Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça verlaat Vigo weer met schaamrood op de kaken

Laatste update:
/

Barcelona heeft niet geprofiteerd van het puntenverlies van Real Madrid eerder op de zondag. De ploeg van Luis Enrique, nog altijd zonder Lionel Messi, werd zelf met 4-3 geklopt door Celta de Vigo. Vooral in de eerste helft werd Barcelona van het kastje naar de muur gestuurd. De opgelopen schade, een 3-0 achterstand, bleek na rust slechts deels te repareren. De bezoekers blijven door de nederlaag vierde in LaLiga.

Celta hanteerde hetzelfde strijdplan als een jaar geleden, toen Barcelona met 4-1 werd vernederd in Estadio Balaídos. De gastheer toonde geen enkel ontzag en zette brutaal druk. Ook ditmaal schoot het strijdplan van Luis Enrique flink tekort en bleef Barcelona een antwoord schuldig op de gewaagde speelstijl van Celta. De doelpunten stapelden zich op en bij rust leidden Os Célticos met liefst 3-0.

/

Dat was ook te wijten aan defensief geklungel bij Barcelona. Marc-André ter Stegen verstuurde halverwege de eerste helft een nonchalante pass richting Sergio Busquets, die zich er geen raad mee wist. Celta profiteerde en kwam op 1-0, nadat Iago Aspas ploeggenoot Pione Sisto in stelling bracht om te scoren. Aspas verschafte zich na een halfuur de ruimte voor een uithaal in de verre hoek, die resulteerde in de margeverdubbeling.

Barcelona bleef slordig en nieuw balverlies leidde even later tot weer een razendsnelle uitbraak. Opnieuw speelde Aspas een hoofdrol: zijn voorzet werd bijzonder ongelukkig binnengewerkt door Jérémy Mathieu. Voor het eerst sinds oktober 2007, toen nog onder leiding van Frank Rijkaard, kreeg Barça drie tegengoals in de eerste helft van een competitiewedstrijd.

/

Na een klein uur deed de grootmacht iets terug. Andrés Iniesta luisterde zijn zeshonderdste officiële wedstrijd voor zijn club op met een assist op Gerard Piqué, die binnenkopte. De spanning werd daarna verder opgevoerd door Neymar. Een overtreding van Hugo Mallo op André Gomes leverde Barcelona een strafschop op en de Braziliaan benutte het buitenkansje feilloos.

Niet veel later mocht Mallo wél opgelucht ademhalen: hij trok Neymar neer, maar kreeg geen nieuwe penalty tegen. Ofschoon Barcelona bleef zoeken naar de gelijkmaker, maakte Celta het volgende doelpunt. Dat mocht Ter Stegen zich volledig aanrekenen. De concurrent van Jasper Cillessen had voldoende tijd om de bal weg te werken, maar schoot tegen Pedro Pablo Hernández aan. Die zorgde daarmee voor de 4-2. Een late aansluitingstreffer van opnieuw Piqué bepaalde de eindstand; in de blessuretijd was de verdediger zelfs dicht bij een hattrick.

Een terechte zege voor Celta de Vigo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdiende overwinning van Celta! Na de 4-1 van vorig seizoen nu weer een overwinning van Celta op Barca. Begint inmiddels ook een wedstrijd te worden met gegarandeerd puntenverlies netzoals in Anoeta elk seizoen. Credits voor Celta! Ben erg benieuwd naar Barca over 3 weken in Mestalla. Liga is erg spannend door het vele puntenverlies van de bovenstende ploegen. Daardoor kunnen Villareal en Sevilla o.a. ook nog bijblijven nu. Ik vind Atleti het sterkst op dit moment. Staat veel beter dan Barca, terwijl Guaporta nog van de week iets anders zei. Atleti toch wel de favoriet voor de titel.

2 oktober 2016 om 23:00

Enige wat ik thomas kan zeggen is dat niks is gegarandeerd zoals hij beweert. Als je vooraf de wedstrijd tegen vrienden verteld dat Barcelona in eigen huis van een promovendus zal verliezen wordt je ook voor gek verklaard. Zelfs vandaag verwachtten meeste niet dat Barcelona er 3 erin zou schieten tweede helft. Met iets betere achterhoede was een 3-3 uitslag prima mogelijk.

Om het kort te houden, Barcelona maakt zeker betere kans in zowel Anoeta als Mestalla als Enrique niet zoveel risico neemt.

We moeten hem negeren en zijn mening respecteren. Alleen moet hij leren om niet zijn meningen in feiten om te zetten, want dan krijg je hier veel haat op.

2 oktober 2016 om 23:13

Celta is ook een goede ploeg die zeker thuis moeilijk te verslaan is. We zullen straks in Maart zien of het vele rouleren zijn vruchten zal afwerpen. Het blijkt maar weer eens dat ook in Spanje geen enkele wedstrijd een zekerheid is, behalve Sevilla thuis!

3 oktober 2016 om 09:01

Een weekeinde waar Bayern, Real, City, Dortmund en nu ook Barca niet weten te winnen. Dat gebeurt ook niet vaak!

Op basis van de huidige vorm van bovenstaande clubs en de fenomenale wedstrijd van Atleti afgelopen woensdag tegen Bayern kan ik maar 1 ding concluderen: Atletico is op dit moment de beste club van Europa.

Dit zou ook wel eens een jaar kunnen worden(net als in 2014) dat de meest constante ploeg(Atleti) profiteert van de wisselvalligheid van Barcelona en Real. Het seizoen is nog lang.

3 oktober 2016 om 11:14

Atletico staat ook als een huis. Verdedigend zijn ze veruit de beste ploeg van de wereld. Maar ook het middenveld en de aanval zijn wereldtop. De vraag is alleen of ze het in een competitie met Barça en Real vol zullen houden tot mei?

3 oktober 2016 om 11:38

Op basis van 1 weekend kan je niet concluderen dat er 1 ploeg de beste is van de wereld. Ik denk wel dat Atletico een kanshebber is voor zowel de landstitel als de champions league.
Daarnaast heb je nog altijd een stugge ploeg als Juve er tussen zitten en ben je van factoren als blessures en geluk afhankelijk aan het einde van de rit.
Juventus - Atletico zou een mooi finale zijn (weet niet of dit qua loting mogelijk is?)

3 oktober 2016 om 12:46

Ik concludeer dat niet alleen op basis van 1 weekend maar op basis van de afgelopen weken!(huidige vorm). Verder is het ook slechts een momentopname en is het inderdaad de vraag hoe lang Atleti dit vol kan houden.

Wat een ongelooflijke wedstrijd, en wat liep barcelona te schutteren achterin. 3 keer scoren hoort voldoende te zijn om te winnen op bezoek bij celta. Het verschil in tegengoals tussen Atletico in vergelijking met real en Barca is nu al 8 goals (!!!), 10 om 2.

off: als je naar de linies apart kijkt zal je een absoluut onverslaanbaar team hebben met de keeper verdediging van atletico, het middenveld van real en de aanval van barca.

2 oktober 2016 om 22:54

Nooit zo bekeken, maar nu je het zegt ben ik inderdaad met je eens over je laatste alinea. Atletico achterin is naar mijn mening beste verdediging in Europe, middenveld is Real net wat beter dan die van Barcelona al scheelt dat niet veel en aanval is Barcelona net wat beter dan die van Real.

2 oktober 2016 om 23:06

Atletico beschikt inderdaad over de beste verdediging van europa. Echter heeft dit ook deels met de speelwijze van atletico te maken. Barca en Real vallen constant aan waardoor je sneller tegengoals om je oren krijgt.
Als je kijkt naar Mathieu (ook al is dat normaal gesproken een reserve), dat is werkelijk een aanfluiting voor een club als barcelona. Ik durf haast met zekerheid te zeggen dat een Moreno, het naast Pique beter zal doen dan Mathieu.

2 oktober 2016 om 23:40

Yep, helaas zijn type Vermaelen en Mathieu geen Barcelona materiaal. Ik weet ook niet hoe 't beleid bij Mathieu terecht kwam. Of ze hadden echt geen keuze of ze namen een risico die dus niet zo goed uitpakt momenteel.

3 oktober 2016 om 00:10

@x.shaqiri

Dat ze minder tegengoals krijgen omdat ze minder aanvallen is jalf waar aangezien als je zelf de bal hebt de tegenstander ook niet kan scoren(het nummer een verdedigingsmechanisme van Barcelona). Ik bedoel stel je eens voor dat Barcelona voor de rest van het seizoen 70 min van de 90 gaat verdedigen. Ze zullen dan echt niet voor de 1ste plaats spelen. De verdediging van Real is daarentegen wel vrij sterk vooral Pepe en Carvajal. Ramos is de koning van onderscheppingen en is een goede tackler maar is positioneel niet altijd best(waarschijnlijk waarom hij dus zo goed is geworden in onderscheppen) en Marcelo is niet zo slecht verdedigend als altijd wordt beweerd maar ook zeker niet sterk positioneel. Pepe is daarentegen al zo'n 4-5 jaar de beste verdediger ter wereld.

3 oktober 2016 om 07:50

De verdediging van Real staat altijd positioneel ongelofelijk slecht en dat zag je bij de goal van Eibar ook Varane zat goed zijn mannetje te dekken, terwijl Pepe niet hoort te helpen, maar zijn man aan de binnenkant hoort te dekken, maar of die dat doet. Nee, want positioneel is het echt een ramp. Overigens ook bij Danilo die Pedro Leon soms echt niet bij kon houden.

3 oktober 2016 om 10:29

Danilo heeft laat zijn man sowieso heel vaak lopen. Dit was ook weer erg duidelijk te zien tegen dortmund.

Cillessen in! Celta was goed eerste helft, barca ondermaats

Als Celta ook zo druk gaat zetten tegen Ajax zijn we snel klaar...
Tweede helft had Barcelona gewoon de wedstrijd moeten winnen of tenminste gelijk spelen. Alleen een blunderende Ter Stege dacht daar anders over.

2 oktober 2016 om 23:04

Nu de vraag of zij het kunnen brengen tegen een 'Ajax'.. Dat is hetzelfde als dat Ajax het wel kan tegen Man Utd, City e.d maar niet tegen een Jablonek. Maar het gaat moeilijk zat worden voor Ajax iig.

3 oktober 2016 om 07:20

Als Celta gaat spelen zoals de wedstrijden hiervoor, dan wint Ajax makkelijk. Ze staan niet voor niets ergens onderin

Goed celta, prachtig voor ze. Barca mag zich dit zelf aanrekenen, ter Stegen Busquets suarez allemaal drama. Alhoewel we nog wel een pingel moesten krijgen, mallo er al af gestuurd had moeten zijn. Voor derest prima gedaan van celta, toch een erg leuke ploeg.

Enrique heeft Barca weer punten gekost en helemaal niks geleerd van vorig seizoen, echt ontzettend dom! Waarom Mathieu? Waarom geen Iniesta, Rakitic, Umtiti? De comeback is wel weer goed, Pique is een baas. Maar Enrique moet ontslagen worden in mijn ogen door zijn koppigheid en domme keuzes tegen mindere tegenstanders

2 oktober 2016 om 22:58

Umtiti is geblesseerd, maar je hebt wel volkomen gelijk. Het is Celta uit, niet granada thuis dat je met zo'n opstelling speelt.

2 oktober 2016 om 23:14

Oh okee dat was ik even vergeten, dan nog moet Mascherano eerder spelen dan Mathieu. En het is sowieso nog veel te vroeg in het seizoen om met een halve b elftal te spelen, zeker niet tegen Celta.

3 oktober 2016 om 06:35

Hij heeft inderdaad weer de zelfde fout gemaakt als afgelopen seizoen door de Celta te onderschatten en met teveel reserves te spelen.. Maar dat hij ontslagen moet worden gaat weer veel te ver, hij heeft de afgelopen jaren prima werk geleverd.

Erg jammer weer Lucho, wat doe je ons weer aan. Je weet bij voorbaat al dat dit een lastige wedstrijd is en je kan inschatten hoe zon ploeg zal gaan spelen maar nee we gaan zonder enig tactisch vermogen het veld op en we zien wel waar het schip strand. Aankoop beleid ook drama, bestuur mag van mij samen met Lucho van de zomer vertrekken en weer Laporta aan het roer die La Masia weer een kans geeft. Nog even het aankoop beleid; Alcacer, bankzitter Valencia en niet meer dan 12 goals haal je voor 30 (!) miljoen euro binnen terwijl je talenten als Munir en Sandro Ramirez laat gaan! Groffe fouten van het bestuur net zoals bij Adama, Delofeu etc. Gewoon lekker voor bijna niks laten gaan en weer overschatte spelers halen.

valt me op hoe makkelijk Real en Barca goels tegen krijgen, je kan wel de beste middenvelders en aanvallers hebben maar als het achterin niet goed staat is het dweilen met de kraan open.

2 oktober 2016 om 22:57

We hebben weee Umtiti nodig om een duo te vormen met Gerard

2 oktober 2016 om 23:26

Bedoel je Pique?

2 oktober 2016 om 23:51

Idd zijn naam is Gérard piqué

Denk toch dat de kans groot is dat Barcelona dit jaar geen prijs gaat pakken. De aankopen van de afgelopen 2-3 jaar zijn kwalitatief veel minder als wat er stond. Vanuit La Masia komt ook niet veel meer. Denk dat dit een heel zwaar jaar gaat worden en al helemaal als Messi geblesseerd is.

Wederom een enorme blunder van Ter Stegen. Ik zeg niet dat Cilissen er nu in moet, maar als ik het mij zo herinner heeft hij toch 5 tot 10 van dit soort blunders gemaakt..bilboa uit, roma uit.

Qua spanning leuke tweede helft, maar oh wat voor blunders vielen er wel niet achterin bij Barcelona holy shit..3 Celta goals vielen uit amateur blunders achterin en tweede helft denk je nu komt Barcelona misschien nog terug bij 3-2 achterstand...ennnnnnnn weer een Ter Stegen blunder. Jeetje wat speelde Ter Stegen slecht.

Dan heb je nog de opstelling, Enrique staat er nu al tijdje voor bekend en hij vindt het schijnbaar leuk om risico's te nemen wanneer dit eigenlijk onnodig is. Enige positieve is wel dus een zeer gevochten tweede helft waar af en toe leuke momenten uit ontstonden.

Het jammere is dat je weet dat je hier gewoon de koppositie had kunnen overnemen als je niet zo een arrogante opstelling neerzet.

Probeert Enrique nu Real eigenhandig kampioen te maken of hoe zit dat? Het is amper 3 weken geleden waar hij voor 't laatst zo een risico nam.

De eerste helft kenmerkt zich door het Engelse woord 'blasphemy'; Luis Enrique besloot in een 4-4-2 aan te treden met Rafinha en Arda Turan op de flanken. Met als resultaat dat beide heren dachten niet veel defensieve arbeid te hoeven verrichten, wat voor enorm voor ruimte zorgde in de verdediging. Celta speelde uitermate zwak en kwam na het openingsdoelpunt beter in de wedstrijd, maar Luis Enrique faalde vandaag op tactisch vlak. In de tweede helft wordt er dan nog het één en ander goedgemaakt door een ontketende Piqué, maar helaas zorgde Ter Stegen vandaag voor het laatste zetje met een enorme blunder. Enorm zonde en hoopte eigenlijk een heerlijke voetbalzondag af te sluiten met een 'feelgood' wedstrijd van Barcelona, maar het was gewoon weer een herinnering aan de nachtmerrie van vorig jaar. Hulde aan Celta, maar Luis Enrique krijgt hier de nodige (terechte) kritiek en mag/moet echt meer verwachten van zijn spelers.

Zeker Arda Turan (toen hij in de eerste helft op het middenveld speelde), Busquets, Mathieu en Luis Suárez waren vandaag echt ondermaats. Het blijft overigens verrassend hoe slecht Arda op het middenveld speelt en vervolgens in de aanval weer één van de beteren op het veld is. Gewoon nooit (maar dan ook echt nooit) meer op het middenveld opstellen, daar komt hij gewoon echt tekort. Dat zien we keer op keer, dus hopelijk leert Luis Enrique die les nu ook. Verder wordt het duidelijk dat er komende zomer gekeken moet worden naar een vierde centrale verdediger en een rechtsback. Jonathan Tah, Andreas Christensen of een verdediger promoveren vanuit Barcelona B zou mijn voorkeur genieten. Wat betreft de rechtsbackpositie hoop ik niet dat Hector Bellerín gehaald wordt; veel te duur voor een overschatte verdediger.

2 oktober 2016 om 22:58

Andreas Christensen kan je vergeten. Conte is zeer tevreden over hem en wou hem zsm terug halen, alleen dat ging niet door ivm de 2 jarige huurcontract. Conte heeft veel plannen met Christenesen bij Chelsea en wij hebben hem heel hard nodig, cahill, Terry en Ivanovic zijn aan vervanging toe!

3 oktober 2016 om 01:25

Kan iemand mij vertellen waarom die dwaas van een Lucho met zo'n achterlijke opstelling speelt? Rafinha en Gomes? Waar slaat dat op. En als Celta weer hetzelfde doet als vorig jaar, waarom verzin je daar dan niks op? Manmanman..

3 oktober 2016 om 10:47

Omdat Lucho helemaal niet zo'n goede trainer is, bestuur hetzelfde. Barca heeft vooral op eigen kracht die treble eruit gesleept met een Messi, Suarez en Neymar is het wel heel makkelijk winnen, daardoor is Bartomeu helaas blijven zitten. Nu hebben tegenstanders Barcelona door en zijn ze te pakken want Lucho blijft maar rouleren en domme keuzes maken zonder enig tactisch benul.

3 oktober 2016 om 07:03

Hoezo vind jij Bellerin overschat dan?

Dit verlies is vooral te danken aan Enrique, zo eigenwijs met die vreemde opstelling. Je weet dat dit een van de moeilijkste uitwedstrijden is en dan doe je weer precies het zelfde als vorig jaar. Daarnaast vielen natuurlijk ook een paar spelers zwaar tegen waaronder Ter Stegen, Suarez, Mathieu en Busquets. De enige waar is veel respect voor had was Pique, die gaf alles. Celta voorderest een leuke ploeg, verdient gewonnen!

Hoop op zware kritiek op Enrique en dat hij er dit keer eindelijk van leert na zo'n 7 van dit soort wedstrijden.

Begrijpt Enrique het nog niet na alle puntenverlies door dom weg niet je beste team op te stellen. Rakitic en Iniesta horen er standaard in te staan en vooral in dit soort wedstrijden. Gelukkig ff rust nu met de interlands, daarna Messi en Umtiti weer terug en het vertrouwen weer terugkrijgen. Misschien dat Cillessen de kans krijgt als eerste keeper nadat Ter Stegen nog steeds te veel aan zijn passen denkt in plaats van de bal een keer naar voren te schieten.

2 oktober 2016 om 23:00

En Mathieu hoeft er trouwens ook nooit meer in te staan zeg, wat een drama. Had liever Bartra gezien.

2 oktober 2016 om 23:08

Ik ben bang dat lucho het niet gaat leren en gewoon mathieu gewoon weer gaat gebruiken.

2 oktober 2016 om 23:36

Het zal wel weer ongelooflijk zijn wat ik zeg maar ik vind Mathieu een prima verdediger! Speelde vandaag drama maar dit doet Mascherano het hele seizoen al. Probeer maar eens zon klassestand-in te vinden die blij is met zijn rol!

Pff wat een uitslag en binnen het half uur al meg 3-0 voor staan. En Ajax moet daar ook nog naar toe.

2 oktober 2016 om 23:31

Celta speelt altijd goed tegen Barca, maar verloor eerder dit seizoen thuis tegen Leganes en met 0-4 van Atletico.

2 oktober 2016 om 23:37

Ajax moet niet zo bang zijn. Celta laad zich volledig op voor de wedstrijden tegen Barca en komt altijd met een goed plan tegen een tactisch slechte coach.

Gaat ook een zware kluif worden voor Ajax dus om goede resultaten neer te zetten tegen Celta.
En Barca heeft echt een keepersprobleem. Ter Stegen en Cillessen zijn allebei niet goed genoeg.

2 oktober 2016 om 23:32

Barca is een wedstrijd op zich die Celta wel bevalt. Maar van Atletico verliezen ze thuis dik met 4-0 en Leganes ook thuis.

Pfff de arrogantie van enrique,maar ook die van ter stegen worden hier door celta keihard afgestraft.die jongen moet leren dat te veel nochalance wordt afgestraft.hij moet gewoon op veilig spelen op zulke momenten.eigelijk is het goed dat barca hier puntenloos naar huis wordt gestuurd.misschien dat die enrique nu bakken kritiek krijgt en eindelijk aan zelfreflectie doet.pff wat een arrogante trainer zeg.hij denkt dat hij uit bij een van de moeilijkste ploegen effe zomaar wint met zo'n rare opstelling.barca mist al met messi wat creativiteit en dan zet hij ook effe iniesta op de bank.en na hoeveel wedstrijden gaat hij beseffen dat arda niet,maar dan ook echt niet meer op het middenveld moet.

Een kwalitatief echt goede trainer had dat gelijk gezien en had zulke fouten niet meer herhaald.hij had gewoon zijn huiswerk beter moeten doen door de tegenstander goed te analyseren,zeker na wat er gebeurd was vorig jaar en was dan met een beter strijdplan gekomen.het was dan misschien geen garantie voor winst,maar dan had je tenminste alles aan gedaan om de tegenstander moeilijk te maken.

Ach ja deze gast is zo eigenwijs en denkt met een nieuwe filosofie te komen ofzo.hij denkt dat hij johan cruijff is.hij lijkt niet de eigenschappen te bezitten die een toptrainer nodig heeft en is tactisch een onbenul.ik zie het helaas niet gebeuren,maar eigelijk hoop ik volgend seizoen op een wat ervaren toptrainer die tactisch ook sterk is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren