Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koopmeiners grijpt weer hoofdrol, maar Atalanta laat koppositie toch liggen

Laatste update:

Atalanta is er niet in geslaagd om de koppositie in de Italiaanse Serie A weer over te nemen van Napoli. Een thuisoverwinning op Cremonese was noodzakelijk om bovenaan te blijven staan, maar la Dea bleef op een 1-1 gelijkspel steken. Teun Koopmeiners verzorgde de assist bij de treffer van Atalanta.

Het elftal van Atalanta, dat met Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer drie Nederlandse basisspelers telde, was gedurende de hele wedstrijd de baas in het eigen Gewiss Stadium. De goal wilde echter maar niet vallen en tot frustratie van spelers, staf en fans werd een goal van Koopmeiners afgekeurd en bleef het 0-0. Pas diep in de tweede helft viel er een geldig doelpunt en het was niet meer dan terecht dat Atalanta die maakte. Koopmeiners sneed een vrije trap vanaf rechts knap aan en het hoofd van Merih Demiral zorgde voor de 1-0.

Lang kon de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini echter niet genieten van de voorsprong. Vier minuten na de openingstreffer kwam Cremonese, waar Cyriel Dessers in de punt van de aanval stond, alweer op gelijke hoogte via Emanuele Valeri. Hij was de oplettendste toen Juan Musso, de keeper van Atalanta, grabbelde en prikte van dichtbij de 1-1 tegen de touwen. In de slotfase deden Koopmeiners en de zijnen er alles aan om nog tot een winnende goal en het bereiken van de koppositie te komen, maar dat lukte niet.

Napoli, dat op 4 oktober de tegenstander van Ajax is in het Champions League-toernooi, blijft daardoor lijstaanvoerder. Die ploeg won zaterdag met zeer veel moeite van Spezia (1-0 door een late goal van Giacomo Raspadori) en die zege is dus de koppositie waard. Over een week gaat Napoli op bezoek bij regerend landskampioen AC Milan en speelt Atalanta uit bij AS Roma.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Inter3327516186
2AC Milan3421762570
3Juventus34181152165
4Bologna33171152262
5Roma3317792058
6Lazio3417413855
7Atalanta32166102254
8Napoli33131010949
9Fiorentina3213811947
10Torino3311139246
11Monza34111112-844
12Genoa3391212-539
13Lecce3481214-1836
14Cagliari3371115-2032
15Empoli338718-2231
16Frosinone3471017-2031
17Hellas Verona3471017-1431
18Udinese3341613-1928
19Sassuolo336819-2626
20Salernitana342923-4715

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koopmeiners draait een mooi seizoen. Die gaat nog wel een stap omhoog zetten. Clubs als Atalanta zijn eigenlijk perfecte clubs voor Nederlandse spelers om als tussenstap te gebruiken naar een eventuele carrière in de top. Leuk dat hij het nu zo goed doet, ik vond hem altijd wel de beste van die 4 grote talenten bij AZ destijds (boadu, Stengs, Koopmeiners, Wijndal). Hij gaat sowieso mee naar het WK..

11 september 2022 om 14:59

Het grote probleem is het geld. Koopmeiners komt van AZ en daar zijn ze wel blij met 15-20 miljoen euro. Echter kost een speler van Ajax of PSV inmiddels al snel (minimaal) 50 miljoen euro en dat gaan clubs als Atalanta niet aftikken. Daarnaast staan die spelers ook in de belangstelling van grotere clubs en vaak kiezen ze dan niet voor de Atalanta's, maar voor de United's e.d.

Overigens kreeg ik bij Boadu na anderhalf jaar wel steeds meer het idee dat het fysieke aspect een grote rol speelde in het feit dat hij zo vroeg al meekwam. Voetbaltechnisch laat het te wensen over. Het voordeel is dat hij nog steeds pas 21 jaar is. Bij Stengs heb ik het nooit echt gezien. Het ziet er allemaal leuk uit, maar z'n algemene niveau valt toch wel best tegen. Hij kan bepaalde dingen erg goed, maar ontbeert kwaliteiten in de essentiele aspecten van het aanvallende spel. In Wijndal (al moet hij echt nog volwassener gaan voetballen) en Koopmeiners zie ik het wel zitten.

Hier moet je natuurlijk gewoon winnen. Teun is echt een van de steunpilaren bij Atalanta, als die niet een stap omhoog zet binnenkort zie ik hem captain worden.

11 september 2022 om 15:09

Captain word je meestal in Italie als je de meeste wedstrijden voor de club hebt. Dus De Roon komt daar eerder voor in aanmerking

11 september 2022 om 15:12

Zonde, Teun heeft duidelijk de kwaliteiten en uitstraling van een captain. Overigens vind ik dat wel een rare regel, wat als je een speler bent die totaal niet geschikt is voor de captain rol? Stel je voor Kanté als captain.

12 september 2022 om 00:57

@035, dat klopt deels, vaak gebeurt dat omdat de desbetreffende speler daadwerkelijk leiderschapkwaliteiten heeft en men in Italië vaak gelooft in ervaring. Maar lang niet bij alle clubs is de speler met de meeste wedstrijden de aanvoerder.

Mooi om te zien dat Koopmeiners een belangrijke kracht is bij Atalanta Bergamo. Is hij al zo'n beetje sinds zijn komst vorig jaar naar Atalanta en had toen al het idee dat Koopmeiners een goede en weloverwogen keus had gemaakt. Atalanta als club is in de afgelopen jaren enorm gegroeid en Koopmeiners ontwikkeld zich daar gewoon goed bij een club met goed beleid en een zeer goed niveau. Hij is 24-jaar en ik zie hem aankomende zomer of de zomer daarna echt wel een stap omhoog maken en waar ik bij Atalanta bij de meeste spelers (niet allemaal dus) het idee heb dat ze vooral zo goed zijn door het systeem wat ze bij Atalanta spelen, daar heb ik dat idee bij Koopmeiners niet.

Dat idee had ik de afgelopen jaren bij spelers als Gómez, Gosens, Caldara, Conti, Gagliardini en dat idee heb ik ook bij spelers uit hun huidige selectie zoals Zapata, Muriel, de Roon (al deed hij het wel prima bij zijn uitstapje richting Middlesbrough), Hateboer, Pasalic, etc. en met o.a. Romero, Kessié, Bastoni (al heeft die volgens mij nooit in het eerste gespeeld bij Atalanta) en waarschijnlijk nog wel een paar spelers hebben ze wel een paar spelers die het daarna ook gered hebben.

Maar ik blijf het knap vinden wat Atalanta heeft opgebouwd in de afgelopen jaren. Hebben door middel van goed beleid zichzelf omhoog weten te werken en hebben ook gewoon in financieel opzicht gouden zaken gedaan in de afgelopen jaren door meerdere spelers voor forse bedragen te verkopen, maar ook door in de Champions League toch best wel wat indruk te maken.

En dit seizoen spelen ze dan voor het eerst sinds jaren weliswaar geen Europees, maar er heerst gelukkig geen paniek bij Atalanta. Hebben ook dit seizoen gewoon weer goede spelers rondlopen en zullen waarschijnlijk wel weer verschillende spelers voor tientallen miljoenen verkopen en daar weer nieuwe spelers voor terughalen en hebben met Gasperini ook gewoon een goede coach rondlopen. Ik zie hem altijd een beetje als de Italiaanse-versie van Peter Bosz, op een paar punten misschien iets anders maar ik vind ze niet veel verschillen van elkaar en met de middelen die Gasperini bij Atalanta heeft haalt hij er altijd het maximale uit.

Hij is ook zo'n coach die je volgens mij niet bij een topclub neer moet zetten. Hij heeft het toen volgens mij in 2010 geprobeerd bij Inter Milan, toen José Mourinho na dat legendarische seizoen naar Real Madrid vertrok. Maar dat werd geen succes voor Gasperini en binnen een paar maanden was hij al ontslagen, maar Gasperini is volgens mij typisch zo'n coach die het bij clubs onder de top heel goed doet.

Bij Atalanta moet ik de laatste jaren ook wel vaak een beetje aan Udinese denken uit de tijd met o.a. Asamoah, Sánchez, di Natale, Handanovic, Benatia, Zapata (de verdediger), Isla, Inler, Quagliarella, Cuadrado, Armero, etc. en die hadden toen altijd gewoon goede spelers en speelde ook altijd wel mee voor plaatsing voor (toen nog) de UEFA Cup en (later) de Europa League of zelfs uitschieters richting de (voorronde) van de Champions League.

Van Gaal kan niet om Koopmeiners heen in deze vorm zou je zeggen! Hopelijk trekt hij deze vorm door en dan met name op het WK!

Het is toch wel vreemd dat hij bij Atalanta uitgegroeid is tot misschien wel de belangrijkste speler en dan zie je hem in Oranje worstelen en dan lijkt het net een talent die net komt kijken. Ik vraag me nog steeds af waar dat vandaan komt, want voetballen kan hij absoluut.

Oei Atalanta, dit is toch wel een matig resultaat. Doen het verder uitstekend natuurlijk en zie ze wel Europees halen dit seizoen, maar Cremonese thuis een gelijkspel voelt toch wel als een nederlaag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren