Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-talent Kwakman noemt redenen waarom hij Frenkie de Jong zo bewondert

Laatste update:

Dave Kwakman maakte afgelopen weekeinde zijn langverwachte basisdebuut bij AZ, dat ondanks een 0-2 achterstand met 3-2 zegevierde tegen RKC Waalwijk. De pas negentienjarige middenvelder werd in de jeugd van de Alkmaarse club vaak vergeleken met Frenkie de Jong, een van de favoriete spelers van de jonge en ambitieuze AZ'er.

"Nadoen is een groot woord, want ik speel mijn eigen spel, maar zijn drive naar voren en dribbels… Ja, ik kijk gewoon het meest naar hem", erkent Kwakman in gesprek met De Telegraaf dat De Jong als voorbeeld dient in zijn ontwikkeling als voetballer.

Kwakman heeft net als De Jong de blik bijna altijd naar voren gericht en voelt zich tevens comfortabel aan de bal. De debutant verstuurde tegen RKC in totaal 53 passes, die allemaal aankwamen bij een teamgenoot. "Ik denk dat ik het prima heb ingevuld."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Trainer Maarten Martens kijkt met een goed gevoel terug op het basisdebuut van Kwakman, die de op het laatste moment afgehaakte Jordy Clasie verving op het middenveld van AZ. "Zo’n statistiek met passnauwkeurigheid zegt ons meestal niet veel, want het kunnen ook allemaal tikkies breed zijn. Maar bij Dave heb ik die bijna niet gezien. Knap gedaan."

Dave Kwakman maakte zaterdag zijn langverwachte basisdebuut bij AZ.

Sadiq


Martens had ook voor Ibrahim Sadiq kunnen kiezen als vervanger van Clasie. De AZ-coach besloot echter om de vorig jaar voor vier miljoen euro gehaalde Ghanees op de bank te houden. Sadiq, van origine een vleugelspeler, kwam tot dit seizoen tot 26 optredens in alle competities. Desondanks is de miljoenenaanwinst niet helemaal tevreden in Alkmaar.

Sadiq sprak hier begin dit jaar uitgebreid over met Martens. "Hij wilde graag van mij weten wat zijn perspectief was", aldus de Belgische coach, die enkele maanden geleden het stokje overnam van de ontslagen Pascal Jansen. "Ik heb gezegd dat ik hem heel graag wilde houden."

Martens liet Sadiq tegen RKC in de 62ste minuut en bij een 0-2 achterstand invallen. Een gouden greep, want een kwartier na zijn entree leidde AZ met 3-2. Sadiq gaf de assist op de 1-2 van Yukinari Sugawara, knalde zelf de 2-2 tegen de touwen en versierde de hoekschop waaruit Vangelis Pavlidis de winnende treffer maakte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm veel vertrouwen in deze jongen. Je ziet dat hij ongelooflijk rustig aan de bal is, altijd vooruit wil spelen en niet bang is om een actie te maken. Volgend jaar basisspeler!

15 april 2024 om 12:29

En hij wil ook echt graag aan de bal zijn. Had Smit bij z'n debuut ook. Je hebt wel eens jonkies die nog wat bang zijn de bal op te eisen en zelf maar gewoon de lijnen uit te zetten, maar die twee jongens deden alsof ze al jaren basis voetbalden bij AZ 1. Goed om te zien, hebben ook laten zien dat je ze de bal rustig kan toevertrouwen.

15 april 2024 om 12:55

Ja. Heel Volendam is familie van elkaar.

15 april 2024 om 14:29

Ze hebben daar ook niet voor niets speciale apps om te checken of je met het daten niet per ongeluk met een familielid de koffer in duikt

Zou dit artikel minder clicks hebben vergaard als er nou een foto van Kwakman boven was geplaatst? Waarschijnlijk wel.

Dat verhaal van die succesvolle passes als een positieve statistiek is en blijft een raar middel om een speler te prijzen.

15 april 2024 om 14:09

Als een debutant een passnauwkeurigheid van 100 procent noteert valt dat toch best te prijzen lijkt me? Zaten bij die 53 passen ook 2 geslaagde steekpasses en 9 passes naar final 1/3. Dat heb je als jong ventje in de je eerste pot voor AZ 1 gewoon prima gepresteerd aan de bal, zo simpel is het.

Hij was echt goed tegen RKC, volgens mij 100% passnauwkeurigheid. Ook constant aanspelbaar, veel vooruit spelen.

Ik ken deze speler nog niet zo heel goed iemand die meer over hem weet?

Ik lees vaker dat dit een enorme talent is en veel potentie heeft om een topper te worden. ook is ie 3 maanden jonger dan mij

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren