Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona is eigenlijk een vervelend jongetje dat de bal steeds afpakt’

Laatste update:

Real Zaragoza draait een heel behoorlijk seizoen in Spanje. Los Blanquillos finishten de laatste jaren als veertiende, dertiende en zestiende, maar staan nu knap bij de eerste tien. Zaterdagavond gaat de ploeg van Manolo Jiménez op visite in het Camp Nou bij Barcelona, een plek waar niet veel clubs drie punten weten te halen. Jiménez raadt zijn spelers hardop aan niet bang te zijn.

/

Jiménez gebruikt vrijdag een mooie metafoor in gesprek met AS, om Barcelona te typeren. “Eigenlijk is Barcelona als dat vervelende jongetje, dat vroeger steeds de bal van je afpakte en hem niet teruggaf”, spreekt de trainer. “Het is een team dat enorm goed passt en de bal rondspeelt alsof het wiskunde is. Het is moeilijk van ze te winnen, maar het kan wel. We moeten gewoon ons best doen en ervan genieten.”

“Als we naar Camp Nou gaan met angst en de vrees te verliezen, dan toont Barcelona geen genade”, voorspelt Jiménez vast. “Wij moeten meer dan honderd procent inzet tonen om er een resultaat te halen. Als beide teams honderd procent geven dan verliezen we, maar doen zij dat níet en wij wél, dan liggen er mogelijkheden.” Vorig seizoen verloor men met 4-0; een jaar eerder werd het nipt 1-0 voor Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Een woord laat Barca maar onnodig rond tikken met balletjes breedte en je wint de wedstrijd er wel mee, dat hebben veel teams bewezen..

Barca creeert er nooit gevaar mee het is tikken om het rond tikken zonder enig rendement..

16 november 2012 om 15:51

Die 14 prijzen van Pep in 4 jaar zeiden wat anders. Het alleen bovenaanstaan van Tito beaamt die 4 jaar van Pep.

16 november 2012 om 15:54

zodra er een stukje over barca komt, kan je er al vanuit gaan dat er verschrikkelijk veel negatieve reacties komen.

ze vergeten dat de grootste teams van dit decennium helemaal weggespeelt zijn met dat saaie getik. Dat saaie team vol technisch onbekwame voetballers kon geen prijzen winnen met dat saaie getik wat Niets (14 prijzen) opleverde.

en het was alleen maar getik bij de eigen 16, daarom scoorden ze geloof ik 110 keer en minst aantal doelpunten tegen.

daarom willen clubs het kopieren (sommige clubs), omdat het zonder rendement is.

16 november 2012 om 15:57

Ik vind het Barcelona van van Tito een stuk minder goed als het Barcelona van Pep..
Minder effectief, meer balletjes breed, minder kanzen.. Maar ik ben een Real fan dus heel erg vind ik het niet, ik geloof er nog in dat Real weer kampioen word!

16 november 2012 om 16:00

Het barca van tito (kijk de analisten en kenners) er maar op na, speelt veel meer naar voren juist. Veel meer spelers tussen de linies, de bal wordt sneller diep gespeeld en het is leuker om naar te kijken.

Van marwijk zei het laatst nog, de speelstijl is veranderd, niet meer tikken om het tikken (soms nog) maar meer vooruit spelen. De pressie naar voren is juist minder geworden. maar toen ik de eerste wedstrijden zag van barca dacht ik: hey, dit is meer naar voren spelen, minder breed juist.

16 november 2012 om 16:22

Hij zegt dan ook het onnodig rondtikken, daar geef ik hem gelijk in. Waarom? Omdat ze in de tijd van Pep niet onnodig maar dreigend en nodig tikten. Nu is het meer voor de balbezit gaan dan voor een hoog resultaat.

16 november 2012 om 16:31

@amaprof, niet juist. Tijdens Pep zijn tijd werd er ook net zo getikt als nu, sterker nog het spel is onder Tito veel directer. Het blijkt maar weer dat veel critici niet eens op voetbalzone niet eens naar Barcelona kijken.

16 november 2012 om 16:38

nu is het juist meer naar voren spelen, zeiden van marwijk enz bij nos ook. Het is veel meer tussen de linies spelen nu, minder breedt enz.

ik zag dat aan begin van seizoen, het is nu leuker om te zien dan in pep zijn tijd. het pressie spelen is minder, het voetbal is meer risicovol waardoor ze juist minder balbezit hebben.

16 november 2012 om 17:59

Was ook heel knap van Pep , respect daarvoor , maar het laatste jaartje begon het vele mensen te vervelen...
Tito die is veel doelgerichter...er word niet meer zo eindeloos rondgetikt , nu word er ook meer van afstand geschoten , dat vind ik leuker om naar te kijken.
Maar met Pep had je wel bijna 100% de zekerheid dat je van kleine clubs won, bij Tito is dat nog niet helemaal het geval.

16 november 2012 om 18:19

liever rondtikken en balbezit dan zomaar een aanval inzetten niet? de tegenstander moet weer herpositioneren en mss weer druk zetten.. wat energie
kost..

dat rondspelen moet je maar ook beheersen.. dat is training... en techniek..

waarom zie je andere ploegen dit soms niet doen?

16 november 2012 om 18:57

@frlegioenen

Tot nu toe heeft Tito de wedstrijden die Pep vorig seizoen verloor al gewonnen in Getafe uit en Osasuna uit en waar het in El Clásico vorig jaar verloor speelden ze nu gelijk. Juist onder Tito lijkt die honger om ook tegen kleinere tegenstanders wat recht te zetten terug.

17 november 2012 om 01:47

haha grappenmaker. Real ploetert elke week, die gaan sowieso nog punten laten liggen, neem dat van mij aan!

16 november 2012 om 15:52

nooit gevaar, in de afgelopen seizoenen 14 prijzen met dat getik. de mooiste combinaties in positiespel waar menig club nog jaren op moet trainen. Ik ben blij dat bij barca spelers spelen die de bal tenminste 4x kunnen overspelen.

en wat moet je anders, als de tegenstander constant met 10 man in de goal staat. dat vergeten mensen vaak. Beter geduld opbrengen, dan constant heen en weer rennen omdat je de bal niet eens 3x kan overspelen en hem steeds kwijt bent.

16 november 2012 om 15:53

Daarom wonnen ze ook 14 prijzen in 4 jaar.

16 november 2012 om 15:57

Waarom praat je zoveel haters na man? Barca creëert veruit de meeste kansen en scoort meestal de meeste doelpunten terwijl ze de minste doelpunten om de oren krijgen. Vorig seizoen mistte we voornamelijk aanvallers door blessures, Barca scoorde dus als gevolg iets minder doelpunten, maar achterin gaf men weinig weg. Dit seizoen is het andersom, men scoort erop los, niet enkel Messi, men creëert veel meer etc...maar men geeft achterin veel meer doelpunten dan gewoonlijk weg door die blessures. We hebben dit seizoen gewoon het geluk dat onze aanvallers, iedereen van Tello tot Messi wel rendement haalt en goed spelen, anders hadden we met al die tegendoelpunten wel wat punten verloren.

Omdat Chelsea, Celtic en Inter er met alle geluk van de wereld is gelukt Barca op die manier af te straffen, is dat de manier om Barca af te stoppen? Hoe zit het dan met al die andere teams die week in week uit verliezen van Barca, op dezelfde manier. Je noemt nu enkele keren dat deze tactiek wel heeft gewerkt, maar vergeet de oneindig aantal gevallen keren te vermelden dat deze tactiek helemaal niets heeft uitgebracht. Je kan dus ook zeggen dat Alcorcon de ultieme manier had om Real tegen te houden? Slaat toch ook nergens op, ik hoop dat zelf jij dat kan inzien.

Soms vraag ik me af hoe types als jij zouden hebben gereageerd als Barca het geluk aan haar zijde had en een paar van die 20 tal kansen ( door middel van rondtikken op het middenveld) had benut. Minder het houtwerk had geraakt en meer raak....

Wat je wel kan stellen is dat zoals Tipi hier onder terecht aangeeft, Barca in de openingsfase is te kloppen, lijkt wel een Diesel die nog op gang moet komen of zo, altijd al zo geweest. Als Barca de openingsfase kan doorkomen zonder een tegendoelpunt, zijn ze vertrokken en blijven ze in de 5de versnelling spelen en in de slotfase bereikt dit vaak zijn hoogtepunt, zeker dit seizoen.

Een goede tactiek zou dus zijn; Barca vroeg in de wedstrijd onder druk zetten en proberen te scoren uit de fouten die ze dan maken, want daarna komen ze pas echt op gang en doelpunten zijn gegarandeerd. Kan me bijvoorbeeld weinig wedstrijden van Barca herinneren met 0 of 1 doelpunt.

16 november 2012 om 16:00

Waar baseer je dat op? Barcelona speelt aanvalled, agressief en verzorgd voetbal. Maakten vorig jaar 114 goals en ze hebber er nu al 36 gemaakt in 11 wedstrijden in la liga española.
Geen probleem als je niet voor Barcelona bent, maar beargumenteer het dan graag met feiten.

Wat betreft Zaragoza, ze zijn goed bezig en ik hoop dat ze er een gelijkspelletje uit kunnen halen. Succes Loovens, goaltje van Postiga zou fijn zijn!

16 november 2012 om 16:09

Dat zijn meer woorden.

De club won daarbij ook genoeg prijzen de laatste tijd.
Maar misschien moeten alle coaches voortaan bij jou op cursus aangezien je het zo goed weet.

16 november 2012 om 16:35

Jammer dat je geen reacties bij de moderator aan kan melden met als argument "deze reactie is echt gewoon te stupide voor woorden"

Barcelona tikt rond, creeert er geen gevaar mee en haalt geen rendement. Die ga ik nog even op me in laten werken, misschien kan ik er een leuke mop van maken.

16 november 2012 om 20:37

Toch grappig dat sommigen hun mening niks anders is dan feitelijke onbenul, vind je niet?
Als je immers stelt dat Barça tikkies breed doet zonder rendement, dan ben jij wat mij betreft toe aan een nieuwe sport. Barça lelijk vinden, kan. Maar zeggen dat het spel geen redement kent, is bijzonder simpel.
Maar goed, misschien is degene die zegt 'om het rond tikken zonder enig rendement' ook maar een simpel figuur.

17 november 2012 om 01:45

Haha zielepoot! met dat rond tikken winnen ze alleen wel bijna alle wedstrijden in een heel seizoen. Ze hebben er 2 van dat soort wedstrijden mee verloren (celtic,chelsea). Ga toch fietsen man waar hebben we het over.

Tja....als Messi in topvorm is dan verliest ieder team gegarandeerd met 4 a 5-0, ook al speel je op en top met 100% inzet.

Iedereen die zegt dat clubs totaal worden weggespeeld als ze Barcelona de ruimte geven die heeft het mis. Dat was in de tijd van Pep misschien zo, maar nu niet meer. Barcelona is momenteel erg zwak tegen tegenstanders die in de eerste 10-15 minuten vol gas geven. Als een team daar iets uit weet te halen dan maken ze een goede kans tegen Barça. Zo niet, dan zullen we waarschijnlijk vermoeit raken in de laatste 20 en fouten maken. Desalniettemin denk ik een overwnning voor Barça, maar zeker geen ruime. Ik gok op een 2-1.

Dat heeft niks met nu te maken ook in de tijd van Pep, had Barca het altijd moeilijk in de 1ste 15min.
Dat is nog steed zo, Barca heeft het altijd moeilijk de 1ste min tot zr in de wedstrijd komen.
Dat was ook tegen Real zo voor de supercup.
Het duurt altijd even tot dat ze beginnen te draaien.

16 november 2012 om 16:10

na 10 minuten beginnen ze meestal te draaien ja. zie CL finale, zie supercup, zie real uit en nog paar van die wedstrijden.

maar als ze daarna gaan tikken, dan weet ik meestal al genoeg en is het wachten tot ze 1,2 of 3 keer scoren.

Irritant zeker, en lukt het niet om de bal af te pakken springen meteen de frustraties op.
Vallende jongens, gedoe met de scheids. Achja, het zou je club maar zijn.

En dat is juist de "key" om Barcelona te kunnen overmeesteren.geen angst tonen en durven.maar je begint het eindelijk te zien dat ploegen meer en meer terug durven te spelen tegen dit Barcelona.waar dat in 2010 de meeste ploegen en zeker de kleinere ploegen gewoon een betonnen muur plaatste voor eigen doel,durf men nu ook gewoon op de aanval te gaan tegen Barcelona.en ik heb het altijd al gezegd.de beste manier om Barcelona echt in de verlegenheid te brengen is als je in tegenaanval gaat.maar ja er is denken en er is doen.makkelijker gezegd dan gedaan.

Je ziet het in Spanje meer en meer.osasuna die vorig jaar won van Barcelona en dit jaar van een 0-3 achterstand er nog een nipte 4-5 verlies uit haalden.real Madrid dat verdedigend speelt tegen Barcelona is nergens te zien.real Madrid dat zijn eigen spel speelt tegen Barcelona is 50/50.dan is het gewoon aan wie het eerste de laatste weet te scoren.clasico's zijn ook gewoon terug beter en beter aan het worden.

Durven,je eigen spel spelen en zelfvertrouwen kan alles doen

16 november 2012 om 16:44

Ik vind Barcelona juist sterk in tegenaanvallen er uit halen. Met dat positiespel houden ze altijd wel iemand achter de bal, en ze zijn zo fel in meteen druk zetten op een tegenstander, dat de gehele ploeg ook 10 meter doorstapt om meteen de bal te kunnen onderscheppen.

Ik vind dat je niet echt kan zeggen dat een manier dé manier is om Barcelona te verslaan. Chelsea en Inter deden het met een muur bouwen, maar andere ploegen hebben Barcelona verslagen door juist gedurfd aanvallend te spelen.

Rare titel, eigenlijk lijkt het alsof hij wat heel lulligs zegt over barca. Stiekem geeft hij ze gewoon een complimentje. Zoals Celtic speelde moet eigenlijk iedereen spelen. Het centrum helemaal dichtzetten en laat ze maar voorzetten geven. Kopkracht hebben ze toch niet.

16 november 2012 om 17:48

Ach ja, dat werkt ook niet altijd. De helft van de Spaanse clubs gooien alles al dicht achterin tegen ze. Je hebt echt goede en vooral fysiek sterke spelers nodig om dat 90 minuten, en al helemaal twee keer 90 minuten, vol te kunnen houden.

16 november 2012 om 18:01

Ik vind juist dat de Spaanse ploegen juist dom gaan aanvallen tegen Barcelona, dat is een ding wat je juist niet moet gaan doen.

16 november 2012 om 18:11

Juist wel. De ploegen die dat proberen, komen vaak op voorsprong en maken ze het lastig. Barcelona heeft gewoon een zwakke verdediging als Puyol er niet bij is. Ook zijn ze in de lucht erg makkelijk te kloppen.

Haha mooi gezegd van de meneer Manolo Jiménez en gelijk heeft ie. En vooral niet bang/angstig zijn, want dan krijg je gegarandeerd op je broek van Barca!

Wat gewoon altijd belangrijk is geweest in het voetbal, is wanneer je scoort en vaak ook dat je als eerste scoort. Scoort Barca als eerst, dan word het heel moeilijk voor Zaragoza, scoort Zaragoza als eerst, dan word de kans groter dat ze (een) punt(en) kunnen afsnoepen van Barca.

Speelt barca niet volgens het concept " als hun de bal niet hebben komen wij ook niet op achterstand" ? ik ben nooit weg geweest van hun speelstijl wat natuurlijk raar over kan komen als het een kopie is van je favoriete club in de jaren 90. ik heb er niks mee

Jimenez heeft natuurlijk volkomen gelijk met zijn beschouwing dat Bracelona de bal rondspeelt alsof het wiskunde is.
Hun balbezit filosofie is gebaseerd op twee zaken, namelijk dat hoe minder balbezit voor de tegenstander hoe minder tijd deze heeft om kansen te creeeren en hoe groter het eigen balbezit hoe meer men het toeval kan uitsluiten bij de creatie van kansen.

Niet mijn filosofie, want dat in de rondte gebrei haalt al het avontuurlijke weg uit het voetbal waadoor het entertainment gedeelte aanzienlijk verminderd wordt.
Barcelona is als een maaltijd waar alle pikante toevoegingen uitgehaald zijn. Misschien best voedzaam maar op den duur zwaar eentonig en daarom ook niet genietbaar meer.

Maar er zullen mensen zijn die zich daarmee zielsgelukkig voelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren