Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona-icoon haalt wéér uit naar ‘door Cruijff geobsedeerde’ Van Gaal

Laatste update:

Hristo Stoichkov heeft zich in het verleden al vaker negatief uitgelaten over Louis van Gaal en de woede bij de oud-aanvaller uit Bulgarije is nog steeds niet verdwenen. De clubicoon grijpt een uitgebreid interview met Mundo Deportivo aan om nog maar eens duidelijk te maken hoe hij denkt over de trainer die hij in het seizoen 1997/98 meemaakte in Barcelona. Stoichkov geeft in deze periode verschillende interviews vanwege het verschijnen van zijn biografie.

Volgens Stoichkov had van Van Gaal een obsessie voor zijn voorganger Johan Cruijff. "Mensen die iconen die geschiedenis hebben geschreven niet waarderen verdienen geen respect", stelt de voormalig spelmaker uit Bulgarije zonder omhalen. "Maar voor iemand als Van Gaal was het simpelweg niet mogelijk om een grootheid als Cruijff te negeren. Daarmee sneed hij zichzelf ook in de vingers. Op de eerste dag kwam hij de kleedkamer binnen en zei dat het rook naar Johan Cruijff."

Hristo Stoichkov haalt vernietigend uit naar ‘imbeciel’ Louis van Gaal

De legendarische oud-aanvaller van Barcelona heeft geen goed woord over voor de werkwijze van de Nederlandse coach.Lees artikel

Stoichkov liet destijds duidelijk weten hoe hij dacht over Van Gaal. "Ik zei hem ook een paar keer in zijn gezicht: "Kijk waar ik sta als voetballer en hoe ver jij het hebt geschopt als speler. Ze hebben je bij Ajax weggestuurd omdat je er niets van bakte'. De clublegende van Barcelona had overigens geen klachten over de trainer van Gaal. "Maar er speelden meer dingen mee en dat heb ik hem ook duidelijk verteld." Stoichkov geeft een voorbeeld van de moeizame werkrelatie. "Van Gaal wilde een keer met ons meetrainen. Ik schoot een keer expres een bal tegen zijn hoofd, waarna de bal in het doel verdween. Hij vierde het vervolgens door rondjes te gaan rennen."

De gewezen aanvaller, die met Barcelona de Europacup I veroverde in 1992, is wél positief over zijn voormalige ploeggenoot Ronald Koeman, de huidige coach van de Catalanen. "Hij is opgegroeid met de filosofie van Johan Cruijff en weet dus wat hij moet doen. Ronald heeft kijk op het spelletje en weet waar hij spelers moet neerzetten. Als hij Frenkie de Jong als verdediger gebruikt is dat omdat hij altijd iets goed doet met de bal. Ronald is in staat om het beste uit de kwaliteiten van een speler te halen", aldus de hoopvolle Stoichkov.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Gaal die rondjes rent na een doelpunt dat is ontstaan door een bal die tegen zijn hoofd geschoten is. Dat klinkt niet als een Van Gaal actie!

12 november 2020 om 13:46

Het zal wel wat overdreven zijn door Stoichkov, maar op de een of andere manier zie ik Van Gaal dit wel doen. Die man kan soms echt op een verassende manier uit de hoek komen.

12 november 2020 om 13:58

Haha ik zou net zeggen, dat klinkt juist 100 procent als v. Gaal. Als hij door heeft gehad dat Stoichkov die bal tegen zijn hoofd schopte om 'm te kleineren of iets, dan komt v. Gaal juist zo uit de hoek om hem te jennen lijkt me. Ik vind verder in dit verhaal meer de kleinzieligheid van Stoichkov naar voren komen dan de persoon van Gaal. Als je op de trainer van Gaal geen aanmerkingen hebt, maar hem als trainer wel gaat kleineren op zijn voetbalcarrière, dan ben jij volgens mij degene die niet professioneel bezig is. Wil daarmee overigens niet zeggen dat v. Gaal geen moeilijk persoon is, maar ik vind in stuk hierboven dat niet per se eruit komen, waarin de onvolwassenheid van Stoichkov wel erg naar voren komt.

12 november 2020 om 14:23

Haantjesgedrag, Inke en blijkbaar is hij er nog niet over heen.

12 november 2020 om 17:18

Stoichkov is met dit soort anekdotes hard op weg een van de meest sneue figuren in de voetballerij te worden.

12 november 2020 om 19:41

Inderdaad. Ik geloof het allemaal best, maar heb vooral het idee dat hij zich te goed voelde voor Van Gaal. Er was niks met hem als trainer, maar kon niet zo goed voetballen als mijzelf....

Wat een fantastische voetballer was dit toch. Zelf de zoon van Koeman vond hem de beste (reclamespotje). Het probleem met Gaal is dat hij te veel vanuit het negatieve denkt. Dat spelers dom zijn en hij alles en hij alleen alles weet. Ik heb nog nooit ergens gelezen dat iemand commentaar had op de trainer JC. Gaal eiste van Bayern dat ze Neuer niet kochten, de beste van de wereld

12 november 2020 om 14:06

Rijkaard en Vanenburg eind jaren 80 hadden problemen met JC.

12 november 2020 om 15:04

Zelfs de zoon van Koeman? Je doet net of hij een bekende voetballer of echte voetbalkenner is of iets dergelijks. Verder lijkt het me niet raar, die zag hem van dichtbij en kinderen vinden aanvallende spelers nou eenmaal interessanter dan verdedigers.
En die zin over Neuer voegt weinig toe. Van Gaal is nooit van het kopen geweest en altijd van het opleiden. Hij dacht dat Kraft wel zou voldoen en Neuer niet nodig was. En hij wilde dat geld gebruiken om andere positties te versterken. Geen rare redenatie.

12 november 2020 om 15:20

Haha, nee het was een spotje op tv heel vroeger. Koeman vroeg aan zijn zoon wie de beste voetballer was en dan verwacht je dat zoontje zegt; papa
maar in dit spotje zei de dreumes: stoichkov

De zin over Neuer voegt niets toe? Het was oa de keeper van Bayern, die zo slecht was dat ze verloren en Gaal weg moest. Neuer pakt punten, heel veel punten
Met Neuer onder de lat hadden ze nooit zoveel punten verloren. Het heden en het verleden ,dus ook de tijd van Gaal bewijst dat. Gewoon geen geweldige trainer. Hij is wel goed voor een runner up, spelers die zich nog moeten bewijzen

12 november 2020 om 17:06

Er waren ook wel een aantal voetballers die problemen hadden met Johan Cruijff, maar niemand gaat na z'n dood nog een negatief woord over 'm spreken. Verder is Van Gaal ook wel iemand waar je al snel iets van vind, positief of negatief. De meeste kritiek op Van Gaal heeft betrekking tot z'n karakter.

Als je als speler het leuk vind om expres de bal tegen je trainer zijn hoofd te schoppen, ben je al niet de meest snuggere lijkt me. En moeten zeggen dat je als speler zo veel verder bent gekomen slaat ook nergens op. Zijn genoeg fantastische trainers die geen grootste voetbalcarrière hebben gehad.

12 november 2020 om 20:49

Ik had vroeger ook een trainer waar ik een hekel aan had. En hij aan mij. Ik mikte ook een bal op zn hoofd, maar ik heb niet de traptechniek van Stoichkov. Gelukkig kwam de bal in zn kloten terecht. Geniet er nog van als ik eraan terugdenk.

"van Gaal wilde een keer met ons meetrainen. Ik schoot een keer expres een bal tegen zijn hoofd, waarna de bal in het doel verdween. Hij vierde het vervolgens door rondjes te gaan rennen." Dit is misschien het mooiste wat ik in jaren gelezen heb. Wat een held was deze speler toch ook.

12 november 2020 om 14:21

Ik vind ook de reactie van Van Gaal wel aardig. Je kan boos worden, maar dan schiet je je doel voorbij en daalt je respect ook. en dat lijkt me ook juist de bedoeling van Stoichkov destijds. Any way but lose voor Van Gaal eigenlijk.

"kijk waar ik sta als voetballer en hoe ver jij het hebt geschopt als speler. Ze hebben je bij Ajax weggestuurd omdat je er niets van bakte". Dit vind ik toch altijd van die irritante uitspraken. Het klopt dat Van Gaal geen geweldige voetballer was, maar dit is ook niet nodig om een goede trainer te zijn. Mourinho is bijvoorbeeld een nog beter voorbeeld hiervan.

12 november 2020 om 15:09

Louis heeft het bij Sparta goed gedaan hoor. Sparta was in die tijd een redelijke subtopper.

12 november 2020 om 20:05

Van Gaal was juist wel een geweldige voetballer en zeer technisch. Het enige probleem met hem was dat hij zo traag als dikke stront was anders had hij waarschijnlijk zijn leven lang bij Ajax gevoetbald.

Dat Van Gaal een obsessie voor Cruijff had klopt denk ik wel maar om zoiets steeds maar te herhalen en het 22 jaar later ook nog eens in een boek benoemt is wel zielig. Blijkbaar is Van Gaal na al de jaren ook een obsessie voor Stoichkov.

Tja, Van Gaal kan weer zeggen dat Stoichkov een trainer van niks is en overal is weggestuurd. Neemt niet weg dat Stoichkov een absolute legende is. Onderdeel van het prachtige dreamteam. Was vergeten dat hij ook nog een Balon d'or had gewonnen.

Stoitchkov was echt een goeie voetballer hoor. Vrij onbekend voor veel mensen, maar was echt een geweldenaar.

Hristo was een fenomeen. Uitermate belangrijk bij het Barcelona onder Cruijff, WK topscorer en schoot zijn land naar de 4e plaats. Maar hij had een kort lontje en was af en toe gek. Dat hoort een beetje bij dat soort spelers. Kleurrijk figuur.

12 november 2020 om 16:59

Beetje Eric Cantona type. Wel een aanval was dat hoor samen met Laudrup en Romario!

Gelukkig kon hij beter voetballen dan praten, wat een mafklapper die Stoichkov.

Wat een zure man is die Stoichkov. Van al die dingen waardoor je kritiek kunt hebben op Van Gaal, kiest hij zaken uit waaruit duidelijk blijkt dat meneer enkel een eigen vete aan het uitvechten is en daarin maakt 't hem schijnbaar niet uit hoe hij overkomt.

Hristo was echt een held bij Barcelona. Hij had een immens charisma als speler. Het publiek adoreerde hem. Hij zorge er altijd voor dat iedereen alles gaf. Hij is in vele opzichten de tegenpool van Van Gaal. Van Gaal heeft veel kwaliteiten maar natuurlijk charisma is er niet 1 van. Hij probeert altijd apart te doen maar het is vooral een act. Over het algemeen vind ik van Gaal overigens een goede trainer en met een jongere Hristo was er vast wat uitgekomen.

Wat een zielepoten toch op de wereld .
Weer een boekje geschreven om wat knaken te verdienen dus moet even ‘choqueren’ voor wat aandacht.
Nou prima joh je bent weer even in beeld hahaha - heeft Luca Toni nog iets gezegd of Ibrahimovic?
Oh oh wat zijn het toch uitgesproken types allemaal het is me wat 😂

Ik weet niet of Barca blij moet zijn met zo'n icoon. Stoichkov zijn interviews laten altijd rancune zien en gebrek aan respect terwijl je toch hoopt op iemand met een beetje klasse i.p.v. een tokkie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren