Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona gaat voor ‘ofensiva para renovar’ na hectische transferzomer

Laatste update:

Barcelona gaat zich de komende weken focussen op enkele contractsituaties binnen de selectie van trainer Ronald Koeman. Op de voorpagina van Mundo Deportivo prijken zaterdag drie spelers, Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Pedri, met daarboven met grote letters: Renovación, oftewel renovatie, verwijzend naar nieuwe contracten voor het drietal van los Azulgrana. Met name bij Dembélé is de nodige haast geboden.

Het contract van Dembélé loopt aan het einde van het seizoen ten einde en Barcelona heeft geen eenzijdige optie om automatisch te verlengen. De momenteel geblesseerde aanvaller is in potentie een basiskracht voor Koeman en staat ook open voor een langer verblijf in het Camp Nou. Het financieel geplaagde Barcelona zal hoe dan ook inzetten op een lager basissalaris en probeert daar via variabele bonussen in tegemoet te komen. De Catalaanse sportkrant schrijft dat beide partijen binnenkort om de tafel gaan.

Met Fati, de nieuwe nummer 10 van Barcelona, heeft de clubleiding al gesproken. De club wil de achttienjarige aanvaller een langdurig contract geven omdat hij als het boegbeeld op korte, middellange en lange termijn wordt gezien. Het bestuur heeft goede hoop op een akkoord met Fati en zaakwaarnemer Jorge Mendes. De huidige overeenkomst loopt ook volgend jaar af, maar Barcelona gaat een eenzijdige optie voor twee seizoenen extra lichten. De Catalanen willen Fati uiteindelijk tot medio 2026 binden.

In la ofensiva para renovar, ‘het offensief om te verlengen’, komt ook Pedri aan bod, al verzekerden enkele andere media in Spanje dat club en speler inmiddels al elkaar hebben gevonden wat betreft een contract tot de zomer van 2026. De achttienjarige middenvelder zal naar verluidt komende week zijn handtekening zetten. Zijn huidige contractsituatie is exact hetzelfde als Fati: een aflopend contract, met eenzijdige optie voor twee jaar.

Barcelona heeft een hectisch slot van de transfermarkt achter de rug. Emerson Royal, Ilaix Moriba en Rey Manaj vertrokken op de slotdag van de zomerse transfermarkt. Dat gold ook voor Antoine Griezmann, al kwam daar Luuk de Jong voor in de plaats. Donderdagavond laat werd ook de verhuur van Miralem Pjanic aan Besiktas afgerond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fati, Pedri, Frenkie, Ter stegen en een dembele in vorm zijn toch de spelers waar Barca op moet bouwen de aankomende jaren.

4 september 2021 om 12:03

En dan heb je ook nog talenten als Araujo, Garcia, Mingueza, Dest en Puig. In potentie misschien wat minder dan de spelers die jij noemt, maar die zullen komende jaren toch ook belangrijk worden voor dit Barca denk ik zo aangezien nieuwe spelers aantrekken niet makkelijk zal zijn.

Tja interessant. In potentie allemaal toppers voor Barca, maar de vraag is of zij deze spelers wel kunnen bieden wat zij willen gezien de huidige economische voetbalmarkt. Ik denk dat dat nog een aantal interessante gesprekken zal oplevere . Ben benieuwd naar de uitkomst.

4 september 2021 om 10:20

Pedri en Fati tekenen sowieso bij. De binding met de club is groot. Ook bij hun families. Na het vertrek van Griezmann is er ook fikse salarisruimte. Dembele lijkt ook te willen blijven tegen een aangepast salaris. Met jonge spelers gaan spelen is nu de enige manier om stap voor stap uit de crisis te komen.

4 september 2021 om 11:33

Ze zijn jong en krijgen veel speeltijd bij Barca op een relatief hoog niveau. Ze kunnen altijd nog op hun 23e met veel stampij naar Engeland, PSG of Bayern vertrekken.

4 september 2021 om 11:40

Barcelona heeft alleen 2 spelers verloren aan PSG. Aan die andere clubs nooit.

4 september 2021 om 11:47

Barca zat dan ook nog nooit in de situatie waarin ze nu zitten. De competitie/clubs die Bongiorno noemt zijn momenteel van hoger niveau dan Barca (en zullen dat voorlopig ook blijven, gezien de financiele verschillen).

4 september 2021 om 12:45

Barcelona heeft nog steeds de hoogste inkomsten. Nu de kosten onder controle zijn kan er straks weer wat stapje voor stapje.

4 september 2021 om 12:56

*had. Je moet maar kijken wat daarvan over is nu trekpleister Messi weg is. Voor welke spelers komen fans nu een weekend naar Barcelona dan?

Dacht dat Dembele leek te gaan vertrekken? Bedoel welke garantie heb je nog met die jongen? Jongens als Aurojo, Frenkie, Fati, Pedri moet je bouwen.

4 september 2021 om 10:22

Hij blijft blessuregevoelig. Maar je kunt hem niet gratis laten vertrekken na zo'n grote investering. Ik ben nog altijd een fan van de speler.

4 september 2021 om 10:55

Hoe kan je nu 'fan' zijn van een dolle bambi als Dembele? Zelden zo een vreemde speler gezien. Die is er nog steeds niet uit wat nu zijn sterkste voet is, wil soms met de bal met beide voeten tegelijk raken. Constant balverlies, het ziet er niet uit.

4 september 2021 om 11:08

Hij is nog relatief jong hé. Misschien piekt hij over een seizoen of 2. Dan heb je er nog steeds veel aan. Hij is enorm dreigend, snel, doelgericht. Naar mijn mening een super goede voetballer.

4 september 2021 om 11:10

Hij is zo onvoorspelbaar. Zijn kracht is ook zijn zwakte. Hij speelde al volwassener vorig seizoen.

4 september 2021 om 12:33

Die goal tegen Sevilla zegt al genoeg. Hij is gewoon enorm goed, alleen moet hij proberen fit te blijven.

4 september 2021 om 22:50

We zullen het zien, maar ik zit niet meer op het puntje van mijn stoel als voorheen.

4 september 2021 om 11:01

Ook als hij zou vertrekken, is het wel fijn om zijn contract nog even te verlengen. Anders loopt hij straks gratis weg. Stel dan in ieder geval die transfersom veilig. Ik kan me echter wel voorstellen dat zijn rol in de selectie is veranderd. Zonder Messi en Griezmann zal er toch meer verantwoordelijkheid bij hem belanden maar is er misschien ook meer ruimte om hem helemaal in zijn kracht te benutten.

Echt zo zonde van die blessures van Dembele. Vind hem echt een geweldige speler echt genieten als ik hem zie voetballen. Echt heel jammer!

Ik hoop dat ze die alle drie kunnen verlengen.
Barca heeft in principe geen slechte ploeg met jonge spelers, ze moeten wel een wereldtopper proberen te halen voor de aanval.
Ze moeten voor Haaland gaan, als het niet lukt, lijkt Isak van Sociedat mij een hele goede keuze.
Fati, Isak, en Dembele is een vrije goede aanval.

4 september 2021 om 10:25

Haaland is niet haalbaar. Gezien het gedoe met dure sterren is het ook logisch om het dit keer anders te doen. Chelsea wint zonder wereldster ook gewoon de CL door als team te spelen.

4 september 2021 om 10:48

Haaland wordt indd heel moelijk.
Maar Isak en Werner lijken mij goede keuzen, beiden vrij snel ook.
Werner zal nu minder spelen met Lukaku, en had bij Chelsea vaak pech in de afwerking, maar zijn loonlijnen zijn heel goed, zou het goed doen bij Barca denk ik.

4 september 2021 om 10:56

Werner is de laatste speler waar Barcelona voor zou moeten gaan. Die heeft ruimte nodig, slecht in de kleine ruimtes. Isak is een goede speler maar volgens mij heeft La Real zijn clausule onlangs verhoogd naar 90 miljoen euro.

4 september 2021 om 11:39

Chelsea wint de CL na een transferzomer waar ze honderden miljoenen uitgegeven hebben aan spelers.

4 september 2021 om 11:42

Ze kochten geen enkele grote ster en hadden daarvoor ook een transferverbod.

4 september 2021 om 11:56

Ziyech werner havertz geen ster noemen is wel grappig als je aanval bestaat uit depay luuk en braitwaith. Hoe mogen we die 3 dan noemen als de eerst genoemde spelers geen sterren zijn? Dat ze het niet zo goed doen als verwacht is een ander verhaal

4 september 2021 om 12:42

Dat zijn toch geen wereldsterren. Werner is een hardloper. Havertz heeft meer kwaliteit maar is nog geen top 20 speler.

4 september 2021 om 13:16

Je zegt eerst een ster en na mijn reactie zeg je wereldster. Wat is je volgende verdediging als k hier op in ga ? Top3 wereldsterren zoals messi ronaldo neymar? Het zijn gwn sterren. Werner schoot er min. 30 in de bundesliga en havertz heeft de winnende gemaakt in de cl finale en ziyech was jarenlang de absolute ster in een team die een cl finale op de laatste seconde mis liep.

Snap wel dat Dembélé de prioriteit is om te verlengen, aangezien hij toen voor 135 miljoen is binnengehaald en er dus een kans zou bestaan dat hij dus gratis de deur uitloopt.

Hoop dan wel dat Dembélé blessurevrij zal blijven, want in potentie is hij gewoon een fantastische aanvaller van een zeer hoog niveau en ik zie hem dan ook wel als een van de belangrijkste spelers van Barcelona.

Barcelona moet er nu gewoon voor zorgen dat Dembélé, Fati en Pedri zullen verlengen en dan deze 3 spelers plus Frenkie en Araújo als sleutelspelers van het elftal proberen te maken, maar ook zeker Depay en hopelijk kan iemand als Demir zich goed door blijven ontwikkelen en dat er dan vanuit de jeugd ook nog de nodige spelers komen, waardoor Barcelona er hopelijk weer enigszins bovenop kan komen in financieel maar ook sportief gebied.

Ansu en Pedri zijn de spelers die je basis gaan moeten vormen komende jaren, samen met Frenkie, Araujo, Garcia, Dest, enz. Maar Dembele wordt niks meer helaas, na vier seizoenen kan je dat wel concluderen.

4 september 2021 om 11:29

@Millonario jawel hoor dembele heeft afgelopen seizoen gewoon heel goed gespeeld, hoop dat ie niet meer blessure gevoelig word

4 september 2021 om 12:34

Vooral in 2021, ik vond hem na Messi, Frenkie en Pedri onze beste speler

4 september 2021 om 12:52

@HZ7-22 zeker vond hem al sinds dat fati geblesseerd was en dembele de kans kreeg goed spelen. Alleen moet ie werken aan zijn afmaking als hem dat lukt word ie een van de beste vleugelaanvallers ter wereld met fati

4 september 2021 om 22:47

Het is maar wat je 'goed gespeeld' vindt. Heeft goeie momenten gekend, maar heeft nog nooit zijn waarde getoond door blessures en randzaken. Is ook geen speler voor Barca gebleken.

Goed nieuws hun zijn ook de toekomst van de club, ben overigens wel benieuwd naar dembele hoe die terugkomt van zijn blessure

4 september 2021 om 11:35

*zij zijn ook de toekomst van de club.

Als Barca niet de boel op orde krijgt zijn deze jongens zonder verlenging ook echt op de lijst noodgedwongen te vertrekken.

4 september 2021 om 11:44

Er is nu even rust en ruimte. Griezmann's transfer kwam op het moment dat Barcelona alweer voldeed aan FFP. Als de stadions zo weer volstromen dan komt er weer wat lucht.

4 september 2021 om 11:48

Dat is nogal een hoopvolle veronderstelling.

4 september 2021 om 11:58

Net zoals de fans die hadden van milan manunited en arsenal toen arteta kwam. Trust the proces met luuk en braitwaith😘

4 september 2021 om 12:43

Ach ja. Ik geloof in alle onder 24 spelers. Ooit speelde Barcelona met een volledig la Masia team. Er is weer een mooie generatie aan spelers.

4 september 2021 om 12:43

Er is toch lucht gekomen. Griezmann's vertrek is echt een meevaller financieel gezien.

4 september 2021 om 12:52

Het vertrek van Messi is pas een meevaller financieel gezien. Barcelona won met hem erbij al bijna niets meer, dus veel erger zal het nu niet zijn. Even wennen maar het is te handelen. Maar de gedachte dat je nu 1 blessure verwijdert bent van Luuk de Jong met z´n enge kop in een Barca-shirt, verschrikkelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren