Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça heeft nu geen vijftig passes meer nodig om het doel te bereiken'

Laatste update:

Barcelona speelt onder het bewind van Luis Enrique directer dan onder Josep Guardiola, maar volgens Xavi hoeft dit niet meteen te betekenen dat de speelstijl van Barça aan verandering onderhevig is. De middenvelder denkt dat de clubfilosofie nog steeds hetzelfde is als de filosofie die Johan Cruijff dertig jaar geleden in Barcelona introduceerde.

/

“Nee, de club gaat absoluut geen andere kant op. Het zal heel moeilijk zijn om de voetbalfilosofie van Barcelona te veranderen”, vertelt hij aan The New Arab. “We zouden een enorme vergissing begaan als we de filosofie willen veranderen. Iedere trainer heeft zijn eigen gedachten over hoe het team moet spelen. Guardiola bereikte de perfectie en Enrique laat het team meer volgens zijn opvattingen spelen, met een hoofdrol voor Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi.”

“Het verschil is dat Barcelona nu geen vijftig passes meer nodig heeft om bij het doel van het andere team te komen en te scoren”, gaat Xavi verder. “Dankzij deze drie spelers zijn er niet veel passes nodig om kansen te creëren. Enrique heeft de filosofie van Barcelona niet veranderd, hij heeft het team laten groeien terwijl hij vasthield aan die kernwaarden. De grootste vergissing die de club zou kunnen maken is het aantrekken van een trainer die het team wil dwingen volgens zijn eigen filosofie te spelen. We hebben veel titels gewonnen dankzij onze filosofie.”

Barcelona creëert onder Luis Enrique meer kansen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 maart 2016 om 14:39

Zoals Heynckes Bayern liet spelen toen ze de treble wonnen. Dat was ook een machtig team zeg.

25 maart 2016 om 15:03

Het team van Bayern was toen echt monsterachtig goed. Vond het toen heerlijk om te zien. Vooral Javi Martinez, naast dat hij vroeger een van mijn favoriete osm spelers was, vond ik hem toen geweldig spelen.

25 maart 2016 om 15:03

pffff dat was echt genieten. beste team van het afgelopen decennium... misschien dat dit barca nog beter wordt..

25 maart 2016 om 14:40

Heel compleet indd. Zowel kunnen counteren als korte combinaties.

25 maart 2016 om 14:48

Ja, maar het tikken is niet meer van het niveau van onder Pep's eerste jaren. Dat was een niveau van tikken dat waanzinnig was. In de korte ruimte gewoon 5-6 man uitspelen en scoren. Weergaloos.
Nu is het veelzijdiger, maar een stuk minder kwalitatief goed op het combineren in de kleine ruimte.

25 maart 2016 om 20:35

Valt me wel op dat veel meer mensen nu genieten van het Barcaspel.
Lijkt wel een beetje op het Bayern van Heynckes

25 maart 2016 om 21:16

Ik denk dat de meeste mensen denken dat het echte tiki taka het spel was van het laatste jaar van Guardiola of van het Spaans elftal. Maar dat was het echt niet. Als ik die beelden zou opzoeken en vertonen zou vrijwel iedereen echt watertanden van hoe mooi het voetbal toen was. Dat was echt niet het eindeloos gebrei waar men dit spel over prefereert.

Maar goed, dit lichtelijk chaotische voetbal is ook prima om te kijken.

26 maart 2016 om 01:04

Ik vind het nu juist veel beter dan dat tiki taka voetbal. Als neutrale kijker was dat zo saai om naar te kijken dat ik Barca matches niet meer leuk vond om na te kijken.

Het Bayern van Heynckens heeft heel veel vergelijkenissen met Enrique's Barca. Heerlijk om naar te kijken met veel passen maar ook leuke inviduele acties! Nu kijk ik graag een Barca match weer.

En dat maakt het zo lastig om de juiste spelers aan te trekken die het spelletje snappen. Hoe goed je ook bent als je het systeem niet begrijpt ga je het niet redden.

Wat een overschatte term is dat zeg. Filosofie, in de voetballerij bedoel ik dan. Het wordt maar al te graag gebruikt, maar wat is het nou echt?

Is dit een term van Cruijff, die klakkeloos door velen is overgenomen, terwijl hij de enige was die snapte wat er mee werd bedoeld?

25 maart 2016 om 15:22

Eem filosofie is een gedachtegang waar je iets mee denkt te bereiken. Dit kan op veel manieren gedaan worden. De term is hier gewoon juist.

25 maart 2016 om 15:34

Overschat? eerder onderschat. Als ik kijk naar Real Madrid, dan zie ik juist het gebrek aan een spelopvatting. Zij stellen het commercieel belang voor het resultaat. Hier lijd het voetbal onder. In de PL missen veel clubs ook een spelopvatting. Ben benieuwd of Guardiola die bij City kan gaan brengen. Daar gaat minimaal een jaar overheen voordat je dat resultaat kan gaan zien.

25 maart 2016 om 15:41

Helemala gelijk ernesto

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren