Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barcelona heeft een voetballer nodig die de spelers bij de strot pakt’

Laatste update:
/

Fabio Capello veroverde in 2006/07 de landstitel met Real Madrid. Een sterke slotfase van de voetbaljaargang, tien overwinningen in de laatste twaalf duels, zorgde ervoor dat het kampioenschap naar het Santiago Bernabéu ging. Real Madrid nestelde zich pas na de 35e speeldag (!) op de eerste plaats en kon vervolgens met de druk omgaan. Capello is benieuwd of zijn ex-werkgever dit seizoen in staat is om voor een dergelijk stunt te zorgen.

“Het is de afgelopen weken heel erg snel gegaan. Barcelona heeft veel punten laten liggen en verkeert in moeilijkheden. In mijn tijd ging het stap voor stap, tot de laatste speeldag van het seizoen”, zo herinnert Capello zich. “En we hadden het doelsaldo in ons voordeel. Het kan dit seizoen alle kanten op. Wie weet herstelt Barcelona zich zowel fysiek als mentaal. Maar naar mijn mening heeft Barcelona een aanvoerder nodig, iemand als Carles Puyol. Een voetballer die de spelers bij de strot pakt.”

/

“Dit zijn momenten dat een trainer kan proberen om de situatie recht te zetten, eventueel veranderingen door te voeren, maar als je geen leider in de kleedkamer hebt, zal het niets uitmaken”, zo vervolgt de Italiaan. “Juventus had dit seizoen op een gegeven moment tien punten minde dan Internazionale en vervolgens lieten spelers als Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini zich verbaal gelden. Dat het zo niet langer kon en uiteindelijk heeft Juventus voor de ommeeer kunnen zorgen. Een trainer kan zeggen wat hij wil, maar als de voetballers niet samen strijden en er niemand is die zegt waar het op staat, dan schiet het niet op.”

Capello gaf tot slot aan waar hij denkt dat het aan ligt. “In de laatste twintig minuten van de Clásico zag ik al dat Real Madrid ging winnen en dat vond ik jammer voor het voetbal. En dat zei ik omdat Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez zeer vermoeid terugkwamen van de interlandperiode. Als ze niet werken zoals ze moeten werken, geen geniale dingen doen en wandelend over het veld lopen, dan is het moeilijker om wedstrijden te winnen.” Capello weet niet of Messi een leider is. “Messi is een fantastische voetballer. Ik vind hem de beste voetballer ter wereld. Als Barcelona niet wint, dan is het altijd de schuld van Messi.”

Gaat Barcelona kampioen van Spanje worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen echte leider typetjes daar. Hoeft niet altijd want ze ballen goed om in tijden als deze, waar het iets minder gaat, kun je hem goed gebruiken.

18 april 2016 om 19:59

Ik denk dat Pique de leider kan zijn. Heeft hier en daar soms domme uitspraken in de media maar wilt altijd winnen. En met zijn sterke lichaam en barbaarse gezicht lijkt hij ook op een leider. Hij hoeft alleen maar iets in het Spaans te schreeuwen en tegen een tafel slaan. Daar schrikken ze wel van en weten ze dat ze te maken hebben met een serieus probleem en persoon. Of is alles wat ik zeg een iets doms?

18 april 2016 om 20:09

Iets doms helaas

18 april 2016 om 20:22

Nee zeker niet

18 april 2016 om 20:37

Pique met zijn kinderachtige spelletjes? laat me niet lachen. Barca moet een speler als thiago silva halen of terry overnemen van chelsea. Het gaat om de mentaliteit en geen kwaliteit want dat hebben ze genoeg.

18 april 2016 om 20:54

Zo'n type heeft barca niet nodig. Rust in het team houden, geen gek geschreeuw en gewoon de voeten laten spreken. Of had een "echte leider" er gister wel even voor gezorgd dat diego alves minder goed keepte of dat pique/suarez/messi/neymar hun kansen wel afmaakten?

Wat is nou een echte leider? Iemand die er gevaarlijk uitziet en de schrik in de groep kan gooien? Wat een onzin. Doe mij dan liever een 33 jarige iniesta met 435 prijzen in de kast die me even haarfijn uitlegd wat er verkeerd gaat en zorgt dat ik gefocust blijf.

18 april 2016 om 21:00

Vorig jaar de treble, dit jaar tot twee weken geleden wederom heer en meester. Niks aan de hand, iedereen zag ze weer als topfavoriet voor de CL en primera division. Nu verliezen ze 3 wedstrijden en missen ze ineens een echte leider.

Ze maken hun kansen niet af, dat is het enige probleem dat ik zie. Gister hadden ze makkelijk met 5-2 het stadion uit kunnen lopen als iedereen scherp was voor het doel. Iedereen miste kansen die ze er normaliter in leggen.

18 april 2016 om 21:20

Je kan niet op een leider lijken, je bent een leider. Je wordt zo geboren en Pique is dat zeker niet; anders had ie dat tot nu toe al lang laten zien.

Bovendien bekijk ik de reacties hier onder en mensen denken dat leiders spelers zijn die er niks van bakken en die alleen maar schreeuwen... totaal geen verstand van voetbal of alleen maar kinderen die geen echte leiders hebben gezien.

18 april 2016 om 23:46

Mascherano komt een beetje uitstraling tekort om de voortouw te nemen en Iniesta is te bescheiden. Bravo misschien, is een van de oudere al speelt hij daar nog geen twee seizoenen

19 april 2016 om 00:54

Ben het helemaal eens met jou reactie! Klaassen kan bijvoorbeeld goed voetballen en is een echte leider. Die heeft gewoon het karakter erna. Iniesta misschien minder, je weet niet wat voor karakter hij heeft ongeacht zijn kwaliteiten!
De enige die uit kan groeien als captain is Arda. Die kan een team ook op sleeptouwen nemen. Het is gewoon een natuurlijke kwaliteit hem.

Dan heeft Feyenoord goud in handen met Kramer!!

18 april 2016 om 19:52

"You made my day"
ON: Ik ben het wel eens met deze man. Een echte strijder die het team oppept wanneer nodig kan zoveel verschil maken, die zie ik er nog geen bij Barca.

18 april 2016 om 20:01

Ze hebben in ieder geval wel Iniesta!

Kramer een optie misschien?

18 april 2016 om 20:02

Samen met Kazim gouden duo voor barca

18 april 2016 om 20:14

Immers en Verhoek erbij. Voor diegene die het filmpje van de catacomben in de kuip nog weten tussen Lens en Matthijsen. Hagenezen op hun best.

Nou dat is een mooie transfer voor Michiel Kramer!

Het probleem is dat ze helemaal geen goede bank hebben. Ze hebben veel uitgaande transfers gehad, maar niet goed ingekocht. De basis 11 is prima. Maar er is geen andere optie nu. Een plan B.

18 april 2016 om 20:58

Mee eens, als je de bank van barca vergelijkt met die van bayern is er een gigantisch verschil

18 april 2016 om 21:52

Plan B is Barca B

Precies wat ik in een artikel heb verteld. Een speler als Puyol is niet alleen sportief gezien belangerijk, maar ook mentaal. Jammer dat hij begint over die interlands voor de Classico.

Het enige dat Barcelona nog kan redden is het feit dat Zowel Atletico als Real nog CL spelen. De wedstrijden voor, tussen en na de CL kunnen fysieke en instellings problemen opleveren.
Na donderdag verwacht ik alvast Barcelona op de derde plaats. Maar ze hebben dus een makkelijker programma.

18 april 2016 om 20:03

Valt wel mee, zowel Real als Atletico hebben nu ook weinig last gehad en clubs van doe grootte kunnen dat wel opvangen.
Barca is gewoon uit vorm en als de peperdure voorhoede het af laat weten is Barcelona meteen weinig meer waard.

Bij leiders denk ik aan Scholes, Effenberg, Keane, Kahn, Costacurta.....jullie?

18 april 2016 om 21:45

Puyol, Ramos, Godin, Maldini.

18 april 2016 om 21:58

Jan-Arie van der Heijden.

19 april 2016 om 02:01

Ik word echt gek dat mensen Ramos noemen. Ramos is alles behalve een leider. Zelfs Pique en Mathieu zijn nog betere leiders dan deze flapdrol

19 april 2016 om 07:02

Yo je bent niet goed wijs met je mathieu boven ramos als leider. Ramos heeft alles wat een leider nodig heeft . Af en toe heeft ie zn trekjes maar dat is meer emotie en passie . Als je ramos geen leider vindt dan kijk jij geen wedstrijden van real. In de catacombe altijd de luidste speler en geeft ieder een snelle oppepertje

Nou ik lees de titel en ik denk maar aan één naam en vele met mij zo te zien hahaha

18 april 2016 om 21:53

Michiel Kramer?

Ik hoor nu allemaal dingen die ik nooit hoor als ze alles winnen en iedereen aan flarden spelen. Dit is gewoon een dip en het zit tegen. Tegen Valencia wilde de bal er gewoon niet in. Die kans van Pique was illustrerend. Toch ben ik ervan overtuigd dat we kampioen worden en de Copa pakken. 5 finales spelen in de competitie en je bent er!

Vamos Barca

18 april 2016 om 21:46

Net zo overtuigd als dat Barca de treble weet ging pakken? Atlético gaat La Loga pakken en Real de Champions League.

19 april 2016 om 02:01

En jij bent een troll.

Ze mogen misschien wel een leider nodig hebben, maar ik zie niet zomaar iemand van buiten uit eigen beleid of jeugd even komen en de spelers bij de strot pakken om orde op zaak te brengen, het is Puyol of Xavi of iemand binnen huidige team die opstaat. Pique naast zijn sociaal media gedrag zie ik hier in staat.

Zo jammer dat de aanvoerders de verlegen types zijn momenteel. Iniesta of Messi horen geen aanvoerders te zijn naar mijn mening, maar type Macherano weer wel. Snap niet waarom hij geen leiding neemt. Zelfs Alves zou eventueel kunnen met zijn leeftijd en ervaring.

18 april 2016 om 20:27

In het stuk staat een naam genoemd, welke in mijn optiek juist prachtig past in het plaatje. En dan hoeft het niet direct iemand te zijn die de eigen spelers aanpakt, maar wel het voortouw neemt. Barcelona heeft prachtige voetballers, maar geen moordernaars. Een speler als chiellini, die gewoon 1 taak uitvoert en dat is zorgen dat de tegenstander niet bij de goal in de buurt komt. Geen gezeur, geen getreuzel, gewoon de beuk erin. Weinig spelers nog die dat echt in zich hebben. Puyol, keane, vieira dat soort types. Chielini is een van de weinige nog in die categorie.

Barcelona word kampioen na spanje. Ze waren uiteraard uit vorm.
Maar als je de kansen ziet die ze hadden tegen valencia. Man man man. Ze hadden heel erg veel pech. Maar pech heb je niet altijd. Dus de komende 5 wedstrijden zal barca moeten knallen. En dat kan barca zeker wel

Dan moeten ze maar even een belletje naar Rotterdam doen

Weet je wat barca nodig heeft geen coach.die Enrique heeft alles verziekt niet normaal vorige jaar was die al paar keer goed weg gekomen met zijn domme wissels nu niet meer te laat.
Alves op de bank rakititch wisselen tegen real.bij socidad waar het moeilijk winnen is met een heel anderen opstelling beginnen
Tegen atlitico 2 1 voor dan als nog verliezen Door domme tacktiek hanteren.
Onder hem lijkt het net als of barca goed speeld maar tegen deel is bewezen treaner moet ook tacktich iets kunnen wijzigen tijdens de wedstrijd hij doet helemaal niets steeds maar vol op de aanval en achterin niemand triest .
De enigste wedstrijd waar die een tacktich wissel had toe gepast was bij madrid uit.
Vooral in uit wedstrijden is barca zo kwetsbaar niet normaal is maar
Goed ook dat ze nu zijn uitgeschakeld want een bayern die gaan er over heen geloof me .

20 april 2016 om 12:54

Nee man, dat is te makkelijk om dat op de coach te wijzen.

Don Fabio! Wat was dat toch een legendarisch seizoen. 1 van de mooiste ontknopingen ooit. La Remontada! Nota bene Diarra en Reyes die de titel binnen slepen, fenomenaal.

Ik zou meerdere ervaren spelers halen. Mannen die op het veld misschien niet zo veel waarde hebben, maar zich in de kleedkamer laten gelden. Marchisio is zo iemand, Thiago Motta ook. Probeer Puyol over te halen om assistent trainer te worden.
Je had het ook al zien aankomen. De clubmannen die er nu nog zitten (iniesta, Pique en Messi) hebben geen grote mond. Ze zijn verlegen en hebben iemand als Puyol nodig.

Barcelona heeft nu eens een dipje. Een zwakke maand.
Maar het grote probleem is de trainer, dat is 13 in een dozijn.
Nu stellen dat ze een zwakke bank hebben is een lachertje. De spelers zijn ervoor wel succesvol ingepast en nu zou het niet goed genoeg meer zijn.
Een trainer die iets of wat niveau heeft vind dan wel een oplossing. Nu was het zo makkelijk, je hebt de beste ploeg ter wereld en laat ze gewoon hun ding doen, de stijl blijft altijd hetzelfde en zolang het goed gaat is er geen vuiltje aan de lucht.

Misschien dat Vin Diesel een optie is wellicht?

Mocht ik Barça zijn zou ik 2 ervaren spelers halen (naast Denis Suarez en Nolito) , die inderdaad de vuist op tafel kunnen leggen wanneer het nodig is. Thiago Motta zou ik terughalen, kent de spelers en de clubcultuur en zou een prima stand-in zijn voor Busquets. Daarnaast zou ik proberen om Godin of Thiago Silva te overhalen om naar Barça te komen. Met hem in de verdediging krijgt Barça er hoogstens 20 tegen op een seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren