zou in mijn ogen altijd moeten spelen met Frenkie en Arthur. Valverde maakt inderdaad wel altijd rare keuzes maar als hij met dat middenveld zou spelen dan is Alena echt niet goed genoeg. Op basis van wat vinden jullie hem allemaal zo goed? Speelt amper in het 1ste en bij jeugdelftallen van Spanje is hij ook geen basisspeler of uitblinker..

Typerend. Een speler die een rechtszaak tegen de club heeft aangespannen om een vertrek te forceren mag blijven, terwijl een jeugdspeler die jarenlang hard heeft gewerkt om het eerste elftal te halen en loyaal is geweest aan de club wordt schaamteloos aan de kant gezet. Wat mij betreft had Arturo Vidal per direct op het vliegtuig naar Italië gezet moeten worden na zijn belachelijke gedrag de laatste weken, waarmee je meer ruimte zou maken voor Carles Aleñá en Riqui Puig in het eerste elftal.

28 december 2019 om 14:16

En wie zegt dat Vidal geen gelijk heeft? Als het klopt dat hij terechte bonussen niet heeft gekregen dan klopt het toch gewoon? Verder is ie geïrriteerd dat er geen lijn zit met wat de trainer wilt, want hij wilt altijd spelen en geeft dat aan.. zie niet echt wat ie fout doet? Als barca gelijk heeft over dat bonussen dan is dat Vidal zijn fout, ma de rechtszaak is nog bezig dus wij weten het nog niet. Alena verhuren lijkt me een goed plan aangezien het gewoon volle bak is daar op dat middenveld. Alena moet constant spelen om beter te kunnen worden, inmiddels 21..

28 december 2019 om 14:33

Wie zegt dat Vidal weg wil? Als jij recht op bonussen hebt doe je er toch ook alles aan om die te krijgen? Of moet je maar 'loyaal' zijn en pikken dat je niet krijgt waar je recht op hebt?

28 december 2019 om 14:41

De rechtszaak is niet om een vertrek te forceren, maar om zijn geld te krijgen. Als hij daar recht op heeft en Barca wil dat niet betalen, dan moet de rechter zich daarover buigen.

28 december 2019 om 15:01

Haha denk jij nou echt dag Barca moeilijk zou doen om 2 miljoen? Natuurlijk niet, Barcelona heeft gewoon betaald wat ze moeten betalen, dit is puur om een transfer te forceren.

28 december 2019 om 15:09

Jij regelt zijn geldzaken?

28 december 2019 om 15:25

Nee, maar Barcelona is een grote en natuurlijk rijke club, denk je nou echt dat die niet al hun geldzaken op orde hebben? Maar goed, mensen zijn al snel goedgelovig.

28 december 2019 om 15:40

Naja, de transfer van Neymar nar Barca zorgde voor Santos veel problemen aangezien Barca raar deed met de betaling toch?

28 december 2019 om 15:51

@Aze/Che 4 ever jij kent Vidal persoonlijk dat je met zekerheid aangeeft dat hij geen vertrek wilt forceren? Hij uit al tijden dat hij niet tevreden is met zijn rol, zou me niet verbazen dat hij z.s.m weg wilt.

28 december 2019 om 16:25

En jij denkt niet dat Barcelona die twee miljoen euro zelf willen houden als de mogelijkheid zich aandient? It's all business...

28 december 2019 om 16:36

Barcelona had bij de transfer van Neymar ook niet echt de geldzaken op orde, dus wie is hier nou goedgelovig? Kan best zijn dat je gelijk hebt en dat Barca hierin de waarheid spreekt, maar het is wel wat te makkelijk om het blind te geloven

28 december 2019 om 17:25

Sorry, maar als het geld al is betaald, dan is dat toch makkelijk aan te tonen? Lijkt me zonde van je tijd en geld als Vidal zijnde

28 december 2019 om 16:23

Het feit dat het een jeugdspeler uit de opleiding is wil niet automatisch zeggen dat zo'n speler niet verhuurd of verkocht kan worden. Alena is niet beter dan z'n concurrenten en speelt momenteel simpelweg te weinig terwijl hij een leeftijd heeft waarbij speeltijd belangrijk is voor de verdere ontwikkeling. Dan is een verhuur de beste optie. Als ze echt van 'm af wouden, was er wel een optie tot koop opgenomen in de deal. Voor Puig geldt dat nog meer, want hij maakt momenteel niet eens heel veel indruk in Laliga2. Heeft ook veel te veel overtredingen nodig en pakt regelmatig gele kaarten.

28 december 2019 om 17:23

Ansu Fati mi amigo Ansu Fati, onthou die naam 😁

28 december 2019 om 16:52

Helemaal mee eens. Wat een stelletje idioten zitten daar in het technische hart. Abnormaal zwakke bestuur. Als ze niet wakker worden zal het na se Messi tijdperk afgelopen zijn...

28 december 2019 om 17:13

Ik ben het geregeld eens met jou, maar alena vind ik toch net te kort komen voor barca. Vidal daarentegen heeft de laatste invalbeurten telkens een heel goede prestatie geleverd. Als barca veel geld kan krijgen voor alena, dan hoop ik dat ze daarvoor een hele sterke verdediger kunnen gaan halen.

Ik begrijp niet dat Real Beis Sevilla een speler van 21 gaat huren zonder optie tot koop. Dat is dus gewoon een speler opleiden die bij Barcelona niks meer leert maar via deze omweg misschien toch nog beter gaat worden. En als dat dan dankzij Betis gaat gebeuren dan profiteert Barca dus alsnog. Was ik Betis dan keek ik elders naar een speler die ze wel zelf verder helpt.

28 december 2019 om 17:39

Ik denk dat Barcelona dat niet zag zitten. Nu verkoop je 'm voor relatief weinig, maar hij vertegenwoordigt wel aardig wat waarde als hij eenmaal vaker aan spelen toekomt.

Ik zie echt het probleem niet. Dit is toch een goeie beslissing. Het middenveld van Barca is te vol dit seizoen. Vidal doet het idd goed naast de drie meestal in de basis. En dan heb je Rakitic nog. Die had ik persoonlijk in de zomer al verkocht, maar goed.
Alena zelf speelt dus te weinig. Nu kan hij ervaring op gaan doen bij een Spaanse eersteklasser. Ødegaard is even oud en is voor 2jaar uitgeleend.. Dat lijkt me in de huidige setting van het team een goede beslissing.

Ik begrijp Barcelona (alena) en Real Madrid (odegaard) heel goed. Ik begrijp Betis en Sociedad niet. Die leiden een jonge speler op en daar mogen ze dan voor betalen. En als die jonge speler dan beter wordt gaat Barca of Real profiteren van het werk waar die andere twee nog voor hebben betaald ook. Dat is een keuze die je maakt, maar ik zou dat nooit doen. Ik zou mijn trainers / begeleiders liever bezig zien met het verbeteren van spelers die van jezelf zijn. Dat is simpel gezegd een keuze die ik zou maken als ik het in Sevilla of San Sebastian voor het zeggen had.

28 december 2019 om 19:11

Op deze manier kunnen clubs voor een relatief laag bedrag een speler die normaal gesproken niet haalbaar is tijdelijk inlijven. Daarmee houden ze budget over voor de andere posities en kunnen ze meedoen om de plekken die Europees voetbal opleveren. Zo moeilijk is dat toch niet om voor te stellen?

Voor mij blijft het geld weg gooien. Zet dan in op je eigen jeugd als je niet kunt kopen. Dan investeer je tenminste in iets dat later ook iets oplevert.

28 december 2019 om 19:55

Als die het niveau nog niet hebben gaat dat niet natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren