Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ wacht helse trip: ‘Het is zoals het is, we moeten er toch heen’

Laatste update:

Spelen in de Europa League wordt wel eens afgedaan als een verplichting, in plaats van een beloning. De afstanden zijn doorgaans groter, de opkomst van toeschouwers ligt lager en de financiële beloning van de UEFA houdt ook niet echt over in sommige gevallen. Wat betreft de afstand is AZ deze week ‘de pineut’, want de club moet een uitwedstrijd spelen in Kazachstan.

/

De Alkmaarders werden bij de loting gekoppeld aan Shakhter Karagandy, dat donderdag in eigen huis de tegenstander zal zijn. Normaal vertrekt AZ de dag voor de wedstrijd naar het buitenland en traint het daar de avond van tevoren. Dit keer gaat men dinsdag echter al op pad. Het is 4500 kilometer reizen naar Karagandy, waar het bovendien vier uur later is dan in Nederland. Vermoeidheid van de reis en een vreemd gevoel vanwege het tijdsverschil liggen dus op de loer.

Door dinsdag al weg te gaan, hoopt AZ het leed wat te verzachten bij de spelers. Ook gaat de selectie in de avond pas heel laat slapen: het houdt de Nederlandse tijd aan. “Switchen naar de lokale tijd is vragen om problemen. Dat kun je wel doen als je er langer blijft, bijvoorbeeld voor een toernooi. Maar als je er zo kort bent, krijg je er alleen maar last van als je overschakelt op de lokale tijd‘’, zegt clubarts Joost van der Hoek in het Noordhollands Dagblad.

Zodra de wedstrijd erop zit en iedereen gedoucht is, zullen Dick Advocaat en zijn spelers linea recta naar het vliegveld vertrekken. Ook dat maakt weer deel uit van de plannen om zo fit te blijven als maar mogelijk is. “Direct terug vliegen vinden de meeste spelers het fijnst”, stelt Maarten Martens. Hij legt uit dat niemand echt zin heeft in een gebroken nacht in Kazachstan en daarna een lange reisdag terug naar Nederland. “Dan kun je maar beter meteen teruggaan. Oké, om vier uur ’s nachts op Schiphol landen is ook niet optimaal, maar het is zoals het is. We zullen er toch heen moeten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik voorzie een moeilijke avond voor AZ. De reis kan sommige spelers wel eens gaan opbreken. Desalniettemin hoop ik op een mooie klinkende overwinning.

22 oktober 2013 om 14:41

niet alleen een moeilijke avond, ook een moeilijk weekend. Ze verspelen al bijna altijd punten na Europese wedstrijden, nu zal dat helemaal gebeuren.



Ik vind het altijd een beetje overdreven. Tuurlijk is je gewone ritme behouden het lekkerst maar je kan het ook omdraaien; de spelers van Karagandy moeten dit voor elke uitwedstrijd doen.

22 oktober 2013 om 13:57

In werkelijkheid is de afstand zo'n 7000 km.

22 oktober 2013 om 14:36

Misschien als je via het Westen gaat!

Droevige competitie die EL. Met alle respect, maar je wilt toch van je leven niet naar Kazachstan ofzo voor een Europa League wedstrijd.. Sta je tegenover Borat.

Doe mij een plezier AZ en win gelijk ook even dan als je er toch bent! Ajax wint van Celtic en Psv in Zagreb. Dan hebben we een top weekje en het maximale uit onze armoedige competitie gehaald. AZ treft het weer niet. Die moeten zo vaak naar het oost blok, terwijl je dit meer geen oost blok mag noemen maar Azië haha. Succes AZ! Laat je van je beste kant zien daar.

Haha, ongelofelijk ook in welke landen AZ altijd terecht komt. Hie wordt je als club echt niet vrolijk van, maar ik zie ze wel winnen.

22 oktober 2013 om 14:23



on: helse klus denk voor AZ. Durf mn geld er absoluut niet op in te zetten.

22 oktober 2013 om 14:33

hoho..litertje ongelood doet in kazachstan euro 0,52
Scheelt je toch weer de nodige eurootjes ;-)

22 oktober 2013 om 15:50

Vergeet de terugweg niet he! alles mag dus maal 2

22 oktober 2013 om 20:07

Foto is na het doelpunt tegen RKC Waalwijk
Vol op zijn rechter na een voorzet van Gudlj



Weet iemand trouwens of ze donderdag ook een schaap slachten op de middenstip? Dat schijnt daar een ritueel te zijn namelijk.

22 oktober 2013 om 14:43

Tegen Celtic deden ze dat wel, maar volgens mij heeft de UEFA dat verboden, wat heel jammer is.

Tja. Met alle respect hoor, maar Kazachstan hoort eigenlijk ook niet in de Europa League. Is weinig Europees aan. Een schitterend land, maar niet Europees.

Dit is toch geen Europa meer? Alleen een klein deel van Kazachstan behoort daartoe, maar deze plaats behoort daar zeker niet meer toe, dit ligt gewoon diep in Azië. Het verbaast me daarom ook dat Shakhter Karagandy mee mag doen in de Europa League.

Kazachstan ligt gewoon net voor China... wtf

22 oktober 2013 om 15:55

Kan iemand me uitleggen waarom Kazachstan mee doet in de Europaleauge. Het ligt toch niet in Europa?

Ach. Gehuil om niks. In veel competities is het heel normaal om zulke vlieguren te maken. In Europa zijn ze wat dat betreft gewoon verwend.

22 oktober 2013 om 17:07

In het weekend ja, niet op een doordeweekse donderdag terwijl je op zondag weer moet.

AZ is het schoolvoorbeeld dat Europese verplichtingen je nekken in de competitie. Ze hebben in de afgelopen 9 jaar 8 keer Europees gespeeld en die ene keer dat ze niet speelden werden ze kampioen. Ook in 2012 stond Europa eigenlijk een titel in de weg.

24 oktober 2013 om 18:39

Haha tuurlijk Az was zonder Europees voetbal wel kampioen geworden. Wat een gezeur. Ajax speelde toch ook gewoon Europees. Als je het niet aankunt om doordeweeks te moeten spelen verdien je het ook niet om kampioen te worden.

En Steward, wat dacht je van de Russen, Amerikanen en Australiërs. Dat gepamper van die spelers moet eens ophouden. Het is hun werk, dat is het enige wat ze hoeven te doen.

22 oktober 2013 om 20:09

In welke competitie moet je 6500 km vliegen met vier uur tijdverschil??

De toto: Zondag PECZwolle-AZ een 1 . Lijkt me duidelijk.

22 oktober 2013 om 19:39

Inderdaad. Ik denk als AZ slim is dat ze PEC Zwolle schriftelijk afdoen. 3-0 zonder enige inspanning. Ik denk niet dat AZ in Zwolle na deze trip 1 puntje pakt. Nou waarom dan met 2-1 of 3-1 verliezen en een hele wedstrijd op je tandvlees lopen ?

Maar zonder gekheid, Advocaat moet een keuze maken. De reserves met wat aanvulling tegen Kazachstan of Zwolle. 2x volle bak met zo'n reis is niet mogelijk.

22 oktober 2013 om 20:11

@ Gerrit
Je he het gezien. Bijna de voltallige selectie is mee.
Zelfs Elm en Reijnen .

22 oktober 2013 om 20:22

Mooi, dan kan Advocaat kiezen..... Ik zou gaan voor de reserves en tegen Zwolle, een directe concurrent, voor de 3 punten gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren