Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona kan voor 8 miljoen verrassende aanvallende versterking oppikken’

Laatste update:

Barcelona is in de zoektocht naar een aanvallende versterkingen uitgekomen bij een verrassende kandidaat. Mundo Deportivo schrijft dat Arthur Cabral op de radar bij de Catalanen is verschenen. Het bedrag dat voor de Braziliaanse spits van FC Basel betaald moet worden, past binnen de huidige economische situatie van Barcelona. Xavi heeft echter het laatste woord over de eventuele komst van Cabral.

Er moet in de winterse transferwindow in ieder geval een aanvallende versterking worden binnengehaald, daar Sergio Agüero voorlopig uit de roulatie is vanwege hartproblemen. Deco - oud-middenvelder van onder meer Chelsea en Barcelona en tegenwoordig werkzaam als scout voor de Catalanen - is op de proppen gekomen met Cabral en heeft reeds contact gehad met diens zaakwaarnemer Paulo Pitombeira.

Cabral speelt sinds de zomer van 2020 voor FC Basel, dat hem voor zes miljoen euro overnam van het Braziliaanse Palmeiras. De 23-jarige spits verzorgde sindsdien 61 doelpunten en 17 assists in 99 officiële wedstrijden voor de Zwitserse topclub. Dit seizoen is Cabral helemaal uitstekend op schot, want in 24 duels trof hij reeds 23 keer doel. Zijn contract bij de huidige koploper van de Zwitserse Super League loopt voorlopig nog door tot medio 2023.

Er wordt momenteel gesproken over een transfersom van acht miljoen euro, een bedrag dat binnen de economische situatie van Barcelona past. Dit zal echter wel samenhangen met eventuele uitgaande transfers in januari, waarmee meer ruimte kan worden gecreëerd in het salarishuis. Anders moet Barcelona inzetten op een huurdeal met een verplichte optie tot koop. Bovendien moet Xavi nog groen licht geven voor de eventuele komst van Cabral.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

23 jaar en nog actief in de Zwitserse competitie. Ik ben benieuwd. Soms heb je wel eens laatbloeiers zoals een Hasselbaink, Hulk of Falcao maar of hij van deze categorie is durf ik niet te zeggen

19 november 2021 om 10:09

Hij heeft een schitterend moyenne en nog 'maar' 23. Je zou bijna denken: ligt de hele Europese subtop te slapen? Acht miljoen is werkelijk niets, op het moment van aankoop is ie al drie keer meer waard.

19 november 2021 om 10:19

Absoluut maar ik maak de kanttekening dat het 'maar' in de Zwitserse competitie is. Dergelijke spelers maken normaal een stap naar clubs zoals Wolfsburg, PSV, Monaco, Fiorentina,... en als ze daar slagen, zetten ze een stap hogerop.

Het is door de financiele situatie van Barcelona dat deze jongen op hun radar staat. Ploegen als Bayern, City, Liverpool,... gaan zo een jongen, op dit moment in zijn carriere, niet aantrekken.

19 november 2021 om 10:21

Dat valt allemaal wel mee hoor. 23 jaar en een prima moyenne in de Zwitserse competitie betekent natuurlijk niets. De competitie stelt ook weinig voor, veel minder bijvoorbeeld dan de Nederlandse competitie.

19 november 2021 om 10:24

Kennen we Bronzen Schoenwinnaar (achter Eto'o en Forlan) Janko nog? Schoot heel de Oostenrijkse competitie aan gort. Ging naat Twente. En kon er opeens niks meer van. Vershil tussen Oostenrijk en Nederland was al groot. Laat staan Barcalona. Penny wise, pound foolish.

19 november 2021 om 10:45

@Bongiorno Dat zou kunnen of de scouts van de Europese top zien gewoon niks bijzonders in deze spits. Luuk De Jong schoot er op die leeftijd ook een hoop in in de Eredivisie

19 november 2021 om 11:01

@westend - Janko deed het niet verkeerd bij Twente en vormde een goeie spitsenduo met De Jong. Daarnaast praten we over de Zwitserse competitie en niet per se over de Oostenrijkse competitie. Daarnaast komt er nu vanuit Salzburg, waar janko toen onder contract stond, best aardige spelers uit voort. Ene Haaland doet het best aardig bijvoorbeeld in Duitsland (zacht uitgedrukt).

19 november 2021 om 11:31

Japie, het is onmogelijk om die vergelijkingen te maken zonder voorkennis. Huntelaar speelde op z´n 23e voor Heerenveen.

19 november 2021 om 11:37




Of verschil van tactiek, dat kan ook. Of gewoon vorm.

Fernando Torres was geweldig bij Liverpool en een lachtertje bij Chelsea en AC Milan. Forlan werd gekscherend Diego Voorlangs genoemd in zijn Man Utd tijd, omdat.. nou ja, dat kun je je vast wel voorstellen. Schoot daarna alle ballen erin bij Villarreal en Atletico.

Overigens liep Janko 1 op 2. Is niet verkeerd, hoor.



19 november 2021 om 10:38

Zegt helemaal niks, want Mohamed Salah was niet veel jonger toen hij wegging bij hetzelfde Basel.

19 november 2021 om 10:45

Hij was twee jaar jonger, dat is aardig wat in een voetbalcarrière. Daarnaast was de stap naar Chelsea toen ook veel te groot, dus zou dat juist een argument tegen deze transfer zijn.

19 november 2021 om 10:41

Leeftijd zegt niet altijd alles. Vardy was 23 en was toen actief in de 5e engelse competitie.

19 november 2021 om 10:44

Salah was 22 jaar toen hij van Basel naar Chelsea ging.... de rest is geschiedenis.

19 november 2021 om 10:47

Hij was 21.

19 november 2021 om 11:30

En was toen niet goed genoeg voor Chelsea.

19 november 2021 om 11:40

Dat zullen we nooit met zekerheid kunnen zeggen. Mourinho vond toen De Bruyne en Lukaku ook niet goed genoeg voor Chelsea

19 november 2021 om 10:56

Of komt dani alves gratis spelen voor Barcelona, ze hadden maar 10 miljoen, of hebben ze een lijstje gegeven aan sinterklaas in Spanje, ze willen nog steeds grootste mee doen, geen cent te makken, of ze klimmen daar weer eens in hoge bomen met het water in hun mond aan dure spelers waar ze geen geld voor hebben 😱 laten ze eerste maar eens de bezem door de selectie heen halen, en hopelijk gaat het kwartje dan vallen , dat ze niet meer een grote uitgave kunnen doen.

19 november 2021 om 11:18

In Nederland is 23 oud en doen wij alsof spelers over the hill zijn wanneer ze de 22 gepasseerd zijn, maar in alle toplanden is dit totaal geen probleem. 23 jaar betekent voor hen vooral dat je als speler bepaalde fouten al bij andere clubs hebt gemaakt en je nog 10+ mee kan. Ik kan me voorstellen dat niet veel beleidsbepalers in de voetballerij zover vooruit kijken

19 november 2021 om 11:19

Nou sorry hoor maar Radamel Falcao was geen laatbloeier. Hij was 23 toen hij naar Porto kwam. Was al een grote voetballer in Argentinië. Hij werd toen wekenlang gezien als de grote nieuwe aankoop van Benfica, maar tekende verrassend bij Porto, waar hij 41 doelpunten scoorde in 51 wedstrijden.

19 november 2021 om 12:26

Tsja wel bij de topclub daar. En daarbij is Basel wel een club waar je als jonge speler aan je minuten kunt komen. Of het een Barca speler is valt te betwisten, maar alles beter dan Luuk en Braithwaite

Interessante optie, nog vrij jong en vlotscorend.. Voor 8 miljoen euro ook gewoon risicoloos, die verpats je toch minstens voor dezelfde prijs.

19 november 2021 om 11:47

Zou wel raar zijn als Basel hun bijna 1 op 1 lopende spits verkoopt voor 2 miljoen meer dan waarvoor ze hem twee jaar geleden zelf hebben gekocht.. Zelfs met een kortlopend contract zou dat wanbeleid zijn.

61 goals in 99 wedstrijden is natuurlijk gewoon prima, ook al is het dan 'maar' in de Zwitserse competitie.

Gaat deze jongen Barcelona terug naar de top brengen? Uiteraard niet. Maar hij is nog maar 23 jaar en hij kan uitstekende cijfers voorleggen. Dergelijke transfer lijkt me in elk geval een pak logischer (in de huidige financiele en sportieve situatie van Barcelona) , dan de transfers van L. De Jong.

Maar het zegt veel over de huidige situatie van Barcelona dat ze naar dergelijke spelers moeten kijken...

19 november 2021 om 10:27

Die transfer van Luuk was op zich vrij logisch. Je had een spits nodig en Luuk kwam gratis. Voor deze jongen moet je gewoon nog 8 miljoen neerleggen. In een jaar waarin spelers salaris moeten inleveren en overal op moet worden bezuinigd, moet je dan wel heel zeker van je zaak zijn. Barca kan niet in het wilde weg gaan gokken natuurlijk. Maar het probleem blijft: je hebt gewoon een spits nodig.

19 november 2021 om 10:41

Vond jij dat logisch? Ik allesbehalve.

Je zit met een kern spelers in wiens DNA het zit om tot aan de 16 te combineren en dan trek je een spits aan die je vanop de flanken moet bedienen met voorzetten om de ballen in doel te koppen... Sorry, maar de logica daarvan is me altijd volledig ontgaan.

En het bleek ook toen hij op het veld stond want hij voegde 0,0 toe aan het spel van Barcelona en leek meer op 'bambi on ice'.

Tuurlijk had/heeft Barca een spits nodig maar dan lijkt een jongen als Cabral me een pak logischer dan een Luuk de Jong, die trouwens enkel en alleen op voorspraak van Koeman kwam.

19 november 2021 om 11:30

Je zit met een team waarbij al je spitsen zijn geblesseerd en er geen geld is om een nieuwe aan te trekken. Dan zijn je opties ook niet zo heel best. Dan heb je een 9 die beschikbaar is (niet echt een topper), maar wel een ok spits, die niks kost. Dat is gewoon geen risico. Had je dan zonder spits moeten spelen? Er waren gewoon geen opties.

Cabral is misschien beter dan Luuk (geen idee), maar dat kost geld (wat je toen niet had, en nu iets meer met een nieuwe trainer). Barca kon toen niet eens 8 miljoen neertellen voor een noodoplossing. Nu Aguero misschien niet meer terug komt, kan je het je weer veroorloven om een spits aan te trekken. Darvoor niet.

19 november 2021 om 11:42

Een oké spits flopt niet in de PL, Bundesliga en La Liga.

19 november 2021 om 12:28

En met Luuk speelt Barca ook eigenlijk met 10 man. Dat is niks tegen Luuk, maar die komt constant verkeerd uit en loopt daarmee in de weg. Ze hadden dan nog beter die Manaj kunnen laten spelen.

19 november 2021 om 12:30

Flopt in Laliga? Een beetje overdreven voor een spits die iets meer dan een jaar geleden in de halve finale EL tegen Manchester United de winnende maakte. Om vervolgens er in de EL finale twee te scoren waarmee hij Sevilla de EL winst schonk.

19 november 2021 om 13:09

Dat is dan ook het enige goede wat die jongen gedaan heeft. Aardige knul, ik gun hem meer, maar je kunt wel stellen dat het ook in la Liga niet consistent genoeg is.

19 november 2021 om 14:11

@speedy: ach en altijd die haast toevallige goals in de EL benoemen maar doodzwijgen dat ie een werkelijk waar triest moyenne heeft voor een spits en dat in zowel de PL, BuLi als La Liga.

Eder maakte ook toevallig een goal in de finale van het EK? Maakt dat Eder dan ineens een goeie spits of had hij gewoon meeval dat hij net in die wedstrijd kon scoren?

19 november 2021 om 16:03

Voor de basis was aguero gehaald. Luuk zou normaal gesproken er alleen in moeten komen als de eerste 70 minuten het standaard spelletje voer de grond tot binnen de 16 geen succes heeft.
Het Plan B waar Barcelona ook al heel lang verwijten van kreeg niet te hebben. Echter door omstandigheden staat hij opeens in de basis, dat zou nooit de bedoeling moeten zijn. Of ze moeten al vanaf de eerste minuut luuk vaker door de lucht gaan aanspelen, dat gebeurde ook niet.
Eigenlijk hetzelfde als toen de tijd met Henrik Larsson. Als je een eto, ronaldinho, messi hebt lopen wat zou je dan met Larsson moeten. Maar die hielp ook als invaller de finale CL te beslissen.

19 november 2021 om 12:51

Luuk de Jong was gratis en eigenlijk bedoeld als pintchhitter.

Moet Barca niet gewoon dit seizoen hun verlies nemen en er het beste van maken met het team dat er nu staat? Zo slecht is dat nou ook weer niet als de meeste spelers weer fit worden. Als Xavi echt de gewenste trainer is, dan moeten ze makkelijk in de top 4 kunnen eindigen met die materiaal.

19 november 2021 om 10:39

ze moeten idd hun verlies nemen, maar CL plek lijkt me idd wel essentieel.
Dat levert weer die miljoenen op, die ze zo hard nodig hebben.
Plus nog wat aantrekkingskracht op spelers

Als ik geen geld heb dan kan ik het ook niet uitgeven. Heel bijzonder dit weer. Ze blijven maar kopen. Ze hebben gelukkig maar 1 miljard schuld

19 november 2021 om 10:39

Niet? Ik heb een huis gekocht, zonder dat ik het geld had. Ging prima

19 november 2021 om 12:53

Maar dat huis stond wel in verhouding tot je salaris. Je kunt geen miljoenenvilla kopen met een minimum salaris

Kunnen ze niet beter kijken naar die spits van River Plate? Julian Alvarez. 15 doelpunten en 5 assists in 16 wedstrijden! Of is die nu al te duur.. Ook al gedebuteerd voor Argentijns elftal.

19 november 2021 om 10:21

Niet te betalen voor ze en anders zou ik als speler mn salaris terug vragen.

19 november 2021 om 10:43

Als River fan zeg ik, laat onze parel met rust! Maar serieus, denk dat hij met alle respect hoger kan dan Barca op dit moment

19 november 2021 om 11:58

Kan barca nooit betalen die gaat wel voor 25+

19 november 2021 om 14:28

Met een contract tot 2023 en een aafkoopsom van 22 miljoen durf ik dat te betwijfelen

Ik heb de afgelopen jaren Al Sadd heel erg gevolgd door Xavi, en ik moet zeggen dat ze echt een fantastische spits hebben met Bagdad Boundejah. Als ik Barça zou zijn zou ik voor hem gaan in januari als Adeyemi pas in de zomer wilt komen. Hij heeft 117 goals gemaakt in geloof ik 99 wedstrijden met Al Sadd en natuurlijk ik weet dat het maar Al Sadd is, maar hij heeft ook geloof ik 25 goals in 40 interlands voor Algerije, hij heeft ook de African player of the year gewonnen terwijl er zoveel fantastische spelers uit Afrika komen. Xavi weet echt het optimale uit hem te halen dus als ik zou het echt een goede aankoop vinden.

19 november 2021 om 10:56

@Is Uahshsh

Die is blijkbaar ook al genoemd door Xavi aan Laporta & Co. Zou ook een goedkope optie zijn.

19 november 2021 om 11:10

Klopt, alleen denk ik niet dat ze het gaan doen helaas.

Om moe van te worden... alle berichten over Barca, waarvan 90% onzin is en vooral wordt gedropt om reacties te generen. En iedereen staat al klaar met zijn eigen mening...wat zou je er gebeuren als er een week geen onzin zou verschijnen?

19 november 2021 om 11:33

‘Iedereen staat al klaar met zijn mening’ inderdaad, ze zouden de reageerfunctie uit moeten schakelen op dit voetbalforum!

Ah ik hoopte op Jerson. Gemiste kans.

Eergisteren nog een bericht waarin stond dat barca deze winter nog geen geld kan uitgeven en nu weer een gerucht over een nieuwe speler. Barca heeft geen geld dus van waar die geruchten. Er is toch al gezegd dat er niemand gehaald kan worden ?

19 november 2021 om 10:55

@benzema20

Dat staat toch ook in de tekst? Enkel als er een speler kan vertrekken en er geld vrijkomt of deze speler met een huurconstructie + verplichte optie tot koop.

Hartstikke leuk dat deze jongen op de radar van Barca staat maar de financiële situatie is bekend. Als er geen spelers vertrekken in januari is die ruimte er helemaal niet. Koeman en de andere stafleden die zijn ontslagen hebben nog geen cent overgemaakt gekregen. Laten ze dat eerst nog maar netjes afhandelen.

Vraag me echt af wie de regels bepaald van het financial FairPlay etc… 1,5 miljard schuld en dan toch nog 8 miljoen uit kunnen geven, ik vind het werkelijk onvoorstelbaar… vaak zijn er clubs die geen schuld hebben en die 8 miljoen niet eens kunnen uitgeven. Ik kom hier maar niet bij met mijn verstand

19 november 2021 om 12:35

Al helemaal bizar als je weet dat ze Setien nog moeten betalen

19 november 2021 om 12:38

Ook ja, en wat dacht je van alle clubs waar van ze nog resterende transfer bedragen aan moeten betalen, ik neem als voorbeeld Ajax, kwam geloof ik uit op een miljoen of 40.

19 november 2021 om 13:54

idd en dan vinden ze het raar dat er steeds minder mensen wat met Barcelona hebben

Ze kunnen die 8m beter in eigen zak houden. Gezien de huidige omstandigheden is het niet verstandig om op de transfermarkt te gaan gokken op dit soort spelers.

Gelukkig past 8 miljoen in het budget van Barcelona mits ze iemand verkopen. Man, man, man. Het gaan droevige tijden worden de komende seizoenen.
Begint beetje aan te voelen wat AC Milaan overkwam paar jaar geleden.

Maar Barça heeft geen geld, na het artikel van gisteren zelfs die 10 miljoen niet, dus er valt helemaal niets op te pikken.

Ik ken deze speler niet, alleen van Fifa. Ik ben benieuwd. Maar ik denk dat Barcelona eerst weer moet opbouwen en proberen eigen jeugd zo veel mogelijk minuten te geven.

Ik geloof dat Barcelona ook nog een schuld heeft af te betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren