Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ geeft riante uitgangspositie helemaal weg en heeft wat goed te maken

Laatste update:

AZ heeft de eerste halve finale van de Conference League met een domper afgesloten. De ploeg van Pascal Jansen kwam nog op voorsprong tegen West Ham United, maar zag the Hammers het na rust compleet omdraaien: 2-1. Er is zo nog flink werk aan de winkel voor de Alkmaarders komende week in het AFAS Stadion.

Jansen kende flink wat personele problemen voor AZ's eerste Europese halve finale sinds 2005. Zo ontbraken Bruno Martins Indi en Dani de Wit nog altijd met blessures, lag ook Jesper Karlsson in de lappenmand en miste Milos Kerkez wegens een schorsing. Eerstgenoemden ontbraken ook zondag tegen Ajax al; alleen Kerkez moest worden vervangen (door Mees de Wit).

Voor de rest trad Jansen aan met precies dezelfde namen als tegen Ajax. Zij begonnen dapper in het London Stadium. AZ durfde vanaf minuut één de aanval te zoeken, maar met alle risico's van dien. Zo moest Mathew Ryan al vroeg gestrekt op een poging van Saïd Benrahma, die mogelijk werd gemaakt door wegglijden van Yukinari Sugawara. AZ kwam ondertussen niet verder dan halve pogingen van Myron van Brederode en Sven Mijnans.

Met name Benrahma maakte het de Alkmaarse defensie lastig, maar capituleren deed die niet. Sterker nog: ze zag AZ op slag van rust op voorsprong komen. Tijjani Reijnders probeerde het maar eens van afstand en zag West Ham-goalie Alphonse Aréola hopeloos mistasten: 0-1. Het was Reijnders' vierde Europese treffer dit seizoen – en misschien wel de allerbelangrijkste.

De voorsprong gaf AZ vertrouwen na de thee. De Alkmaarders bleven ogenschijnlijk moeiteloos overeind – tot aan de 65ste minuut. Ryan was te laat bij een voorzet vanaf rechts en raakte Jarrod Bowen daarbij op zijn hoofd. Arbiter Halil Umut Meler wees daarop naar de stip: strafschop. Benrahma ging achter de bal staan en bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een doelpunt, en daarmee was het nog niet gedaan voor AZ.

Bij een hoekschop van West Ham haalde Sugawara de eerste inzet nog van de lijn, maar had niemand een antwoord op de rebound van Michail Antonio: 2-1. The Hammers gooiden daarop de boel op slot. De aanvallende wissels van Jansen mochten niet meer baten, waardoor AZ aangewezen is op de return volgende week.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan niet echt zeggen dat het onverdiend is, want AZ heeft buiten een zondagsschot ook helemaal niks gecreëerd. Maar dit West Ham is mij toch een partij armoede zeg.. Pakweg negen houthakkers, en dan twee leuke spelers. Er zit geen voetbal in, echt helemaal niks. Iedere veroverde bal wordt linea recta 60 meter, op goed geluk, naar voren geschoten naar een zeldzame speler die zowaar kan voetballen. Verder is het alleen maar afwachten, en hopen op een bevlieging of standaardsituatie. Armoedig dekt de lading nog niet eens..

Speelt dit team in Cyrpus zeggen we allemaal dat ze er geen reet van kunnen, maar omdat ze in de PL te veel geld hebben en dit zooitje overbetalen maken we onszelf wijs dat het zowaar wat voorstelt. Echt, geen enkele club in de subtop van de zes grootste competities, tot Nederland en Frankrijk aan toe, hoeven te verliezen van dit West Ham.

Het is dat je een hele makkelijke strafschop tegen krijgt, en staat de slapen bij een corner. Maar anders had je hier vandaag tot minimaal een gelijkspel uit moeten slepen.

Het enige vervelende met dit soort clubs is, dat ze zo'n brede selectie hebben en een hogere intensiteit gewend zijn. West Ham kan zo nog Lanzini en Fornals van de bank brengen. Daar wordt je bij AZ bij iedere wissel er aanzienlijk minder van wordt.

Beslis je de terugwedstrijd niet binnen het uur, ga je het nooit redden.

11 mei 2023 om 22:56

Is wel heel erg overdreven, dit was geen beste wedstrijd van West Ham maar die ploeg heeft gewoon goede spelers en kan echt wel voetballen. Daar kwamen Man United en Arsenal ook achter recent. Als AZ door gaat is dat een mega stunt.

11 mei 2023 om 23:00

Lazio Roma is echt zó veel beter dan dit West Ham

11 mei 2023 om 23:00

Een megastunt is anders net zo overdreven. Hier liggen echt wel kansen voor AZ, West Ham staat niet voor niets 15e. Ja, de Prem is veel en veel sterker dan de Eredivisie, maar de ploegen onderin daar zijn echt niet van topniveau.

11 mei 2023 om 23:03

Een mega stunt? Weer een typische PL ophemel reactie dit. West Ham staat 15e in de PL man, dan ben je bij lange na geen wonderploeg en zeker geen ploeg die Az niet aan zou kunnen.

11 mei 2023 om 23:03

Kun je nagaan dat ploegen onderaan de PL alsog sterker zijn dan de topploegen in Nederland. Leicester zou zich ook makkelijk kunnen meten met PSV, Ajax of Feyenoord

11 mei 2023 om 23:05

West Ham zou favoriet zijn voor het kampioenschap in de Eredivisie. Ja ze hebben een minder jaar maar grotendeels deze selectie eindigde de afgelopen seizoenen op plek 6 en 7

11 mei 2023 om 23:08

Als je gelijkwaardig aan Az bent en tot aan de 1-1 niet de controle over de wedstrijd hebt, dan zou je zeker niet de favoriet voor het kampioenschap zijn in NL. Kijk hoever Az achterstaat op Feyenoord. Dit bedoel ik nou met de typische PL ophemel reactie.

11 mei 2023 om 23:11

@Walcott16 vindt je het gek.De inkomsten vd tv rechten is voor ons bij de onderste 2 miljoen en daar wat ik zag in 2018/2019 96 miljoen en zal nu wel op de 110 zitten.Ja dan kun je aardig wat investeren

11 mei 2023 om 23:11

Ja dan baseer je alles op 1 wedstrijd terwijl ze recent veel betere wedstrijden hebben gespeeld. Wel heel opportunistisch

11 mei 2023 om 23:12

15e in de PL maar toch in de halve finale van de Conference League, dat moet wel iets (over het niveau) zeggen toch?

11 mei 2023 om 23:12

Maar hoe kom je erbij dat ze tot de 1-1 niet de controle hadden over de wedstrijd? De 1e helft was 50/50 ja, maar buiten dat schot van Reijnders hebben wij ook helemaal niks gecreëerd, en vanaf minuut 45 was West Ham gewoon beter. Is niet erg, West Ham is gewoon een goede ploeg, maar het is zeker niet zo dat ze pas vanaf de 1-1 controle over de wedstrijd krijgen.

11 mei 2023 om 23:14

En toch wint de nummer 15 van de PL zonder al te veel problemen van de nummer 4 van de eredivisie. Het is zeker niet ophemelen wat men doet.
Dat is ook het probleem van Nederlands voetbal soms. Controle door rond te spelen maar geen echte kansen creëren en alsnog minder schoten op doel en van doel dan West Ham.

11 mei 2023 om 23:14

Spursfan96. Tot aan de 1-1 heeft Az in de 2e helft juist de controle. Er was echt helemaal niks aan de hand voor Az tot die domme actie van die keeper.

11 mei 2023 om 23:16

Losblancos. Nee dat baseer ik op 35 wedstrijden en daaruit voortkomend een 15e plek in de PL

11 mei 2023 om 23:17

Ik vond AZ alleen tactisch beter staan met het materiaal wat ze hebben. Fysiek en technisch was WHU toch wel beter. Qua instelling is het dan jammer dat ze niet meer uit de twee eerder genoemde aspecten halen.

11 mei 2023 om 23:19

Idd tot aan die actie van ryan liep het prima

11 mei 2023 om 23:22

@spursfan: Westham creeerde toch ook niks? In eigen huis. Ik vind ze naderhand ook echt met veel te veel respect over Westham praten, dit is echt geen wereldploeg met goed voetbal. Thuis afmaken.

11 mei 2023 om 23:32

Zonder veel problemen? Stond gewoon tot minuut 70 0-1 en de penalty was ook discutabel. AZ heeft nog alle kans om door te gaan.

11 mei 2023 om 23:32

Dat West Ham is voetballend dramatisch man. AZ is zowel technisch als tactisch beter.

11 mei 2023 om 23:39

AZ heeft weinig laten zien qua kansen. West Ham kwam niet veel in de problemen. Ze stonden achter tot de 70e minuut maar had geen enkel moment het gevoel dat AZ een tweede zou scoren. AZ had ook wel geluk dat de West Ham keeper blunderde bij de 0-1.

Op het einde speelde West Ham AZ nog een paar keer zoek en hadden een derde moeten scoren met de mogelijkheden.

11 mei 2023 om 23:39

Leuk en aardig die paar wedstrijdjes maar ook in de PL staan ze er gewoon beroerd voor.

11 mei 2023 om 23:45

Dit Wat Ham zou in Nederland echt geen kampioen worden hoor.

12 mei 2023 om 00:14

Arsenal wordt eruit geknikkerd door de nummer 4 van Portugal. Wat zegt dat over de PL Somagunner? Of is nuance dan opeens wel relevant?

12 mei 2023 om 00:17

Dit West Ham is echt stukken minder dan Feyenoord, PSV en Ajax.

12 mei 2023 om 00:18

@myvision West Ham kon vooral e trekker niet overhalen. Die kwamen met regelmaat in gevaarlijke posities rond de 16 van AZ. AZ was in aanvallend opzicht veel monder dreigend

12 mei 2023 om 00:28

Ik ben niet degene die West Ham enorm bekritiseert hoe slecht ze zijn. Ik breng juist nuance door te stellen dat ze als nummer 15 wel won van de nummer 4 van Nederland.

Arsenal dat verloor van Sporting was wel triest. Dat geef ik graag toe.

12 mei 2023 om 00:38

En de nummer 18 van de Eredivisie Cambuur won van de nummer 2 PSV met 3-0!! Je kan toch zien dat Westham alles behalve indrukwekkend is? AZ heeft veel te veel respect en pech met dat penalty moment waar Westham eerst een overtreding maakt.

12 mei 2023 om 00:44

@Myvision Ik ben ook geen fan van de speelwijze van West Ham, maar de statistieken zeggen 2.89 vs 0.25 expected goals waarbij verreweg de meeste kansen in de tweede helft ontstonden. West Ham heeft een klote seizoen voor hun doen maar blijven een ploeg waar je heel laatig tegen scoort. Az heeft gescoord door een zondagschot, maar had makkelijk de wedstrijd met 0 goals kunnen eindigen

11 mei 2023 om 22:59

Wat een hoop onzin kraam je uit zeg. Je oordeel vellen op één matige wedstrijd. Als je wat meer verstand van het spelletje had dan had je geweten dat West Ham gewoon een top ploeg is dat in de PL gewoon teams als United en Arsenal het zelfs moeilijk maken. En dan ook nog een heel betoog ervan maken… Fijne avond!

11 mei 2023 om 23:02

Je tekst is erg tegenstrijdig. Eerst zeg je dat ze er geen reet van kunnen en daarna zeg je dat ze een bredere bank hebben. Eigenlijk geef je dus gewoon toe dat ze overall meer kwaliteit hebben dan AZ.

11 mei 2023 om 23:13

Ze hebben bijna overal ook een betere speler staan dan az, maar dat betekent niet dat az dit west ham thuis niet kan hebben. Ik vond west ham als je kijkt naar de kwaliteit die zij op het veld hebben staan namelijk verschrikkelijk tegenvallen

11 mei 2023 om 23:05

PL wordt sowieso overdreven, zoveel goede teams zitten er niet tussen hoor

11 mei 2023 om 23:17

En welk competitie heeft wel veel goede teams? La Liga of Serie A? Noem mij een competitie dat gemiddeld gezien in alle lagen een sterk team heeft.

11 mei 2023 om 23:25

De Bundesliga had vorig jaar de nr 13 als EL winnaar en die wonnen van de nr 7 van de PL op dat moment in de halve finale en de nr 2 van La Liga. Is overigens met Schalke ook al een gebeurd in 2011. Werden 14de, maar kwamen wel halve finale van de CL. Daar kan een ploeg 2de worden en een jaar latwr weer degraderen bij wijze van spreke. Kaiserslautern werd in 1998 zelfs als provembus kampioen. Leipzig als provembus werd ook 2de in hun debuut seizoen. Schalke werd 2de paar jaar geleden en degradeerde 2 jaar later. Kan allemaal daar.

11 mei 2023 om 23:30

Volgens mij zijn de meeste het er wel over eens dat de Premier League de sterkste competitie in de wereld is, maar sommige mensen denken echt dat alle 20 clubs absolute topteams zijn. De onderkant is óók in de PL echt niet zo bijzonder

11 mei 2023 om 23:33

Eens Fey95. Sterker nog ze hebben maar 1 absolute topclub en dat is City. Clubs als United, Spurs en Chelsea walsen echt niet zomaar over de subtop van Duitsland, Spanje en Italie heen. Sevilla schakelde Unjted notabene nog uit. Milan won van Spurs over 2 wedstrijden.

11 mei 2023 om 23:44

Somagunner

Dat zeg ik toch nergens, dat andere competities beter zijn? Dat die clubs zonder beleid elke transferperiode 100 miljoen uitgeven maakt ze niet opeens goed, he? De grootste grap is dat uitblinkers in andere topcompetities niet ''PL-ready" zijn, of dat ze zich nog niet in die competitie bewezen hebben en dus minder zijn dan een of andere houthakker van Bournemouth.

11 mei 2023 om 23:59

Er zijn inderdaad clubs die slecht beleid hebben. Was gewoon benieuwd welke competitie wel goed was in je ogen, niet meer.
Ben ook niet eens met de stelling dat uitblinkers bij andere competities minder zijn dan een willekeurige speler van Bournemouth. PL leeft voornamelijk van buitenlanders.

12 mei 2023 om 00:24

@DerKaiser Tot noch toe pakt de PL de meeste coefficienpunten over de laatste 5 jaar en winnen meer wedstrijden in Europa. Je kan gaan inzoomen op prestaties om de Bundesliga in het zonnetje te zetten, maar het grotere plaatje laat zien dan Engelse ploegen beter presteren dan Duitse ploegen. Dat betekent niet dat Duitse ploegen niet van Engelse ploegen kunnen winnen natuurlijk

12 mei 2023 om 00:50

@DerKaiser Dat is natuurlijk een momentopname. Liverpool stond 3x in de CL finale sinds 2018, Chelsea won de CL nog in 2021 en Spurs verloor de CL finale in 2019. Engelse ploegen zijn niet onsterfelijk, maar hebben met vlagen hoge pieken gekend. Nu zit Arsenal op een high en kunnen dat wellicht verder kan uitbouwen en in de CL gaan laten zien

12 mei 2023 om 07:30

Je hoort mij nergens beweren dat ik de PL niet de sterkste competitie vind, maar dat was de vraag niet.

11 mei 2023 om 23:16

Je overdrijft wel heel erg hoor, in de tweede helft zag je dat toen West Ham het tempo opschroefde, dat AZ heel veel moeite had bij te benen, en dat is gewoon kwaliteit.

12 mei 2023 om 00:42

AZ heeft ook sleutel spelers geblesseerd achter gelaten in Alkmaar met alle respect dat hele West Ham is echt slecht hier kan je tactisch makkelijk van winnen ma goed de bal is rond en hij viel goed voor west ham dus al met al geen enkele overtuigende overwinning dus het kan alle kanten op

12 mei 2023 om 00:52

@wiezie Het spel ziet er niet uit, maar je scoort absoluut niet makkelijk tegen West Ham. Az gaat daar niet makkelijk van winnen. In Nederland wordt dit soort kick and rush voetbal niet gewaardeerd en moet er verzorgd positiespel worden gespeeld anders ben je slecht

Ik zal chauvistisch zijn, maar ik vond het dus geen pengel. De scoringskans was weg, de bal was al weg en bovendien kreeg Jarrod Bowen de kans om te koppen nadat zn medespeler op een AZ verdediger aan het leunen was zodat die niet omhoog kon komen. Zonde voor de uitslag, dit had niet gehoeven, maar ik zie het AZ nog wel rechtbreien in Almaar.

11 mei 2023 om 22:57

Ryan mist de bal en slaat Bowen voor z'n hasses. Is gewoon een terechte penal.

11 mei 2023 om 22:59

Ik ben dan ook chauvinistisch Ik bedoel meer dat de kans gewoon al verkeken was, het was nooit een doelpunt geworden en door die tater van de keeper krijg je alsnog een doelpunt. Daarbij vind ik dus dat er eerst ergens anders een overtreding wordt begaan. Ik vond de scheids trouwens verder uitstekend fluiten.

11 mei 2023 om 23:01

Aan de andere kant, als je midden op het veld iemand op zn hasses slaat waar de bal al weg is dan is het ook gewoon een overtreding haha. Zonde, want Az had sowieso de hele 2e helft onder controle tot aan dat moment.

11 mei 2023 om 23:06

Het gaat er vooral om dat de eerste overtreding door Soucek wordt begaan.

11 mei 2023 om 23:17

Dat wel inderdaad

11 mei 2023 om 23:54

Ik kan het vinden in je betoog. Maar welke straf dient de keeper dan te krijgen, alleen geel?

Als een speler op het middenveld een pass verstrekt en vervolgens komt er nog een speler inglijden, dan is de kans uitermate groot dat de te laat inglijdende speler met rood kan vertrekken.

11 mei 2023 om 23:00

Nee een klap tegen je kanis is geen penalty. Als dit tussen 2 verdedigers gebeurt en de bal is niet in de buurt is het ook gewoon een penal en vaak ook rood.

Maarja ik vind het jammer voor AZ dat ze de goede uitgangspositie niet hebben kunnen vasthouden.

11 mei 2023 om 23:00

Hij slaat hem vol voor zijn bakkes. Helaas 100% penalty.

11 mei 2023 om 23:05

Ja, dat begrijp ik nog. Alleen de bal komt daar doordat Soucek gewoon op De Wit mag leunen.

11 mei 2023 om 23:00

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel een penalty vond, ook al ben ik voor AZ. Heel jammer, want er had meer ingezeten. Kop op en volgende week hopelijk beter voor de dag komen

11 mei 2023 om 23:01

"Had niet gehoeven". Dat hebben we vaker gehoord bij Nederlandse clubs in Europa, maar het is niet voor niets dat we vaak een uurtje goed meedoen maar in het laatste halfuur te weinig inhoud in de tank hebben. Het ging toch te makkelijk de laatste 30 minuten.

11 mei 2023 om 23:21

"maar het is niet voor niets dat we vaak een uurtje goed meedoen maar in het laatste halfuur te weinig inhoud in de tank hebben" - vind ik eigenlijk net zo'n dooddoener. AZ gaf vrijwel geen kansen weg en tot dat ongelukkige moment, waar Soucek eerst overtreding maakt, was de tweede helft voor AZ. Op het laatst zag je AZ hinken op 2 gedachten, in de spaarzame uitbraken gingen ze niet voor de honderd procent om gelijk te maken zodat ze niet in het mes zouden lopen. Teveel respect voor de nummer 15 van de PL, want zoveel stelt dat ook niet voor.

11 mei 2023 om 23:02

Precies, ik vond het ook een overtreding door het leunen met twee handen op de verdediger.

11 mei 2023 om 23:11

Domme overtreding. Ik vond het een 100% strafschop. De kans was inderdaad verkeken maar een scheidsrechter kan niks anders doen dan de bal op stip leggen..

11 mei 2023 om 23:24

Jawel, kon die actie van Soucek voorafgaande gewoon afkeuren.

Az afgetroefd op fysieke kracht. Van te voren gewaarschuwt voor standaardsituaties en laat dit nou net 2 keer mis gaan. Ryan zeer matige keeper over het hele seizoen gezien die brengt Az niet verder.

11 mei 2023 om 23:22

Alleen heeft hij AZ letterlijk verder gebracht tegen Anderlecht. Vandaag in de eerste helft ook een goede redding. Voor AZ is hij een prima keeper, domme actie alleen

11 mei 2023 om 23:59

Ten opzichte van Hobie Verhulst is AZ er wel op vooruit gegaan. Ondanks zijn slechte start heeft hij zich met name in de laatste 10/12 wedstrijden wel goed herpakt. Maar ik ben het wel met je eens dat hij soms van die momenten heeft, die je liever niet hebt. Zou Noppert niks voor AZ zijn?

Na de voorsprong natuurlijk jammer om alsnog te verliezen maar vertrouwen erin dat we dit whu thuis afmaken met Kerkez en misschien Karlsson erbij.

Jammer, maar terechte nederlaag. West Ham volwassener gespeeld en bij AZ zag je de krachten wegvloeien. Zat mogelijkheden nog voor de return, zou prachtig zijn als ze die finale kunnen halen.

Ik had echt verwacht dat Az flink klop zou krijgen maar dit moet thuis toch te doen zijn.

12 mei 2023 om 00:01

Ik denk dat West Ham ook had verwacht er thuis wel overheen te klappen. Zal ze toch zijn tegengevallen. Voldoende perspectief voor volgende week. Hopelijk is Karlsson er dan weer bij

Zonde dat die keeper de overtreding maakt... AZ had hier anders echt niet hoeven verliezen...

Nederlanders en wedstrijden waarin je op voorsprong komt uiteindelijk met een goal verliezen. Sommige dingen veranderen nooit.

Die ESPN commentator vond Antonio wel heel slecht. Komisch dat hij dan nota bene de goal maakt. AZ maakt in eigen huis nog alle kans, West Ham is super wisselvallig.

11 mei 2023 om 22:58

Die gast was ook erg slecht en lag meer op het veld dan dat hij liet zien een echte spits te zijn.
Dat doelpunt had mijn blinde oma ook gemaakt.

11 mei 2023 om 23:00

Heel goed was die niet maar die vent deed alsof Zeefuik in de spits stond. Man heeft 60 PL-goals gemaakt.

11 mei 2023 om 23:08

3 seizoenen op rij 10 goals gescoord in de PL. Weghorst heeft al moeite om er überhaupt één te maken. Maar dit seizoen is die behoorlijk uit vorm inderdaad.

12 mei 2023 om 09:07

Beukerma had dan ook al kunnen oefenen afgelopen weekend tegenover Brobbey, volgens mij had Jansen dat stiekem ook aan Heitinga gevraagd😇
Weet wel dat die gast volgende week de hele wedstrijd de lul is als hij weer telkens gaat liggen.

Uitgangspositie is zo verkeerd nog niet.
Meerdere leden zag Az al weggespeeld worden.
Dit is thuis recht te zetten met Kerkez en hopelijk Jesper er weer bij.
Word iig gekkenhuis volgende week in Alkmaar.

Helaas maar de winst was ook wel gestolen geweest. Nu afmaken thuis. Zo goed is dit West Ham niet. Ze geven echt ontzettend veel ruimte weg om te voetballen. Daar moet thuis doorheen te voetballen zijn.

Volgende week erop en erover. Ploegje van niks dat West Ham. Nee zonder dollen 2e helft heeft az alleen maar tegen gehouden en zelf niks gecreëerd. Hopen op een stunt!

11 mei 2023 om 23:25

Haha de eerste helft deed az dat in principe ook natuurlijk. Niet echt grote kansen gehad, behalve de goal. En dat die had die keeper toch echt moeten hebben. Nee AZ was gewoon de mindere, maar gelukkig was het een stuk gelijkwaardiger dan verwacht en is er nog zeker een kans in de return.

Nou ja, een nederlaag had ik op zich wel verwacht, maar het is een nederlaag met perspectief. Ten eerste op basis van de score, want één goal verschil kun je in Alkmaar goed maken, maar ook op basis van het spel, want WHU was wel beter en zette AZ bij vlagen goed onder druk, maar het was echt niet het niveau verschil wat sommigen hadden voorspeld.

En als volgende week Kerkez er weer bij is en misschien ook Karlsson wel, dan heeft AZ ineens een stuk meer mogelijkheden.

Nou ja, ze hebben gestreden naar de mogelijkheden en daarvoor verdienen ze de complimenten.

11 mei 2023 om 23:07

Ken je nagaan hoe goed AZ t deed terwijl de hele voorhoede niet mee deed. Die waren echt onzichtbaar. Volgende week nog volop kans maar wel met je hoofd spelen!

De tweede helft hebben ze het gewoon volledig weggegeven, 2-1 is een terechte uitslag. Hopelijk volgende week Karlsson er weer bij, Van Brederode valt toch zwaar door de mand op dit niveau. Met Karlsson en Kerkez weer terug kan AZ de finale nog makkelijk halen, het verschil is minimaal en West Ham heeft nou niet bepaald bewezen een wonderploeg te zijn vanavond.

Nog alles om voor te voetballen, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het krachtsverschil bij tijd en wijlen wel heel duidelijk zichtbaar was. En het was weer het beeld dat we vaker gezien hebben bij Nederlandse clubs in Europa. Een uurtje gaat het aardig en blijf je op de been, maar daarna is de tank vaak wel leeg terwijl de tegenstander dan nog even aanzet. Het binnenlandse gebrek aan weerstand breekt dan toch op.

Laat de placenta dokter maar invliegen. Met Karlsson en Kerkez erbij wordt het toch een andere wedstrijd. Van Brederode speelde best aardig maar er zit echt totaal geen diepgang in zijn spel. Elke bal wordt teruggespeeld, waardoor de counter gewoon niet loopt. Odgaard speelde ook een partij dramatisch, eigenlijk al weken.

11 mei 2023 om 23:08

Die Odgaard lijkt het tempo van AZ niet aan te kunnen. Had echt een moment of 5 waarin hij iets kon opzetten maar het te laat zag of niet zag. Mist echt handelingssnelheid.

11 mei 2023 om 23:13

Ja die veel te late steekpass op van Brederode was kenmerkend voor Odgaard.

12 mei 2023 om 00:09

Van Brederode is ook nog lang niet klaar voor een Europees niveau of uberhaupt de Eredivisie. Die jongen is heel wat minder ver dan Boadu en Stengs waren in hun debuutseizoen en dat zijn al niet de grootste talenten gebleken.

Nu ga ik een jongen van 19 natuurlijk niet feitelijk afschrijven, maar ik heb niet de indruk dat het een bijster groot talent is. Dat is ook niet erg en je weet bovendien nooit hoe zo'n jongen zich ontwikkelt, maar op dit moment vind ik hem voor AZ eigenlijk tekort komen.

12 mei 2023 om 00:27

Het is ook weer een typische Jansen speler. Echt werkelijk niemand bij AZ snapt dat hij telkens mag opdraven bij afwezigheid van Karlsson. Waarom geef je Lahdo niet meer vertrouwen, die laat vaak in de invalbeurten die hij krijgt meer zien dan van Brederode in 70 minuten. Of geef Poku eens een kans om zich te onderscheiden. Die jongen heeft zoveel talent en diepgang, scorend vermogen en overzicht. Jansen is natuurlijk een hele aardige gozer, en de prestaties zijn over het algemeen prima. Maar dit zijn de details die hij maar niet lijkt te begrijpen.

Begrijp me niet verkeerd, Jansen is een goeie trainer voor het AZ van dit moment, maar het zou nog zoveel beter kunnen als hij eens wat meer ballen toont. De jeugd van AZ staat nadrukkelijk op de deur te kloppen maar Jansen is toch vaak iets te conservatief ingesteld.

12 mei 2023 om 00:36

Dat vind ik ook wel weer veel te selectief. Die jongens spelen goed in de jeugd en iedereen oppert ze direct voor het eerste elftal. Ik zeg natuurlijk niet gelijk dat ze het niet zouden kunnen, maar zo'n Youth League zegt maar 1 ding en dat is dat een collectief goed is in die leeftijdscategorie en daarin heb je sterkhouders en waterdragers. Met betrekking tot het volwassen profvoetbal zegt het echter niets. Het overgrote deel uit die Youth League ontstijgt het gemiddelde niveau van een Europese middelgrote competitie niet eens.

12 mei 2023 om 08:08

Sterker nog Sirius bijna volledig Youth League elftal werd vorige week nog afgedroogd door Ajax onder 18, Poku stond daar niet eens in de basis.

Aanvallend bracht van Brederode gisteren niks, maar tactisch stond die gewoon goed. Hij kan gewoon goed vanuit de organisatie spelen, zonder risico en balverlies etc (ik weet klinkt saai). Pavlidis en Odgaard hadden bijv al veel meer balverlies, zonder risico te nemen. Lahdo speelt onbevangen klopt maar verliest vaak het overzicht en heeft ook heel wat meer balverlies. In zulke wedstrijden is balverlies funest, want daar loeren ze op. Daarnaast kan van Brederode het wel liet die tegen Anderlecht thuis al zien, met 4/5 keypasses. Anderlecht uit speelde die precies zoals deze wedstrijd. Kan gewoon zijn dat het dus opdracht is.

Knap gestreden en zeker nog mogelijkheden. Wel zie je gewoon dat met name Hatzidiakos en Van Brederode gewoon te kort komen voor dit niveau. Ook Odgaard viel tegen. Maar die kan zijn slepende blessures als excuus gebruiken. Hopelijk wordt Jansen eens wakker en geeft hij Wouter Goes weer de kans centraal achterin. Ook zie ik liever Lahdo of desnoods Poku in plaats van Van Brederode. Mijnans, Reijnders en Clasie speelden overigens echt een beresterke wedstrijd. Ook De Wit en bij vlagen Sugawara lieten goede dingen zien.

11 mei 2023 om 23:03

Hatzidiakos was uitstekend vandaag, MvB ook prima in balbezit. Sugawara, Beukema (jezus was waren die slecht) en Ryan trekken dit niveau duidelijk niet. Mijnans, Odgaard en Pavlidis ook onbeholpen.

11 mei 2023 om 23:15

Als ze dit niveau dus wél trekken hadden ze dus allang in de PL gespeeld

11 mei 2023 om 23:24

Vond je van Brederode echt goed? Hij lijkt echt niks te durven, bijna elke bal gaat terug achteruit

11 mei 2023 om 23:27

De 2-1 viel door wederom dodelijk balverlies van Hatzidiakos voorafgaand aan het doelpunt. kijk die maar eens terug. Hij maakt een onwijs lompe breedtepass terwijl hij al uit positie staat. Vervolgens ontstaat er een kans voor West Ham die resulteerde in een corner. MvB is een buitenspeler. Hij moet een mannetje passeren, ruimte creëren voor Pavlidis en een actie in huis hebben. Hij speelt als een veredelde rechtsback.

Tsja, met zo’n voorhoede überhaupt tot een doelpunt komen is al een wonder. Zo bizar weinig dreiging. Lahdo had gewoon moeten starten, brengt in ieder geval wat teweeg met zijn snelheid. Clasie en Reijnders top, Beukema sterk. Helaas komen we gewoon klasse tekort om wat te creëren. Bidden dat Karlsson fit is voor volgende week, die hebben we hard nodig (zoals duidelijk werd tegen Lazio). Al met al geen ramp, thuis gaan we er volle bak voor en dan heb ik vertrouwen op een goede afloop!

11 mei 2023 om 23:47

Wat bracht die teweeg toen die inviel dan? Laat de verdediger gewoon zo op goal koppen bij de 2de goal. Daarnaast schiet die 2/3keer blind in een blok ofzo, wel lekker onbevangen dan lijkt het meer.

Reijnders met afstand beste man op het veld

Die van brederode is toch zo slecht. Die heeft echt niks speciaals echt helemaal niks. Denk dat in de 3e divisies veel betere linksbuiten lopen

je kan al van mijlenver zien aankomen dat het met een penalty alsnog recht getrokken zou worden.
Je kan toch geen penalty voor dit geven, deze zie ik ook voor het eerst in je eigen box voor een bal gaan, terwijl de assist van dat penalty al een overtreding is door te leunen op die AZ speler.

Sloeg Ryan Messi ook niet zo neer op her WK trouwens?

Ik heb best wel genoten van deze pot. Jammer van score verloop maar zie AZ thuis wel winnen.
Zou toch mooi zijn als die arrogante Engelse in Alkmaar uitgeschakeld worden.
Rice getaxeerd op 128 mil? Hahaha ongekend zeg…

Dat die Zouma nog voetbalt joh, dierenmishandelaar. Zal mijn kat eens op hem afsturen piept ie wel anders 🐈‍⬛

11 mei 2023 om 23:13

Ach kom op hij is er voor gestraft heeft spijt betuigd en word elke week uitgefloten. Wat wil jij dan dat ze hem levenslang opsluiten.? AZ heeft geen kans gehad vandaag zie ze dan ook in alkmaar geen schijn van kans maken.

11 mei 2023 om 23:33

Je heb ook wel gelijk. Liet me iets teveel gaan. Vind dierenmishandeling gewoon heel erg laag. Zo een beest vertrouwt jou als baasje en dan flik je zoiets.

Als AZ weer Kerkez en Karlsson erbij heeft ben ik wel benieuwd in eigen huis.

11 mei 2023 om 23:14

Rice is gewoon al 2 jaar aanvoerder van West Ham en een vaste basisplaats in het Engels elftal .... hij kan ook wel eens een mindere wedstrijd hebben toch ? Afgelopen weekend tegen Man U en 2 weken geleden tegen Arsenal veruit de beste man op het veld ..dus ja 😉

11 mei 2023 om 23:30

Ik vind het ook een prima speler. Maar voor 128 mil verwacht ik iets heel speciaals.

11 mei 2023 om 23:49

Rice is een goede waterdrager. Niet meer en niet minder. En inderdaad zeker geen 100+ miljoen euro waard.

12 mei 2023 om 01:01

@Bruine Kevin Het waarderen van spelers zoals Rice is lastig voor Nederlandse voetbalfans. Hij heeft geen fluwele techniek, dribbelt geen 3 man voorbij en schiet ze niet wekelijks in de kruising. Toch is dit een prima CM voor een topclub. Hij gaat het verschil niet maken in de absolute top, maar kan wel meedraaien op dat niveau (verwacht ik) en dat is al heel wat

12 mei 2023 om 00:58

Rice is een prima speler en al helemaal op dit niveau. 100m vind ik hem ook niet waard, maar zo werkt de markt nou eenmaal. West Ham hoeft niet ter verkopen en Rice is homegrown dus zijn topclubs bereid om veel geld te betalen

in plasts van 3 punten nu 0 punten dankzij de keeper
Az was beter, kwam niet in de problemen totdat...
en maar zn kop blijven schudden

11 mei 2023 om 23:11

AZ was totaal niet beter behalve een zondags schot helemaal niks van AZ gezien in aanvallend opzich

12 mei 2023 om 10:25

Ze hadden de controle over de wedstrijd. Ik zag WUH ballen alsof ze dik voor stonden. Geen lef om aan te vallen, bang voor de mokerslag.

Tja, zuur dat je het weggeeft na een voorsprong, maar 2-1 is een eerlijke afspiegeling. Na het uur was de koek op en was er echt niets meer in te brengen. Zelfs zonder druk werd de bal verspeeld. WHU begon ook steeds makkelijker te voetballen. Zeker Paqueta en Benhrama voetballen zo ontiegelijk makkelijk. Die Antonio viel wel tegen trouwens: manman. Weinig sterkere gasten op de Europese velden, maar hij deed niets anders dan liggen bij elk duel.

Maar goed, de zaak is echt nog niet gelopen. Wellicht Karlsson terug en natuurlijk Kerkez erbij. Dan krijgt de linkerkant natuurlijk een enorme upgrade. Ennn: die Londenaren hebben de wind in Alkmaar nog niet meegemaakt.

11 mei 2023 om 23:21

Ik hoop het. Dit West Ham is fysiek en technisch een ruim niveau hoger, maar qua instelling en tactiek best ruk. Op teamspirit kan AZ verrassen.

Typisch Nederlands uit handen gegeven.

Riante uitgangspositie? Ze hebben slechts 1-0 voor gestaan.. lijkt me niet echt riant. Of zou AZ het zo gevoeld hebben? 2e helft kwam er maar weinig van terecht in ieder geval.

11 mei 2023 om 23:50

Was inderdaad een minimale voorsprong en je zag van een afstand aankomen dat West Ham nog sowieso gelijk ging maken.

Op papier een beter resultaat dan toen uit tegen anderlecht (was het?). Goed veldspel vandaag ook. Chapeau AZ. Volgende week erop en erover

Vind het toch enigszins grappig dat veel mensen hier aangeven dat dit West Ham buiten fysiek (wat klopt) ook technisch veel beter zou zijn dan dit AZ. Ga mij eens vertellen welke spelers dan het technische niveau van West Ham dusdanig omhoog halen dat het beter dan AZ zou zijn.

AZ probeerde verzorgd te voetballen, dit lukte soms, maar nog net te onzorgvuldig. Zonde dat AZ een onterechte penalty tegenkrijgt. Op basis van de vuisten van Ryan is het uiteraard 100% terecht, maar weinig mensen hebben gezien wat er daarvoor gebeurde, waardoor een aanvaller van West Ham op de rug met beide handen op de schouders van Mees de Wit sprong. Helaas door dit moment kantelde de gehele wedstrijd wat onnodig was, aangezien daarvoor AZ nauwelijks in de problemen kwam. Denk dat een gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd had geweest. Toch zonde dat AZ weer in de achtervolging moet. Kansen zullen 30-70 zijn waarbij AZ 30% kans heeft de finale te behalen.

12 mei 2023 om 01:06

Komop man. Expected goals van 2.97 tegenover 0.25. West Ham heeft met Paqueta, Rice en Fornals Braziliaans, Spaans en Engels gewaardeerde internationals rondlopen die de basis bij elke NL topclub zouden binnenwandelen. Lanzini vind ik ook een hele goede speler en Bowen heb ik veel mooie dingen zien doen in de PL. Dat West Ham kick and rush voetbal moet spelen van Moyes kunnen die gasten vrij weinig aan veranderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren