Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Avondlockdown’ in Nederland: publiek is langere tijd niet welkom

Laatste update:

Publiek blijft voorlopig niet welkom in de stadions. Het demissionair kabinet koerst af richting een verscherping van de geldende coronamaatregels: veel sectoren moeten dicht van 17.00 uur tot 05.00 uur. Het voetbal lijkt te kunnen doorgaan, maar de stadions zullen gesloten blijven. Volgens de NOS gelden de nieuwe regels vanaf zondag voor minstens drie weken.

Volgens de huidige maatregelen zouden de stadions tot 4 december gesloten blijven voor publiek. De regels die zondag ingaan, zullen minstens drie weken gelden. Daarom kan de conclusie worden getrokken dat er in ieder geval tot en met zondag 19 december geen publiek in de stadions is. Op die dag staat ook De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. Het besluit betekent dat nog minstens vier volledige speelrondes in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, plus één ronde in de TOTO KNVB Beker, zonder fans worden afgewerkt. Bovendien kunnen Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse in de laatste wedstrijd in de groepsfase van hun Europese toernooi niet op steun van de supporters rekenen.

De eerstvolgende Eredivisie-speelronde waar mogelijk publiek bij aanwezig is, is speelronde 18. De wedstrijden in die speelronde worden gespeeld van dinsdag 21 december tot donderdag 23 december. Er is echter eerst een kentering in de coronacijfers nodig voordat het kabinet aan versoepelingen denkt. Het gemiddeld aantal dagelijkse besmettingen ligt echter al vijf opeenvolgende dagen boven de 20.000, terwijl de bezetting in de ziekenhuizen al wekenlang een stijgende lijn vertoont. Van een daling is nog geen sprake en dus zouden de maatregelen later ook verlengd of zelfs verder aangescherpt kunnen worden.

De 'avondlockdown' geldt ook voor de amateursport, waardoor avondtrainingen en -wedstrijden geen doorgang kunnen vinden. Het is onduidelijk of het gevolg daarvan (opnieuw) is dat amateurclubs voortijdig het toernooi om de KNVB Beker moeten verlaten. Vorig seizoen werden alle amateurclubs uit het toernooi gezet, omdat zij geen trainingen mochten houden en geen wedstrijden konden afwerken. Daardoor bleven alleen 23 betaaldvoetbalclubs over vanaf de tweede ronde, waarvan er negen werden vrijgeloot. Het is ook denkbaar dat de bekerwedstrijden met amateurclubs bijvoorbeeld 's middags worden gespeeld, maar daarover is nog geen duidelijkheid.

Ingewijden melden aan de NOS dat restaurants en cafés, 'niet-essentiële' winkels, bioscopen en theaters, musea, pretparken, sportscholen en de amateursport worden gesloten tussen 17.00 uur en 05.00 uur. Levensmiddelenwinkels kunnen tot 20.00 uur openblijven. De scholen blijven ook open. Donderdag leken de nieuwe maatregelen vanaf zaterdag in te gaan, maar volgens de laatste informatie wordt zondag de begindatum. Vrijdagavond geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge toelichting op een persconferentie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goh, die hadden we niet aan zien komen. Dit gaat nog maanden duren, tot het voorjaar waarschijnlijk.

26 november 2021 om 14:59

Dan wordt die spreekwoordelijk worst voor ons gehouden. Om in het najaar diezelfde worst weer weg te halen.
Het verbaasd me dat in Engeland alles weer ver normaal is. Terwijl daar een variant vandaan kwam.

26 november 2021 om 15:08

Engeland heeft de keuze gemaakt te gaan leven mét het virus. Ze accepteren tot op bepaalde hoogte de belasting voor de medische wereld (denk ik). Ik zat laatst eens op de BBC homepage te kijken en daar moest je echt zoeken naar corona-gerelateerde berichten, terwijl je er in Nederland mee wordt doodgegooid..

26 november 2021 om 15:25

In de UK is er wel een periode geweest dat het echt code zwart was in de ziekenhuizen. Net als in Italie.

In Nederland tot nu toe nog niet, inmiddels wel bijna.

26 november 2021 om 15:35

Klopt. Dus die komen dan ook uit een dieper dal, dan waar wij in hebben gezeten. Maar hebben alles wel sneller op de rails. Vind ik wel een beetje vreemd dan...

26 november 2021 om 15:38

Dat klopt, nadat ze vorig jaar voor Kerst hadden besloten alles los te gooien. Toen is het daar mis gegaan. Nu geven ze er echter ogenschijnlijk geen ruk meer om en lijkt het virus daar niet meer aanwezig, getuige ook artikelen uit o.a. Volkskrant van vrij recent..

26 november 2021 om 15:59

In Engeland hebben ze de helft minder ziekenhuis opnames, terwijl ze geen maatregelen hebben. Al onze maatregelen helpen dus wel hoooor

26 november 2021 om 16:05

Nr.11
Dus minder mensen in de ziekenhuizen, omdat ze geen maatregelen hebben. Dus de maategelen helpen dus niet

26 november 2021 om 16:26

Het grote verschil met Engeland is dat daar 90% van de bevolking antistoffen heeft EN al meer dan 9 miljoen mensen een boosterprik hebben gehad. Daardoor hebben ze minder zieke en kan de zorg het gewoon aan (misschien ook wel omdat ze procentueel gezien meer capaciteit hebben, maar dat weet ik niet).

26 november 2021 om 16:57

Je hebt gelijk de Donnie, ik ben net in het VK geweest en het is daar helemaal back to normal. Volle pubs, geen mondkapjes, geen avondklok. Inderdaad al veel boosterprikken uitgedeeld en het is daar ook wel heel hard rondgegaan in de zomer. Het is wel van de zotte dat we hier in NL alles maar op de burger afschuiven en miljarden uitkeren aan steun terwijl er geen cent naar de zorg gaat en we constant achter de feiten aanlopen (geen boosterprik, etc)

26 november 2021 om 16:58

De vaccinatiegraad lijkt er iets lager te liggen in het VK maar de boosterprikken zijn veeeeeeel meer uitgedeeld, en het VK heeft veel eerder gevaccineerd dan NL. Boosterprikken lijkt het grootste verschil te zijn, maar ben ook geen expert. In ieder geval weten wet dat er in NL heel veel ziekenhuizen vol gaan lopen komende weken als het zo doorgaat. In het VK is dat in het verleden al gebeurd dus dat het daar allemaal vlekkeloos is gegaan klopt niet.

26 november 2021 om 17:37

Boosterprikken zijn wel moreel gezien schandalig. De rijke landen hebben al meer mensen (procentueel gezien) boosterprikken gegeven dan de armste landen eerste prikken hebben gegeven aan hun bevolking.

26 november 2021 om 18:26

Wat te denken van Amerika? Hebben ook alles open gegooid en het gaat prima daar. Hier komt er weer een verkapte lockdown na de zoveelste slechte inschattingsfout en handelen van ons geweldige kabinet.

26 november 2021 om 18:43

Puur egoïsme. Ga maar eens vragen aan de mensen die in de ziekenhuizen werken daar hoe prima het gaat.

26 november 2021 om 22:35

Waar hebben jullie het in hemelsnaam over??? In de Uk gaat het helemaal niet goed op het moment. Ze kampen op het moment met een oversterfte (dus extra doden ten opzichte van normale jaren) van 2000 per week. Ruim 40% van die doden hebben geen Corona, die gaan dood omdat de zorg het allemaal niet meer aan kan.

Kappen met deze ongelofelijk onzin te verspreiden!

26 november 2021 om 15:08

@Harmr welk voorjaar bedoel je, deze eeuw nog?

26 november 2021 om 15:08

Ik bedoel komend voorjaar maar ik snap je vraag volkomen en begin nu ook aan mijzelf te twijfelen..

26 november 2021 om 15:57

Jongens, nog ff volhouden. Nog maar 3 weken. Deze keer beloof ikhet jullie

26 november 2021 om 16:47

China verovert de wereld met een virusje. En het westen is alleen maar bezig met elkaar en de overheid. Maar vergeet bezig te zijn om oplossingen te bedenken om futureproof te zijn. Je hebt twee kampen ene die gelooft dat corona echt is en andere die denkt dat het fake is. Een ding is wel zeker. De schuld leggen bij de overheid omdat men zelf niet vooruit kan denken vind ik kwalijker. Ga online website maken, ga ITer worden, ga je mensheid helpen. Deel mondkapjes uit ipv steeds welles nietes. Dit is zo Nederlands. In China zijn ze allemaal al klaar voor de 3e vaccinatie, in Hong Kong, Taiwan, Singapore enzo zijn ze allemaal veel verder. In Europa zijn wij nog aan het kijken wat de waarheid is. Komop man, werk aan de toekomst en vergeet de overheid. Enige waar je controle hebt is je toekomst. Werk daar hard voor ipv kritiek uiten en discussieren wat de waarheid is. Vroeger hielp de overheid ons ook niet, en dat zal nu ook niet meer zijn. Ik persoonlijk had nooit wat met de overheid, dus zo een pandemie moet mijn dromen en gemoedtoestand niet beinvloeden.

Zet de reactie-mogelijkheden maar uit, dat blijft een herhaling van zetten.

26 november 2021 om 14:50

Waarschijnlijk wel ja, maar daar hebben we (gelukkig) hardwerkende moderators voor. Maar we doen bovenal een beroep op iedereen die wil reageren. Houd het netjes, begin geen persoonlijke aanvallen en gebruik je gezond verstand. Dit onderwerp gaat ons allemaal aan en we willen mensen de mogelijkheid bieden om te reageren. Het is alleen tweerichtingsverkeer: we hebben jullie goede gedrag ook nodig om de reactiemogelijkheid open te houden.

26 november 2021 om 14:54

@voetbalzone: Ik begrijp het, maar dit is een terugkerend fenomeen waar elke keer hetzelfde naar voren komt. Zoals jullie bij Social Media berichten de mogelijkheid om te reageren uitzetten, zou ik dat ook gewoon doen bij dit soort Corona-artikelen. Er is namelijk elke keer dezelfde discussie met dezelfde mensen die uiteindelijk nergens toe leiden.

26 november 2021 om 15:05

Precies, de een vindt de ander dom en iedereen draait de feiten zo dat het hun punt versterkt. Ik kom hier voor voetbal nieuws en niet voor zelf benoemd thuis dokter pieter die de strijdt aan gaat met henk wiens neef zn buurman super mega arts is en daarom er alles van weet. Denk dat iedereen alleen maar extra gefrustreerd raakt als ze de comments van de ''andere'' partij zien. Mensen die hun ''corona kennis'' willen delen kunnen dit toch lekker op andere forums delen ondanks dat iedereen die het niet wil lezen ook de post kan overslaan. Anders wordt het hier net als vi, steeds minder voetbal steeds meer randzaken.

26 november 2021 om 15:07

Nou ja @4ever4ajax heeft wel een punt hoor @voetbalzone. Je krijgt altijd dezelfde reacties en daar begint iedereen wel moe van te worden. Dit is tenslotte een voetbalforum. Dus van mij mogen jullie deze artikelen best zonder reacties doen. Houdt het maar lekker bij de beste sport ter wereld

26 november 2021 om 15:09

Gebruik je gezond verstand? VZ zeg dat aub niet. Het gezond verstand heeft ons al gebracht waar we nu staan en dat ziet er niet zo goed uit.

26 november 2021 om 15:12

Misschien moeten jullie een 2e site beginnen 'coronazone'' Ik weet zeker dat het een hit wordt in elkgeval.

26 november 2021 om 15:22

Kijk, aan de ene kant zeg je dat 'iedereen' moe begint te worden. Aan de andere kant zijn er nu al 70 reacties op dit artikel (en dat terwijl je alleen met niveau 3 kunt reageren!). Je kunt simpelweg niet voor iedereen spreken. Jij vindt dat de reacties uit kunnen; een ander wordt dan boos omdat de reactiemogelijkheid uitstaat.

Maar dat allemaal daargelaten: lees de reacties even door. Iemand mompelt wat ongenuanceerds over Noord-Korea, ja, maar er worden ook serieuze en beleefde discussies gevoerd over de nieuwe maatregelen, bezuinigingen op de zorg, mensen delen hun persoonlijke ervaringen, iemand wijst erop dat De Klassieker zonder publiek gespeeld dreigt te worden (nuttige informatie voor andere gebruikers)... Is dat allemaal zo erg?

Je kunt prima beargumenteren dat VZ voor sommige van die discussies niet het juiste platform is. Maar goed, het voetbal staat midden in de maatschappij en is nauwelijks los te zien van politieke keuzes. We houden liever de comments in de gaten om waar mogelijk in te grijpen, dan de discussie onmogelijk maken.

26 november 2021 om 15:33

@voetbalzone: Dat begrijp ik helemaal, maar dit is amper nieuwe info en al deze discussies zijn al lang en breed gevoerd. Reacties van Aqua1 worden nooit gecorrigeerd (hieronder z'n belachelijke comment op Noord-Korea ook niet). Dus goed beleid op reacties wordt er sowieso niet gedaan. Als jullie het breder willen trekken, zorg dan dat je ook met meer info komt over bijvoorbeeld hoeveel geld er elk jaar naar de zorg is gegaan, wat de overheid wel en niet doet aan extra zorgmedewerkers, het percentage ongevaccineerden op de IC, etc. Nu begint iedereen hun 'eigen kennis' hier te spuien die voor het grotendeel pertinent onwaar is.

26 november 2021 om 16:19

@4ever4ajax - Maar wanneer vindt je een discussie omtrent dit onderwerp constructief is dan de vraag? Als het strookt met jouw gedachtegoed of als die persoon gewoon constructief reageert? Net als met voetbalgerelateerde artikelen hebben mensen ook omtrent corona uiteenlopende meningen. Het wordt pas storend als er onwaarheden worden verkondigd, dat ben ik met je eens. Verder vind ik het wat vreemd dat je wilt dat Voetbalzone zich gaat verdiepen in die zaken, terwijl zij alleen het huidige nieuws betrekken op het voetbal. Dan zouden ze dus alle randzaken in voetbalartikelen moeten uit gaan lichten. Meningen blijven meningen, feiten blijven feiten en discussies blijven slechts discussies.

26 november 2021 om 16:33

@sirius: De discussie over Corona is veelal niet constructief, van welke partij dan ook (ben ik ook debet aan). Ik reageer op de onderbouwing extra (deed ik in 1e instantie niet) omdat VZ zelf reageert en komt dat dit soort discussies ook hier horen. Als je dat vindt, mag je ook wel wat meer informatie verstrekken, dat doen ze immers ook bij voetbal-artikelen (en dat is meer dan logisch).

26 november 2021 om 17:03

Niet met je eens 4ever. Ik vind de discussies wel interessant om te lezen. Omdat ik in mijn eigen omgeving weinig mensen heb die echt anders over corona denken, en omdat ik VZ wel een aardige doorsnee van de samenleving vind, lees ik dit dus met interesse. Dat mensen niet van elkaar leren of naar elkaar luisteren is ook zo in een Barca Real topic. Of VZ fake news moet weren is een goede vraag, lijkt me goed als duidelijke niet-ware posts verwijderd worden, maar die grens is niet zo zwart wit.

26 november 2021 om 17:04

@voetbalzone Het enige wat ik zie onder elk corona gerelateerd topic is propaganda en pure onzin van telkens dezelfde leden, en deze reacties worden zelden verwijderd, sterker nog als je iets sarcastisch onder hun "feiten" zet dan word je reactie nog verwijderd ook want dan is het niets toevoegend. Nou weet ik dat het niet het leukste werk is om moderator te zijn maar ik heb niet het idee dat ze heel hard hun best doen bij dit soort onderwerpen.

26 november 2021 om 18:59

Sirius, het is constructief wanneer mensen weten waar ze het over hebben. Het zou wel bijzonder zijn wanneer een voetbalpagina vol zit met wetenschappers/virologen en (IC) verpleegkundigen. Ik lees vooral Facebook waarheden en onderbuikgevoelens. Ook hier weer een topic vol gezwam. Ik snap 4Ever4Ajax best.

26 november 2021 om 14:52

Daar word je het toch niet over eens.

26 november 2021 om 15:01

Ach, je kunt beter hier kijken v.w.b. de reacties dan onder het artikel op FB van VZ..

26 november 2021 om 15:07

Ik bedoel de social media berichten van voetballers die hier worden geplaatst, ik heb geen FB en ga daar ook niet aan gelukkig

26 november 2021 om 17:27

Ik vind het juist wel prettig discussiëren hier, hier blijven voor en tegenstanders nog wel op een normale manier met elkaar omgaan. Als ik lees hoe er op social media (het afvoerputje) met elkaar om wordt gegaan is niet normaal.

Her hele beleid is natte vinger werk, en het helpt niets. Ze vertikken het om geld in IC Zorg en ziekenhuizen te stoppen, dan maar de schuld aan burgers geven voor hun eigen falen...

26 november 2021 om 14:51

Hoeveel is er het laatste anderhalf jaar dan meer/minder in de zorg gestopt?

26 november 2021 om 14:55

@Lierse, ik heb de concrete cijfers niet voor hande, maar we kunnen toch wel stellen dat er sinds de eerste besmetting en nu, te weinig is geïnvesteerd in de zorg. Hier hebben ze wat mij betreft de plank echt volledig misgeslagen. Vraag het de OMT-leden maar na hoeveel er naar de zorg is gegaan. Je zult schrikken denk ik. Gommers had het er laatst nog over.

26 november 2021 om 14:58

Ik vraag me gewoon altijd af of mensen als Aqua dan ook enige onderbouwing hebben voor hun simpele oneliners. Ik vrees dan ook dat iemand anders het werk voor hem zal doen en zal antwoorden.

26 november 2021 om 14:59

Geld is niet het probleem. Er zijn geen handjes. En omdat er een hoge uitval is door overwerken en besmettingen, hebben we nu minder bedden dan een jaar geleden. Was geld maar het probleem, dan was het morgen opgelost en konden we weer naar het stadion.

26 november 2021 om 15:02

Er is miljarden extra geïnvesteerd maar verplegers groeien niet aan de boom. Daarnaast gaan er meer weg en vallen er mensen uit door overbelasting of zelf besmet of iets anders. Dus denk dat het meevalt dat er te weinig naar de zorg is gegaan.

26 november 2021 om 15:04

Ik vraag me af. Stel dat we de momentele zorg zouden verdievoudigen. Geen overbelasting, zorg wordt minder afgeschaald. Is dan ons probleem opeens opgelost? Besmettingscijfers zullen stijgen en zo ook de belasting op de zorg. Moeten we niet dan een keer naar ons zelf kijken ipv constant op de overheid?

26 november 2021 om 15:06

@Liers
Jaren geleden moest er zonodig bezuinigd worden op de zorg. Daardoor kwam er een slechte bezetting. Waardoor de zorg minder aandacht aan de patiënten kon geven. En de benen onder hun kont lopen. Omdat er ook er ergens anders in de zorg, voor minder stress , meer verdiend kan worden. Kiezen vele voor die functie. Is logisch en begrijpelijk. Daardoor is er ook te kort aan zorg personeel.
Er zullen genoeg mensen in de zorg willen werken. Maar moet wel interessant gemaakt worden. En niet met een eenmalige bonus, om de mondjes maar te snoeren.

26 november 2021 om 15:18

Lierse, lockdown, vaccinatiegraad 87 procent, boosters hebben geen effect gehad, en weer voeren ze wat niet helpt weer in Lierse.

26 november 2021 om 15:24

Wat een vraag Lierse, die cijfers zijn niet voor transparant voorhanden (en discutabel telt bijvoorbeeld de zorgbonus wel mee in jouw optiek? Google zelf toch eens keer in plaats van steeds maar weer naar cijfers en onderzoeken, wetenschappelijk stukken te vragen. Dit is een voetbalforum, geen wetenschappelijk fora. Feit is dat er geen opschaling heeft plaatsgevonden in IC capaciteit of dat er geen specifieke corona afdelingen zijn opgericht. Het beleid van de NL overheid is enorm eenzijdig en niet gericht op een maatschappij inrichten die omgaat met corona, maar een maatschappij inricht die gericht is op voorkomen van corona.

26 november 2021 om 15:33

@Aqua, prachtig antwoord op de vraag!

@Rochus, als je zo overtuigt dingen roept als Aqua doet dan mag ik toch hopen dat je daar enige voor onderbouwing voor hebt. Dus zo vreemd lijkt die vraag me niet?

26 november 2021 om 15:34

Hoe betrouwbaar ben je als D kabinet als je tegen moties stemt van anderen die al gelange tijd willen dat de zorg wordt verbeterd, wordt opgeschaald incl. IC's? We kunnen wel elke keer ze gaan verdedigen maar het is absurd als je tegen die moties stemt maar niet alleen dat. Voor corona maakten zij er al een bende van. We doen net alsof het alleen nu een enorme chaos is maar dat was voorheen ook al zo rond deze tijd!

Ohja en ik hoop dat je me pm nog nacheckt. Is echt een bizarre eye opener omtrent corona en het hele gebeuren.

26 november 2021 om 15:41

Dat bezuinigen op de zorg is sowieso een misvatting. Het is niet dat er steeds minder geld naar de zorg gaat in tegendeel, die kosten stijgen ondanks de bezuinigingen hard. Punt is dat de regering geen oneindig budget heeft en soms in zaken moet snijden. Is dat te veel gebeurd in de zorg? Zonder meer, maar dan moet je ook niet steeds vvd of cda stemmen omdat je graag minder belasting wil betalen. Ook kunnen we niet nu in 1 of 2 of 5 jaar de zorg ff "opschalen", zo werkt dat niet. Onderaan de streep moet dit een les zijn dat je nooit rechts moet stemmen. Daar ligt de oorsprong van alle problemen.

26 november 2021 om 16:00

Dat is ook zo maar men moet snappen dat er meer gaande is dan dit. Men moet eens het gesprek tussen Reiner Fuellmich en Dr. David Martin inzien.

Reiner Fuellmich voert, samen met een enorme hoeveelheid advocaten, experts, artsen, wetenschappers en andere ervaringsdeskundigen, class-action rechtszaken tegen de verantwoordelijken. Iets wat wellicht kan uitdraaien op een Neurenberg II tribunaal.

Dr. David Martin is al ruim 2 decennia actief binnen zijn bedrijf met het monitoren van patenten op o.a. virussen en vaccins en is tevens verantwoordelijk voor het monitoren van misstanden en eventuele schendingen van (wapen)wetten.

Er is ook een video hierover (het gesprek) wat ik echt iedereen aanraadt. Geen poespas maar echt sterke bewijzen met patenten aan toe. En oa vreemde keuzes waarin moderna bijv vlak voordat de chaos uitbreekt al verzoeken indient om bepaalde patenten in te willigen. Heel apart allemaal en deze David komt met harde bewijzen omtrent het hele gebeuren. Zeer griezelig maar helaas realiteit. Voor de link kun je me pm'en.

Een citaat van de griezeligheid van sommige types. "We moeten het begrip bij het publiek verhogen van de noodzaak voor medische tegenmaatregelen zoals een pan-coronavirus vaccin. De belangrijkste aanjager is de media en de economie zal de hype volgen. We moeten die hype in ons voordeel gebruiken om bij de echte kwesties uit te komen. Investeerders zullen reageren wanneer ze profit zien aan het einde van het proces.” -Peter Daszak

26 november 2021 om 16:24

Grappig. Zodra iemand de naam van dr. david Martin zegt weet je dat de persoon zijn informatie op youtube of facebook heeft gevonden.

Martin’s beweringen zijn al lang en breed onderuit gehaald. Zie bijv Reuters. De “dr.” maakt zijn verhalen niet opeens geloofwaardig. Althans, als je je informatie niet van de meest griezeligste platformen haalt. Maar goed.

Als je een tip wil, lees je even wat dieper in over fake news en waarom precies facebook, youtube en twitter de platformen zijn waar ze verspreidt worden. Als je wat leestips wil, voorzie ik je met alle liefde.

26 november 2021 om 16:30

Is dat die van die schoenen?

26 november 2021 om 16:33

Misschien moet je je eens verdiepen in de personen die je aankaart en waar ze voor staan. De griezeligheid van jouw reactie: "enorme hoeveelheid advocaten, experts, artsen, wetenschappers en andere ervaringsdeskundigen, class-action rechtszaken tegen de verantwoordelijken". DIt is gewoon fakenews en gewoon je reinste kolder. Het is een groepje, een minderheid. De personen die je aankaart zijn de inspiratie van FvD, de gekkies van Nederland. 2 minuten Dr. David Martin googlen zegt genoeg. Die man is gefactcheckt, hij verkondigt _onwaarheden_, _onzin_. Zulke mensen zijn gevaarlijk want ze creeeren een sekte, sektes waardoor we nooit uit deze pandemie komen. Maar blijf bronnen zoeken op het darkweb voor je complottheorieen. Gelukkig is het niet zo dat anno 2021 iedereen berichten, webpagina's of andere rommel gevolgloos op het magische medium internet kan plaatsen.

26 november 2021 om 16:36

Grappig dat mensen zoals jij, Regulator, platforms waar je het niet mee eens bent wegzet als griezelig, facebook of youtube als ongeloofwaardig, maar vervolgens wel de leestip heeft wat betreft fake news. Het zal heus niet allemaal onzin zijn. Ik zou het eigenlijk ook niet weten ik heb geen facebook en youtube doe ik ook al niets mee. Eigenlijk loop ik alleen maar wat te kloten op VZ.

26 november 2021 om 16:48

@rochus: Ik heb mijn master rechten gespecialiseerd op het internet. Mijn werk betreft de digitale wereld. Ik ben hier praktisch iedere dag mee bezig. Als er dus iets is waar ik veel van weet en recht van spreken over heb, dan zijn het inderdaad platformen.

Je hebt geen Facebook en doet niets met Youtube. Vervolgens stel je dat het heus niet allemaal onzin is.. Wacht even? Klinkt dit logisch?

26 november 2021 om 16:49

@rochus er zijn mensen die gebruiken Facebook YT waarvoor ze initieel bedoeld zijn; entertainment. Dan blader je daar op, en dan kom je die onzin tegen die Sociofan hele dagen als waarheid op dit forum zit te verkondigen. Het is wel degleijk gewoon fakenews en onzin. Dat iemand er in gelooft, maakt het nog geen waarheid. Helaas heeft iedereen zonder gevolgen tegenwoordig een groot podium.

26 november 2021 om 17:34

Oh het bekende fenomeen, inhoudelijk niks inbrengen maar het meteen wegzetten als onzin, fake news etc. nog alleen het woordje complot theorie mis ik hier. Agh, maar vertel eens Rutte loog niet over het boek Covid 19 the Great Reset van Klaus Schwab toch? Ook zeker fake news of niet. Agh, en vertel eens, die patenten kun je gewoon opzoeken he. Hoe apart is het, dat moderne ver voor de chaos uitbrak al patenten aan had gevraagd omtrent het mRna vaccin etc. En zo meerdere zaken die besproken worden in die video. Maar nee, alles is onzin en fake news. Sterke staaltje werk ala Rutte die dat boek ook wegzette als leugen, fake news en complot theorie totdat ie voor het blok werd gezet, de leugenaar. Tsja!

En nu worden Omtzigt, Haga e.d. buitenspel gezet in het stemmen omtrent corona maatregelen en ook 2g. Ze hebben honderd duizenden stemmen, zoveel zetels maar mogen niet meestemmen. Lekker democratisch. Een weggetje gevonden door dit D kabinet om hun zin door te drijven zo te zien. Lachwekkend. Maar agh is vast ook fake news. Alles wat niet in je straatje past is natuurlijk fake news he!

26 november 2021 om 17:40

Grappig. Eerst zegt Regulator dat de '“dr.” de verhalen van Dr. David Martin niet opeens geloofwaardig maakt. Daarna gebruikt Regulator dezelfde drogreden! (appeal to authority). Je zegt namelijk niets met je 'master Rechten op het internet'

26 november 2021 om 18:16

Nr. 11: Hahaha ik liet mij wellicht meeslepen om aan te geven waarom ik veel over fake news weet. Maar officieel heb ik mijn titel niet in de strijd gegooid

Socio: De reden dat ik er inhoudelijk niet op in ga is omdat het 1. een lang verhaal is 2. Je letterlijk de gehele uitleg kunt vinden bij Reuters. Daarom ook: Zie Reuters.

Klopt mijn aanname dat je je informatie op yt/fb hebt gevonden? Klopt he hoe zou ik dat nou geweten hebben.

Wel even uit nieuwsgierigheid: hoe komt het dat iemand zoals jij telkens van hak tot tak springt? Je begint over de patenten, vervolgens komt the great reset aan bod en dan ook nog een stuk democratie. Alvorens je dit allemaal zei, werd het nurenberg tribunaal nog als voorgerecht gediend.

26 november 2021 om 18:45

Nogal een verschil. Gewoon dokter voor iemand zijn naam an sich zegt niks. Maar een gezagsautoriteit kan op zich zeker wel relevant zijn. Dat noemt men namelijk vakkennis.

26 november 2021 om 14:53

Het is niet alsof je een personeelstekort met alleen geld kan oplossen als er geen mensen zijn die het werk willen/kunnen/mogen doen. Een opleiding duurt ook gewoon 4-5 jaar, dus zelfs al zou je er veel in investeren dan duurt het alsnog een paar jaar tot je goed personeel hebt.

26 november 2021 om 14:56

Het is ook gewoon dat men het werk niet wil doen. Alsof je je helemaal uit de naad moet werken tijdens een pandemie, maar voor minder werk net zoveel of meer geld kan verdienen dan kies je al gauw eieren voor je geld. Daar ligt het probleem ook, om nog maar te zwijgen inderdaad over dat er al stelselmatig te weinig geld naar toe gaat.

26 november 2021 om 15:02

Maar dat los je toch op door extra geld? Nu heb je dat x op de 10 van het ic personeel denkt aan stoppen. Maar geef die mensen maandelijks 400 euro extra en geloof me dan is het aantal mensen een stuk lager. Als je in een andere functie/baan meer kan verdienen met minder stressvol werk dan is het logisch dat er veel uitstappen. Je ziet het ook bij bv de leraren, geef daar meer salaris aan en er kiezen vanzelf meer studenten om die kant op te gaan vanwege het financiële plaatje en de baangarantie. Hetzelfde zal er gebeuren voor ic personeel.

26 november 2021 om 15:05

En wie gaat uiteindelijk die rekening betalen. Jij en ik middels verhoging eigen risico / premies en belastingen. Dus dan ook niet emmeren dat het allemaal te duur wordt, want dan hebben de zorg en leraren een top salaris. Dat is wat we willen denk je.

26 november 2021 om 15:06

@Zytto, maar als je eerst onwijs bezuinigt en vervolgens te maken krijgt met de grootste crisis sinds WOII, en dan het nog verdomd om in de zorg te investeren, dan sla je de plank volledig mis. Investeren betekent ook gewoonweg het werken in de zorg aantrekkelijker maken door in iedergeval het salaris te verhogen. Als je daarnaast nooit begint met het opleiden, dan komen ze ook nooit in het werkveld terecht. Nee, wat doen wij: we klappen een keer voor ze, de minister gaat net als de koning eens bij zo'n afdeling kijken, maar dat is leuk voor dat ene moment, maar het lost geen moer op. Die mensen leveren fantastisch werk, maar krijgen een fooi. Maar als zo'n lamlul komt met dat hij mondkapjes kan leveren dan vliegen er zo miljoenen over de toonbank. Ja, dat ik het niet begrijp.

26 november 2021 om 15:07

Dan hadden ze jaren geleden niet moeten bezuinigen op de zorg

26 november 2021 om 15:28

Jaren geleden hadden ze niets te doen en werd er geld weggegooid, logisch dat je geen lege ziekenhuizen jarenlang openhoudt van belastinggeld...

26 november 2021 om 15:30

Zyotte34, Zou er voor specifieke op te richten corona afdelingen ook zo'n lange opleiding nodig zijn? De zorg van een corona patiënt is relatief eenvoudig. Nu wordt er overgekwalificeerd personeel gebruikt. Dat is toch ontzettend jammer? Alsof je een hartchirurg pakketjes laat rondbrengen. Dat is een enorm gemis. Let wel ik ben absoluut voorstander van vaccinatie, maar het beleid van de NL overheid is enorm eenzijdig en reactief. Dat stoort me, waar is plan B en plan C? Ze hebben bijna 2 jaar de tijd gehad om scenario's uit te werken en ze blijven hangen in vaccineren en schijnmaatregelen. Prima om dat als eerste scenario te hanteren. Corona was iets wat ons is overkomen, maar 2 jaar later nog geen alternatief hebben vindt ik een enorme tekortkoming.

26 november 2021 om 15:53

Er is nog nooit bezuinigd op de zorg. Elk jaar gaat er x% meer geld naar zorg.
Wellicht is het anders verdeeld, dat zou kunnen.

In 25 jaar tijd verdubbelen de zorgkosten in Nederland.

26 november 2021 om 16:07

Heeft niks.met ziekenhuizen open houden. Maar meer personeel in zetten. Zodat er meer zorg naar de patiënten gemaakt kan worden.

26 november 2021 om 17:48

Jarenlang heeft dit kabinet een dikke middelvinger opgestoken naar de zorg. Bezuinigen begon altijd bij die sector. Jarenlang werkt men zich al in de naad, nu pas valt het op en meer dan een 'kijk-mij-eens-zogenaamd-medelevend-zijn-applausje' is er tot dusver niet geweest en dan deden de meesten het ook nog om te pochen naar de buitenwereld. Ja een bonus ook nog. Komt dan ff goed uit, maar staat in het niets met hoe onderbetaald men wordt. Verpleegkundige zijn al volop gaan lopen en dat gebeurd in de gehele zorgsector. Ga er maar vanuit dat een groot deel in een andere sector gaat werken. Ter illustratie; een caissière verdient niet veel minder dan een maatschappelijk werker.

26 november 2021 om 14:54

Inderdaad, maar ook de halve maatregelen; horeca paar uurtjes eerder dicht; alsof dat helpt? Alleen een echte lockdown helpt in mijn ogen.

26 november 2021 om 14:57

Zelfs een algemene lockdown helpt niet als er ouderen in het ziekenhuis belanden

26 november 2021 om 15:01

De Ic's liggen nu al vol met maatregelen. Als we alles open gooien is het helemaal niet meer te houden. Als je niet terecht kan in het ziekenhuis na een auto ongeluk piep je wel anders.

26 november 2021 om 15:02

Terug naar omstandigheden zoals in noord Italië inderdaad! En fuck de mensen in de zorg die dan maar verzuipen in het werk!

26 november 2021 om 15:03

@Aqua1 Ja en dan dat je moeder niet mee naar ziekenhuis kan voor een operatie? Nee dankje, het gaat uiteindelijk allemaal op de druk op de ziekenhuizen. ik vind wel dat we het beheersbaar moeten blijven houden en daar zijn nou eenmaal maatregelen voor nodig. Opschalen gaat moeilijk ivm personeel te kort. En ziekenhuizen blijven bouwen omdat je niets doet tegen het zeer besmettelijke virus is in mijn ogen ook dweilen met de kraan open; het moet beiden zijn, virus onder controle houden en opschalen van zorg

26 november 2021 om 15:04

Omdat maatregelen gene effect hebben wanneer begint men dat door te krijgen. lockdown heeft ook geen effect.

26 november 2021 om 15:06

Natuurlijk hebben de maatregelen effect. Maar ondertussen is het wel duidelijk dat sommigen gewoon slecht van wil zijn. Dan liegen ze maar om zo mensen te overtuigen van hun eigen mening. Aqua is een treffend voorbeeld.

26 november 2021 om 15:11

Aqua1: causaliteit en correlatie. Leer nou eens het verschil.

26 november 2021 om 15:18

@aqua1, maatregelen hebben zeker wel zin. Genoeg voorbeelden waar dat uit gebleken is. Probleem in Nederland zijn het aantal mensen die zich vervolgens niet aan de regels willen houden en de mensen die zich niet willen laten vaccineren. De cijfers vanuit de ziekenhuizen spreken ook voor zich. Ik weet niet of je werk hebt en of je daar voor gestudeerd hebt, maar stel je eens voor dat dit het geval is en vervolgens een hoop andere ongeschoolde mensen jouw even gaan vertellen hoe het werkt.

26 november 2021 om 15:52

Natuurlijk helpt een lock down wel, mensen die elkaar niet zien kunnen elkaar niet besmetten. Dat je twijfelt over een vaccin prima, maar dat een besmettelijk virus makkelijker rondgaat als je op een kluitje gaat staan is toch logisch?!?! Kom op man, denk ff logisch na.

26 november 2021 om 19:08

Nuveautje van: 'als ik mijn ogen sluit, zie ik het niet dus bestaat het niet'.

26 november 2021 om 14:56

Best wel onzin wat je zegt, noem mij 1 land waar het wel goed gaat. Afschalen zorg is iets dat al vele jaren geleden is ingezet, en dat kan je nu niet opeens herstellen door gebrek aan gediplomeerd personeel. Discipline gebrek van de burgers is wel een probleem. Begrijpelijk, iedereen is COVID moe, maar het helpt niet. Wat het probleem van deze regering is dat ze niet kunnen uitleggen waarom het stadion (geen besmettingen) gesloten is en waarom de scholen (brandhaard nr 1) open blijven.

26 november 2021 om 15:07

Vooral de scholen snap ik niet. Ja tuurlijk is het niet wenselijk als ze een leer achterstand oplopen, maar een weekje of 2 langer kerstvakantie doet niemand kwaad toch? Kinderen zijn niet gevaccineerd, ze hoeven geen afstand te houden op school, ze dragen geen mondkapje, ook worden ze vaak niet extreem ziek dus zullen met een verstopte neus gewoon naar school gaan, etc. Uit de cijfers blijkt dat de helft van de besmettingen ook plaats vind op scholen. Ondertussen moeten ondernemers die met qr codes, mondkapjes, maximum capaciteit en 1.5 meter afstand werken weer dicht terwijl dit wel goed geregeld wordt. Ik snap de keuze voor school heel goed, maar die kinderen blijven mekaar de komende 3 weken lekker besmetten tot de kerstvakantie, dus deze lockdown is nog lang niet over.

26 november 2021 om 15:00

Een grotere bak helpt niet als de kraan open blijft staan. Het domme is dat ze weer halve maatregelen nemen om het R-getal net onder de 1 te krijgen, dat gaat weer een eeuwigheid duren. Liever 3 a 4 weken een keiharde lockdown die het stevig indamt dan weer de hele winter half gedoe.

Al mag er sowieso wel meer in de zorg geïnvesteerd worden maar dat gaat nooit de oplossing zijn voor de COVID-crisis. Tegen exponentiële groei valt niet op te schalen. Vaccinatie met een combinatie van maatregelen is het enige wat gaat helpen.

26 november 2021 om 15:10

Ik denk dat een heel groot deel van de burgers er debet aan hebben want luisteren gewoon niet.

26 november 2021 om 15:29

Je moet eens wat minder naar Hugo luisteren en kijken naar de cijfers. We zitten bijna de helft onder het Europees gemiddelde qua IC capaciteit. Terwijl minder welvarende landen als Hongarije, Roemenië, Estland boven het Europees gemiddelde zitten. 5.000 boa's kunnen ook opgeleid worden binnen 1 maand. Nederland is een welvarend land, maar de prioriteiten worden in mijn ogen verplaatst. Klimaatdoellen moeten we koste wat het kost halen en financieel meedoen met de rest. Daar is altijd extra geld voor. Daar zit dus het probleem in de politiek met een demissionair kabinet.

26 november 2021 om 15:55

En wanneer hebben we ooit tekort gehad aan IC bedden? Nog nooit, tot nu.

26 november 2021 om 15:14

Agua

In Duitsland hebben ze een veelvoud aan IC capaciteit en ook daar zijn draconische maatregelen noodzakelijk.

Er wordt trouwens flink opgeleid momenteel maar de uitstroom van personeel.is door werkdruk, matige beloning en vergrijzing nog steeds groter dan de instroom.

Meer personeel in de zorg is sowieso goed maar het kost tijd en het is GEEN oplossing voor de huidige problemen.

26 november 2021 om 15:26

Duitsland kan het opvangen, deste nog gekker dat ze harde maatregelen treffen. Is allang gebleken met intrede van QR codes en 2G dat het niet om de virus is te doen, maar dat is mijn mening erover.

26 november 2021 om 15:31

Aqua
Duitsland kan het helemaal.niet opvangen. Ook daar is het alle hens aan dek en worden strenge maatregelen genomen om ziekenhuizen te ontlasten.

Tegen exponentiele besmettingen is geen zorgsysteem bestand.

26 november 2021 om 15:35

Aqua
En je stelt 'dat al lang is gebleken met de intrede van QR-codes en 2G dat het NIET om het virus te doen is'.

Waaruit is dat volgens jou gebleken en waar is het wél om te doen?

26 november 2021 om 15:56

Er is in meerdere regios in Duitsland triage op dit moment (dus kiezen wie wel en wie niet zorg krijgt) dus dat ze het kunnen opvangen is onzin.

26 november 2021 om 17:00

Triage vindt altijd plaats.

26 november 2021 om 16:35

Heb je dat filmpje gezien van Omtzigt, haga e.d.? Zijn gewoon buitenspel gezet in het stemmen betreft corona maatregelen en ook dus de 2g e.d. met de zogenaamde reden ze zijn afgesplitst terwijl zij gewoon stemmen hebben en dus zetels (en kamerlid met hun eigen partij) maar die tellen nu niet mee. Bizar en dit is zogenaamd de democratie van dit valse D kabinet? Ongekend wat er gaande is.

26 november 2021 om 17:00

Vooral lekker rechts blijven stemmen.

Al dat gezever van mensen die zeggen dat er van het begin af aan meer geld in de zorg gestopt had moeten worden. Alsof het vrijspelen van meer bedden de oplossing had geweest. Er is geen personeel. En Nederland geeft geen fuck om de zorg, tot ze die zelf nodig hebben.

Iets met billen, branden en blaren. Spijtig voor zij dit wél iets geven om de zorg en meer hadden verdiend.

26 november 2021 om 18:07

Een simpele reactie, maar die moeten er ook zijn. Maar wat heeft dit met stemmen te maken? En ik stem midden, en ben ook gevaccineerd. Is dit een schreeuw om aandacht?

26 november 2021 om 19:13

Rechtse partijen willen minder belasting. Minder belasting is minder centjes voor de staat. Minder centjes voor de staat betekent snijden in het budget. Vrij logisch toch.

19 December Feyenoord - Ajax dus zonder publiek. Doodzonde. Zou Berghuis een telefoontje naar den Haag gedaan hebben?

26 november 2021 om 14:55

Moet zeggen dat ik eerst dat; mwah, volgende keer weer, maar natuurlijk Berghuis; had graag gezien hoe hij zou worden ontvangen; jammer

26 november 2021 om 14:58

"Had graag gezien hoe hij zou worden ontvangen." Nou dat kan je zelf wel invullen toch? Waarschijnlijk een spandoek of liedje wat hem neerzet als een Judas, een striemend fluitconcert en termen als K Jood.

26 november 2021 om 15:12

Dacht ik ook aan. Denk dat er geen pandemie in de weg gaat staan met hoe de Feyenoorders Berghuis zullen ontvangen.

26 november 2021 om 14:57

Denk eerder het bestuur van Feyenoord zelf. Die zien de bui al hangen bij een wedstrijd met publiek als Berghuis in het veld staat. Soms kan je beter 'volwassene' in zelf bescherming nemen

26 november 2021 om 15:15

19 december is niet alleen de klassieker maar ook de friese derby, beide wedstrijden die een publiek verdienen.

26 november 2021 om 15:42

Helemaal eens

Was te verwachten, sterker nog, zou me niet verbazen als andere landen binnenkort ook weer stoppen met het toelaten van publiek. De Zuid Afrikaanse variant zou de komende maanden dagelijks het nieuws kunnen gaan halen. Het is gewoon een vreselijke ingewikkelde en vooral frustrerende situatie voor iedereen.

26 november 2021 om 15:01

Excact dit; een situatie waarin eigenlijk niemand gelijk heeft; de regering doet ook maar wat zij het beste vinden en de tegenstanders doen ook maar wat zij denken dat goed is, terwijl dat ook vele nadelen kent; tja.. erg lastig. Ik probeer neutraal te blijven maar als ik onder de nieuwsberichten weer de “big reset” en met andere woorden Regering kan niets goed doen, type beste stuurlui staan aan wal, ben ik er wel weer klaar mee en vertrouw ik het meeste de OMT,die de regering niet nauwgezet volgt, wat ik ook kwalijk vind, want ik denk dat de mensen die virussen en geneeskunde hebben gestudeerd toch echt meeste te weten

De maatregelen zoals in België en Nederland slaan nergens meer op. Pak de kernproblemen aan, zijnde de besmettingshaarden en de problemen in de ziekenhuizen.
Onschuldige sectoren zoals het betaald voetbal treffen is te zot voor woorden.

26 november 2021 om 15:57

Iedere sector zegt dat zij niet de besmettingshaard zijn. Je zou verwachten dat er 0 besmettingen zijn als je ze allemaal hoort.

26 november 2021 om 16:18

Het gaat me niet om 1 simpele besmetting. De scholen en het openbaar vervoer zijn de bekendste voorbeelden van besmettingen.

Doe nog maar 1 prikje erbij, want de 1e 2 prikken hadden het gewenste resultaat...
Hete we go again

26 november 2021 om 15:04

De 1e twee prikken hadden inderdaad het gewenste resultaat. Meer dan de helft van de mensen die opgenomen werden op de IC in de eerste helft van november is ongevaccineerd terwijl dit maar 10% van de bevolking betreft. De gemiddelde leeftijd van ongevaccineerden in het ziekenhuis ligt 20 jaar lager dan die van de gevaccineerden. De cijfers uit het buitenland van mensen die een booster hebben gehad zijn zelfs nog beter.

26 november 2021 om 15:11

Heeft geen nut meensen lezen tussen de regels door wat ze wel of niet willen zien.

26 november 2021 om 17:50

Waarom liggen er nu dan meer mensen in het ziekenhuis dan vorig jaar in november? Ook meer op de IC, en de besmettingen zijn veel hoger. Dus staan wij er nu slechter voor of beter?

26 november 2021 om 18:29

Hugo de Jonge zei een jaar geleden dat je jezelf niet voor de gek moet houden en niet meer dan twee prikken moet nemen, want anders is de kans op bijwerkingen heel groot. Nu komen er weer boosterprikken aan die men jaarlijks zal moeten nemen. En iedereen neemt het maar klakkeloos aan. Net als dat die riep dat er geen 2G beleid zou komen. Ik ben oprecht verbaasd dat er zoveel mensen het allemaal maar aannemen, vind het behoorlijk eng.

Nou dan gaat Feyenoord vast een verzoek indienen om het duel Feyenoord - Ajax te verplaatsen. Dat zou voor Ajax toch een gelukje zijn om dat duel zonder publiek te hebben. Doodzonde maar begrijpelijk dat dit gebeurt om contactmomenten te beperken.

26 november 2021 om 15:01

Zou wel terecht zijn, net als wat ze vorig jaar hebben gedaan toen in de eerste seizoenshelft. Toppers moeten gewoon voor publiek worden gespeeld. Zou ook een enorm voordeel voor Ajax opleveren, als t vervolgens wel gewoon in een volle Arena wordt gespeeld.

26 november 2021 om 15:58

Zou alleen terecht zijn als je alle andere wedstrijden zonder publiek ook verplaatst. Waarom Feyenoord-Ajax wel en PEC-Heracles niet?

Ik blijf het toch heel raar vinden dat eigenlijk zowat alles mag tussen 5:00 en 17:00. Maar dat publiek bij voetbal wedstrijden niet mogelijk is, ook niet een deel maar echt helemaal niks. Lijkt mij toch meer een regel voor de bühne. Je kan gewoon met tig man zuipen binnen in een kroeg, maar buiten in een stadion mag helemaal niks.

Bijzonder, je denkt naar het jaar 2022 toe te gaan maar we gaan weer terug in de tijd naar 2020, een soort Groundhog day. Gelukkig hebben we er straks wel 5000 boa's bij, grote potten met geld om gederfde inkomsten van horeca, detailhandel, reisbranche etc. voor te financieren maar geen geld om zorgpersoneel wat meer salaris te bieden om het wat aantrekkelijker te maken voor nieuwe en bestaande medewerkers. Ondertussen zijn er coalitieonderhandelingen om het demissionaire kabinet voort te zetten met weer exact dezelfde partijen die er voor de demissionaire status ook al zaten. Oplossing van Osterhaus en co. lekker boosteren, kleine kinderen injecteren en iedereen aan de QR code.

26 november 2021 om 15:59

Denk je echt dat er met 200 euro bruto extra in de maand veel zorgmedewerkers bij komen?

26 november 2021 om 18:00

Ik heb geloof ik geen bedrag genoemd, in de afgelopen 10 jaar is het zorgpersoneel in aantal gehalveerd en is de IC capaciteit bijna gehalveerd. De partijen die daar in die tijd aan hebben bijgedragen zaten in de vorige kabinetten, het demissionaire kabinet en straks ook gewoon weer in de regering.. Dit zijn de partijen die iedere keer opnieuw in de 2de kamer stemmen tegen een loonsverhoging voor zorgpersoneel.

Nu ben ik sws geen voorstander van zo beetje alle maatregelen maar ik snap wel dat sommige de verspreiding. tegen gaan. Alleen wat is het nut dat iedereen alles massaal nu in het weekend gaat doen? Of dat mensen hun hele werkschema/studie om gaan gooien zodat ze overdag alles kunnen doen?

Al mijn collega's zitten in quarantaine thuis omdat hun kinderen besmet zijn. Beste vriend is basisschool leraar en wordt naar huis gestuurd omdat er meer dan 5 corona gevallen zijn.
Als ik het goed heb komt 80% van de besmettingen uit de scholen. Dus wat gaan we doen? Ja, we gaan de horeca en detailhandel weer dicht gooien.
Man wat een ongelofelijk beleid is dit zeg. Over 3 weken mag de horeca open tot 14:00 en zo verder.
Owja en de scholen gaan uiteindelijk wel dicht; een week extra kerstvakantie. Dan is de schade het minst groot en kunnen ze zeggen: jaaa zie je wel, de scholen gaan eerder dicht. Wat een beleid zeg.

26 november 2021 om 15:19

Ja echt belachelijk. Ook dat we niet naar het stadion mogen is een schande. Bij de Arena wordt letterlijk 1 0p 1 gecontroleerd.

Los van of ik het wel of niet eens ben met de maatregelen begint dit toch wel heel heel vervelend te worden hoor. Vind het echt ongeloflijk moeilijk om me weer te houden aan allemaal regels waar we in de zomer van af waren. Ik weet dat er mensen zijn die het nog veel zwaarder hebben dan ik maar dit is toch geen leven op deze manier? Naar het stadion gaan elke week was bijvoorbeeld een van de enige dingen die nog relatief veilig konden en zelfs dat mag niet meer. Ook ben ik met mijn eigen voetbal zwaar genaaid door corona. 2 Seizoenen geleden stonden we dik eerste in de 4e divisie ( jeugd) en een jaar geleden ook in de 3e divisie. We hadden in de beker een 2e divisie ploeg uitgeschakeld ( AFC) en zaten in de halve finale. Zo zonde dit anders had ik gewoon 2e divisie kunnen voetballen.

Mis ook echt vanuit het kabinet een duidelijk beleid en het echt proberen te oorzaak van de besmettingen te herleiden en vanuit daar gerichtte maatregelen te nemen. Nu is het gewoon pure willekeur.

Het blijft toch vreemd dat plekken waar weinig besmettingen zijn (niet alleen voetbal maar ook bijvoorbeeld restaurants) om 17.00 uur dicht moeten, maar dat de besmettingshaarden (scholen) gewoon open blijven. Ik ben geen deskundige maar ik zou zeggen dat de besmettingen op deze wijze hoog blijven.

Goed van de KNVB dat ze voet bij stuk hebben gehouden en niet hebben geluisterd naar onder andere PSV die het seizoen uit willen stellen. Straks had je 3 maanden winterstop gehad. Da's ook lekker voor Europese wedstrijden...

Jammer voor het voetbal misschien wel beter uiteindelijk dat er geen publiek aanwezig is bij de Klassieker want dat had op zeker helemaal fout gegaan als Berghuis speelt. De avondlockdown zelf slaat helemaal nergens op als de meeste besmettingen vanuit thuis en school komen, nu raak je weer de horeca waar overigens de regels totaal niet werden nageleefd in mijn omgeving maar dat terzijde het zijn weer van die net niet maatregelen die zorgen dat we in Januari gewoon weer op hetzelfde niveau zitten. Eerst maar is zorgen dat de nieuwe variant uit Zuid Afrika hier geen poot aan de grond krijgt anders word het nog een hele lange winter.

Mensen moeten ook kappen met zich massaal te laten testen, zo houdt je deze ongein in stand.
Ik lig ook met koorts maar ga me zeker niet testen, want ongetwijfeld dat ze dit als “Corona” zien en draag ik dus bij aan die hoge aantallen.
Dus als we allemaal nou kappen met die geile testen is de samenleving zo weer open.

Al zal me niets verbazen als ze niet geheel eerlijk zijn met die cijfers maar dat terzijde.

26 november 2021 om 16:00



als jij nou even kapt met je wappie gedachtes? Iets teveel op internet bezig zeker......

26 november 2021 om 16:01

Ik denk het ook als ondertussen de Ic's vol liggen. Dan zullen ze alles wel open gooien.

26 november 2021 om 16:05

Je gaat het nog bijna denken ook he, maar men moet snappen dat er meer gaande is dan dit. Men moet eens het gesprek tussen Reiner Fuellmich en Dr. David Martin inzien.

Reiner Fuellmich voert, samen met een enorme hoeveelheid advocaten, experts, artsen, wetenschappers en andere ervaringsdeskundigen, class-action rechtszaken tegen de verantwoordelijken. Iets wat wellicht kan uitdraaien op een Neurenberg II tribunaal.

Dr. David Martin is al ruim 2 decennia actief binnen zijn bedrijf met het monitoren van patenten op o.a. virussen en vaccins en is tevens verantwoordelijk voor het monitoren van misstanden en eventuele schendingen van (wapen)wetten.

Er is ook een video hierover (het gesprek) wat ik echt iedereen aanraadt. Geen poespas maar echt sterke bewijzen met patenten aan toe. En oa vreemde keuzes waarin moderna bijv vlak voordat de chaos uitbreekt al verzoeken indient om bepaalde patenten in te willigen. Heel apart allemaal en deze David komt met harde bewijzen omtrent het hele gebeuren. Zeer griezelig maar helaas realiteit. Voor de link kun je me pm'en.

Een citaat van de griezeligheid van sommige types. "We moeten het begrip bij het publiek verhogen van de noodzaak voor medische tegenmaatregelen zoals een pan-coronavirus vaccin. De belangrijkste aanjager is de media en de economie zal de hype volgen. We moeten die hype in ons voordeel gebruiken om bij de echte kwesties uit te komen. Investeerders zullen reageren wanneer ze profit zien aan het einde van het proces.” -Peter Daszak

26 november 2021 om 18:25

Voordat men ineens de definities gingen aanpassen zou Corona niet eens de pandemie status hebben. Ifr van Corona is exact gelijk aan de griep die toevallig niet meer bestaat maar goed het hele land is door een geweldige angstcampagne op de knieën gekregen, lekker allemaal aan de booster, we hebben hier last van de Noord Koreaanse variant, geen tegengeluid, geen protesten en vooral niet tegen de overheid in gaan.

Lekker joh, niet met je eigen voetbalteam van bekenden mogen trainen maar op zondagen wel tegen een wildvreemd team je wedstrijdjes mogen voetballen. Logisch.

Zowel de KNVB als onze regering worden nou niet bepaald geleid door het topsegment, om het zachtjes te verwoorden. Nu men het in Den Haag gewoon niet meer weet kun je van alles verwachten, maar vooral dit dicht, dat dicht. Als kippen zonder kop. Ga eerst stap voor stap na waar de meeste besmettingen worden opgelopen en of dat meestal wel of niet leidt tot ziekenhuisopnames. Scholen zijn dominant in de metingen, dus die kunnen wel even een tijd(je) dicht. Is nu al deels het geval, i.v.m. Corona besmettingen en/of lerarenuitval. Dus als dat vanavond niet wordt afgekondigd, ontkom je niet aan een stijging van de besmettingen. Daarnaast de sectoren beoordelen die niet of nauwelijks tot last zijn Die kunnen onder strenge voorwaarden gewoon open blijven. Tevens als de wiedeweerga de booster prik geven aan de meest kwetsbare personen, waaronder ook de hulpverlening in de eerste linie. Daar zijn we al veel te laat mee. Maar ik vrees dat we met Jut & Jul niet snel op de goede koers komen....

Eigenlijk is er maar 1 relevant onderwerp omtrent deze hele discussie en dat is de uitgeklede zorg. Steeds mindere zorg wordt steeds duurder en ook de overheid teert op dat fenomeen. Bijna de helft van de zorgpremie is ordinaire belasting, terwijl ze zelf maar wat graag wijzen naar de farmaceutische giganten. Dat ons-kent-ons beleid komt keer op keer weer terug en het is altijd de burger die voor de kosten opdraait. Het is al bijna acht jaar crisis in de zorg, maar wel lekker naar corona wijzen. Dat het virus gezondheidsschade aanricht is onvermijdelijk, maar de nevenschade is ongehoord en disproportioneel. In plaats daarvan geklungel in de marge, terwijl de grote problemen almaar groter worden.

Niet dat dit mij direct raakt hoor, maar kan iemand me uitleggen waarom de scholen eerst wel en nu niet worden gesloten tijdens zo'n lockdown? Mag ik hieruit opmaken dat kinderen, tieners en studenten het virus niet over kunnen dragen? Ervan uitgaande dat dit niet het geval is: waar slaat het op om dan deze groepen op gezette tijden lekker door de gang van een schoolgebouw of universiteit te laten drommen, hutje mutje op weg naar de volgende les. En daar weer bij elkaar in een gesloten ruimte. Als de uitleg daarvan is dat jonge mensen wel ziek kunnen worden, maar vrijwel zelden op de IC terecht komen, waarom dan geen leeftijdsgrens voor bezoekers van een voetbalstadion?

Ik ben benieuwd wat de regering voor betaald voetbalclubs in petto heeft als de ellende voorbij is. Ondernemers kunnen rekenen op compensatie en tegemoetkomingen als ik het goed begrijp. Zal de regering het leed van clubs ook verzachten voor de onnodige miljoenen die ze aan kaartverkoop en door compensatie van seizoenkaarthouders misloopt?

26 november 2021 om 17:00

Om de mentale schade van de jeugd te beperken

26 november 2021 om 17:22

Bij de eerste keer zat er ook maatschappelijke druk achter. Kabinet wilde het eerst niet maar er waren allerlei idiote ouders die moord en brand schreeuwden. Vervolgens kwam diezelfde ouders erachter dat het toch wel heel vermoeiend was. Thuiswerken en lesgeven. Toen moesten ze weer per se naar school

Ja, in mei werd ons een worst voorgehouden door Hugo en Mark.. Met 80% zou alles weer terug naar normaal gaan. Ondertussen zijn 87% van de volwassen gevaccineerd en had ik wel wat minder besmettingen verwacht, zelfs minder ziekenhuisopnames verwacht. Maar het zijn er zelfs meer dan op deze dag in 2020. Waar landen als Italië, Spanje en England het zwaarder hebben gehad dan NL zijn daar de stadions gewoon open. Als de druk op de zorg het probleem is maak het dan interessanter voor mensen om in de zorg te gaan werken, er had vorig jaar al een campagne gestart moeten worden. Corona gaat niet weg door ons elke maand te prikken, het blijft onder ons

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren