Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta wrijft Gasperini mislukte jacht op Europees ticket niet aan

Laatste update:

Gian Piero Gasperini zou het logisch vinden als Atalanta de samenwerking niet verlengt, nu de club voor het eerst sinds zijn aanstelling in 2016 naast Europees voetbal grijpt. De clubleiding van de nummer acht in de Serie A wil echter niets weten van een tussentijds vertrek van Gasperini. Door de nederlaag tegen Empoli (0-1) van zaterdag is Atalanta volgend seizoen niet op het Europese toneel te bewonderen.

"Als het bestuur wil dat onze wegen scheiden, dan zal ik dat zonder morren accepteren", liet Gasperini na afloop van de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in duidelijke bewoordingen weten in gesprek met DAZN. "De wedstrijd tegen Empoli staat symbool voor onze tweede seizoenshelft. We creëren wel veel maar maken onze kansen niet af." Atalanta, met basisplaatsen voor Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners, verloor tegen Empoli door een treffer in de 79ste minuut.

Directeur Luca Percassi toonde zich zaterdagavond onverbiddelijk over Gasperini, die bij Atalanta vastligt tot na afloop van het seizoen 2023/24. "Het is honderd procent zeker dat we doorgaan met Gasperini. Wij doen de dingen op een eenvoudige manier en we onthouden het motto waar mijn vader (Antonio Percassi, die de club kocht in 2010, red.) altijd naar streeft in aanloop naar een nieuw seizoen: eerst veertig punten behalen voor lijfsbehoud, en daarna is alles mogelijk", aldus de bestuurder van Atalanta.

Gasperini behaalde in zijn eerste seizoen bij Atalanta de vierde plaats, wat goed was voor een ticket voor de Europa League. Het grootste succes in Europees verband kwam in het seizoen 2019/20, toen de kwartfinale in de Champions League werd bereikt. Door de 0-1 nederlaag tegen Empoli, en de 2-0 overwinning van Fiorentina op Juventus, eindigt men het seizoen als achtste en dus zonder Europees ticket. Fiorentina mag zich als nummer zeven opmaken voor de Conference League.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Inter3428516389
2AC Milan3421762570
3Juventus34181152165
4Bologna34171252263
5Roma3417892059
6Atalanta33176102457
7Lazio3417413855
8Fiorentina33148111350
9Napoli34131110950
10Torino34111310046
11Monza34111112-844
12Genoa34101212-242
13Lecce3481214-1836
14Cagliari3471116-2332
15Hellas Verona3471017-1431
16Frosinone3471017-2031
17Empoli348719-2431
18Udinese3441713-1929
19Sassuolo346820-3026
20Salernitana342923-4715

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hebben nu een minder seizoen gehad, maar zijn onder Gasperini de afgelopen jaren echt gigantisch gegroeid. Denk ook dat het de beste keus is als ze Gasperini laten zitten, is toch een van de grote architecten van dit Atalanta. En weten over het algemeen altijd wel prima spelers binnen te halen en te verkopen, zie ze volgend seizoen ook gewoon weer meestrijden voor plek 4 t/m 6.

22 mei 2022 om 11:57

Probleem dit jaar is dat ze thuis maar 20 punten hebben gepakt, tegenover uit 39. Gister kwamen ze tot maar liefst 40 pogingen , tegenstander tot 6 en ze verliezen 0-1……Ik zou Gasperini ook gewoon laten zitten en kijken voor een paar goede aanvallers.

22 mei 2022 om 12:27

Aanvallers lijken mij geen probleem. Eerder de defensie en nog veel erger de wingbacks. Met Scalvini hebben ze een leuk talent in huis, kijken of hij zich volgend seizoen als vaste kracht kan manifesteren. De wingbacks waren eerst van ontzettend hoog niveau voor een club als Atalanta, vooral Gosens.

22 mei 2022 om 13:24

Gollini was ook uitstekend. Musso is geen slechte doelman, maar Gollini was zo constant. En er ontbreekt gewoon een leider achterin. Mancini, Caldara, Toloi en Romero waren/zijn dat. Demiral is een goeie verdediger, maar kan niet een verdediging leiden. Toloi was te vaak geblesseerd dit seizoen en je zag dat het een gatenkaas was achterin in de wedstrijden die hij niet meespeelde. Maehle werd gezien als vervanger voor Gosens, maar die kon zijn vorm van het ek niet doordrukken naar Atalanta helaas. Toen speelde hij als linksback uitstekend. Daarnaast waren veel jongens geblesseerd, waaronder Zapata. Al met al, dit verlies meenemen en kijken naar volgend seizoen.

Atalanta lijkt me een mooi voorbeeld van hoe goed beleid een club ver kan brengen. Gasperini heeft de club ook tot enorme hoogtes gebracht. Niet heel gek dat ze vertrouwen in hem houden als het een seizoen weer wat minder is.

Volgens mij is het niet zo dat Atalanta minder is gaan presteren. Het is meer dat de clubs uit Milaan eindelijk beter zijn geworden en clubs als Napoli, Lazio, Fiorentina en Roma sterker zijn geworden. Atalanta leefde al een paar jaar boven zijn eigen stand en dat kwam onder andere doordat de bovengenoemde clubs niet goed waren. Nu zie je meer waar Atalanta thuishoort. Wel jammer natuurlijk, het is een leuke ploeg. Hoewel dit ook wel goed is voor de sterkte van de Serie A. Als dit soort clubs je het ook moeilijk kunnen maken.

22 mei 2022 om 11:54

Inderdaad, als het zo doorgaat krijg je een scenario waarin realistisch gezien 3 a 4 ploegen strijden voor het kampioenschap, maar ook daaronder het spannend is en elke pot een finale, daarnaast heeft de onderste helft van Italië ook genoeg mooie dingen in huis, wordt steeds leuker weer Italiaans voetbal

22 mei 2022 om 11:57

Niet mee eens, ze speelden ook in de CL leuk voetbal en hebben het Liverpool en PSG heel moeilijk gemaakt. Denk dat het meer komt omdat Zapata er dit seizoen lange tijd niet bij was, Gosens verkocht, Ilicic en Papu Gomez die voor veel creativiteit zorgden spelen er niet meer.

Veel respect voor hoe ze de afgelopen 4 jaar hebben gedaan, maar helaas voor hun en de prachtige stad Bergamo. Hopelijk blijven ze een soort Fiorentina die altijd kans maakt op Europees voetbal en niet afzakken tot een saaie middenmoter.

22 mei 2022 om 13:46

In principe zouden ze dat ook zijn, met een goed jaar 6/7de en een slecht jaar 15/16
Ze hebben er alleen een goed beleid, structuur en een rijke regio.
Maar je hebt toch best wat grote clubs in italie en dan heb je er zelfs nog enkele die al heel lang zwaar onderpresteren oa een genoa/torino en een hellas in iets mindere mate.
En met een beter beleid moet er in Bari en Palermo ook veel mogelijk zijn, grote steden met een fanatieke en grote aanhang en groot maar oud stadion.

22 mei 2022 om 12:49

Nou ja het is niet alleen in de competitie. Sinds ze in Europa zitten alleen maar prachtige resultaten gehaald. Je hebt gelijk qua concurrentie , Maar ze hebben het toch echt zelf laten liggen.

Wel mooi dit van die directeur. Atalanta is heel leuk gaan voetballen onder deze trainer, logisch dat ze een minder seizoen niet meteen afstraffen. Maar ja, toch zie je het zo vaak wel gebeuren. Goed om te zien dat trainers ook mindere fases mogen hebben zonder een direct ontslag. Arteta heeft bij Arsenal ook tijd gekregen, en ze zijn dit seizoen toch aardig gaan voetballen.

Heel netjes van die directeur van Atalanta om achter de trainer te blijven staan. Kunnen veel clubs hiervan leren.
Gasperini heeft natuurlijk ontzettend veel voor de club betekend. Soms heb je met een mindere periode te maken. Dat moet niet de reden zijn om hem weg te sturen.

Gewoon verder bouwen en proberen middels gerichte aankopen je elftal te versterken en dan volgend seizoen weer Europees voetbal halen.

Mooi om te zien dat de huidig directeur van Atalanta de gedachten van zijn vader in gedachten houdt wat betekent dat er een goed beleid achter zit. Nadat ze een aantal jaar eigenlijk boven hun stand presteerde met het behalen van Europees voetbal en de overige teams wel beter zijn geworden. Kan het gebeuren dat je eindigt waar je zo ongeveer hoort te eindigen.

Ik houd nog altijd hoop dat hij naar zijn oude liefde Genoa komt. Met Gasperini (en hopelijk ook een nieuwe TD, Spors heeft er werkelijk waar niks van gebakken) zie ik volgend seizoen optimistisch tegemoet. Bij Blessin heb ik mijn twijfels, daar hij nauwelijks tot geen ervaring heeft over het soort voetbal en de tactieken die gehanteerd worden in de Serie B.

22 mei 2022 om 15:03

B is echt zo’n verschrikkelijk moeilijke competitie, waar voor mijn gevoel zo weinig wordt gescoord en veel gelijke spellen. Geen pijl op te trekken altijd.
Succes volgend jaar daar man

22 mei 2022 om 18:23

Bedankt, jullie succes vanavond!

22 mei 2022 om 18:38

Thnx man! Duimen 👌👍🏻

Heeft het in al die jaren fantastisch gedaan tegenover de koopzieke clubs uit Milaan en Juventus. Meerdere seizoenen op rij ook het meest gescoord terwijl ze qua budget niet eens tot de top zes van Italië behoren, een iets minder seizoen kan altijd gebeuren.

Natuurlijk moet die gewoon blijven. Jammer dat ze geen Europees voetbal hebben gehaald. Misschien is een jaartje zonder wel even goed. Het is geen schande natuurlijk

Toch wel een prima beslissing om door te gaan met Gasperini.
Atalanta heeft weliswaar een wat minder seizoen gehad.
Toch heeft deze coach voor veel successen gezorgd.
En ik vermoed zelf toch wel dat er zeker nog wel voldoende groei en ontwikkeling aanwezig is.

Dit heeft ook niks te maken met de trainer. Voorin mist er nog teveel creativiteit. Dat Zapata er ook zo lang uit heeft gezeten heeft ook niet meegeholpen. Hopelijk weet de directie goede aankopen te doen. Want blijft een leuke ploeg om naar te kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren