Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ doet zaken met AC Milan en strikt concurrent voor Owen Wijndal

Laatste update:

AZ heeft de komst van Milos Kerkez zaterdag bevestigd. De achttienjarige linksback komt over van AC Milan en tekent een contract tot medio 2026 in Alkmaar. Vrijdag maakte journalist Gianluca Di Marzio al melding van het akkoord tussen beide clubs. Kerkez wist zijn debuut in de hoofdmacht van AC Milan niet te maken. Hij speelde zijn wedstrijden het afgelopen jaar in de Onder 19.

De keuze om naar AZ te gaan was snel gemaakt, vertelt Kerkez op de website van zijn nieuwe club. "AZ is de perfecte club voor jonge spelers om te ontwikkelen en te groeien. Ik heb een heel warm welkom gekregen. Toen ik het stadion in liep zag ik mijn foto op het grote scherm. Dat was een bijzonder moment." De back gaat de concurrentie aan met Owen Wijndal. "Owen is een hele goede speler. Ik ga daar mijn voordeel uithalen en probeer veel van hem te leren om zodoende zelf als speler te groeien. En natuurlijk ga ik ook de concurrentie aan, dat is topsport."

De kans bestaat echter ook dat AZ voorsorteert op een vertrek van Wijndal. De aanvoerder staat al enige tijd in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland en lijkt de club uit Alkmaar komende zomer te verlaten. Hij heeft nog een contract tot medio 2023 bij AZ. Directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat de linksbackpositie voor nu in ieder geval dubbel bezet is. "Milos is nog jong en we zien in hem veel potentie. Hij krijgt bij ons de tijd om zich aan te passen met het oog om in de toekomst een vaste waarde te kunnen zijn voor AZ 1."

Kerkez kwam vorig jaar op de slotdag van de winterse transferperiode over van het Hongaarse FC Gyor en sloot zich in de zomer aan bij de A-selectie. Trainer Stefano Pioli nam hem mee op trainingskamp en liet hem opdraven tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Pro Sesto (6-0), waarin hij meteen twee keer wist te scoren. Dit seizoen kwam hij over alle competities tot 18 wedstrijden en 1 assist bij AC Milan Onder 19. Vorig jaar stokte de teller bij 13 wedstrijden. Ook speelde hij tot dusver vijf wedstrijden namens Hongarije Onder 23.

Milan was niet de enige club die vorig jaar achter de handtekening van de linksback aan zat. Ook Juventus zag hem graag komen. De tussenkomst van Paolo Maldini werd destijds als cruciaal omschreven om de verdediger te overtuigen. Kerkez werd in Milaan gezien als backup voor Theo Hernández, maar wist die status nooit waar te maken. Ook de afwezigheid van Fodé Ballo-Touré (Afrika Cup) leverde Kerkez deze winter geen plek bij de A-selectie op. Kerkez wordt in Italië omschreven als een speler met een uitstekende lichaamsbouw en veel snelheid. In defensief opzicht leunt hij op een goede tackle en een gedegen spelinzicht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vorig jaar heeft AC Milan hem gehaald met grote verwachtingen, maar hij bleek dat nog niet waar te kunnen maken, en nu doen ze hem na een jaar alweer definitief weg? Dat klinkt niet echt als een geweldig talent dan. Ik vraag me af wat AZ hier voor gaat betalen.

28 januari 2022 om 11:56

Ach ja, doorbreken bij de ene club en in het ene land, kan anders zijn bij de andere. Denk dat Az prima weet wat ze doen en dat ze overtuigd zijn van potentie

28 januari 2022 om 11:59

Dan zit je in mijn ogen fout. Heb hem paar keer zien spelen in oefenduels en aanvallend is hij echt net als Theo. Ook snel en behendigd. En dat Milan hem laat gaan zegt niet zoveel; Locatelli lieten ze ook gaan.. terwijl het talent duidelijk zichtbtwas. Milan heeft soms echt geen geduld en ik hoop dat ze het met Kerkhez dit keer goed zien, maar hij heeft veel extra’s als back dus ik hou m’n hart vast

28 januari 2022 om 15:19

Je hoopt dat hij flopt bij AZ? Heel bijzonder dat sommige voorkeur geven asn vreemde buitenlandse club.

28 januari 2022 om 16:49

Heel bijzonder hoe klein wereldje sommige mensen hebben… als jij fan zijn van een buitenlandse club, in dit geval Milan dat een van z’n gouden tijden heeft gekend met Nederlanders en deels waardoor ik fan ben geworden, als dat je pet al te boven gaat, kun je beter voor altijd binnen blijven want er zijn wel gekkere dingen in de wereld… mag ik trouwens wel een club supporten in Nederland buiten mijn provincie of gaat je dat ook nog te ver?

28 januari 2022 om 19:44

Je denkt dus dat hij gaat slagen bij AZ? Wat ik kan zien ziet er echt goed uit iig!

28 januari 2022 om 22:01

Z’n enige nadeel vind ik zijn fysiek en dat hoort toch bij z’n taak. Maar als hij net als Theo elk jaar er 10 maakt en 10 assist, dan valt het fysiek door de vingers te zien en hij is pas 18 dus. Fysiek kan hij nog wat kweken

29 januari 2022 om 02:05

Is nog maar 18, dus valt hopelijk nog genoeg aan te verbeteren. Wijndal is nou ook niet de grooyste en sterkste maar gebruikt z'n body prima

Klinkt interessant. Benieuwd of dit om koop gaat en of er een terugkoopoptie wordt/is afgesproken.

Ken deze speler niet, maar AZ kan wel versterking in de verdediging gebruiken.

Nou is dit wel een linksback en is die positie voorlopig wel goed bezet met Wijndal, maar zoals in de tekst staat heeft Wijndal nog maar 'n contract tot volgend jaar zomer en bestaat er dus een kans dat hij na dit seizoen zal vertrekken en met de komst van deze Kerkez.

Vond altijd dat AZ dat een paar seizoenen geleden goed deed, door spelers te kopen in de winterstop, hier en daar wat wedstrijdjes te laten spelen en dan vanaf het nieuwe seizoen in de basis te laten starten en dat deden ze toen vooral met Scandinavische spelers als Svensson, Aron Jóhannsson (spits), Mattias Johansson (rechtsback) maar ook vanuit Nederland met Idrissi.

Hopelijk voor AZ kan deze Kerkez een vergelijkbaar traject afleggen.

Waarschijnlijk een definitieve transfer maar dat hij z’n debuut niet maakte komt niet in mijn ogen door dat hij te kort komt; hij heeft veel weg van Theo; razendsnel, geweldige dribbelaar. Een bijtertje in verdedigen, alleen het is wel een ukkie en iel mannetje. Als hij het gaat maken bij AZ zou het mij niets verbazen.. deze jongen heeft wel wat.
Ik hoop dus dat Milan een terugkoop optie heeft

28 januari 2022 om 12:43

Van jou comment word ik erg vrolijk.
Ken deze jongen niet en deze transfer komt voor mij ook als een verrassing.
Hopelijk haalt Az hiermee een speler waar we wederom van kunnen genieten.

Eindelijk eens wat nieuws. Een linksback was erg nodig, aangezien Owen de enige in de selectie is. Ben overigens heel teleurgesteld in Huiberts en AZ. De transfermarkt is bijna voorbij en die aanvaller met diepgang waar Huiberts de supporters een halfjaar lang warm voor maakte is er nog niet. Sterker nog, ik heb nog geen enkel concreet gerucht gelezen. Het is toch overduidelijk geweest dat er iemand bij moet die je diep kan sturen? Karlsson wil alleen de bal in de voet, Gudmundsson/de Wit/Evjen/Aboukhlal op rechtsbuiten missen ook snelheid of kwaliteit om te bedienen. Pavlidis is ook niet snel genoeg. Zo ontzettend veel omschakelingen zijn in de soep gelopen door de traagheid voorin. Tegenstanders konden zich keer op keer zonder moeite weer reorganiseren. Het is dat opvliegingen van Karlsson de boel vaak genoeg gered hebben, maar dat betekent niet dat er overduidelijk een aanvaller miste. Voorspelling: op de laatste dag gaat Huiberts nog een poging doen, maar dan wil de verkopende club (uiteraard) niet meer verkopen. Dan komt Huiberts daarna aan dat ze er alles aan gedaan hebben en dat de markt zo zwaar is. Om moe van te worden. Huiberts is een goede verkoper, matige inkoper.

28 januari 2022 om 13:45

Hoorde toch een maandje terug dat ze voorzichtig met Dalinga bezig waren.
Wel een typische Az aankoop zou dat zijn, maar ik denk niet dat Excelsior zijn sportieve kansen verkoopt in de winter mochten de voorzichtige geruchten op waarheid berusten.

28 januari 2022 om 16:37

AZChelsea

Ja mis wel de leuke aankopen van AZ. Verrassingen uit de KKD of gasten als Midsto, Karlsson of Svensson.

Verkopen veel maar elftal versterken zowel basis als in breedte, gaat laatste tijd erg moeizaam.

Een aanvaller had meer prioriteit voor AZ , hoop dat ze nog iemand aantrekken voor de aanval !!

Oralé! Heel benieuwd naar onze (enige en broodnodige) aanwinst. Beelden zien er héél goed uit!

Hmm benieuwd wat de kosten van deze transfer zijn en wat we ervan kunnen verwachten
Heeft het bij Milan niet waar gemaakt en zijn debuut daarom niet gemaakt eens zien of hij echt een concurrent kan zijn voor Wijndal

29 januari 2022 om 18:35

2 miljoen heb ik vernomen.Valt reuze mee. Milan nam hem over uit Hongarije voor 200k. Enfin, beide partijen hebben er toch wat aan; AZ een speler die echt wel wat speciaals heeft(in mijn ogen) en Milan heeft in 12 maanden van 200k, 2 miljoen gemaakt. Toch leuk. En als Milan het goed gezien heeft en te kort komt in de Italiaanse top, is dit al met al een goede beslissing

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren