Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético Madrid raakt mede dankzij prachtige tegengoal achterop in titelstrijd

Laatste update:

Atlético Madrid heeft zaterdag duur puntenverlies geleden in de strijd om het kampioenschap in Spanje. De ploeg van trainer Diego Simeone ging met 2-0 onderuit bij Athletic Bilbao, door doelpunten van Gorka Guruzeta en Nico Williams. Door de nederlaag blijft Atlético voorlopig op plek drie staan in LaLiga, met zeven punten minder dan koploper Girona. Athletic Bilbao staat vijfde.

Atlético, waar Memphis Depay na een uur zou invallen, had het vanaf het begin lastig in het Baskische Bilbao. In de eerste helft was de thuisploeg tot drie keer toe namelijk heel dicht bij de openingstreffer.

Na ruim tien minuten spelen raakte Iñaki Williams namelijk de paal met een schot van buiten het strafschopgebied. Vlak voor de rust overkwam broertje Nico hetzelfde: ook hij raakte het aluminium.

Bovendien kreeg Athletic na ruim een half uur spelen een penalty, na een overtreding van Çaglar Söyüncü op Nico Williams. Oihan Sancet ging achter de bal staan, maar schoot de strafschop over het doel van Jan Oblak.

Vlak na rust was daar dan eindelijk de voorsprong voor de thuisploeg. Na een corner zette Ander Herrera de bal vanaf de rand van het strafschopgebied voor. Voor het doel stond Guruzeta helemaal vrij, en hij tikte de 1-0 binnen.

Nico Williams zorgde na ruim een uur spelen voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Hij draaide in het strafschopgebied naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre kruising: 2-0.

Atlético had daar weinig tegenin te brengen, ook met invaller Memphis binnen te lijnen. Zodoende leed de ploeg uit de hoofdstad de tweede nederlaag in de afgelopen drie LaLiga-duels, nadat er onlangs ook al werd verloren van FC Barcelona (1-0).

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Real Madrid3326614984
2FC Barcelona3221742770
3Girona3221562768
4Atlético Madrid3219492161
5Athletic Club32161062258
6Real Sociedad33131281151
7Real Betis3212128248
8Valencia3213811147
9Villarreal3211912-442
10Getafe3291310-640
11Osasuna3211615-939
12Sevilla3291013-437
13Las Palmas3210715-937
14Alavés329815-1035
15Rayo Vallecano3271312-1234
16Real Mallorca3261313-1231
17Celta de Vigo3271015-1031
18Cadiz3241315-2325
19Granada 323920-2818
20Almería3211120-3314

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

@VZ, het is Gorka Guruzeta, niet Gorka Guzureta. Die trouwens een opvallend goed seizoen speelt tot nu toe: 7 goals en 1 assist. Toch mooi voor waar die vandaan komt.

De twee sterren bij Bilbao wel echt Inaki en vooral Nico Williams. Moet een absoluut genot zijn voor beide kerels om zo met elkaar te kunnen spelen.

Heerlijke pot van Bilbao! Had ook wel 4 of 5-0 kunnen worden. Wat is Atletico slecht zeg. Die worden toch never nooit kampioen? Griezmann bakt er al een tijdje helemaal niks van en die Soyuncu is niveautje PEC Zwolle. PSV moet hopen dat ze Atletico loten. Zo goed als Feyenoorders beweren is dat matige ploegje echt niet

16 december 2023 om 21:30

Haha heerlijk dit zeg. Atletico is, op City na, met afstand beste team wat ik in de Kuip zag spelen. Wat waren die goed zeg in die wedstrijd.

16 december 2023 om 22:32

Jij bent voor een 'AZ fan' wel opvallend positief over PSV en negatief over de rest. Morgen lekker in het uitvak?

Wat een fantastische wedstrijd van Athletic Club. Goede spitsengoal weer van Guruzeta, prachtige 2-0 van Nico. Eigenlijk jammer dan je "maar" 2-0 wint, 5-0 was helemaal goed vreemd geweest.

16 december 2023 om 18:46

Die Nico heeft wel veel meer dan zijn broer hé? Vind hem echt een fantastische buitenspeler, tikkeltje inconsistent nog maar heeft veel potentie. Enig idee wat zijn clausule in zijn contract is na de recente verlenging?

16 december 2023 om 19:00

Naar verluid nog altijd 50 miljoen. Valt wel mee, maar daar heb je natuurlijk niks aan als hij nog altijd wilt blijven en clubs als Barca en Liverpool afslaat.

Vind Nico zeker wat meer hebben. Al was Inaki in zijn jongere jaren ook echt heel goed op de vleugel. Sinds Aduriz speelt hij bij gebrek aan alternatieven vaak in de spits. Waar hij gewoon minder rendeert, al doet hij het dit seizoen ook echt goed. Inaki werd destijds ook met de halve Europese top en subtop in verband gebracht.

16 december 2023 om 19:07

Nu op rechts wel echt een nieuw elan lijkt het. Al 8 goals en 3 assists. Dat is qua goals al gedeeld zijn derde beste seizoen ooit. En meeste doelpuntencontributies ooit is 18 voor hem in La Liga. Zou die toch makkelijk moeten halen dit jaar.

Al vind ik het wel jammer dat het ten koste van Muniain gegaan is.

16 december 2023 om 19:36

Beetje zoals Malen die opleving had bij dortmund sinds hij niet meer spits/linksbuiten moest staan. Probleem is bij Inaki dat zijn rendement al heel zijn carriere matig is, dus dan zie ik dit voor nu vooral als een uitschieter. Benieuwd of hij het een keertje over een langere periode kan volhouden.

16 december 2023 om 19:41

Een wereldspeler gaat hij nooit worden maar rond de 10 goals is wel altijd goed voor een vleugelspeler.

In de huidige rol voor Bilbao een topper.

Girona houdt deze vorm geen heel seizoen vol en Atleti en Barca zijn gewoon te pover. Als Madrid de titel niet wint hebben ze het uitsluitend aan zichzelf te danken. Hun basiself is sterker dan de concurrentie, hun dragende spelers zijn beter en hun selectie is dieper op de voorhoede na. Natuurlijk kunnen blessures altijd roet in het eten gooien maar gezien de manier waarop de blessures tot nu zijn opgevangen zou dat eigenlijk ook geen excuus mogen zijn want ze kunnen het wel degelijk. De Spaanse top en concurrentie voor de titel ben ik momenteel simpelweg niet van onder de indruk.

Dat gezegd zijnde ben ik momenteel ook niet onder de indruk van de Europese top. Zelfs Bayern en City, die imo op papier de 2 sterkste teams ter wereld zijn, stellen teleur. Ik verwacht dat de La Liga titel een saaie bedoening wordt vanwege de vorm en kwaliteiten van enkele favorieten maar vanwege diezelfde reden denk ik dat de BuLi en de PL evenals de CL dit seizoen zeer interessant lijken te worden. In de CL zie ik geen gedoodverfde kandidaat. Zoals ik zei, op papier zijn dat imo City en Bayern maar die geven voorlopig niet thuis. Daaronder zit Madrid die ik vanwege hun gebrek aan een spits niet op hetzelfde niveau plaats. Vanwege dat gebrek bij Madrid en de vorm van Bayern en City denk ik dat zo'n beetje elke club die de volgende ronde doorkomt een goede kans maakt.

16 december 2023 om 18:56

Real is ook gewoon bijzonder pover. Het is Bellingham en verder helemaal niks. Indien iedereen fit is, heeft Barcelona gewoon op 9 van de 11 posities een betere speler staan dan Madrid. Het is echt niet of die er bovenuit steken. Het is puur dat ze die Classico compleet tegen de verhouding winnen en Bellingham steeds met de hakken over de sloot de punten red.

16 december 2023 om 19:04

Indien iedereen fit is, heeft Barcelona gewoon op 9 van de 11 posities een betere speler staan dan Madrid.

Ik kom niet verder dan 3: lb, lcv en spits.

Madrid is ook niet geweldig neen. Maar gewoon beter dan Barca momenteel. Alles wat je zegt over Madrid klopt in zekere mate, namelijk dat het veelal moeizaam en nipt wint ed. Maar dat geldt ook allemaal voor Barca. Het verschil is dat Madrid het alsnog consistenter en beter doet. Beide zijn niet waar ze moeten zijn, maar er is momenteel wel degelijk een niveau verschil.

Puur gekeken naar het wedstrijdverloop had Madrid dit seizoen 1 wedstrijd moeten verliezen, die tegen Barca, en wonnen ze die met mazzel. Bij Barca staan er wel meer wedstrijden op dat lijstje. Ook een kwaliteit om zulke wedstrijden alsnog te winnen hoor maar momenteel lijkt die kwaliteit niet genoeg door te wegen.

"bellingham en verder niets" kan ook enkel komen van iemand die naar de score kijkt en niet de wedstrijden. Bellingham is zeer bepalend en was dat voornamelijk eerder dit seizoen. Vini en Rodry liepen verloren in het nieuwe systeem en Bellingham redde de meubelen meer dan eens. Echter steekt Rodry nu een dikke maand in geweldige vorm (7 goals en 5 assists in de laatste 7 wedstrijden) en lijkt die zijn draai in de 442 gevonden te hebben, Vini kwam ook in goede vorm voor hij helaas geblesseerd raakte en kan dat hopelijk verderzetten. Carvajal lijkt (mede dankzij het systeem en Fede) herboren en speelt weer alsof het 2017 is, Fede is geweldig dit seizoen, Tchouameni solide, Kroos is fantastisch en Rudiger is ook zeer sterk en dit seizoen, mede dankzij een gebrek aan concurrentie, een van de beste verdedigers van Europa qua vorm. Natuurlijk zijn er ook teleurstellingen: Alaba is tot nu toe zeer zwak, Joselu mist teveel (hoewel hij momenteel, zelfs in deze vorm, weinig of zelfs niets moet onderdoen voor Lewa in zijn huidige vorm), Fran Garcia heeft nog niet gebracht wat er verwacht werd en Modric stelt teleur. Genoeg kritiekpunten maar zeggen dat het Bellingham en verder niets is is gewoon niet waar. Volgens die redenering is het bij Barca momenteel 'niets en verder niets' want niemand daar haalt momenteel het niveau van Bellingham.

"indien iedereen fit is'. Ik zie Barcelona-fans regelmatig naar de waslijst aan blessures wijzen en dat is begrijpelijk maar zijn er dan zo weinig die beseffen dat het bij Madrid nog erger is tot nu toe? Beeldt je even in dat je Ter Stegen en Araujo al het hele seizoen moest missen en dat nog tot maart-april zal moeten. Daarnaast heb je je beste aanvaller nog maar 7 weken kunnen gebruiken en had je daardoor en mede door een andere blessure maar 2 aanvallers ter beschikking in de hele selectie die periodes.

Er van uitgaande dat de basis als volgt is: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Fede, Tchou, Kroos, Bellingham - Vini, Rodry, heeft Madrid al makkelijk 70 wedstrijden van basisspelers moeten missen als het niet meer is en we zijn pas 22 wedstrijden in het seizoen. Blessures zijn simpelweg geen excuus meer voor de concurrentie in La Liga.

16 december 2023 om 19:17

Je laatste stukje tekst vind ik met alle respect onzin @real8madrid. Tegen Mallorca, Granada, Rayo en Getafe verspil verspil je punten terwijl je een stuk betere xG. Dat laatste geldt zelf tegen Girona waar je op basis van xG 3,74 vs 2,48 eigenlijk moest winnen. Die wedstrijd hebben we alle grote kansen (5!) verspilt. Ten slotte zoals je aangeeft hadden we in de Clasico minstens gelijk moet spelen. Barca is de ploeg die meeste grote kansen creëert, maar ook veruit de meeste grote kansen verspilt. Dat het spel niet altijd even goed is, doet niet af aan het feit dat het zichzelf enorm tekort doet. Real Madrid daarentegen heeft Jude die elke kleine kans in doelpunten omzet en dit is ook goed terug te zien in de statistieken.

16 december 2023 om 19:31

Ik zie niet hoe dat aansluit bij mijn laatste stukje (voor mijn edit). Ik zeg dat Barca puur gekeken naar wedstrijdverloop meer dan Madrid had moeten verliezen waar Madrid er 1 had moeten verliezen. Even ter verduidelijking, dat zegt mij persoonlijk zeer weinig en haal ik enkel aan omdat er maar weer naar el classico wordt verwezen op die manier.

Dat Barca ook punten heeft verspeeld in wedstrijden waar ze recht hadden op meer wanneer we ons op het wedstrijdverloop baseren ben ik het mee eens maar ik zie niet in wat het een met het ander te maken heeft? Dat geldt toch ook voor Madrid?

Los daarvan gaat het toch om winnen? Met Xg koop je niets en met 'bellingham en niets anders' ook niet. Of je een bepaalde wedstrijd qua spel bovenlag en meer verdiende maalt niemand om. Als je je voordeel niet kan omzetten in resultaten heb je dat als team ook aan jezelf te danken en ben je per definitie minder sterk dan een ander team dat daar beter in slaagt, neen?

Ik zeg dat hoewel alle topteams in Spanje momenteel teleurstellen, inclusief Madrid, dat Madrid momenteel sterker is dan de rest. Dat lijkt me nu niet zo'n hot take? Van de 3 grote heeft Madrid het meeste punten (39 vs 34 en 34), het meeste doelpunten (34 vs 32 en 30) en het minste doelpunten tegen (10 vs 16 en 18). En dit terwijl ze tot nu toe veruit het zwaarste schema hadden aangezien ze alle uitwedstrijden tegen de gehele top 7 op La Real na al achter de rug hebben, en het zwaarst getroffen zijn door blessures. Daarnaast ook in de CL tot nu de beste vorm. Dan lijkt mij dat toch echt geen gekke conclusie?

edit: even niet inhoudelijk maar Xg gebaseerd op 1 wedstrijd is zo'n dooddoener. Dat zegt werkelijk niets. Xg wordt pas enigszins relevant als je het over langere periodes gaat bekijken. Dat is hetzelfde als 2x een muntje opgooien en vervolgens flippen omdat je niet precies 1x kop en 1x munt hebt. Hoe vaker je opwerpt hoe meer je resultaten tegen de verwachte grafiek aanliggen, hetzelfde met Xg. Dan hebben we het nog niet over het feit dat een situatie waar hoogstens 1 goal uit kan vallen soms meer dan 1XG oplevert (neem bijvoorbeeld een 1 op 1 van 0,71 Xg die gestopt wordt en een daaropvolgende rebound van 0,67 Xg), in een enkele wedstrijd kan dat zwaar doorwegen. Ik ben het wel eens met je punt overigens hoor, enkel niet met je gebruik van Xg als argument.

16 december 2023 om 19:49

Real voetbalt comfortabeler en beter dan Barcelona dit seizoen haha. Als je dat niet ziet weet ik het ook niet meer hoor. Daarnaast is het Barcelona die hier moeite heeft want de laatste 3 maanden is er alleen maar met 1 goal verschil gewonnen. En dat is bij Real helemaal niet het geval. Daarnaast wordt Real alleen maar sterker wanneer Tchouameni, Camavinga, Gã¼ler en Vinicius terugkeren...

Echt een heerlijke wedstrijd gezien. Atletic Club walste over Atletico heen. 2-0 was eigenlijk wel te weinig, want in zo'n westrijd had je gewoon met 5-0 kunnen winnen. Maar de winst is er en dat is meer dan verdiend. Bij Bilbao speelde zo wat elke speler goed. Ateltico was deze wedstrijd echt slecht, ik heb ze dit seizoen nog niet eerder zo slecht zien spelen. Ik kan me ook goed bij voorstellen dat zelfs Griezmann na een uur gewisseld werd, maar Memphis maakte het blijkbaar ook niet bepaald beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren