Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ barst van zelfvertrouwen: 'Ajax gaat óók met nul punten naar huis'

Laatste update:
/

AZ is het seizoen voortvarend begonnen. De Alkmaarders kenden geen enkel probleem met Heracles Almelo en wonnen het openingsduel met 0-3. Aankomende zondag wacht landskampioen Ajax en het vertrouwen bij de spelers van coach Marco van Basten is groot. Jeffrey Gouweleeuw loopt zelfs al op de zaken vooruit en voorspelt een nieuwe zege.

De verdediger vermoedt dat hij en zijn ploeggenoten niet ver van de Nederlandse top verwijderd zijn en hoopt zondag op bevestiging. "We hebben vorig jaar al laten zien dat we ons kunnen meten met de top", zegt hij in Voetbal International. AZ liet toen juist punten liggen tegen 'de kleintjes', zoals Gouweleeuw dat noemt. Het drukke schema was daar debet aan. "Het werden uiteindelijk gewoon te veel wedstrijden met een kleine groep."

Dit jaar is AZ niet actief in Europa en kan het zich dus volledig concentreren op de Eredivisie. Een excuus om niet te presteren, is volgens de stopper dan ook niet meer voorhanden. Ajax mag zijn borst dus natmaken. "Ajax gaat óók met nul punten naar huis. Dat is wel de bedoeling. Maar voorspellen is zinloos. Wij gaan in ieder geval voor de winst tegen Ajax", zegt Gouweleeuw.

AZ wint zondag van Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zal een mooie pot worden..

Denk dat Ajax hier gewoon met 3 punten naar huis gaat. Tegen Vitesse speelde ze slordig en nog wonnen ze met mooie cijfers.

Weet iemand of de WK-gangers gewoon meedoen bij Ajax?

15 augustus 2014 om 09:57

De wedstrijd die in 3 van de 4 laatste potten in 3-2 / 2-3 eindigde. Spectakel gegarandeerd zou je zeggen! Zal gewoon weer een lastig duel worden voor beide ploegen.

15 augustus 2014 om 09:57

Daar ligt precies de kracht en de zwakte voor Ajax.

Matig spelen en toch winnen is knap... anderzijds miste Vitesse ook wel veel kansen wat perspectief geeft voor komende tegenstanders. Zolang je die kansen tegen krijgt is het mogelijk dat deze een keer afgestraft gaan worden.

Wat bijv. de verdediging van Ajax deed bij de tegengoal van Vejinovic vraag ik me nog steeds af

Cillissen kan gewoon meedoen en Blind ook. Dus neem aan die gewoon spelen. Veltman weet ik dan weer niet. Maar gezien van de hoorn niet heel zeker was, zou ook Veltman kunnen gaan spelen. .

15 augustus 2014 om 10:11

Veltman heeft maandag 45 minuten gespeeld bij Jong dus zou zondag 60 tot 75 minuten moeten kunnen spelen.

15 augustus 2014 om 10:22

Az is voor mij 1 van de weinige tegenstanders waar ik altijd het meest nerveus voor ben.
zowel uit als thuis klappen ze erop tegen Ajax.
en we hebben het altijd traditioneel moeilijk tegen AZ.
er zijn eigenlijk maar 3 uitwedstrijden waar ik nerveus van word.
psv uit, utrecht uit en Az.

15 augustus 2014 om 10:32

En Heerenveen uit.

15 augustus 2014 om 10:33

Ik denk dat Jeffrey Gouweleeuw im de toekomst voor ajax gaat spelen. Hebben andere ook niet zo'n gevoel? Past er wel.

15 augustus 2014 om 10:39

Ik word ook nerveus van andere uitwedstrijden. Wacht dacht je van Feyenoord, Twente, Groningen en Heerenveen?
Ontopic: denk dat Ajax zondag gewoon wint. Vitesse kreeg weliswaar legio kansen maar wat dacht je van Heracles tegen AZ. Wordt weer een mooie pot!

15 augustus 2014 om 10:42

Ajax heeft veel spelers op de CV positie rond lopen nu, ook veel jongens met potentie.. zie in Gouweleeuw niet zo snel een versterking

15 augustus 2014 om 10:44

Utrecht

15 augustus 2014 om 10:54

@vak403
Heracles kreeg niet zoveel kansen hoor, een stuk of drie.

15 augustus 2014 om 10:57

juist van groningen, feyenoord, twente , heerenveen word ik niet zenuwachtig. niet omdat ik denk dat we die makkelijk winnen maar gevoelsmatig word ik daar gewoon weg niet nerveus van.

15 augustus 2014 om 10:58

@vak403: Heracles kreeg precies 1 grote kans die Esteban van dichtbij wist te stoppen. Aan de andere kant wist AZ ook niet veel kansen te creëren. De organisatie stond echter wel goed en dat kon je bij Ajax niet zeggen. Daar liep Vitesse gewoon 3x dwars door de defensie. Ik hoop dat Van der Hoorn speelt want dan krijgen we sowieso 2 grote kansen.

15 augustus 2014 om 11:12

Ik als PSV'er ben zo onderhand bang voor elke wedstrijd die niet in Eindhoven is, verschrikkelijk

15 augustus 2014 om 11:18

Van der Hoorn was gewoon rampzalig. Heeft geen gevoel voor positie en neemt vaak grote risico's zijn fout te corrigeren. Zie in hem op termijn nog eerder een koppende invalspits dan een verdediger van ajaxniveau

15 augustus 2014 om 12:56

Ik wilde net zeggen vergeet heereveen uit niet. Jeetje wat zijn dat altijd vervelende wedstrijden!

15 augustus 2014 om 18:07

Traditioneel gezien gaat dit inderdaad weer heel erg lastig worden. Az haalt tegen ons eigenlijk altijd een sterk niveau.

16 augustus 2014 om 00:00

Vak403: Heracles heeft tegen AZ precies 1 schot op doel gelost binnen de palen, en vijf ernaast. Kan erg vertekenen die samenvattingen

15 augustus 2014 om 09:57

Waarschijnlijk zal Cillessen starten, die heeft zijn minuten weer gemaakt bij jong Ajax.
Blind is nog geen zekerheidje, denk dat hij zal gaan invallen.
Veltman zal denk ik ±60 a 70 minuten meedoen, kan nog geen 90 minuten.

15 augustus 2014 om 09:57

Als Ajax zonder 3 punten thuis komt dan moeten ze die onderweg ergens uit de bus hebben laten vallen, want uit Alkmaar worden ze meegenomen. Nee maar zonder gekheid. Wordt een lastige pot, zoals altijd tegen Az. Ben benieuwd waar Az staat t.o.v. Vitesse. Het zal in ieder geval verdedigend een stuk beter moeten dan afgelopen week.

15 augustus 2014 om 11:00

Denk dat er tussen AZ en Vitesse niet zoveel verschil zit, met dan verschil dat de groep van AZ langer bij elkaar is en we aanvallend nog iets meer hebben. Zal een spannende pot worden. Ligt over het algemeen dicht bij elkaar in onderlinge wedstrijden.

15 augustus 2014 om 11:13

Zeker. Over het algemeen ook aanvallende en spectaculaire wedstrijden. Heb er zin in!

15 augustus 2014 om 11:43

Ik heb AZ tegen Hoffenheim gezien in de voorbereiding en dat was tenenkrommend. Sowieso was de voorbereiding niet je van het. Tegen Heracles zag het er prima uit, maar goed, dat was Heracles. Ajax speelt niet goed, maar wint wel. Daarom denk ik dat ze net als tegen Vitesse de punten gaan pakken. Het centrum Gouweleeuw Wuytens is niet top en kan uit elkaar gespeeld worden door de snelheid van de Ajax-aanvallers. Zeker Wuytens zal daar moeite meehebben. Maar we gaan het zien, AZ doet het altijd wel goed tegen Ajax. Toch die rivaliteit die speelt.

15 augustus 2014 om 12:04

Chester: alleen speelt Milik tegen Wuytens en Gouweleeuw, daar maak ik me geen zorgen om. Kishna mist ook ontzettend veel kansen. Daarnaast is het een beetje afwachten wie er achter wie aan gaat lopen, de backs van AZ zijn behoorlijk offensief.

15 augustus 2014 om 09:59

Ik denk wel dat Blind in de basis zal starten gezien hij tegen Vitesse al speelde. Cillessen en Veltman weet ik niet. Speelde wel wedstrijd bij jong-Ajax maar geen idee of ze al wedstrijdfit zijn.

15 augustus 2014 om 11:01

Ik vraag me alleen af voor wie.. Viergever doet het namelijk goed. Zal hij dan de tegenvallende Boilesen of Klaassen eraf halen?

15 augustus 2014 om 11:20

Als veltman nog niet speelt komt blind erin voor vd hoorn denk ik. Moisander op plek vd hoorn en viergever op plek moisander en blind op plaats viergever.

15 augustus 2014 om 11:37

Denk dat Veltman wel alweer gaat spelen. Maar zou anders een goede oplossing zijn, man wat is die v.d. Hoorn een bagger verdediger.

15 augustus 2014 om 12:15

Tegenvallende boilesen?? In mijn ogen juist 1 van de betere op dit moment! Grappig hoe verschillend iedereen het ziet. Verder verwacht ik dat we niet gaan winnen in Alkmaar. Az zal beter met de kansen omgaan dan Vitesse en we spelen ook nog eens uit om half 1.

16 augustus 2014 om 00:01

Ja,van die half 1 wedstrijden heeft Ajax last en AZ niet natuurlijk.

16 augustus 2014 om 20:43

Ik weet niet hoe het bij AZ zit maar Ajax pakt niet zo vaak de punten als het om half 1 speelt. En ook uit nog eens waar Ajax een matige reeks heeft neergezet.

Al met al een hele lastige wedstrijd voor Ajax. Tevreden pas met 3 punten maar een gelijkspel bij AZ zou op zichzelf ook niet slecht zijn. Maar daar willen we natuurlijk niks van weten voorlopig

Als Ajax in Alkmaar wil winnen moet het in ieder geval beter voor de dag gaan komen als tegen Zwolle en Vitesse.

Vertrouwen in eigen kunnen genoeg. Maar we moeten wel realistisch blijven. En niet verwachten dat we zomaar teams gaan verslaan. Helemaal geen kampioensteam.

Weliswaar moet je in eigen huis altijd voor de winst gaan, dat zeker.

We missen wel Aron Johansson als echte spits, we spelen nu met ''nummer 10'' Tankovic in de spits. Maar het middenveld staat aardig met Gudelj, Ortiz en daarvoor Henriksen die nog moet wennen..........de verdediging is even sterk of zwak als vorig jaar (Poulsen-Wuytens-Gouweleeuw-Mattias Johansson) en de grabbellaar Esteban staat er ook nog.

Eigenlijk is alleen Hupperts (ipv Beerens) en Tankovic (ipv Aron tijdelijk) een verandering t.o.v. vorig seizoen.

En dat er meer jeugd zoals Haye, Hoedt, Haps, Luckassen en Rosheuvel op de bank zit. Waar vorig jaar nog mensen als Gorter, Reijnen, Overtoom e.d.de bank opvulde, de jeugd kan het nooit slechter doen dan hen.

Esteban
M. Johansso
Gouweleeuw
Wuytens
p
Gudelj
Ortiz
Berghuis
Henriksen
Hupperts
Tankovic
15 augustus 2014 om 09:57

Henriksen die nog moet wennen? Die speelt al zijn derde seizoen bij AZ

15 augustus 2014 om 09:59

Maar niet op 10.

15 augustus 2014 om 10:03

Berghuis zal het verschil moeten maken. Maar ik ben bang dat AZ niet wint

15 augustus 2014 om 10:04

Van Basten wilt dat Henriksen in een andere rol speelt ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar speelde Henriksen ook niet veel wedstrijden omdat Advocaat het niet echt in hem zag zitten. Volg AZ niet heel goed maar persoonlijk vind ik gudelj en henriksen 2 van de betere middenvelders in de eredivisie.

Blijft toch knap dat ze steeds goeie middenvelders halen voor relatief lage transferbedragen.

15 augustus 2014 om 10:13

@globe:
Dat terwijl Ortiz onze beste (meest nuttige) middenvelder is
Wat AZ op dit moment mist is een goede creatieve middenvelder, zoals Maher of Martens.

15 augustus 2014 om 10:14

Steward, zoals Jordynigel al zegt. Hij is niet bekend op ''10''. Bij Rosenborg was het een rechtshalf en Verbeek gebruikte hem als ''nummer 6''.

In deze rol van ''nummer 10'' moet hij diepgang aan het spel van AZ toevoegen en de spitspositie overnemen zodra Tankovic of Aron daar weg is. Zoals tegen Heracles duidelijk zichtbaar was.

Hij is geen klassieke ''10'' à la Maher, Perez, Van Galen etc die de bal opkwamen halen en ging strooien met passjes.

Henriksen op die plek is naar mijn gevoel een hele grote verbetering t.o.v. Viktor Elm. Henriksen heeft meer duelkracht, diepgang maar vooral een beter schot.... wat handig is als je wel is in een scoringspositie komt.

15 augustus 2014 om 11:25

Ik zit me nu al te verheugen op het duel Boilesen/berghuis.

15 augustus 2014 om 11:22

Vind deze trainer ook een verademing. Probeert waar kan spel te maken en aan te vallen en gaat helemaal uit zijn stekker langs de lijn. Ik ben echt fan van de trainer van Basten

15 augustus 2014 om 12:24

In de voorbereiding en tegen Heracles vond ik Van Basten juist zeer rustig.

Het lijkt een beetje ''good cop, bad cop'' wat AZ nu in de staf heeft. Pastoor is meer de trainer zeg maar en Van Basten meer de ''manager'' .

Ik vind het vooral een verademing dat Van Basten zei: We willen het spel spelen en dominant zijn, maar als dat niet kan dan gaan we dat niet te geforceerd doen. Zie Heerenveen soms vorig jaar en AZ tegen Heracles. In de eerste helft erg defensief en daarna iets meer aanvallend.

Blijkt dus gegroeid te zijn als trainer.

Een Verbeek speelde altijd 4-3-3 met dezelfde 11... ongeacht fitheid of pijntjes, dezelfde 11 moesten spelen. Advocaat wisselde heel soms nog naar zijn 5-3-2... waar Van Gaal het afgekeken heeft

Maar Ajax is ook geen Heracles.

Ik hoop het niet! Geen gekke dingen met rode kaarten en we gaan hopelijk in Alkmaar winnen.

Jongen, tuurlijk is wedstrijd in Alkmaar altijd lastig, mar dit soort uitspraken motiveer je Ajax alleen maar. Dit komt in kleedkamer te hangen. Hoop dat deze wedstrijd niet door scheidsrechterlijke dwaling beslist wordt zoals afgelopen paar jaar in Alkmaar het geval was.

15 augustus 2014 om 09:57

Het grote Ajax moet motivatie uit een uitspraak van Gouweleeuw halen? En indd hopelijk wordt AZ niet weer genaaid door de scheids zoals in de bekerwedstrijd, kostte ons mooi een finale plek.

15 augustus 2014 om 09:59

Ja wat een verschrikkelijke schwalbe van die De Sa was dat. Zo iemand moet je als Knvb gewoon 5 wedstrijden schorsen. Dat geldt voor de meeste schwalbes in het voetbal.

Videobeelden ''terugroepen'' had dat moment overbodig gemaakt en was De Sa er zelf met 2x geel afgegaan. Maar goed, die wedstrijd lag die gozer de hele wedstrijd op de grond leek wel een vallende ziekte te hebben

15 augustus 2014 om 09:59

Op de een of andere manier denk ik niet dat Frank de Boer dit soort dingen nog in de kleedkamer hangt bij de ploeg die al vier keer op rij kampioen is geworden.

Past ook niet echt bij Ajax, dat gewend moet zijn aan dit soort uitspraken en toch van eigen kracht uit gaat.

En welke scheidsrechterlijke dwalingen beslisten precies de wedstrijd, de laatste paar keer?

15 augustus 2014 om 10:11

Schwalbe van De Sa, waardoor Mattias Johansson een 2de gele kaart kreeg........ (zogenaamde doorgebroken speler) en daaruit scoorde Schone de enige goal.

Dat is de meest recente tenminste, ook de laatste keer dat beide teams elkaar ontmoette.

De 2-3 ontmoetingen daarvoor zaten zover ik weet weinig gekke momenten in. Pas de jaren daarvoor kreeg AZ structureel penalties en rode kaarten tegen (die weggehaald werden naderhand...) maar dat ligt in het verleden en heeft geen waarde meer voor deze wedstrijd.

15 augustus 2014 om 10:12

Rode kaart voor Van Rhijn, was zwaar overdreven. En iets in de bekerwedstrijd.

15 augustus 2014 om 10:15

Rode kaart van Rhijn overdreven? Als je de beelden (of beter foto's) terugkijkt zag je dat hij bijna Viergever ze shirt uittrok en hij was ''doorgebroken''.

Dat Van de Hoorn geen rood krijgt tegen Vitesse... zegt niet dat Van Rhijn dat ook niet had hoeven krijgen

Ik vond dat een van de domste acties van het afgelopen voetbal jaar. Dat Van Rhijn bij een 1-0 voorsprong voor Ajax... zich zo kinderlijk laat uitspelen door 1 dieptepass en zich verkeerd positioneert en dan maar Viergever onderuit trekt..........terwijl Cillissen nog op goal stond en Viergever bijna nooit scoort.

15 augustus 2014 om 11:26

Helaas heb je gelijk. Echt een reactie van een speler die geen fout durft te maken en dan uit soort van angst zijn arm uitsteekt en gebruikt. Vd Hoorn had er idd ook af gemoeten. Was nog duidelijker dan die kaart van Ricardo v Rhijn

15 augustus 2014 om 11:41

Jammer dat iedereen zich maar alleen die pingel herinnert en niemand meer de rode kaart en pingel tegen van Rijn die hele wedstrijd omkeert. Ok misschien pingel (heel erg discutabel) maar rode kaart? Of in 2007 de doodschop van de Zeeuw tegen Stekelnburg. Er is niet voor niks gebleken al een aantal jaar achter elkaar dat Ajax jaar op jaar mest benadeelde ploeg is door scheidsrechters.

15 augustus 2014 om 12:01

"er is niet voor niks gebleken al een aantal jaar achter elkaar dat Ajax jaar op jaar mest benadeelde ploeg is door scheidsrechters"

Sorry, maar dat is echt onzin. Als er iéts niet bewezen is, is dat het wel.

15 augustus 2014 om 12:18

Moet je vaker het NRC lezen - overigens ook van oorsprong Rotterdams ik meen. Als de scheidsrechterlijke dwalingen niet voorkwamen was Ajax soms al in februari kampioen.

15 augustus 2014 om 12:22

Als het daadwerkelijk objectief in punten uit te drukken was wel ja, maar dat is het niet. Ze gingen er daarbij vanuit dat scheidsrechterlijke dwalingen direct en zonder voorbehoud invloed op de punten zou hebben. En dat is natuurlijk onzin. om het zo hard te stellen.

Buiten dat vind ik "soms" iets heel anders dan "jaar op jaar", en daar reageerde ik op.

15 augustus 2014 om 12:22

VD hoorn had er helemaal niet af gemoeten met rood. De regels waren duidelijk uitgelegd, als het spel was stil gelegd was het rood maar door de voordeelregel bleef het bij geel. Scheidsrechter heeft zich gewoon aan de regels gehouden, of die regel nou goed is of niet.

15 augustus 2014 om 12:38

@edvin
Doodschap van De Zeeuw tegen Stekelenburg? Ben je wel lekker?

Als je dan toch over doodschoppen wat te denken van Suarez tegen Didulica?

Didulica werd gewoon knockout geschopt tegen ze hoofd! En heeft sindsdien nooit meer een wedstrijd gespeeld en blijvend hersenletsel opgelopen! Wat een ongelofelijk trieste reactie om dan over De Zeeuw te beginnen die Stekelenburg in zijn zij raakte en buiten het 5 meter gebied (dus niet erg beschermd meer is) het had misschien afgefloten moeten worden maar om te spreken over doodschop... schaam jezelf.

15 augustus 2014 om 13:01

@jan Schamen? waarom? Buiten 5 meter? nooit van regel gehoord dat als de keeper bal vast heeft (ook al is het met 1 hand wat het hier niet was). Schop van Suarez heeft de uitslag niet direct beïnvloed, schop van de Zeeuw wel. En dat is gewoon een feit. Maar ik had het over dwalingen in het algemeen in 1e instantie. Helaas is Ajax vaker in Alkmaar benadeeld dan AZ. zal wel komen door klappertjes....

15 augustus 2014 om 15:03

Michiel, zoals dat forumlid aangaf. Zoek eventjes dat Nrc artikel op, edele aantijging is makkelijk terug te vinden op YouTube of Foxsports. Notabene nog een Rotterdamse krant lachwekkend.

15 augustus 2014 om 15:15

@sulejmanii: lees mijn reactie, dan zie je dat ik het gelezen heb, en er alsnog wat op aan te merken heb...

15 augustus 2014 om 11:59

Had hij dan moeten zeggen dat ze gaan verliezen? Als je deze uitspraak al moet ophangen om je te motiveren dan is er toch iets niet goed bij de spelers.

16 augustus 2014 om 00:05

@edvin: nou ben ik toch heel erg benieuwd welke dwalingen dat dan wel geweest zijn.

Ik denk dat AZ gaat winnen zondag. Ajax heeft mij nog niet geimponeerd, daar waar az mij beter ingespeeld overkwam. Nu is het nooit easy in Alkmaar, dus puntverlies is in de maak vrees ik.

15 augustus 2014 om 11:24

Ik verbaas mij erover dat vaak wordt gesproken van "altijd lastig" in de vi laatst ook een stuk dat dat echt reuze mee viel 72 wedstrijden tussen az en ajax in de eredivisie slechts 9x(!!!) won az, daarnaast 16x gelijk en 47x won ajax. Dus zon 1 op de 3x laat je als ajax zijnde punten liggen tegen az. Ik moet het ook deze zondag weer zien, ajax is geen heracles en az en vitesse acht ik gelijkwaardig. Ik kan me niet voorstellen dat ajax weer de poorten zo open gooit, terwijl ik me zomaar kan voorstellen dat az er wel op op gaat klappen. Ik verwacht een zakelijke (jammer genoeg is dat tegenwoordig de standaard) 1-3/ 0-2.

15 augustus 2014 om 12:16

Dan vergelijk je natuurlijk niet de juiste tijden. Je moet kijken naar de afgelopen tien jaar en de tijd rond 1980, dat zijn de enige tijden dat AZ verzet kon bieden tegen Ajax. Voor de rest was AZ gewoon een klein uitje van Ajax dat even gewonnen moest worden.

15 augustus 2014 om 12:45

Dit zijn de laatste competitiewedstrijden van AZ tegen Ajax (in Alkmaar)

2005/06: 4-2
2006/07: 1-1
----------: 2-1 (play-offs)
2007/08: 2-3
2008/09: 2-0
2009/10: 2-4
2010/11: 2-0
2011/12: 1-1
2012/13: 2-3
2013/14: 3-2
2013/14: 0-1 (beker)
5 winst, 2 gelijk en 4 verlies.

In Amsterdam (voor zover ik vond)
2008/09: 1-1
2009/10: 1-0
2010/11: 1-0 (beker)
----------: 4-0
2011/12: 2-2
----------: 2-3 (beker)
2012/13: 2-2
----------: 0-3 (beker)

3 winst ajax- 3 gelijk - 2 winst Az

Natuurlijk als je tussen 1981 en 2000 gaat zoeken dan vindt je genoeg slachtpartijen........maar dat is ook niet zo gek als Ajax altijd al het hoogste budget heeft gehad........ook dit jaar is het 70-80 miljoen tegen 25 miljoen 3 / 3.5 keer zoveel geld voor salarissen, transfers e.d.

En ten tijden van de slachtpartijen werkte AZ met een begroting van 5-6 miljoen gulden en Ajax rond de 50-60 miljoen. Het 10 voudige. Dan is het niet verrassend dat je soms 5-1 klopt krijgt.

Eerst zien dan geloven. Ik denk dat Ajax wint

15 augustus 2014 om 10:14

1-2 Milik Schone

15 augustus 2014 om 13:03

0-3: Eto'o, Milik, Eto'o hahaha

Ik ben het niet echt eens met het hele verhaal. Heracles was de eerste helft beter als AZ . Maar AZ had geluk door het eerste doelpunt te maken en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Ik hoop en gun een overwinning voor AZ komende zondag. Maar individueel is op bijna elke positie Ajax beter. Dus ik verwacht geen overwinning voor Az.mijn voor spelling: 1-2

Mooi, dan ga ik Zondag lekker kano varen.

Tegen AZ zijn altijd leuke wedstrijden maar waar halen ze die zelfvertrouwen vandaan, uit die ene wedstrijd tegen Heracles? Ik doe nooit mee aan voorspellingen maar sommige spelers van AZ zijn zich nu aan het overschatten.

15 augustus 2014 om 10:02

Ze halen het zelfvertrouwen vooral uit het feit dat de selectie vrijer is en zich fijner voelt.
Van Basten en Pastoor hebben o.a. gevraagd wat de spelers vervelend vonden bij vorige trainers (bijv. trainingsmethoden) en hebben daar deels naar geluisterd.

Daarnaast lijkt iedereen veel beter in zijn vel te zitten en zijn er ''aardige jongens'' bijgekomen zoals Tankovic, Hupperts, Rochet en Anderson.... en zijn ''prutsers'' als Reijnen weg en mensen als Avdic en Overtoom zijn naar jong AZ gezet.

Van Basten werkt de laatste maand met een selectie van maar 23 man dus een hechte groep.

En met betrekking tot Heracles, als het 1-0 met rust voor Heracles stond was dat absoluut niet raar. Maar voor AZ een opsteker dat we eindelijk een uitwedstrijd wonnen (vorig jaar maar 3)

15 augustus 2014 om 11:28

En als ze zeggen dat ajax ze waarschijnlijk gaat verslaan zijn het sukkels zonder zelfvertrouwen? Ik mag deze instelling wel. Oogden sowieso echt als een team tegen Heracles.

Met alle respect voor Ajax, maar Vitesse was volgens mij ook de gehele eerste helft beter

On

15 augustus 2014 om 10:06

En Heracles was in de 1ste helft ook beter dan ons.

De eerste en laatste +/- 4 zijn gewoon een kwestie van winnen... het spel ziet er in beide gevallen bijna nooit goed uit.

15 augustus 2014 om 10:18

Met alle respect voor de hele competitie.. Maar Ajax heeft vorig jaar heel weinig wedstrijden overtuigend gewonnen en aardig wat kansen weggegeven. Toch redelijk gemakkelijk kampioen geworden toch??

16 augustus 2014 om 00:07

Tsja, met heel weinig punten, het zegt genoeg over het niveau van de eredivisie de laatste jaren. Holt achteruit helaas

Nou dat moet ik nog zien of Ajax hier de punten mee naar huis neemt. Ik vond AZ meer als een team spelen dan Ajax. Ajax won dan wel met overtuigend aantal doelpunten, maar kon mij niet overtuigen. Er is echt nog werk aan de winkel voor De Boer.
Dit AZ met aanvallers met vertrouwen kan zomaar eens vroeg op voorsprong komen en dan wordt het nog een taaie klus voor Ajax. Vooral als AZ gewoon druk blijft zetten. Ajax kon (de eerste helft) maar moeilijk de opening naar voren vinden. Mogelijk dat dit met Blind en Veltman beter gaat.

Kortom, interessante wedstrijd om vooral te zien of Ajax in een sterkere formatie al klaar is voor dit seizoen.

15 augustus 2014 om 11:30

Ik vind het nog steeds wonderlijk dat vitesse er niet minimaal 3 heeft gemaakt. Sommige kansen waren niet te missen

AZ is een club die je niet zomaar mag uitvlakken. Wie weet kunnen ze het Ajax heel lastig maken. Als het lang 0 - 0 blijft, is alles mogelijk.

Haha, altijd mooi. Arrogantie ten top, hou der wel van.
Voor ons een aardige test-case, maar het zegt nog weinig. Het seizoen is nog lang, en de transfermarkt is nog open.
Wij gaan ervan genieten, en hopelijk kunnen we weer wat collega's gaat pesten

Verbaasd me ook niks als Jeffrey gelijk krijgt

AZ is de enige club die echt overtuigde afgelopen weekend. Het zou me niets verbazen als die gewoon de drie punten pakken tegen ajax. Jammer dat ze geen Europees spelen maar in de competitie zal dit ze ten goede komen. Volgend jaar weer gewoon in Europa waarschijnlijk.

15 augustus 2014 om 11:21

Huh? Az was tegen Heracles de eerste helft ook de mindere partij. Dus dat valt wel een beetje mee. Zwolle was naar mijn mening de enige die echt overtuigend beter was dan de tegenstander.

Ik denk dat het een spannende wedstrijd word en als uitslag 1-2 voor Ajax.

Gouweleeuw??? Meten met de top omdat je van een zwak Heracles gewonnen hebt. Ik hoop niet dat het een deceptie zondag wordt voor jou want dan krijg je heel wat te slikken vrees ik.

15 augustus 2014 om 10:49

AZ wilt zich dit jaar weer met de top gaan meten. Zo gek is dat niet toch? AZ speelde de afgelopen 10 jaar 7x in de top 5. Alleen het jaar voorafgaand het kampioensjaar en de afgelopen 2 jaar waren mindere jaren.

Zonder het zware Europese voetbal.... en helemaal omdat AZ de laatste jaren daar heel ver in komt dat scheelt AZ ook veel punten.

Wanneer een Ajax, Psv, Twente en Feyenoord lang actief zijn in Europa kan AZ misschien wel vlak achter hun komen. Dan moeten we wel een Twente, Groningen en Heerenveen achter ons laten maar top 5 is een optie.

Gudelj, Ortiz, Berghuis, Gouweleeuw en Aron Johansson zijn er nog. Dat waren vorig jaar 4 sterkhouders van AZ. Aangevuld met spelers als Henriksen, Wuytens en Poulsen die meehobellen en de aangekochte Hupperts en transfervrije Tankovic kan het misschien wel top 5 worden.

16 augustus 2014 om 00:09

Er staat dat Gouweleeuw dat baseert op afgelopen seizoen, niet op de wedstrijd tegen Heracles.

Lol! Dat hoort Ajax iedere week. Ajax thuis win je uiteraard wel even ;-), net als we gaan er weer vol op vandaag, vol druk zetten, Ajax afjagen. Maar ambitie mag je hebben en doelstellingen worden vaak net iets boven de realistische kracht geformuleerd om mensen te motiveren, dus hé waarom ook niet.

Cillessen zal waarschijnlijk gaan keepen.

Prima, laat AZ zichzelf maar rijk rekenen, volgens mij heeft de Ajax selectie nog steeds meer kwaliteit (en dan is Eto'o er nog niet eens bij ).

Maar uiteraard speelt het thuisvoordeel ook een rol en daarom wordt dit een fifty-fifty wedstrijd.

Ik ga deze wedstrijd in ieder geval zeer relaxed tegemoet. Het zonnetje zal wel schijnen, het is nog vroeg in het seizoen en we hebben 4 titels op rij op zak.

Daarnaast biedt AZ-Ajax bijna altijd spektakel, ik heb er zin an.

Leuk om dit te zeggen en het zou ook zo maar kunnen, het was vorige jaar ook 3-2 in t voordeel van AZ. Maar ik ben bang dat Ajax dit toch gaat winnen om de doodeenvoudige reden dat Az Esteban op doel heeft staan en Ajax vorige week ook gezien heeft dat dit de achilleshiel van Az is. Hoe en waar vandaan je op doel schiet of een voorzet geeft hij doet de gekste en meest stomme dingen zodat Ajax als het net zo efficient is als tegen Vitesse zomaar een doelpuntje of 4,5 gaat maken en dan is de overwinning een feit.

15 augustus 2014 om 12:40

Je vergeet één ding: Esteban was inderdaad ontiegelijk aan het klungelen net als altijd helaas, maar in deze zelfde wedstrijd had hij ook de enige grote kans van Heracles fantastisch gered. Hij is een clown die ik graag vervangen zie worden, maar hij kan echt wel keepen.

15 augustus 2014 om 16:16

Ik hoop het met jou alleen ben zo klaar met deze grabbelaar. Denk dat hij alleen ons de das kan om doen.

Ik heb het gevoel dat AZ gewoon een erg lastige wedstrijd zal krijgen. Tegen heracles was het ook niet zo best tot ze scoorde.. Maar verwacht dat ajax redelijk makkelijk de 3 punten zal binnenhalen. Aanvallend ziet het er stukken beter uit bij ajax. Alleen tegen vitesse stond de verdediging nog niet best. Maar als Cillessen (coachend) en Veltman weer in basis staan, zullen de kansen ook niet zomaar weer worden weggegeven. En verwacht ik een vrij simpele overwinning voor ajax.

15 augustus 2014 om 10:56

De verdediging van Ajax is beter en de keeper natuurlijk al helemaal.

Maar het middenveld neig ik richting AZ met Gudelj, Ortiz en Henriksen. Daarnaast zijn Berghuis en Hupperts net zo gevaarlijk als Kishna, tenminste op basis van de voorbereiding en 1 wedstrijd....

Beide clubs hebben (nog) niet een spits die op dreef is. Milik moet nog wennen zo lijkt het........en AZ speelt met een nummer 10 in de spits... (tankovic)

15 augustus 2014 om 20:05

Welke keeper? Jasper of Vermeer?

16 augustus 2014 om 00:28

Cillissen is natuurlijk veel beter dan Esteban en Vermeer iets beter.

Vermeer en Esteban blunderen allebei maar Esteban is een structurele bron van onrust of het nou gaat om hoge ballen, niet klemmen van ballen of terugspeel ballen het is gewoon bijna angstaanjagend om te kijken.

Gelukkig worden de terug speel ballen ''naast'' de goal gespeeld door de verdedigers zoals het moet, anders maait hij er nog eens overheen.... en wordt het een goal. Dat zou zijn clown act helaas compleet maken. Maar laten we hopen dat dat niet gebeurd.

Uitwedstrijden en Ajax.. Dramatische reeks. Hoop dat dat dit jaar beter gaat want 7 uitoverwinningen in één seizoen is echt heel slecht.

Als een ajaxspeler zo'n uitspraak doet is het een schande, te arrogant en te verdienen ze om te verliezen, maar een Azspeler zo'n uitspraak doet is dat mooi. Waar slaat dit op?

15 augustus 2014 om 10:54

Dan moet je even de beredenering erbij lezen. Het is niet puur op arrogantie gebaseerd wat Gouweleeuw zegt.

//dit jaar is AZ niet actief in Europa en kan het zich dus volledig concentreren op de Eredivisie. Een excuus om niet te presteren, is volgens de stopper dan ook niet meer voorhanden. Ajax mag zijn borst dus natmaken. "ajax gaat óók met nul punten naar huis. Dat is wel de bedoeling. Maar voorspellen is zinloos. Wij gaan in ieder geval voor de winst tegen Ajax", zegt Gouweleeuw.//

Ze gaan voor de winst, omdat ze vertrouwen hebben.........en dus is de intentie om de punten in Alkmaar te houden. Zo vreemd is dat toch niet? Of ga je de punten gratis aanbieden?

Ik vind het pas arrogant worden als je zegt ''ja wij zijn die club en daarom moeten wij wel even van dit clubje winnen'' daar is nu geen sprake van. Gouweleeuw wilt gewoon winnen... hij maakt maakt niemand belachelijk.

Niets denigrerends aan.

Ben ook bang dat dit een lastige wedstrijd wordt voor Ajax. Zij hebben toch aardige buitenspelers, en in de backs van ons heb ik op het moment niet zoveel vertrouwen. Ligeon komt gewoon niveau tekort, met name in verdedigend opzicht. Boilesen heeft de afgelopen wedstrijden ook nog niet veel indruk op me gemaakt.

15 augustus 2014 om 10:51

Worden mooie duels ja. Hupperts vs Ligeon en Berghuis vs. Boilesen.

Maar anderzijds hebben wij met Poulsen en Mattias Johansson 2 ''backs'' want verdedigers wil ik het niet eens noemen die meer willen aanvallen dan verdedigen. Die krijgen het ook lastig zat tegen Kishna of die ghazi.

AZ uit is altijd lastig voor Ajax, ik heb ook echt geen idee wat deze wedstrijd gaat brengen, hiervoor heb ik te weinig gezien van beide, Gouweleeuw blaast behoorlijk hoog van de toren na enkel een goede tweede helft tegen een uitgekleed Heracles, daar in tegen heeft ook Ajax ook alleen de tweede helft kunnen overtuigen. Op basis daarvan hou ik het op een 2-2, Schöne zal weer belangrijk zijn.

Ik zou AZ dit seizoen toch vooral niet uitvlakken: vele hebben het over ajax, twente, vitesse, feijenoord en psv maar ik denk echt dat je die Alkmaarders in dit rijtje erbij moet zetten.
Ze hebben een zeer goed middenveld, een gedegen verdediging en veel beweging in de aanval waar Berghuis zich echt begint te ontpoppen tot de smaakmaker. Verder zou het zomaar kunnen dat Johannsson (die er nu nog niet bij is) de topscorer van de eredivisie wordt.
Niet voor niets zien vele kenners AZ tot de club die de top 5 kan gaan bestormen.

AZ speelt altijd goed tegen Ajax thuis, wordt een leuke wedstrijd en AZ is mij ook erg positief opgevallen afgelopen weekend.

Az een prima ploeg die het Ajax zeker lastig gaat maken. Verdediging van Ajax was tegen vitesse ook een ramp. Denk dat az gaat wiinnen , die straffen de fouten van de Ajax verdediging genadeloos af.

Ik vind het vooral dom van Gouweleeuw om in je eerste thuiswedstrijd je tegenstander "ook" met 0 punten naar huis te sturen...;-)

16 augustus 2014 om 00:12

Heracles is ook met nul punten naar huis gegaan. Alleen lag dat huis wat dichterbij

Leuk hoor dat zelfvertrouwen maar met die onbetrouwbare clown tussen de palen reken ik nergens op. AZ is zeker in staat om Ajax te kloppen maar voor Ajax zou dat gewoon in te calculeren puntverlies zijn en een lastige uitwedstrijd minder.

Hoogmoed komt voor de val meneer Gouweleeuw. Kan weleens een teleurstelling voor je worden dit weekend. Ik verwacht een kleine zege voor ons mooie Ajax!!!

15 augustus 2014 om 12:47

Hoogmoed? Wat moet hij dan zeggen? Ja we gaan maar lekker voetballen alsof we een zondagelftal zijn als we maar lol hebben en aan het einde van de middag een AA drank krijgen een een broodje bal?

Hij zegt alleen dat er kansen liggen. Dat is zo een enorme dooddoener in de voetballerij, maar als je kijkt hoe Ajax tegen zwolle of vitesse speelde, dan kregen die ook nog wat doelkansen......die moet je als club pakken wil je überhaupt wedstrijden winnen.

15 augustus 2014 om 18:22

@ jan1980

Datzelfde uitgekauwde cliché horen wij continue andersom ook altijd wanneer een Ajax speler iets soort gelijk zegt. En dan geven wij dezelfde uitleg zoals jij dat nu doet, maar dan toch is dat anders volgen velen.

Nu zeg ik niet dat jij dit doet, maar je kunt er natuurlijk op wachten dat Ajacieden dan hetzelfde gaan zeggen, hoewel het wat kinderachtig is om je tot hetzelfde niveau te verlagen kun je daar natuurlijk op wachten en is het ergens ook wel te begrijpen.

Zoals in mijn eerste reactie in dit topic, zal het zoals altijd pittig worden tegen AZ. Vaak gebeurd er genoeg en ook dit weekend verwacht ik weer een spektakel stuk waarbij ik hoop uiteraard dat Ajax de drie punten mee neemt naar Mokum.

15 augustus 2014 om 20:07

Er is een verschil tussen: ''we zien kansen en we willen winnen''

En

We zijn veel beter dan dit of dat clubje en laatdunkend doen.

Dat is vaak het verschil Vaak wordt het 2de met Ajax (ook af en toe bij andere) geassocieerd. Terwijl Gouweleeuw het 1ste zegt.

Pff.ze hebben van Heracles gewonnen.dat is echt een prestatie tegen waarschijnlijk een degradatiekandidaat.

15 augustus 2014 om 12:47

Vorig jaar wonnen we maar 3 uitwedstrijden, deels omdat we 10x na een Europese wedstrijd uit moesten maar toch. Ik begrijp wel dat hij nu al enigszins euforisch is.

Ook omdat het team beter lijkt te staan, de coach realistischer is in zijn speelwijze e.d.

Nou Gouweleeuw, maak het waar zou ik zeggen! Voor onze Alkzaanse trots!

De organisatie bij AZ staat in mijn ogen veel beter.
Dan kijk ik wel naar afgelopen weekend en niet naar de oefenwedstrijden daarvoor.
AZ speelde als één team.
Ajax had het toch zichtbaar moeilijker met Vitesse dan AZ met Heracles.
Als de voorhoede van Vitesse een stuk scherper was geweest, was de winst voor Vitesse niet eens vreemd geweest.

16 augustus 2014 om 00:29

Eerlijkheidshalve is Vitesse dan natuurlijk wel een paar maten groter dan Heracles dus dat haalt het verschil weg. Desalniettemin wat ik van AZ zag deze wedstrijd en vorige jaren is dat er nu een hechter team staat. Vooral omdat 9 van de 11 spelers hetzelfde waren in vergelijking met vorig seizoen. En omdat Henriksen nu als ''lopende 10'' een goede brug is tussen aanval en middenveld. Terwijl we vorig jaar Elm hadden die zich verstopte bijv.

Ik denk mooie spannende wedstrijd, waar het lang 0-0 blijft maar er in de laatste tien minuten gescoord gaat worden. Uiteindelijk 0-1 El Ghazi

Wedstrijden tegen onze Noord-Hollandse buren zijn altijd pittig, wat dat betreft verwacht ik eigenlijk zoals altijd wel een spektakel stuk. Alleen hoop ik dat bij onze spelers nu eindelijk eens het kwartje is gevallen dat het baltempo omhoog moet en dat je voorruit moet spelen, het blijft natuurlijk niet altijd op deze manier goed gaan. En AZ is een ploeg die ons "het vuur na aan de schenen kan leggen" dus hopelijk zijn ze allemaal bij de les, zodat Ajax de drie punten mee terug neemt naar Mokum.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren