Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona gaat niet verlengen met aanvoerder na beslissing van Xavi

Laatste update:

FC Barcelona gaat het aflopende contract van Sergi Roberto niet verlengen, zo weet het doorgaans goed ingevoerde Relevo te melden. Trainer Xavi wilde graag langer door met Sergi Roberto, maar de situatie veranderde toen de Spaanse trainer zijn ontslag aanbood vorige week.

Sergi Roberto is door Xavi aan het begin van het huidige seizoen zelfs aanvoerder gemaakt van de Catalaanse ploeg. De vertrekkende trainer vindt hem een geweldige professional.

Volgens Relevo is Sergi Roberto heel belangrijk in de kleedkamer. Hij helpt de jonge spelers en neemt het team op sleeptouw wanneer ze achter staan, ondanks het feit dat hij nagenoeg nooit speelt.

Xavi vroeg daarom voor de kerst al aan technisch directeur Deco of Barça het contract van Sergi Roberto wilde verlengen. Een besluit daarover werd uitgesteld en is nu genomen. Deco gaat het de speler deze week nog melden.

Sergi Roberto heeft zelfs sorry gezegd voor de mindere resultaten en het ging hem, net als Robert Lewandowski, erg aan het hart toen Xavi zijn vertrek bij Barcelona aankondigde.

De 31-jarige rechtsachter annex middenvelder heeft bij Xavi gesmeekt om zijn beslissing te heroverwegen. Zijn poging was tevergeefs. Na achttien jaar in dienst van de regerend landskampioen komt er nu dus een einde aan zijn avontuur.

Het hoogtepunt van zijn carrière beleefde hij in 2017. In de achtste finale van de Champions League wist Barcelona terug te komen van een 4-0 nederlaag in de heenwedstrijd. De Catalanen wonnen met 6-1. Sergi Roberto maakte in de slotminuut het winnende doelpunt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat hoogtepunt in zijn carrière, de 6-1 tegen PSG, was voor hem natuurlijk fantastisch. Zelf de beslissende goal maken in de laatste seconden van de wedstrijd. En dan de explosie van vreugde en passie in en buiten het stadion.

Echter zal die wedstrijd voor altijd een van de dieptepunten zijn in het voetbal, samen met Chelsea - Barcelona. Goede voorbeelden van wedstrijden waarin de VAR een verschil had gemaakt.

6 februari 2024 om 12:33




@rutgerrr

Als we toen al de VAR hadden, had Barcelona misschien inderdaad die wedstrijd op Stamford Bridge niet gewonnen. Al kan je het wel langs twee kanten bekijken :

1. Dan krijgt Henry een strafschop in Camp Nou waar hij omver wordt gelopen door Ashley Cole en wint Barcelona (misschien) met 1-0
2. Abidal krijgt geen rood in Stamford Bridge nadat Anelka over zijn voeten struikelt.

Dan was Barcelona misschien de eerste club geweest die back to back de CL in 2009/10 en 2010/2011 had kunnen winnen als de VAR aanwezig was, want dan had Inter uitgeschakeld geweest in de halve finale na het "vermeend" handspel van Piquã© bij het doelpunt van Bojan die absoluut geldig was.

We hadden er uiteindelijk dan ook uitgeschakeld geweest vs PSG in 2016/2017 en dan had Real waarschijnlijk ook niet de CL gewonnen na het debacle tegen Bayern in de halve finale.



6 februari 2024 om 12:57

Zeker mee eens! Het was ook niet zozeer mijn intentie om echt zo diep in te gaan op de VAR haha.

Er zijn voldoende wedstrijden die beslist zijn door arbitrale fouten, toevallig ook Chelsea - Ajax.

6 februari 2024 om 13:21

Je hebt het over het vermeend handspel van Pique, maar in de heenwedstrijd werd ook een doelpunt in buitenspelpositie goedgekeurd van Inter. Dat zou met de VAR een stukkie duidelijker zijn geweest.

6 februari 2024 om 13:57

@almogaver

Klopt, het dooelpunt van Milito, die was ik zelfs vergeten!

6 februari 2024 om 14:09



En tegelijkertijd krijgt Pepe geen rood in de halve finale 10/11. Tegelijkertijd krijgt Motta geen rood tegen Barca en krijgt Chelsea 4 penalty's.

Scheidsrechters hebben genoeg fouten gemaakt voor, maar ook tegen Barca. Om dan te zeggen dat Barca back to back had kunnen winnen vanwege een scheidsrechtersfout is natuurlijk niet juist. Er komt veel meer nuance bij kijken.

Scheidsrechters maken nou eenmaal fouten en het heeft weinig zin om er op die manier naar terug te kijken.

6 februari 2024 om 15:09

@r.madridista

Daarom dat ik ook misschien zet ;-) Het is namelijk onnuttig om zoiets te roepen omdat zulke beslissingen een wedstrijd een volledig andere wending kunnen geven.

6 februari 2024 om 15:23

Die van Pepe met gestrekt been is sowieso rood hoor. Of hij Alves nou raakt of niet. Los daarvan, dat tweeluik had Real nooit als winnaar van het veld gestapt. Ze waren een speelbal die in een rondo terecht kwamen. Dat Barca was superieur aan Real en iedereen destijds.

6 februari 2024 om 17:04

Ik zou er zelfs acht penalty's van maken!

En van Pepe hoorde je zelfs de klap. Schei toch uit, man.

6 februari 2024 om 18:40

Als je pleit voor een penal voor Henry dan kan je er op Stamford Bridge wel 5 tellen haha. Zelfs die Ovrebo heeft toegegeven dat die avond z’n best verzamelde bagger ooit was dus om dat tweeluik te gaan bagetalliseren is een beetje vergezocht. 1 Schot op doel maar op Stamford Bridge, Barcelona had dat jaar niks in de finale te zoeken.

6 februari 2024 om 22:06

Almogaver, niet overdreven sarcastisch doen. Duwfout van Alves op Malouda werd een vrije trap voor gegeven, terwijl het in het strafschopgebied was. Of verandert de plaats opeens de overtreding? Hands van Pique en Eto’o. Overtreding in een 1 op 1 situatie op Drogba.

Ik vind het jammer dat je niet gewoon kunt toegeven dat er gewoon vier duidelijke penalty’s gegeven hadden moeten worden. Objectiviteit is ontzettend ver te zoeken bij jou, want elk objectief persoon zou zeggen dat Barca op de Bridge ontzettend veel geluk heeft gehad.

Verder sla je volledig de plank mis over waar ik een punt over wil maken. Namelijk, scheidsrechtersfouten kunnen gebeuren en het heeft weinig zin om er achteraf over te discussiëren. Maar nee, je springt als een bloedhond op een aantal tegenstellende voorbeelden die ik gaf. Zwak.

6 februari 2024 om 22:18

Wat betreft Dani Alves en Pepe, welke klap hoor je? Kijk hem even terug, zet de video in slowmotion en laat me weten als Pepe hem raakt, wat helemaal niet is gebeurd. Allemaal allang bevestigd op video dit. Snap niet dat de consensus nog is dat die rode kaart terecht was.


Joga_Bonito, zeker mee eens. Barcelona was zeker van een ander niveau toen, eigenlijk gewoon de beste. Maar Barca was ook beter tegen Chelsea het seizoen erop, maar werd alsnog uitgeschakeld. Je weet natuurlijk nooit hoe zo’n wedstrijd verloopt!

6 februari 2024 om 23:33

Kijk de wedstrijd terug, gozer en luister naar het moment. Dan hoor je gewoon de tik. En dat is nog los van het gegeven dat je voor zo'n aanval sowieso rood hoort te geven. Zelfs als we de theorie zouden volgen dat Alves op miraculeuze wijze, midden in de lucht een draai van jewelste heeft gemaakt, dan is dat alsnog alleen maar goed geweest voor zijn gezondheid, gezien de losgeslagen Pepe inkwam als een bezetene.
Dat jij niet snapt dat daar rood voor getrokken werd, maakt het bijna grappig.

Chelsea had recht op twee, misschien drie pingels. Barça had voor Chelsea ook maar ergens om kon vragen al recht gehad op twee pingels. Henry in de heenwedstrijd en de hands van Ballack.

Het probleem is niet dat ik de plank mis zou slaan, maar dat je mijn post niet goed leest. Dit is de eerste keer dat ik iemand hoor vertellen dat er vier pingels moesten komen. Zelfs de Chelsea fans hoor ik over maximaal drie praten. Natuurlijk maak ik dat dan belachelijk als je beweert dat er sowieso vier gegeven moesten worden, waar er "maar" twee zeker waren en een onzeker.

6 februari 2024 om 23:48

Pepe komt in als een bezetene, maar er zijn genoeg instanties gegeven waar

Tevens wordt er vaak genoeg gerept over vier penalties. In mijn opinie hadden deze penalties gegeven moeten worden:
- Overtreding Alves binnen strafschopgebied
- Overtreding op Drogba 1 op 1 situatie
- Hands Gerard Piqué
- Hands Samuel Eto’o in de laatste minuut

Dit waren naar mijn mening toch wel vier verdiende penalties. Niks tegen Barca, want nogmaals, scheidsrechters maken fouten en er is in dat tweeluik ook genoeg tegen Barca gebeurd.

Mijn algehele punt is dat scheidsrechtersfouten geen invloed behoren te hebben op de tendens of een prijs verdiend is of niet. Ik vind dat erg oneerlijk. En uiteindelijk balanceren de fouten voor en tegen elkaar af.

6 februari 2024 om 12:34

Heb laatst toevallig nog een uitgebreide samenvatting van die wedstrijd tegen Chelsea bekeken. Hands van Piqué had een penalty moeten zijn en verder viel het echt wel mee. Waren hele lichte vergrijpen om penalty’s te geven. Daarnaast was het voor heel veel clubs anders gelopen als er toentertijd al een var was.

6 februari 2024 om 12:55

Die wedstrijd begon echt heerlijk met die goal van Essien in ik geloof de winkelhaak (ik voel me even een commentator). Daarna begon die 'hel'. Alves en Malouda kwamen in een duel binnen de 16, wel rand 16, en Obrevu floot voor een overtreding buiten de 16. Ik vond het geen overtreding, maar als je fluit moet hij op de stip (het was er binnen).

Het duel tussen Abidal en Drogba vond ik minder schokkend. Hij had op de stip gekund maar het is voor mij geen overduidelijke strafschop, Drogba ging graag naar de grond. Anelka en Abidal vond ik ook geen rood, maar Abidal kreeg hem wel. Hij raakt Anelka heel licht in de loop, maar je kan het ook uitleggen als dat Anelka tegen Abidal zijn been komt. Maargoed, toen waren de rode kaarten ook wel sneller gegeven naar mijn gevoel. en ja, ik heb voor dit stukje nog even gekeken op Youtube.

De handbal van Pique is overduidelijk, maar de handbal van Eto'o was ook duidelijk hoor. Beide een strafschop naar mijn mening.

6 februari 2024 om 13:20

Barça had op die manier al aanspraak kunnen maken op twee pingels (een in iedere wedstrijd) voor het doelpunt van Essien gevallen was.

Drogba had dan ook rood gehad voor zijn trap op Pique. Abidal had geen rood gehad.

Er zijn die wedstrijden meerdere fouten gemaakt, beide kanten op. Chelsea heeft geen claim op wat ze denken te hebben. Anelka struikelt overigens over zijn eigen benen.

6 februari 2024 om 12:47

Er zijn veel wedstrijden te benoemen waarbij het anders was gelopen met een Var.

2009 barca - chelsea, wellicht waren de penals die chelsea verdiende wel gegeven met var, maar dan waren hopelijk de rode kaarten die chelsea had moeten krijgen en de penals die barca verdiende ook gegeven. 2009 is het ideale voorbeeld van blind staren op een paar momenten, en de vele andere momenten vergeten.
2010 had Barca de finale bereikt, buitenspel doelpunt van inter was afgekeurd, het doelpunt van Bojan was goed gekeurd, en er waren meer beslissingeni in het voordeel van inter.
2016, buitenspel doelpunt van Ramos had niet geteld
2017, was Bayern door gegaan, en ook PSG was daar gewoon door gegaan.

En dit zijn een paar belangrijke voorbeelden, maa zo zijn er veel meer. We hadden genoeg andere wedstrijden, finalisten en misschien zelf winnaars gehad in de UCL met een VAR.

6 februari 2024 om 12:59

2017 waren 2 buitenspel doelpunten, waarvan een twijfelachtig.

4-2 in Santiago Bernabeu, 1-2 in de Allianz arena. Haal de 2 doelpunten eraf en Real is nog door.

''hands'' carvajal was geen hands, penalty Lewa was geen penalty, en zo ging het aan beide kanten vaak mis of juist goed.

Deze wedstrijd wordt zo vaak aangehaald terwijl het nog niet misschien vergelijkbaar is met de Barcelona schandalen, maar snap natuurlijk dat er iets tegenover gezet moet worden.

6 februari 2024 om 13:04

Zeker weten! Dat de VAR nog niet helemaal werkt zoals het moet werken, is duidelijk. Er zijn nog teveel discutabele momenten waarbij de VAR wel of juist niet ingrijpt en ook niet altijd even goed.

Ik denk echter dat het wel een vooruitgang is inmiddels. De VAR blijft mensenwerk en dat kan gewoonweg fout gaan. Maar het is vaak ook nog gewoon een rotzooi. Bij Feyenoord PSV hadden we dat discutabele moment over wel of geen strafschop voor PSV. Ik laat even in het midden of dat wel of geen overtreding was, maar ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat het enigszins opmerkelijk was dat de VAR check maar 3 seconden duurde. Er is dus niet goed naar gekeken.

6 februari 2024 om 15:24

Je vergeet Casemiro die onbeperkt overtredingen mocht maken, terwijl hij allang zijn 2e geel had moeten hebben.

6 februari 2024 om 16:07

Haha ik moest ook aan Engeland - Argentinië denken in Mexico '86 bij je laatste zin.

Sergi Roberto zou een perfecte versterking zijn voor Ajax. Die man kan echt overal spelen, altijd bijzondere speler gevonden.

6 februari 2024 om 12:45

Die man kan hoger aan dan de Eredivisie. Ik las hier ook al iets over PSV, maar ik kan me niet voorstellen dat hij voor 1 van deze 2 clubs zou gaan.

6 februari 2024 om 13:34

Ik had ook niet verwacht dat Henderson naar Ajax zou gaan.....en zie wat geschiedde. Dit lijkt mij wederom onwaarschijnlijk maar ik durf niet meer hardop te zeggen dat dit nooit gaat gebeuren.

6 februari 2024 om 18:41

Henderson wilde een snelle exit uit Arabië en Roberto komt net van Barca. Toch wel een verschil van perspectief.

6 februari 2024 om 12:58

Het was al wachten tot iemand hem naar Ajax zou schrijven.

Of een waardige vervanger voor Veerman als hij vertrekt. Back-up voor Schouten, i.p.v. Teze op de RB
Ook voor PSV zou dit een perfecte versterking zijn.

Zou ontzettend stom zijn om zo'n professional te laten gaan. Bankzitters zijn nodig en volgens mij is deze jongen daar heel goed geschikt voor, helemaal met zijn professionele houding.

6 februari 2024 om 12:41

@IkBenDeSjaak

Sergi Roberto heeft al jaren niet meer het niveau voor Barcelona wat die eerst wel had. Hij heeft dit seizoen max 2-3 goede wedstrijden gespeeld..

Het is wel echt een kind van de club maar Barca had al veel eerder afscheid van hem moeten nemen.

6 februari 2024 om 13:33

Deze man vertegenwoordigt de matigheid van Barca de afgelopen 5 - 10 jaar. Wordt hoog tijd dat ze hem weg doen.

6 februari 2024 om 14:40

Zeker niet. Ideale 12de man geweest onder Enrique en Valverde. Daarna kwam echter het blessureleed en de financiele malaise waardoor de laatste 3/4 jaar idd niet echt sterk waren van zijn kant.

6 februari 2024 om 23:36

Toch knap om in die matigheid eenmaal de CL te winnen, vijf keer kampioen te worden, vijf keer de beker te winnen en nog een buts aan kleinere prijzen.

Zo wil ik ook wel matigheid vertegenwoordigen.

Drie keer raden waar Sergio Roberto heen gaat.. Miami kom er maar in! Het volgende puzzelstukje van het Barça veteranen team.

6 februari 2024 om 13:49

Mocht toch niet? Zit Inter Miami niet aan de max buitenlanders of grootverdieners? Weet de regels zo even niet meer, maar meen dat er niet meer zomaar overal geshopt kon worden.

Ben Sergi Roberto dankbaar voor alles wat die voor de club heeft gedaan. Maar hij heeft al jarenlang niet meer het niveau voor Barca.

Het gaat je goed Sergi echt een kind van de club ook.

6 februari 2024 om 13:36

Heeft hij uberhaupt het niveau ooit gehad? Kan mij nog van heel lang geleden nog herinneren dat iedereen zich afvroeg waarom deze man speeltijd kreeg. Hij heeft hier en daar wel wat belangrijke momenten gehad, maar als je honderden wedstrijden hebt gespeeld voor je club is het niet zo raar dat je af en toe iets leuks hebt laten zien. Maar hij was vooral altijd matig naar mijn idee.

6 februari 2024 om 13:59

@linley

Jawel hoor hij heeft echt wel een hoog niveau aangetikt in verschillende seizoenen. Met name in de jaren dat Ernesto Valverde nog de trainer was van Barca speelde die als rechtsback echt wel heel goed maar hij was ook de enige die wij toentertijd hadden die daar op kon spelen. We hadden Semedo ook toen maar die had duidelijk het niveau niet voor Barca en helemaal naar de Davies actie…

Maar na de 2-8 heb ik Sergi nog zelden goede wedstrijden zien spelen, hij is erg achteruitgegaan in zijn niveau en is ook veel langzamer geworden. Is hij eigenlijk altijd wel een beetje geweest maar nu is het nog zichtbaarder.

6 februari 2024 om 14:28

Sergi Roberto was toch helemaal niet goed als rechtsback onder Valverde? Ik meen dat hij juist hangend op rechts in een 442 zijn beste wedstrijden speelde. De beste pot van hem van Barcelona was hangend op rechts tegen Real Madrid, toen voegde hij heel veel toe met zijn loopvermogen en rushes.

Verder mochten we van mij Roberto echt wel houden hoor. Noem mij eens een speler, die zo multi-inzetbaar is, die nooit klaagt om te banken en die zo goed in de groep ligt die we gratis kunnen halen deze zomer? Die is er niet. Sergi Roberto is een van de jongens die door zijn uitstekende Engels ook buitenlanders makkelijk verwelkomd. Hij is echt een uitstekende 14/15/16e selectiespeler.

6 februari 2024 om 14:42

Hij was vooral goed als RB onder Enrique. Dat was toen echt een aangename verassing. Onder Valverde was hij idd als rechtsback een stuk minder. Nu weet ik echter niet meer onder welke coach hij beslissend was als rechtsbuiten in de classico.

6 februari 2024 om 15:24

Hij had 2 classico’s waar hij heel goed was. Net even opgezocht voor de zekerheid, die waar ik op doelde was de 0-4 in Bernabeu in 2015 onder Enrique. Messi was hier geblesseerd en Sergi verving hem als rechtsbuiten. Dat was de beste pot die ik hem ooit heb zien spelen.

Daarnaast heb je nog de 2-3 in Bernabeu. (bekende beeld van Messi die zijn shirt toont aan het Bernabeu) hier was hij beslissend met een rush die de 2-3 van Messi inleidde. Hier speelde hij als rechtsback onder Ernesto Valverde. Dit was in 2017.

Sergi Roberto wordt, als ik het goed begrijp, door Relevo omschreven als een geweldige professional die de jeugd helpt en het team op sleeptouw neemt (bij een achterstand). Na het lezen van deze bijzondere advertentietekst moet Sergi Roberto volgens mij haast wel de volgende verlosser zijn die naast Jordan Henderson in staat moet zijn het nochtans zwalkende Ajax naar een immens veel hoger niveau te tillen. De rol van Sergi in de kleedkamer zal allesbepalend zijn voor het veroveren van de Champions League. De sportwebsite Relevo hoef ik dus ook niet meer serieus te nemen als een speler op de bank zo geafficheerd wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren